Użytkownik FreeKill Posted August 10, 2018 Użytkownik Share Posted August 10, 2018 Witam! Zapewne każdy/każda z Was wie o co chodzi w grze Counter-Strike. Większość myśli, że strzelanie, zabijanie i za wszelką cenę chcą zdobyć choć jednego fraga. Czasem odbywa się to jednak kosztem innych graczy. Mam tu na myśli rush ze strony CT. Według mnie i innych graczy jest to nie fair posunięcie wobec TT. Dlaczego? Otóż dlatego, że TT ma NAKAZ opuszczenia swojego spawnu do 1:40, a jeżeli tego nie zrobi skutkuje to banem/kickiem. Za to CT nie ma za co być banowane i mogą robić co chcą. Jest to troszkę nie fair. Pomyślcie na to z 2giej strony jakby było odwrotnie. TT kampi i nic za to nie ma a CT dostaje bana za nie robienie celów etc. Tak, wiem, że TT ma cele zrobić ale ma na to czas do końca rundy. Rush CT przyspiesza całą grę nie koniecznie pozytywnie. CS to gra w której liczy się taktyka, czas, spokojna gra. Zachowajmy to i wyrównajmy szanse obu teamów. Myślicie sobie będąc w CT "Ha! Zabiłem ich ale jestem dobry/a!" (oczywiście po rushu) i nie przejmujecie się co oni myślą ale, gdy jesteście w TT to nagle te same osoby co rushowaly klną i wyzywają po CT ze rushują i nie da się grać... Zastanówcie się pierwsze co sami robicie a dopiero potem używajcie jadaczki... Wnoszę propozycję o to, aby CTs miało zakaz rushowania chociażby do 1:30. Co to da? Lepiej będzie się grało każdemu, podszkolimy się taktycznie i mentalnie do np.: mixów, znajdziemy nowe talenty, unikniemy wyzwisk, obelg... Po prostu będzie grało się przyjemnie. Jaka kara byłaby dla rusherów? Proponuje ostrzeżenie słowne, kick, ban na 5minut. Pozdrawiam 1 Link to comment
Użytkownik Dezerter Posted August 10, 2018 Użytkownik Share Posted August 10, 2018 Ja jestem za. Czasem te rasze są nie do zniesienia, aż odechciewa się grać... Kiedyś to było... W kafejkach każdy grał i ani jeden nie raszował a teraz? Topka wbija się tylko z tego a inni gracze na tym cierpią i czesto jest tak, że wychodzą z serwera a raczej nie chcemy tracic graczy tylko ich pozyskiwać, prawda? Link to comment
cannabis 0101 Posted August 10, 2018 cannabis Share Posted August 10, 2018 Ja jestem neutralny Link to comment
Użytkownik∙ |_ ○ $ ! @ Posted August 10, 2018 Użytkownik∙ Share Posted August 10, 2018 Ja niestety jestem na nie Moim zdaniem banowanie za rush będzie psuć dynamikę rozgrywki. Link to comment
Użytkownik Azed0 Posted August 10, 2018 Użytkownik Share Posted August 10, 2018 Jak najbardziej za jeśli ktoś ma svipa i potrafi robic strefy na spadochronie ma większy speed niż normalny gracz a co za to wchodzi? Osoba rushujaca po ct będzie przed anarchią jak tt dojdzie do bram również tt nie ma jak wykonywać celi jeśli nie mogą dobrze wyjść z respa rzadko kto daje info i jak cały team ugada się na iście gale mida i long'a żeby odbić A osoba po stronie ct jeśli odrazu skróci przez respa a tt nie gra agresywnie to zostanie załatwiona oczywiście to jest tylko moje zdanie. Link to comment
Użytkownik∙ Marves Posted August 10, 2018 Użytkownik∙ Share Posted August 10, 2018 Jestem neutralny. Link to comment
Użytkownik Azed0 Posted August 10, 2018 Użytkownik Share Posted August 10, 2018 3 minuty temu, Nicolcia napisał: Ja niestety jestem na nie Moim zdaniem banowanie za rush będzie psuć dynamikę rozgrywki. Nie zniszczy az tak tej dynamiki bo CT powinno bronić bs'a a nie na pałe raszować, a TT grać taktycznie jakieś smołki a nie tylko za ścianą czekać aż ktoś pod celownik wpadnie Link to comment
Użytkownik FreeKill Posted August 10, 2018 Author Użytkownik Share Posted August 10, 2018 27 minut temu, Nicolcia napisał: Ja niestety jestem na nie Moim zdaniem banowanie za rush będzie psuć dynamikę rozgrywki. Nic nie będzie psuć. Poleci na początek kilka banów i potem już się to uspokoi. Zawsze można dawać slay osobie, która rushuje. I wspominałem też o kickach i upomnieniach Czytaj dokładnie, ban to ostateczność jeśli nie dociera upomnienie i kick. Link to comment
Użytkownik∙ hk. Posted August 10, 2018 Użytkownik∙ Share Posted August 10, 2018 Może bardziej strefy zrobić rush’owania, które będą ograniczać rush i odblokują się w 1:30, tudzież 1:40. A gdyby monotonnie wchodzili by w blokadę anty rush’owa, ich by to zabijało. Lepsze rozwiązanie niż bany moim zdaniem. Jestem neutralny. Link to comment
Użytkownik∙ AdeK Posted August 10, 2018 Użytkownik∙ Share Posted August 10, 2018 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód:Podanie Odrzucone. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ Link to comment
Recommended Posts