Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Plugin dla ludzi z pamięcią dobrą, ale krótką

Lenon

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam serdecznie moje fragi.
Wychodzę z propozycją dodania pluginu., dzięki któremu po wpisaniu na czacie "/miejsca", pojawiłby się MOTD ze screen'em gdzie nazywa się jaka miejscówka na danej mapie (coś jak wpisanie /vip).
Czyli przykładowo:
Gramy mapę de_dust2 >> wpisujemy /miejsca >> pokazuje nam mapę dd2 od góry, a na niej wypisane najpopularniejsze nazwy miejscówek czyt. długa, gala, dolny itp.
Gramy mapę de_nuke >> wpisujemy /miejsca >> pokazuje nam mapę nuke od góry, a na niej wypisane nazwy miejscówek czyli gniazdo, kurnik, pochylnia itd. itd.

Byłoby to pomocne dla graczy takich jak ja, którzy mają pamięć dobrą, ale krótką, bądź też takich, którzy dawno nie grali danej mapy i zapomnieli (bądź nie wiedzą) jakie miejsca, gdzie się znajdują.
Nazwy miejscówek danej mapy (nawet tych nowszych jak de_forge) nie ciężko znaleźć w internecie, więc myślę, że zrobić takie coś to nie problem
No i oczywiście do tego wszystkiego odpowiednia wiadomość pojawiająca się na say'u co jaki czas typu: "Jeśli nie pamiętasz jak nazywa się dane miejsce na mapie, wpisz /miejsca", tak aby gracze wiedzieli, że coś takiego istnieje i mogli szybko i sprawnie sprawdzić jak nazywa się dane miejsce na mapie.
Pozdrawiam, pokorny Lenon.

• Lubię to! 2
  • Super 1
  • Użytkownik

Moim zdaniem to będzie przydatny plugin, +1

• Użytkownik

No nie powiem, że pomysł nie jest ciekawy bo jest. Tylko czy jest sens zawalać serwer zbędnymi rzeczami? 

Moim zdaniem lepiej zrobić na forum temat ze zdjęciami i opisaniem wszystkich miejsc.

• Lubię to! 1

image.png.a09007e5f453077724c006749c346f38.png

• Użytkownik
3 godziny temu, CH3RY napisał:

Moim zdaniem lepiej zrobić na forum temat ze zdjęciami i opisaniem wszystkich miejsc.

Weź pod uwagę kilka aspektów:
Pierwszy to taki, że nie każdy gracz, który chce sobie popykać w cs'a, wchodzi na forum i szuka tematu z miejscówkami.
Dwa, że nie jest to już takie efektywne i żeby to zrobić musisz wyjść z cs'a, odpalić przeglądarkę i szukać, zamiast mieć to od ręki w grze.
Trzecia sprawa jest taka, że jeżeli byłby taki plugin na serwerze to jestem pewien, że na pewno o ileś procent wzrośnie ilość podawanego info, ponieważ gracze będą bardziej obeznani z daną mapą i będą mogli napisać gdzie kto jest. Niewiedza w tym przypadku nie służy i skutkuje tym, że nie podasz info bo nie wiesz po prostu jak nazywa się dane miejsce i siedzisz cicho. A jeżeli wiesz, bo jesteś tego pewien, bo masz to napisane czarno na białym to z automatu wzrasta szansa na to, że napiszesz/powiesz gdzie znajduje się Twój przeciwnik/leży paka etc.
Myślę, że mogłoby to w jakiś sposób podnieść poziom gry, więc nie wydaje mi się, że jest to zbędna rzecz. Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie. Powinno to być standardem na FFA. Imho. gra zespołowa też by na tym zyskała.

#Edit:
@Tery - widziałem, że dodałeś coś podobnego do mojego zamysłu, lecz na rozdziałce 640x480 i pewnie podobnych te screeny map są niewyraźne bo się nie skalują (za duży obraz) i są wypisane wszystkie na raz, zamiast aktualnej mapy.
Czy dałbyś radę przerobić może ten plugin:
https://amxx.pl/topic/37105-zasady-danej-mapy/ i zrobić każdą mapę jako osobny obraz?

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]