Użytkownik Shezo Opublikowano 4 Grudnia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Witam, moją propozycją jest usunięcie tego podpunktu z regulaminu serwera: 11. Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami). Bez przesady, nie odbierajmy komuś tego czego się nauczył ;3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Zeniuu Opublikowano 4 Grudnia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Z tym się zgodzę najgorsze co można zrobić ktoś się uczy latami skakania a tu nagle zakaz Jestem za 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Lenon Opublikowano 4 Grudnia 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Wiem jak było na #DD2, z FFA zrobi się Deathrun, bo teraz co drugi hax ma gs'y. Ludzie by latali po mapie jak małpy i w 15 sekund na BS'ie... Usuńcie double-jumpa z SVIP'a i będzie po problemie. #EDIT: Ale faktycznie jak zakaz używania GroundStrafe-Jump jest jeszcze zrozumiały, tak zakazu G-strafe kompletnie nie rozumiem.@2020020000220 No tak, ale na 10aa nigdy nie zrobisz dobrego G-Strafe (no chyba, że na czitach) bo najzwyczajniej w świecie tracisz prędkość przy ducku i musisz to nadrabiać strefami, żeby robić to płynnie, więc nigdy się nie rozpędzisz zbyt szybko. Dla ogólnego sprostowania: GS - GroundStrafe - zwykłe kucanie + robienie stref GSJ - GroundStrafe-Jump - to co wyżej tylko, że przy pomocy double-jumpa (SVIP) można skoczyć przez co nabieramy większej prędkości. SGS - StandUp-GroundStrafe - To już dla maniaków HNS, opór jest to zrobić na 100aa, a co dopiero na 10aa. Kucanie z "wstawaniem" w odpowiednim momencie, ciężko mi to w ogóle opisać SGSJ - StandUp-GroundStrafe-Jump - bez kitu, że ktoś to robi AA - ustawienia serwera dla cvara sv_airaccelerate 10/100 - nazwa mówi za siebie. 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Shezo Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 11 godzin temu, 2020020000220 napisał: Chłopie wejdź sobie zobacz, bo chyba grałeś na DR i coś tutaj piszesz, na DD2 jak ktoś lata na gsj i to robi doskonale, to z respa na bsie jest w 7-8 sekund jak nie lepiej, to taki chaos by się zrobił, że pojęcia nie masz. Chyba sam nie wiesz co napisałeś, elo. Jak ktoś sie nauczył to ma od tego DR, co tu pisać. Równie dobrze mogę zapytać, po co odbierać przyjemność graczom przez to, że zniesie się ten podpunkt? Tak, masz rację całe życie przegrałem na DR... pierwszy raz wczoraj odpaliłem inną mapę niż dr_ Niestety wiem jak latają weterani na dd2 (widziałem doskonały GSJ w 6 sekund od respa do respa chociaż i tak pewnie da się szybciej). Napewno 32/32 osoby grające na serwerze umie robić takie wygibasy.. niektórzy nawet ducka nie potrafią zrobić a mowa o jakimś GSJ, które potrafi zrobić jakieś max. 5% jak nie mniej graczy serwera więc młynu by raczej nie było. Bynajmniej pierwszy raz widzę serwer z takimi absurdalnymi zakazami (pomijając JB) i na innych nie było płaczu o skila. Ale skoro piszesz o tym, że zrobi się młyn to pomińmy GSJ, SGS i zostańmy przy samym GS. Dlaczego GS jest zakazany? Zwykłe kucanie jest zakazane bo inni nie umią? Nie rozumiem w ogóle tego zakazu bo to ani nie utrudnia gry ani nic nie utrudnia gry innym. Skoro tak bardzo się upieracie nad SGS, GSJ to dajcie chociaż pograć tym maniakom na zwykłym GS, trochę sprawiedliwości musi być... 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Tery Opublikowano 5 Grudnia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Na dzien dzisiejszy zmieniłem ten punkt na taki: Cytat 11. Zakaz używania/stosowania "GS | GSJ" Odnośnik do komentarza
Premium NetaO RIP Opublikowano 5 Lutego 2020 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 ~ Wiadomość wygenerowana automatycznie. Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Skowron skowron Opublikowano 25 Maja 2020 Skowron Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Propozycja przyjęta. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi