Stały Bywalec iksiu Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Twój nick: @iksiu Nick oskarżonego: @GENERAL ALADEEN Powód skargi: nadużywanie ubt Opis sytuacji: w środę 01.04.2020 użytkownik @`ASTER₁₃₃₇ zgłosił podejrzanego gracza gdzie rozpiskę można sprawdzić w temacie poniżej. Wypowiedziało się tam ogólnie 6 osób podpierając się swoimi czasówkami. Kiedy sprawdziłem demko i wydałem wstępny werdykt, że gracz jest czysty kilka godzin później na serwer #dd1 wszedł ktoś podszywający się pod podejrzanego. Osoba ta świadomie używała wspomagaczy żeby postawić oskarżonego wcześniej o cheaty @eQ` MARTA W KOMINIARCE w złym świetle. Do tematu rozmowy również włączył się szanowny Pan @Trivor który sam zaznaczył: Cytat Źle spojrzałem na temat. Głównym użytkownikiem konta jest gość z 5.172.x, ale całkiem możliwe jest że to drugie ip 37.248.* to ta sama osoba. Dostawca internetu jest ten sam, dokładnie nie jestem w stanie tego wykryć, stara gierka także jednogłośnie nie można ustalić, że jest to jedna i ta sama osoba! Osoba podejrzana również wytłumaczyła, że to nie on i wskazał na gracza o nicku Pyza który może być prowodyrem całego tego zamieszania (zbanowany kilkukrotnie na serwerach strefy pod innym SID i IP) Gracz Pyza pewnie bardzo dobrze wiedział, że @eQ` MARTA W KOMINIARCE korzysta z tego samego dostawcy internetu i nikt przecież nie będzie go podejrzewał. Jeszcze wyleciał z tekstem "dobra kur*a nie masz już gry zobaczysz teraz" Po przejrzeniu całego tematu @GENERAL ALADEEN postanowił ocenić, że gracz jest spalony i nałożył bana. Pytam się na jakiej podstawie, czyżby uległ presji tłumu? W temacie wypowiedziało się 3 z 4 członków UBT gdzie 2 było za tym, że demko jest czyste. Mamy 2:1, wiadomo że wypowiedzi osób w temacie są brane pod uwagę ale OSTATECZNĄ DECYZJĘ WYDAJE UBT. Data i godzina zdarzenia: 02.04.2020 - godz. ok. 24:00 Miejsce zdarzenia: forum/bans Dowody: Coś od siebie: Proszę o zapoznanie się ze sprawą i wyciągnięcie odpowiednich konsekwencji bo jak widać Pan GENERAL nie nadaje się do funkcji UBT. Dodatkowo proszę o ponowną ocenę dema osób rzetelnych z doświadczeniem i patrzących "z chłodną głową" na grę a nie atencjuszy którzy szukają poklasku na sieci i chcą się pokazać jakie to oni mają doświadczenie a legit seciki wgrane i potrafią dać tylko reakcję "haha" pod jakimś odwołaniem. Proponuję obecnego @Zbakane_OkO i byłego członka ubt @Fallen lub osoby które naprawdę mają jakiekolwiek pojęcie. Na sam koniec proszę również o upomnienie @DarkoV który podważa kompetencje mojej osoby i stawia mnie w złym świetle przed resztą użytkowników forum co narusza moją reputacje. Masz rekrutację na UBT, możesz pokazać swoje umiejętności. Pozdrawiam. edit1: @GENERAL ALADEEN 1 demko od Astera jest czyste, rozpisane na siłę i nic więcej. Każda ogarnięta osoba powie Ci to samo. Demko od @V1rus.hl.exe.* jest oczywiście spalone, sam się do tego odnosiłem w temacie, problem polega na tym, że jest to zupełnie inna osoba niż ta rozpisana przez Astera... jedyne co się zgadza to nick na demku. edit2: faktycznie @Manieczek!^^ nie rozpisał demka pomimo, że go o to poprosiłem aczkolwiek są tam jego dwie wypowiedzi także wnioskuje, że musiał się zapoznać z demkiem. Jego głos w tej sprawie liczy się zupełnie tak samo jak Twój i nie możesz go skreślać bo ma mniejszy staż. Nawet jeżeli uważałeś, że nie ma o tym „zielonego pojęcia” to miałeś jeszcze do dyspozycji @Zbakane_OkO. edit3: podczas Twojej kadencji UBT zdarzały się osoby które zostały niesłusznie zbanowane i jest to nawet udokumentowane na forum. Nie bez powodu UBT ma opinię taką a nie inną, jest to wyłącznie zasługa Twoich wcześniejszych błędów i braku doświadczenia które niejednokrotnie niestety pokazałeś. Moja wypowiedź na sb była z nutą ironii jakbyś tego nie wyczuł... edit4: nie mam pojęcia czemu @Zbakane_OkO nie wypowiedział się w temacie, może myślał że wypowiedź dwóch osób w zupełności wystarczy albo nie sądził, że popełnisz aż taki błąd, zresztą prosiłeś żeby nie zamykać tematu bo wypowiesz się ok. 19:00 po czym Twoja rozpiska ląduje dopiero po 23:00. Kolejny brak odpowiedzialności z funkcji UBT. edit5: ja wiem @DarkoV, że czytanie ze zrozumieniem nie musi być Twoją najmocniejszą stroną ale gdzie Ty tam widzisz żebym wspominał coś o @Uszaty? Nie będę się przyznawał do błędu ponieważ go nie popełniłem. @Zmiksowany również może ocenić demko do czego oczywiście zapraszam, jeśli zna się na rzeczy to będzie wiedział jaki wydać werdykt... chociaż nie wiem czy jest to do końca dobry wyznacznik jak odbanował o9u który jak wiemy został niedawno rozpisany i zbanowany za cheaty. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez iksiu 2 2 3 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @iksiu Po pierwsze twój szanowny kolega sam przyznał na sb że to on grał na pierwszym demku od ASTERA . A na drugim już nie wiesz ja jakoś niewierze w cuda. A Martusia napewno ma zmienne ip i myślał że nikt sie nie kapie. Ale niestety dostawca internetu jest ten sam wystarczy sprawdzić jego logowania na serwerze oraz na forum. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia demo oceniłem werdykt wydany. Dodatkowo demko HLTV od @V1rus.hl.exe.* go pogrążyło i chwała mu za to. Edit: Druga sprawa piszesz że w temacie wypowiedział członek ubt @Manieczek!^^ ja jakoś nie brał bym jego wypowiedzi pod uwage. Ponieważ nie wstawił swojej rozpiski tylko napisał że jest czysty, a przecież go upominałeś żeby rozpisał demko ale tego nie zrobił bo nie miał zielonego pojęcia. Dowody: Edit2: Jeszcze jedno jak sam to ujołeś na sb: Jeśli uważasz że ja jestem niekompetentny, i nie nadaje sie na tą range jak wymieniłeś to w skardze to może też te osoby co rozpisałem na forum i zbanowałem niesłusznie trzeba odbanować. ?? Edit3: Przecież @Zbakane_OkO został odznaczony żeby sie wypowiedział w temacie. Tylko przejrzał temat co widać po dacie i godz. Edit4: Nie wstawiłem o czasie bo muśiałem wszystkie demka przeglądnąć co żeście wstawili. Dlatego tak to długo zajeło wyluzuj. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Manieczek!^^ Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Wypowiem się tak demko zostało przejrzane przeze mnie i oceniłem je na czyste a rozpiska się nie pojawiła ponieważ nie miałem wtedy zbytnio czasu a demko oglądałem z kilka razy więc raczej myślę że skoro ja i @iksiu obejrzeliśmy to demko i stwierdziliśmy że czyste no to chyba czyste tak. A druga sprawa tak jak wyżej iksiu napisał ty @GENERAL ALADEENALADEEN slyniesz z tego że wcześniej podejmowałem błędne decyzje przy banowani graczy więc i jest to właśnie wszystko na forum Więcej nie mam nic do powiedzenia ponieważ nie jestem już ubt dziekuje 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ DarkoV Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 ja proponuje żeby demko ocenił @Zmiksowany ma on tu największe doświadczenie i jestem pewien ze werdykt będzie taki sam jaki dał @GENERAL ALADEEN a ty @iksiu nie umiesz się przyznać do tego że źle rozpisales demko i bierzesz sobie jakiegoś randomwa @Uszaty który pisze ze demko jest czyste XDDDD @Uszaty dlatego ze zmiksowany był tu ubt wcześniej nawet opiekunem ubt i ma największe doświadczenie 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Uszaty Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 50 minut temu, DarkoV napisał: ja proponuje żeby demko ocenił @Zmiksowany ma on tu największe doświadczenie i jestem pewien ze werdykt będzie taki sam jaki dał @GENERAL ALADEEN a ty @iksiu nie umiesz się przyznać do tego że źle rozpisales demko i bierzesz sobie jakiegoś randomwa @Uszaty który pisze ze demko jest czyste XDDDD a ja proponuje, żebyś "randomie" wpierw doroślał i przemyślał kogo obrażasz 16 latku, bo widzę kozak w necie.. a w świecie wiadomo kto Dlaczego akurat zmiksowany? Może od razu niech Dusia z Trivorem i wszyscy J@ admini oceniają. Doświadczenie w cs wszyscy mają. Od tego jest UBTeam, żeby podjąć decyzję o unbanie, a nie wszyscy inni. A co do sprawy, to chodzi o to, że 3/4 UBTeam twierdzi, że demko jest czyste, a jedna osoba z UBT ma inne zdanie i sama zamyka sprawę twierdząc, że ban zostaje? Żarty kurna. To je circus. @DarkoV ale nie bez powodu stracił rangę UBT. 1 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik `ASTER₁₃₃₇ Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @iksiu uwierz mi, że demo, które rozpisałem jest spalone i powie Ci to każda osoba, co trochę w tę gre gra i wie jak działają wszystkie nowe multihacki.Ale niestety Ty jesteś osobą, co ubt wygrała w chipsach i tego pojęcia nie masz. 2 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zamykam temat na razie bo się powstrzymać nie możecie i spamujecie (potem rozpatrzę) 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Sprawa została wyjaśniona, @ GENERAL ALADEEN 1.6 otrzymujesz ostrzeżenie słowne, następnym razem nie podejmuj sam decyzji, tylko działaj razem z resztą UBT! 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Skarga przyjęta. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi