Użytkownik exe Opublikowano 31 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Zmiany kadrowe: brak Zmiany techniczne: Serwer Surf Classic został przekształcony w SURF+MG. Dodano 5 map mg. Po 2tyg usunąłem jedną z racji na kilka zbugowanych poziomów. Mapy mg są grywane relatywnie często i z chęcią. Liczba graczy na tych mapach zazwyczaj rośnie. Zawsze zdarzą się zwolennicy surf, którym tryb mg się nie podoba, ale tak samo działa to w drugą stronę - nie wszyscy chcą dalej katować non-stop surfy. Ogólnie to jestem zadowolony z przemiany. Zawsze to jakieś urozmaicenie. Analizując przez miesiąc plugin na nocnego VIP-a stwierdzam, że aktywność graczy rośnie po godzinie 23:00 (start free vipa) - co planowałem i udało mi się dokonać. Napisałem i dodałem plugin mapfix do poprawek dla map mg (m.in. wyciszenie muzyki map). Pracowałem nad aplikacją mapstats (plugin SM + baza danych + strona WEB) i rozszerzałem jego funkcjonalności. Aktualnie zbiera te dane, które potrzebowałem do analizy grywalności na poszczególnych mapach i na ten moment mi to wystarcza. W przyszłości będę pracował nad jej rozbudowaniem. Podsumowanie aktywności: Z racji na usunięcie gameme nie posiadam czasów poszczególnych adminów, ale bazując na tym, co widzę to wszystko jest okej. Aktywność Szekela, Breeze i fazo spadła w porównaniu do poprzednich miesięcy, ale wyrobili oni normę. Szekel i fazo są trochę znudzeni surfem, natomiast Breeze dodatkowo zajmuje się surf RPG i swój czas dzieli na dwa serwery. Zarnos jest tymczasowo niedostępny - od ponad miesiąca - o czym zostałem poinformowany. Misiu też miał sporo dni urlopowych. Zastanawiam się nad tym, czy nie zrekrutować jeszcze jednego admina. Póki co nie widzę niestety żadnej osoby, która na to stanowisko by się nadawała, co mnie niezmiernie martwi. 2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi