Użytkowniczka Kaarcia Opublikowano 4 Lutego 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 Mamy jedno życie, które przelatuje jak piasek przez palce. Czas jaki nam pozostał powinien zostać dobrze spożytkowany. Szkoda żeby został zmarnowany na sprawy, które nas ograniczają i nie dają Nam szczęścia. Priorytetem w realizacji tego celu jest uporządkowanie swojego życia. Musimy się pozbyć spraw, które wstrzymują nas w miejscu. Musimy iść cały czas na przód, tak jak idzie nasze życie. Szkoda marnować czas na coś mało istotnego i przydatnego. Trzeba ustalić priorytety, a wtedy można znowu być szczęśliwym człowiekiem. Jak już wspominałam o priorytetach. Musimy je ustalić, inaczej nasze życie będzie nudną, długą i bez sensowną wędrówką. Trzeba pomyśleć kim chcemy w życiu zostać i się realizować w tym celu. Obranie dobrej ścieżki i poruszanie się po niej nie jest takie trudne. Wystarczy trochę ambicji i chęci. Gdy już znajdziemy w Sobie te dwa ważne czynniki to możemy osiągnąć bardzo dużo w naszym życiu. Musimy zadbać o Siebie, jako człowieka. W życiu mało istotne jest to jakim wozisz się samochodem, czy masz wielką chatę z obsługą. Rzeczy materialne są nam potrzebne, ale czy sprawiają, że jesteśmy szczęśliwi? Może, przed rok, dwa owszem. Będziemy bardziej podziwiani za szczerość, życzliwość, niż za stan naszego portfela. Pieniędzy może kiedyś zabraknąć, a to jakimi jesteśmy ludźmi nie znika tak łatwo. Chcesz coś osiągnąć? Rusz tyłek i zacznij działać Tutaj to mogłabym napisać dobre pięć stron, ale nie będę przesadzała. Wiele razy słyszałam, że życie jakie mam jest do kitu. Nie udaje Ci się spełniać i realizować w pracy? Zamiast się męczyć , poszukaj czegoś nowego. Może akurat znajdziesz idealną pracę dla Siebie. Tak samo jest ze sportem czy nauką. Coś mi nie wyszło, nie ważne. Wstań i walcz dalej. Lepiej dostać po tyłku od życia, ale wstać i walczyć. Jeżeli się poddajesz to jesteś totalnym przegranym. Bądź Sobą W swoim życiu spotykamy wiele osób. Jedni z nami zostają, drudzy odchodzą . Każda osoba jest inna z zachowania i charakteru. Najważniejsze to, żeby nie udawać nikogo innego. Po co zakrywać twarz maską i być kimś innym w towarzystwie. Badz dalej sobą i nie zmieniaj się. Ktoś Ciebie nie zaakceptuje takim jaka lub jaki jesteś? To taka osoba na tym traci, ale nie Ty. Żałujesz czegoś? Nie potrzebnie. Miałeś, czy miałaś okazję czegoś spróbować? Nie zastanawiaj i spróbuj się podjąć nowego wyzwania. Nie uda się to trudno. Jak nie teraz to następnym razem. Najważniejsze to podnieść głowę do góry i walczyć dalej. Każdy z nas podejmuje w jakimś stopniu ryzyko. Czasem ryzyko się nie opłaci, a czasem tak. Jak to mówią „ Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ” . Nie trać czasu na żal w swoim życiu. Są przed Tobą nowe wyzwania i nowe cele do realizowania. Musimy pamiętać o tym co w życiu jest ważne. Często w gonitwie za marzeniami, czy lepszym życiem zapominamy co jest dla Nas istotne. Nie możemy zapominać o rodzinie, przyjaciołach, czy własnym zdrowiu. Musimy pamiętać o bliskich, bez nich żaden osiągnięty sukces tak dobrze nie smakuje. Twoje błędy mogę Ciebie czegoś nauczyć. Każdy z nas popełnia błędy. Wiem po Sobie, że bez tych błędów nie znajdziemy samych Siebie. Ja trochę błędów w swoim młodym życiu popełniłam. Czy załamałam się? Nie, wręcz przeciwnie. Nauka wyciągnięta z tych błędów i porażek sprawiła, że jestem o wiele silniejsza. Ciesz się każdym dniem. Nowy dzień niech będzie dla Nas nową kartką w książce. My jako jej autorzy decydujemy jaka treść powstanie na tej stronie. Identycznie jest w naszym życiu. My sami zapisujemy swoją historię dzień po dniu. 2 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 5 Lutego 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Mega ciekawy artykuł, duży plus że napisałaś go sama. Leci lajkacz Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Andrzej Kościół Opublikowano 29 Lutego 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Zamykam. Temat stoi. Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Andrzej Kościół Opublikowano 29 Lutego 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Temat został zamknięty przez administrację. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi