Użytkowniczka La_diosa Opublikowano 9 Września 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Witam bardzo serdecznie. Od jakiegoś czasu do sieci wpływa wiele informacji na temat III Wojny Światowej. Uważam, że to ważne i postanowiłam poruszyć ten temat. Postanowiłam skupić się na konflikcie Stanów Zjednoczonych i Rosji. Z mediów możemy dowiedzieć się, że jeżeli wybuchnie wojna to w ogromnym stopniu dotknie Polski. Niespełna trzy tygodnie temu pojawiła się w sieci wypowiedz Władimira Putina. Ustosunkował się on do próby przeprowadzonej przez Stany Zjednoczone (chodzi o pocisk manewrujący, który trafił do celu po pokonaniu 500 kilometrów). Spekulował, że Stany Zjednoczone mogą wystrzelić rakiety w stronę Rosji. Głowa państwa zapowiedziała, że w przypadku wystrzelenia przez Stany Zjednoczone pocisku, Rosja zdecydowanie odpowie i podejmie działania symetryczne. Wczorajszego dnia (08.09.2019r.) pojawiła się wypowiedz ambasadora Polski przy NATO, który twierdzi, że „zagrożenie jest niewątpliwie realne”. Dodał on również, że „Rosja stanowi zagrożenie dla Sojuszu Północnoatlantyckiego i pokoju”, gdyż „dokonuje się trwały proces modernizacji sił rosyjskich”. Niewątpliwie sytuacja jest lepsza niż podczas II Wojny Światowej, gdyż na terenie naszego kraju rozmieszczone są wojska sojusznicze. Trzeba jednak pamiętać, że Rosja dysponuje bronią jądrową. Albert Einstein powiedział „Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny”. Wojna niesie za sobą wielkie straty zarówno w ludziach jak i w dobytku czy kulturze. Mam nadzieje, że Stany Zjednoczone i Rosja dojdą do wspólnego, pokojowego rozwiązania swoich problemów. Na zakończenie dodam jeszcze jeden cytat Einstein'a, bardzo popularny i trafny do tematu, który poruszyłam. Źródła:https://nczas.com/2019/09/08/ambasador-przy-nato-ostrzega-przed-iii-wojna-swiatowa-rosja-napadnie-polske-zagrozenie-jest-niewatpliwie-realne/https://www.se.pl/wiadomosci/swiat/putin-wieszczy-iii-wojne-swiatowa-zle-wiesci-dla-polski-aa-dX5e-ffuy-Rnxr.html 1 2 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Frosty Opublikowano 10 Września 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Ciekawy temat! Plusik + 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik KUBI Opublikowano 10 Września 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Leci + 1 ✟☆KUBI☆✟ OneTap-majster Odnośnik do komentarza
Użytkownik Frosty Opublikowano 13 Września 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 ~ Wiadomość wygenerowana automatycznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi