Użytkownik xor Opublikowano 27 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 witam. Jestem w trakcie budowy mojej nowej unikalnej modyfikacji - ghost mode, mam dość tej monotonni, szarości i oklepanych kotletów. Chciałem zrobić coś oryginalnego i całkowicie od zera, jestem w stadium alfa, ale nie śpieszy mi się zbytnio, ogólnie jest dużo rzeczy do opisania, ale najlepiej wyjaśni wam to filmik: Ogólnie rzecz biorąc grane będą mapy typu: de_, hns_, zm_, każde będą miały inny tryb i różne warianty, z jednym motywem przewodnim - duchy. Wiele osiągnięć dające zniżki do sklepu, zaawansowany sklep i ruletka, zbalansowane teamy więc wymagana jest często współpraca. Niestety hltv pokazało tylko małą możliwości na serwerze. Gotową modyfikację albo sprzedam, albo sam postawie serwer, jeszcze nie wiem - zapraszam do oceny czy chcielibyście grać w coś takiego itd. 1 4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik xor Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 bump serwer jest zrobiony na 90%, dajcie znać co ewentualnie chcielibyście tutaj zobaczyć, a czego nie ma. Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Uszaty Opublikowano 13 Lipca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Z tego co zauważyłem, to gracze chyba nie widzą duchów, tak? Grałem kiedyś na Slendermanie, trochę podobne, slendera nie widać, a kiedy jest w pobliżu oponentom freezuje ekran, a jak jest bardzo blisko to zadaje dmg + raz na 5s może się teleportować 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 13 Lipca 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Duszki są chyba trochę op, gdyż CT ich nie widzą i wystarczy, że dwa razy uderzą i Ct'ek leży ;x (chyba, że tak ma być idk) Ct mogłoby mieć troszkę więcej hp, no chyba, że będzie coś takiego jak Vip i one będą miały taki dodatek. Serwer fajny ciekawy, mógłbyś taki postawić Ct mogłoby mieć jakieś lvl nabijane ogólnie lub na każdą broń, jak by np kosą zabił 10 razy to by mu się skin zmieniał, lub po prostu nie zależnie czym się zabiło to ilość zabitych potworków stanowiła by lvl gracza (w menu by była rozpiska po ilu zabitych duszkach daje jaki lvl lub jaki skin) za granatami fajnie jak by taki trail leciał. I ogólnie fajne są te elementy podświetlane. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik xor Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 22 minuty temu, Uszaty napisał: Z tego co zauważyłem, to gracze chyba nie widzą duchów, tak? CT nie widzi duchów (chyba że kupi termowizor za 16k), duchy widzą sie nawzajem, tak samo martwi gracze z obu teamów 12 minut temu, Dusia napisał: wystarczy, że dwa razy uderzą i Ct'ek leży nie, zredukowałem dmg z kosy dla duchów, aby ubić CT z pełnym HP, duch musi walnąć 12x z lewego/3x z prawego 12 minut temu, Dusia napisał: jak by np kosą zabił 10 razy to by mu się skin zmieniał, lub po prostu nie zależnie czym się zabiło to ilość zabitych potworków stanowiła by lvl gracza kieruje się prostotą i przyjaznym startem dla nowych graczy, wprowadzony jest system osiągnięć, każde osiągnięcie daje dodatkowe 1% zniżki w sklepie dla obu teamów. (jest też osiągnięcie na zabicie 100 duchów nożem, spośród 45 innych). dzięki za odpowiedzi, czekam na więcej Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Uszaty Opublikowano 19 Lipca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 @ xor a czy są tu jakieś klasy/perki dla duchów i CT? + Czy duchy poruszają się wolniej w stosunku do CT? 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik xor Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 14 minut temu, Uszaty napisał: czy są tu jakieś klasy/perki dla duchów i CT? klas nie ma i nie będzie, im prościej tym lepiej, ja sam nie przepadam za wydziwianiem i podziałem na klasy. perki mam w planach ale z tym jest troszkę roboty. jeżeli w przyszłości będą gracze i będą chcieli aby taki system był zaimplementowany wtedy to zrobię. 16 minut temu, Uszaty napisał: Czy duchy poruszają się wolniej w stosunku do CT? Prędkość dla obu teamów jest domyślna - 250 velocity. Ze skrzynek na ziemi, ruletki lub ze sklepu dla TT można się tymczasowo "przyśpieszyć" ps: serwer już funkcjonuje, teraz organizuje "kampanie reklamową", pozdro. Odnośnik do komentarza
Użytkownik xor Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Serwer został otwarty na innej sieci. Zainteresowanych zapraszam na PW. Dostaną informacje z pierwszej ręki. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi