Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Co sądzicie o wyborach prezydenckich 2020

Dusia

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Admin
Junior Admin

Tak jak w temacie, co sądzicie o wyborach prezydenckich 2k20? :D 

(Temat do dyskusji) 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1

heh1111.png

• Użytkownik

Może być gorzej niż teraz? xD Pytanie retoryczne, nie da chyba spaść niżej niż dno :D 

Sygnatura.png

W pierwszej turze opcji było wiele, ale tym razem trzeba było wybrać: albo, albo... Dwie odmienne wizje Polski. Którą wybrać? xD

tt9ao5xagnau.jpg

• Użytkownik

Wybrać obłudę w dwóch wersjach, jedna hipokrytyczna, druga która kłamie prosto w oczy. Ludność polska od dawna żyję z klapkami na oczach :c 

Sygnatura.png

• Junior Admin
Junior Admin

Ja myślę, że aktualnie w Polsce jest lepiej niż parę lat wstecz, Duda już za swojej pierwszej kadencji pokazał jak się spisuje na stanowisku prezydenta polski i czy koszmarnie źle mu szło na tym stanowisku?

Wiadomo, że się każdemu z osobna nie dogodzi, ale nie ma też co wyolbrzymiać 

13 minut temu, -.Nothingness.- napisał:

Może być gorzej niż teraz? xD Pytanie retoryczne, nie da chyba spaść niżej niż dno :D 

I co do wypowiedzi kolegi wyżej, myślę, że kiedyś bywało gorzej ;p 

• Ha ha 1

heh1111.png

• Użytkownik

Nie obchodzi mnie to, przedwczoraj oglądałem ksw i tym interesuje się.

• Przykro mi 1
  • Skowron

Według mnie to że pan Duda wygrał, to dobre rozwiązanie dla Polski. Wiadomo, że był hejt na niego, nazywali go ,,długopis", ale ten kto śledzi choć trochę politykę, to wie, że nie wszystkie ustawy prezydent Duda podpisał. Dawał również ,,veto" tam gdzie się nie zgadzał. Druga sprawa podpisywał ustawy, które były dobre dla Polaków. Programy rodzinne, np. 500+. Czy to źle że to podpisał? Według mnie to bardzo dobrze. Gdyby nie podpisał, to byłby hejt, że nie spełnia obietnic i że nie jest za narodem :) Duda broni wartości rodzinny, co jak dla mnie jest bardzo ważne, i trzeba też zauważyć że większość Polaków jest za tymi wartościami, które tak naprawdę od pokoleń są w naszych domach. 

Natomiast pan Trzaskowski głosił hasła, że to koniec z podziałem polaków, że koniec niezgody itp. Dobrze, wzniosłe hasła, ale za tym nie ma żadnych konkretów. Chciał zdobyć głosy środowisk lewicowych, ale nie zadeklarował wprost, że jak zostanie prezydentem to wprowadzi kartę LGBT w całej Polsce, ponieważ bał się że straci poparcie tych osób, które w pierwszej turze byli za panem Bosakiem, czy też panem Hołownią. Bo ci wyborcy tych dwóch panów, byli przeciwni tej karcie LGBT. Więc pan Trzaskowski zachowywał się jak chorągiewka. Jego zdanie zależało od tego, w którym miejscu się znajdował i do kogo mówił. Też trzeba zobaczyć co mówił o Polsce zanim jeszcze zaczęły się wybory. Był przeciwko Polsce w Brukseli, pisał projekty przeciwko Nam, a teraz chce zdobyć nasze głosy. Trochę to śmieszne jak dla mnie. Chciał wprowadzić uchodźców do Polski, gdzie inne kraję sobie z tym nie radziły, są napady, gwałty kobiet w tych krajach. I ja sobie nie wyobrażam oddać swoje poparcie dla tego pana. Jego światopogląd jak i wartości są mi obce i nie widzę powodu, sensu aby oddać mu swój głos :) 

• Lubię to! 2

sygnatura Strefa.jpg

Po prostu Zwyciężyła demokracja, która nie patrzy ile masz w kieszeni kasy i jakie posiadasz wykształcenie. :)

Czerwona zaraza przegrała! Brawo Duda :)

• Ha ha 1
  • Legends Never Die

Moim skromnym zdaniem oba wyjścia były ni takie, ni owakie. Żaden z nich nie prezentował tego co ja chciałam usłyszeć od prawdziwego prezydenta. Wygrał Duda okay, wygrał by Trzaskowski też okay :P Uważam, że Duda już miał swoją szansę pokazać Polakom swoje rządy, więc w tych wyborach dałam szansę Trzaskowskiemu :P Jeśli chodzi o te ustawy, o czym pisze @ skowron to nikt nie mówi, że są złe, ale większość jest niedopracowana i zrobiona pod publikę. Ja rozumiem tą ideologię dodania 500+ na rodzinę, też jestem za, ale do tego też trzeba podejść z rozumem. Powinno być półroczne rozliczenie się za coś takiego, by wiedzieć, że faktycznie to idzie na dziecko - po 6 miesiącach zbierania faktur wysłać do odpowiedniej organizacji zestawienie i rozliczenie na podstawie imiennych faktur, by nie tworzyła się teraz taka patologia co w niektórych przypadkach. Także uważam, że rządy Dudy są takie no, niedopracowane, ale zobaczymy co ma nam do powiedzenia w następnych pięciu latach, bo przecież w III RP do tej pory tylko Kwaśniewskiemu udało się rządzić 2 kadencje, więc to, że Dudzie też się udało o czymś świadczy. Mam nadzieję, że Duda wykorzysta tę szansę, daną mu przez Polaków i po tych pięciu latach będziemy mogli powiedzieć, że wybraliśmy dobrego prezydenta i nie zawiedziemy się. Osobiście dałabym szansę Trzaskowskiemu, ale Vox populi, vox Dei.

• Lubię to! 1

mrrr+;3.gif

• Użytkownik
32 minuty temu, Kacperek napisał:

Nie obchodzi mnie to, przedwczoraj oglądałem ksw i tym interesuje się.

To po co się wypowiadasz skoro nie interesuję? Temat do dyskusji a Ty takie coś piszesz :x 

19 minut temu, GENERAL ALADEEN napisał:

Po prostu Zwyciężyła demokracja, która nie patrzy ile masz w kieszeni kasy i jakie posiadasz wykształcenie. :)

Czerwona zaraza przegrała! Brawo Duda :)

Gdzie Ty tu masz czerwonych xD 

• Lubię to! 1

Sygnatura.png

• Skowron

@ Dershia w związku z tym że to jest dyskusja, to pozwolę sobie na odpowiedź w związku na propozycję faktur. 

Według mnie z fakturami byłby bardzo duży bałagan. Dajmy na to dostaję się 500+. Z tego możesz kupić dziecku ubranie, jakieś zabawki, bądź coś do szkoły. Ale trzeba też zaznaczyć, że część tych pieniędzy możesz wydać na paliwo, aby zawieść dziecko do szkoły i je przywieźć z powrotem :) Według mnie rząd przyznaje pieniądze na wniosek rodziców, ale to rodzice są zobowiązani do tego, aby zapewnić dziecku dobre warunki do życia wykorzystując przyznane środki. Tak jak mówisz może zdarzyć się patologia i to by wymagało kontroli jeśli rodzice pobierają dodatek, a sytuacja rodzinny, a co najważniejsze dziecka nie poprawia się. Są ośrodki pomocy społecznej i to one powinny kontrolować takie zaniedbanie. :) 

sygnatura Strefa.jpg

• Użytkownik∙

Wybór był między dżumą, a cholerą. W pierwszej turze byłem za Bosakiem, druga była mi całkowicie obojętna. Chociaż zabawnie było oglądać wypociny POPiSu o elektorat Konfederacji ^_^

Kampania obydwu kandydatów z drugiej tury była tragiczna, wręcz bez poziomu. Niektóre wypowiedzi/zagrania były dla mnie obrzydliwe. 

Ostatecznie spojrzałem w przeszłość, przypominając sobie jak to Koalicja Obywatelska wylewała swe żale na unijnych salonach, że jak to w Polsce źle nie jest. Przeczucie mówiło, że kiedy Trzaskowski zostanie prezydentem to ten jakże bohaterski rytuał wylewania swych żali i donoszenia do Unii na sprawujących władzę powróci, dlatego z uwagi na renomę Polski na arenie międzynarodowej, zagłosowałem przeciwko niemu. 

sygn1.png.799be5458023942b627500e16e3b2159.png

• Użytkownik

Według mnie nie ważne czy Duda czy Trzaskowski to tylko jest prezydent a nie sejm, w Polsce jego rola kończy się na tzw. dumnym reprezentowaniu państwa. Pamiętajcie że obietnice złożone przez każdego kandydata to jest jedno wielkie gówno bo i tak się nie spełni i tak. Ja nie chodzę nie chodziłem i nie będę chodził na wybory. Dla mnie prezydentem może być nawet Zdzichu z pod biedronki proszący o 2zł na wino, i tak nic się nie zmieni i tak nic nie będzie zauważalne. Może dopiero bym zaczął chodzić na wybory i się martwił co będzie z Polską jak by prezydent mógł decydować o wszystkim i niczym czyli np: chce żeby usunięte w były w Polsce MCDONALD'y to to będzie i choćby ciul na ciulu stanął w sobotę mają być wszystkie budynki zlikwidowane a za miesiąc w czwartek ponownie postawione. O wtedy bym może głosował. A jak na razie Państwem rządki Kaczyński i póki nie wykituje to będzie rządzić... 

Także moje zdanie jest takie że w dupie mam prezydenta, sejmy, partie, premierów i ministrów dla mnie oni nie istnieją nie głosuje nie będę głosować niech się dzieje co się dzieje. 

• Wrr 1

Platforma już pokazała swoje obywatelskie oblicze. Krótka pamięć ludzi. Dzikie reprywatyzacje i śmierć pani Jolanty Brzeskiej to tylko wierzchołek. :) 

Kocham Polskę :)

Niech żyje Polska Biało Czerwona!
Taki kolor flagi biało czerwony ma nasza Polska!
Nie będzie jajecznicy... :D 

A co do 500+ Pieniądze mają m.in z mafii vatowskich,dlatego mają z czego finansować np.500+,ale tvn i niemieckie gazety o tym nie wspomną tylko wciskają kity,że rząd rzekomo zadłuża państwo.Jestem osobą wykształconą i głosowałam na Andrzeja Dudę.To jak wypowiadacie się o jego wyborcach pokazuje w całej okazałości jacy jesteście.Pamiętajcie ,że kiedyś każdy stanie przed Bogiem i odpowie za swoje czyny. :)

• Ha ha 1
  • Stały Bywalec

Po tych wyborach można tylko zobaczyć jak bardzo mamy podzielone państwo... 

W pierwszej turze podobnie jak @ Uszaty  głosowałem na Bosaka natomiast w drugiej nawet nie miałem dylematu czy być za Dudą czy tęczowym Rafałkiem co nawet w Warszawie sobie nie radzi. Jakoś nie po drodze mi z lewakami, niemiecką telewizją tvn czy gazetą dla komuchów. Bardzo dobrze pamiętam jak za czasów PO odbywały się marsze niepodległości, gdy byłem gazowany i bity pałami przez smutnych panów w mundurach, gdy były opłacane bojówki antify tylko po to żeby na mieście były awantury i TVN z GW mogły się spuszczać jacy to narodowcy są źli. Bardzo dobrze znana mi akcja "widelec" z 2008 roku gdzie ponad 700 osób zostało zatrzymanych, bitych i zmuszanych do fałszywych zeznań (do dzisiaj są wypłacane odszkodowania). Nie zapomnijmy również o wspaniałym pomyśle Czaskowkiego odnośnie palet na placu Bankowym w Warszawie za 1mln zł, dzikich reprywatyzacjach czy też oczyszczalni czajka o której było głośno. Niespłonione obietnice tego pana można wymieniać naprawdę bez końca, nigdy nie zagłosuję na osoby które donoszą na swój kraj a później udają, że się nic nie stało.

Dobrze, że nie wracamy do takich czasów: 

• Lubię to! 2
  • Ha ha 1

sygnatura.gif.08723135ea6e238cdbf69b3970322675.gif

• ver;p zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]