Użytkownik fr0zen Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Witam. Pierwszą rzeczą jaką chcę zaproponować jest obowiązek przegrania przez adminów określonej ilości godzin w ciągu tygodnia, powiedzmy te 300 min. (5h); uważam, że godzinka dziennie to takie minimum i każdy aktywny admin bez problemu będzie spełniał ten wymóg. Raz w tygodniu, dajmy na to w poniedziałek, odbywałoby się podliczanie godzin adminów. Jeśli admin nie zdołałby przegrać wymaganych godzin, dostawałby ostrzeżenie (-). Jeśli wykazałby naprawdę wysoką aktywność, dostałby plusa (+), który "kasuje" minusa lub w przypadku ich braku po zebraniu określonej ilości (3-5) otrzymywałby niewielką nagrodę, np. vipa na serwerze na kilka dni. Pozwoli to na systematyczne kontrolowanie aktywności adminów na serwerze, co moim zdaniem jest ważne, ponieważ nie widzę sensu tygodniami trzymać admina, który w ogóle nie gra (wyjątkiem jest urlop oczywiście). Druga sprawa, chciałbym wprowadzić ostrzeżenia dla adminów, które będą zbierać za, np.: nierozegranie 300 minut w ciągu tygodnia na serwerze złe zachowanie na serwerze (wyzwiska/brak kultury/łamanie regulaminu itd.) https://imgur.com/Hip26Up brak rozpiski w przypadku odwołania się gracza https://strefaskilla.pl/temat/23224-odwołanie-na-bana/ (swoją drogą spalone demo po 1 akcji?) - zła rozpiska w przypadku odwołania się gracza (po co nam admin, który nie potrafi odróżnić czita od skilla) https://strefaskilla.pl/temat/22169-czitujesz-xddd/ https://strefaskilla.pl/temat/22952-dawac-unbana/ https://strefaskilla.pl/temat/22328-odwołanie-od-bana-vol-4-po-8h-kolejny-wpadł/ - nie wiem jak to nazwać, więc może po imieniu - bycie nieogarem (dbajmy o wizerunek sieci) https://strefaskilla.pl/temat/23257-odwołanie-na-bana/ i ogólnie za wszelkie przewinienia, które osoba na stanowisku admina nie powinna popełnić. Jak to mówią, do 3 razy sztuka, więc po zgromadzeniu trzech ostrzeżeń na swoim koncie admin automatycznie zostawałby zdegradowany ze swojej funkcji. @ Trivor @ PUB70 @ Tery @ Anox @ Lavista 1.6 @ Uszaty @ Tehciu @ PepePanDziobak @ Bravo @ Manieczek!^^ @ Animejczyk @ Bambus. @ xMacias @ OliverTwist CS:GO @ An4rcha0Ss 1 4 K🧑💞 J👶💞 Odnośnik do komentarza
Użytkownik SkalpeR Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Pierwsza propozycja jest bardzo dobra i jestem na duże TAK [Sam startując na Opiekuna Mirka(Tak sobie tylko rozpisuje jeśli dostałbym się na tego Opiekuna) Miałem dokładnie co tydzień podliczać adminów z rozegranych godzin. Druga sprawa tez jestem na TAK. Sam sprawdzając demko gracz icW^ Admin po zbanowaniu gracza powiedział "No to najwyżej się odwoła na forum i dostanie UB, może mnie nie wyjebią za niesłuszne/nie dobre bany" Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Imiła2k12 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, fr0zen napisał: co do pierwszej propozycji jestem tego samego zdania co pan wyżej co do drugiej również jestem na tak bo każdy admin powinien umieć rozpisać gracza jeśli owy się odwoła od bana itp 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 2 godziny temu, fr0zen napisał: Witam. Pierwszą rzeczą jaką chcę zaproponować jest obowiązek przegrania przez adminów określonej ilości godzin w ciągu tygodnia, powiedzmy te 300 min. (5h); uważam, że godzinka dziennie to takie minimum i każdy aktywny admin bez problemu będzie spełniał ten wymóg. Raz w tygodniu, dajmy na to w poniedziałek, odbywałoby się podliczanie godzin adminów. Jeśli admin nie zdołałby przegrać wymaganych godzin, dostawałby ostrzeżenie (-). Jeśli wykazałby naprawdę wysoką aktywność, dostałby plusa (+), który "kasuje" minusa lub w przypadku ich braku po zebraniu określonej ilości (3-5) otrzymywałby niewielką nagrodę, np. vipa na serwerze na kilka dni. - To już kwestia indywidualna wlasciciela/opiekuna danego serwera ile dany admin musi przegrać minut tygodniowo. Np na dd2 #2 jest cotygodniowe podliczanie, osoby z największym gt otrzymują reputację na forum, więc z vipa bym zrezygnował. Kasowanie minusów moim zdaniem jest zbędne. 2 godziny temu, fr0zen napisał: brak rozpiski w przypadku odwołania się gracza https://strefaskilla.pl/temat/23224-odwołanie-na-bana/ (swoją drogą spalone demo po 1 akcji?) - zła rozpiska w przypadku odwołania się gracza (po co nam admin, który nie potrafi odróżnić czita od skilla) https://strefaskilla.pl/temat/22169-czitujesz-xddd/ https://strefaskilla.pl/temat/22952-dawac-unbana/ https://strefaskilla.pl/temat/22328-odwołanie-od-bana-vol-4-po-8h-kolejny-wpadł/ - nie wiem jak to nazwać, więc może po imieniu - bycie nieogarem (dbajmy o wizerunek sieci) https://strefaskilla.pl/temat/23257-odwołanie-na-bana/ Z tego co wiem admin ma obowiązek rozpisać gracza którego zbanuje, w cs:go zostało to przywrócone kilka dni temu. Co do błędnych rozpisek, każdy popełnia błędy, więc nie karajmy za to. Przecież mamy ubt które i tak musi sprawdzić dane demko i dać werdykt końcowy. Jeśli chodzi o 'bycie nieogarem' to po to są opiekunowie czy nawet gracze którzy mogą napisać skargę na admina który przegina. <- oczywiscie za takie coś również są ostrzeżenia dla adminów. Tak jak mówiłem, to już kwestia wlasciciela/opiekuna czy takie coś chce wprowadzić. Pozdrawiam 1 1 Odnośnik do komentarza
Street Strefa Family JBoy Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Street Strefa Family Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Pierwsza propozycja: NA TAK Druga propozycja: NA NIE - ze względu na to, że admin podejmując się danej roli ma już w obowiązku udzielanie się na forum. 1 PUB7O - #HOTHALLOWEENCHALLENGE.mp3 © STREFASKILLA.PL Pozdrawiam, PUB7O Odnośnik do komentarza
Użytkownik EinSehrGoldenerApfel Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 3 godziny temu, ilikecoffee napisał: Witam. Pierwszą rzeczą jaką chcę zaproponować jest obowiązek przegrania przez adminów określonej ilości godzin w ciągu tygodnia, powiedzmy te 300 min. (5h); uważam, że godzinka dziennie to takie minimum i każdy aktywny admin bez problemu będzie spełniał ten wymóg. Raz w tygodniu, dajmy na to w poniedziałek, odbywałoby się podliczanie godzin adminów. Jeśli admin nie zdołałby przegrać wymaganych godzin, dostawałby ostrzeżenie (-). Jeśli wykazałby naprawdę wysoką aktywność, dostałby plusa (+), który "kasuje" minusa lub w przypadku ich braku po zebraniu określonej ilości (3-5) otrzymywałby niewielką nagrodę, np. vipa na serwerze na kilka dni. Pozwoli to na systematyczne kontrolowanie aktywności adminów na serwerze, co moim zdaniem jest ważne, ponieważ nie widzę sensu tygodniami trzymać admina, który w ogóle nie gra (wyjątkiem jest urlop oczywiście). Druga sprawa, chciałbym wprowadzić ostrzeżenia dla adminów, które będą zbierać za, np.: nierozegranie 300 minut w ciągu tygodnia na serwerze złe zachowanie na serwerze (wyzwiska/brak kultury/łamanie regulaminu itd.) Jestem za wprowadzeniem cotygodniowego podliczania godzin adminom. @ Tery co ty na to ? A co do drugiej sprawy jak to ilikecofee ujął każdy admin ma obowiązek rozpisać demo zbanowanej przez niego osobie. 1 Jak nie masz nic ważnego do powiedzenia to zamilcz. Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Uszaty Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Ja uważam, że takie rzeczy powinny być ustalane w obrębie poszczególnych serwerów, a nie całego forum. Ile od adminów wymaga właściciel/opiekun, to ich osobista kwestia. Co do ostrzeżeń adminów to samo, czasem jeden wybryk kogoś skreśla, a czasem faktycznie "do 3 razy sztuka". Także podsumowując, pomysły dobre, ale nie narzucajmy tego odgórnie właścicielom/opiekunom, niech każdy sobie to ustawi tak, żeby było im wygodnie 1 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 7 godzin temu, Uszaty napisał: Ja uważam, że takie rzeczy powinny być ustalane w obrębie poszczególnych serwerów, a nie całego forum. Ile od adminów wymaga właściciel/opiekun, to ich osobista kwestia. Co do ostrzeżeń adminów to samo, czasem jeden wybryk kogoś skreśla, a czasem faktycznie "do 3 razy sztuka". Także podsumowując, pomysły dobre, ale nie narzucajmy tego odgórnie właścicielom/opiekunom, niech każdy sobie to ustawi tak, żeby było im wygodnie 95% serwerów jest aktualnie moich więc no jak już to przyjmę to na wszystkie żeby wszystko ładnie współgrało 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Manieczek!^^ Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 No ja jestem na tak ze wszystkimi propozycjami to podliczanie czasu dla mnie bardzo trafna propozycja bo większość adminów którzy dostaja adma grają przez pierwszy tydzień a potem aktywność spada a zarazem dostając pierwszy raz admina dają takie bany i tak się bawią amx.i banami że to jest perfecto propozycja 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ #WakeUpVac Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Moja wypowiedź krótka i na temat. Tak powinno być admini też powinni być karani czasem i dawać dobry przykład dla graczy Odnośnik do komentarza
Użytkownik eSX Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Według mnie usuwanie ostrzeżeń nie powinno polegać na aktywności tylko np. na sprawowaniu się admina tzn. dba o porządek na serwerze, banuje cheaterów itd. Decyzje w tym przypadku podejmował by właściciel lub opiekun czy takie ostrzeżenie zdjąć. Co do wymaganych godzin aktywności, na DD2 #2 funkcjonuje już coś takiego i moim zdaniem dobrze się to sprawdza, a wymaganie od adminów udzielania sie na forum to głupota, bo składają podanie na admina, który ma za zadanie opiekować sie serwerem, a nie przesiadywać na forum. Tyle ode mnie, miłego. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik fr0zen Opublikowano 15 Września 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 @ Trivor K🧑💞 J👶💞 Odnośnik do komentarza
Zasłużony PepePanDziobak Opublikowano 18 Września 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 @ Trivor przeczytaj to sobie po pracy/weekend i wydaj werdykt bo trochę to już stoi. Odnośnik do komentarza
Użytkownik fr0zen Opublikowano 4 Października 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 @ Trivor Podejmij decyzję w wolnej chwili. K🧑💞 J👶💞 Odnośnik do komentarza
Zasłużony PepePanDziobak Opublikowano 11 Października 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Ref Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 13 Października 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Jak najbardziej jestem za, takie coś powinno być na wszystkich serwerach, jak i 1.6 tak i go W dniu 30.08.2020 o 16:27, fr0zen napisał: - zła rozpiska w przypadku odwołania się gracza (po co nam admin, który nie potrafi odróżnić czita od skilla) Powinno być tak, że jak admin dwa razy źle rozpisze gracza to dostaje minusa, a nie od razu za pierwszą rozpiskę. Minusy powinny też być za nie wypełnianie swoich obowiązków, czyli jak np. jakiś gracz pisze o sprawdzenie danego gracza na serwerze i admin sobie dalej gra i tego nie robi (za powtórzenie się dwa razy takiej sytuacji powinien być minus) Iii za specjalne siedzenie na spect żeby sobie godziny nabijać. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 16 Października 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Jestem za W dniu 30.08.2020 o 16:27, fr0zen napisał: Druga sprawa, chciałbym wprowadzić ostrzeżenia dla adminów, które będą zbierać za, np.: nierozegranie 300 minut w ciągu tygodnia na serwerze złe zachowanie na serwerze (wyzwiska/brak kultury/łamanie regulaminu itd.) brak rozpiski w przypadku odwołania się gracza - zła rozpiska w przypadku odwołania się gracza (po co nam admin, który nie potrafi odróżnić czita od skilla) Pokaż ukrytą zawartość @ Trivor @ PUB70 @ Tery @ Anox @ Lavista 1.6 @ Uszaty @ Tehciu @ PepePanDziobak @ Bravo @ Manieczek!^^ @ Animejczyk @ Bambus. @ xMacias @ OliverTwist CS:GO @ An4rcha0Ss Dobre propozycje i na pewno przyda się to, ponieważ moim zdaniem admin powinien wywiązywać się z tych punktów. Zostawiam głos dla @ Trivor Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 26 Października 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 W dniu 31.08.2020 o 08:23, Trivor napisał: 95% serwerów jest aktualnie moich więc no jak już to przyjmę to na wszystkie żeby wszystko ładnie współgrało Taak jak Trivor powiedział tak będzie, amen. Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 26 Października 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Propozycja przyjęta. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi