Użytkownik FreeKill Posted August 18, 2018 Użytkownik Share Posted August 18, 2018 Czitowanie: Ban na zawsze. [Bez zmian] Wchodzenie na aktywnym banie: Ban na zawsze [Bez zmian] Podszywanie się pod admina, bądź innego gracza: Ban na zawsze/tydzień. [Bez zmian] Reklamowanie: Ban na tydzień. Ban na tydzień/permanentny Obrażanie innych graczy, nagminne przeklinanie: Kick / Ban od 5 minut do 30 minut. Dodałbym tu bana od 30min do 1h bo przecież zależy nam na uszanowaniu graczy, nie możemy pozwalać na obraze. Obrażanie administracji: Ban od 3 godzin do 24 godzin. Można dodać takie ostre obrażanie do tygodnia bo powiem, że spotykam się czasem z takimi osobnikami, że aż się smutno robi. Przeszkadzanie innym graczom / Utrudnianie gry: Kick / Ban od 5 minut do 30 minut. [Bez zmian] Niedozwolony nick: Kick / Ban od 5 do 30 minut. [bez zmian] Wchodzenie na tekstury, wykorzystywanie bugów map: Slap / Slay / Kick/ Ban od 5 minut do 1 godziny. [Bez zmian] Spamowanie na u@: Kick / Ban od 5 minut do 1 godziny. [Bez zmian] Wysoki ping: Kick / Ban do 5 minut. [Bez zmian] Nadużywanie VIP'a/ Svipa: Kick / Ban od 5 minut do 30minut. [bez zmian] Kampienie / brak wykonywanych celi mapy: Kick / Ban do 5 min [bez zmian] Można dodać również nowy punkt pt.: Przebywanie TTs na swoim respie po 1:30 ban do 30minut. Dlaczego? Zmieniliśmy czas, w którym TTs mogą siedzieć an respie do 1:30. Mają naprawdę kupę czasu aby się ruszyć stamtąd... A teraz dlaczego chcę zmienić taryfikator. Uważam, że w niektórych przypadkach taryfikator powinien dać adminom większe możliwości. Coraz częściej na serwerze szerzy się ostra kultura, wyzywanie... Admini banują na 30 minut albo na 5 i nic z tego nie ma bo zbanowani po uplynieciu bana wchodza i dalej to samo... Te bany są za krótkie... Powinniśmy bardziej karać takie osoby, może wtedy coś do nich dotrze. Dlaczego pkt z respem? dlatego, że resp 1:30 to juz na prawdę przesada... w 30 sekund spokojnie powinni opuścić swój spawn. Poszliśmy im na rękę, to niech oni tez sie wywiązują. Oczywiście takiego bana do 30 minut to nie od razu, najpierw jakieś ostrzeżenie, potem ban do 5 minut, a dopiero jak to nie skutkuje to 30 minut. Co do obrazy administracji... Co powiedzieć nie jesteśmy wcale lepsi od nich - graczy. Niektórzy tego nie widzą i lecą piękną łaciną w naszą stronę, zdarza się, że obrażają rodzinę, albo jakieś bardzo przykre rzeczy. Tak być nie może. Pilnujemy kultury na serwerze i tego, aby graczom było tam dobrze. Za wyzwiska adminów również powinny być dłuższe bany. Albo dodać podpunkt że wyzywanie rodziny będzie karane banem do 7dni. Bo chyba nie chcielibyście być na miejscu kogoś, kto właśnie wysłuchuje przykrych rzeczy o swojej rodzinie? Nikt tego nie chce slyszec, a co czasem na serwerach mówią to przechodzi ludzkie pojęcie... Niektórzy strasznie się rozbestwili i wydaje im się, że mogą robić wszystko... Admini często też stoją przed ciężkim wyborem bo z jednej strony są ludzie pokrzywdzeni domagający się adekwatnej kary, a z drugiej osoby wyzywające... Sprawiedliwość musi być i jak każdy ma się czuć dobrze to powinniśmy troszkę zacieśnić pas. Upomnienia słowne są zupełnie lekceważone. A po dłuższym banie raczej ta osoba nie będzie chciała dostać takiego samego Z resztą sami wiecie co to jest ban np na 5 minyt, taki na 30 na pewno poskutkuje Link to comment
Użytkownik 3wflowklika Posted August 19, 2018 Użytkownik Share Posted August 19, 2018 (edited) Nie wiem czy mój głos jest tutaj istotny, ale zdecydownie resp - 30 minut sie zgadzam, bo nie da sie nadażyc z tymi banami na 5 minut Edit 1 : nadążyć* Edited August 19, 2018 by 3wflowklika Link to comment
Użytkownik FreeKill Posted August 19, 2018 Author Użytkownik Share Posted August 19, 2018 48 minut temu, 3wflowklika napisał: Nie wiem czy mój głos jest tutaj istotny, ale zdecydownie resp - 30 minut sie zgadzam, bo nie da sie nadarzyc z tymi banami na 5 minut Już nawet nie chodzi o nadążanie ale te bany na 5minut to nic nie dają, a oni powracają i nadal to samo Link to comment
cannabis 0101 Posted August 19, 2018 cannabis Share Posted August 19, 2018 Jestem za ostrzejszym taryfikatorem Link to comment
pr0 0wn3d.cfg Posted August 19, 2018 Share Posted August 19, 2018 Ja za resp daje ostrzeżenie slowne, kick, a potem ban dopiero A co do reszty to sie zgadzam 1 Link to comment
Użytkownik Automatyk Posted August 19, 2018 Użytkownik Share Posted August 19, 2018 Popieram wypowiedzi wcześniejszych adminów- 5 minut to za mało, jakby dostał delikwent 30 minut to by sie nauczył, tym bardziej , że niektórzy perfidnie stoją grubo do 1 minutyna respie Link to comment
Zasłużony .::FocuS::. Posted August 19, 2018 Zasłużony Share Posted August 19, 2018 (edited) Jest to propozycja zmiany regulaminu serwera OnlyDD2 więc następnym razem jak coś proponujesz to dodaj to w odpowiedni dział. Co do propozycji jestem za. Edited August 19, 2018 by .::FocuS::. Link to comment
AdeK Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 ___________________________________________________________________________________Wiadomość wygenerowana automatycznie. Temat został zamknięty przez Moderatora. Powód: Propozycja Odrzucona. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Moderator lub Administrator rozpatrzy go ponownie. Z pozdrowieniami. Administracja StrefaSkilla.pl___________________________________________________________________________________ 1 Link to comment
Recommended Posts