Użytkownik Lucaxx9 Posted April 28 Użytkownik Share Posted April 28 1. Twój nick: Luca :] 2. Co chcesz zmienić: Po prostu przywrócić na serwer typowe klasyki/mapy, które zostały usunięte w sumie nie wiadomo czemu. 3. Dlaczego chcesz to zmienić: Takie mapy jak de_eldorado, de_c4, de_dust, cs_militia, cs_assault_1337, cs_assault_upc de_aztec i jeszcze pare innych by się znalazło zawsze mają swoich fanów, a patrzac na to, że gramy jedną mapę na 15, to taki de_dust byłby grany maksymalnie 3-4 razy i to jeszcze w sporych odstępach czasowych. Z wymienionych najbardziej brakuje chyba właśnie dusta, bo to że coś ma w nazwie "dust" nie oznacza, że jest podobne np. do de_dust2 lub de_dust2002 - to są totalnie rożne mapy, a myślę że w niejednym VOTE ludzie chętniej wybierlaiby np. de_dust niż niektore przekombinowane propozycje. 4. Link do pluginu (opcjonalnie): Wszystko jest pod ręką Link to comment
Support CS 1.6 COD MOD 201 ALCMDZ Posted April 29 Support CS 1.6 COD MOD 201 Share Posted April 29 Cytat nie wiadomo czemu Chcieli nowe mapy/inne to zostały dodane i miały też swoje przeznaczenie. Cytat Takie mapy jak de_eldorado, de_c4, de_dust, cs_militia, cs_assault_1337, cs_assault_upc de_aztec i jeszcze pare innych by się znalazło zawsze mają swoich fanów jeszcze pare innych - To doprecyzuj swoją propozycję, napisz dlaczego chcesz tą klasyczna wersje a nie tą co jest obecenie na serwerze, nie wiem możę zrób jakąś ankietę na ten temat. Wracając do punktu pierwszego, postaram się z tych map co wymieniłeś podać aspekt dlaczego tu są; de_eldorado - TT w 2sekundy znajdowało się na dachu hotelu przez co rozgrywka na tej mapie stawała sie MEGA TT > CT a ten płot, który wiecznie skanowali oraz obok caly resp z AWP też był wnerwiający dla strony Terrorystów, posiliłem się przerobić mapę aby dodać szanse dla drużyny CT, osobiście samo eldorado jako mapa obojętnie jaka by to była wersja to mi się nie podoba i średnio lubię ją grać. Jeśli gracze by chcieli zwykłą wersje mogli napisać temat na forum z jakąś "ankieta". Jedni ja lubia inni nie. [brak obrazka bo wytlumaczylem] de_c4 - mapa w pierwonej wersji jest mała mapa, chcieli ją też w duzych ale był za duzy rozpierdziel, więc też ja powiekszyłem i z tego co zdążyłem odczuć to ta mapa im się podoba, chociażby ostatnia ankieta @ Eazy dotycząca oc2/z i lidl/big , przywrocilem stare a i tak chca te co były. Mapa jest większa przez co przyjemniej się gra, większy dostęp do BS czy obrone B przy CT i szybsze rotowanie chociazby dołem. de_dust - sam dobrze wiesz ze ta mapa opiera się na AWP na CT przy murku i czekaniu aż TT ruszy tyłek ze środka bo dołem szanse ze przejdą są marne. (jej zimowa wersja jest w oryginale i też sprawia problemy jeśli chodzi o płynność rozgrywki) Wiele było wersji wgrywanych i została de_dust_hruk, bliżej BS A oraz dojscie do bs B jest prostrze. cs_militia - siedzenie w domku, ct nie ma jak dojsc do hostów, nie chcieli tego grać to nie ma, pamietam ze dali wersje z paka, nie przypadła im do gustu. cs_assult_1337 i upc , no jest upc bo nie chcieli 1337 bo to czekanie na CT kampiace w 2 okienkach przy wjezdzie na autostrade a TT w sekunde na gorze aby wystrzelac CT, dlatego wybrali UPC i zostalo UPC de_aztec - lubie ta mape ale w wersji de_dustyaztec, ma klimat imo jest troche ciemna albo w tej wersji zimowej mimo ze różni się detalami to inaczej się ja gra niz zwykłe de_aztec, może ze względu na tekstury imo najfajniejsza to css_aztec czy tam css_aztec2 (ta z cs:go 2014 czy jaos tak, ale jej nie lubia) więc został dodany inny de_aztec2014, różni się tym, że masz dodatkowe 2 przejscia + więcej przestrzeni. Także, wyzej odniosłem się do tych co napisałeś (glownie no nie pisali zeby zmienic na stare XD) a wracając do drugiego cytatu; najprosciej jakbys stworzyl/edytowal temat, dodał ankiete + dał jakieś "dlaczego ta zwykla a nie inna" bo nie wiem czy argument "zawsze mają swoich fanów/dodajcie stare bo po co zostaly usunete" to nie wiem czy to trafi do graczy w sposób taki aby mogli się do tego rozsądnie odwołać/napisać swoje zdanie na temat tych mapek a nie ze "Luca chce stare bo nowe mu sie nie podobają, co mnie to" 3 Link to comment
Użytkownik Lucaxx9 Posted April 29 Author Użytkownik Share Posted April 29 Najprościej zweryfikować grywalność danych map np. w okresie ostatnich 7 dni - jeśli wyjdzie, że dana mapa była grana maksymalnie 1, 2, albo i wcale, to jej obecność na serwerze jest po prostu bezsensu i warto szukać od razu zamiennika. Co do mapki de_dust, to jest kilka mapek, w których dana drużyna będzie miała po prostu gorsze warunki do gry, a mimo to są grywalne np. cs_office, bardzo często grana mama, a obecność 2-3 saperów w TT sprawia, że CT nie ma czego szukać, podobnie cs_italy, cs_assault_upc czy swego czasu i de_lidl, który swoją drogą też był często graną mapą - ostatecznie zmienioną po czasie na wersje 'big'. Większa mapa też nie oznacza lepsza, są mapy, które najczęściej trwają pełne 2 minuty z groszem, bo gracze się po prostu szukają - tak było m. in. na de_museum kiedyś i teraz są przynajmniej z 2-3 mapy, których rozmiar bardziej komplikuje grę niż ułatwia. Jeśli zweryfikowałoby się grywalność/niegrywalność danej mapy, to dodanie choćby tego dust'a szybko zastąpiłoby potencjalną ankietę i zapewniam, że minimum 3-4 razy dziennie ludzie by to grali chętniej niż mapy, które wyłącznie egzystują :p Link to comment
Stały Bywalec dzido Posted April 29 Stały Bywalec Share Posted April 29 (edited) Osobiście wolę lidla w powiększonej wersji, tak samo c4. Obecne eldo jest lepsze niż klasyczne, to samo oc2 ( @ ALCMDZ dodaj jeśli nie jest dodane). Co do dustów, to usunąłbym chociaż 2 a dodał coś nowszego. Edited April 29 by dzido Link to comment
Support CS 1.6 COD MOD 201 ALCMDZ Posted April 29 Support CS 1.6 COD MOD 201 Share Posted April 29 Link to comment
Recommended Posts