Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

skarga na murzynek ;)

shacky

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Twój nick: ykcahs / shacky 
Nick oskarżonego: @ MurzynekBamboBezGaci CS:GO
Powód skargi: brak zasadności 5 minutowego bana (5 minutowy, ale nie czuję żeby on był potrzebny w tym momencie, może należy zweryfikować czy owy admin nie jest zbyt przeczulony wobec mnie lub próbuje wykonać jakiś odwet?)
Opis sytuacji: tu nie ma co praktycznie opisywać, w załączeniu macie cały log z konsoli. Moje wypowiedzi które są uwiecznione na chacie to jest jedna strona medalu, gdzie widać to że byłem dosyć aktywny, bo dużo pisalem, wielokrotnie przeklinałem(czego nie zamierzam się wypierać). z drugiej strony imo powinien być kick (choć w tamtym momencie nie czuje żebym w ogóle powinien dostać bana czy kicka, ludzie wygadywali na głosowym duuuuuużo gorsze rzeczy przez  cały mecz :)), ban wykonany przez SB, brak obecności owego admina pod prawdziwym nickiem na serwerze (zakładam że był pod nickiem step, ale nie jestem pewny) + brak rangi na danym serwerze i wykonywanie banów na nim + wpieprzanie się w robote adminom którzy byli od początku gry na serwerze i gdyby trzeba było to by zareagowali :) nuper(nie potrafie znaleźć go na forum pod tym nickiem) oraz @ Andrzej.
Data i godzina zdarzenia: godzina 13.02 13.10.2020
Miejsce zdarzenia: mirek 
Dowody: https://justpaste.it/4mlod - cały zapis z konsoli od 00:00 do 34:50 - możecie sobie przeszukać całą rozmowę w word czy innym programiie ctrl+f, po moim nicku - ykcahs, wszystkie wypowiedzi są zdublowane - niewiem dlaczego :) 
Coś od siebie: wedlug mnie powinien pójść kick lub powiedzieć adminom że czegoś nie zauważyli (jesli byłoby to zasadne i faktycznie kogos bym zwyzywał, ale nie widzę bym kogokolwiek tak potraktował), a w tym momencie mogę podejrzewać że jest to jakaś personalna wycieczka ze strony murzynka, z którym jest nam nie po drodze :)

ban na sb 
https://sourcebans.strefaskilla.pl/index.php?p=banlist&searchText=ykcahs&Submit=Search

Edytowane przez shacky
  • Lubię to! 2

u mad?

• Zasłużony

Dokładnie. W trakcie tej mapy (jak i w trakcie każdej kiedykolwiek) shacky nie obraził absolutnie NIKOGO. To, żę przeklina na czacie to raczej nie jest nic złego, bo nie przesadza. Sam powinieneś sobie "murzynku" dac bana "ochlon" ale na serwerze Only Awp #2. Ostatnio gram sobie na "dwójce", i widziałem cię tam dwa razy. Za każdym, KAŻDYM razem wchodziłeś na serwer, i wydawałeś z siebie dziwne dźwięki (cmokanie ustami i inne wkur***jace odglosy.) przeszkadzając tym graczom. Zabiłem cię dwa razy i usłyszałem: " Kurwa jakiś Andrzej mnie zabija...." <Murzynek Bambo opuścił grę>. WIĘC ZASTANÓW SIĘ CZY DAJESZ LUDZIOM BANY (na dodatek na serwie na którym nie pełnisz żadnej funkcji) ZA KILKA PRZEKLEŃSTW PODCZAS GDY TY SAM UŻYWASZ WULGARYZMÓW. To nie jest Fair ;) 

Pozdro 

• Lubię to! 2
  • Super 1

image.png
:pepehands:

• Użytkownik

po odpowiedzi Andrzeja to chyba powinno się nasunąć stare piękne polskie przysłowie - zapomniał wół jak cielęciem był  :)

• Lubię to! 2
  • Super 2

u mad?

• Użytkownik

Dobra to znaczę na samym wstępie od Pana @ shacky , a więc tak wszedłem sobie na serwer i zobaczyłem, że jest Pan admin Nuper i Andrzej, więc mówię, o spoko pogram sobie, chociaż nie będę musiał nikogo wołać albo banować przez sb no i potem zaczęło się ze strony shacky co chwile przekleństwa i inne duperele, co dokładnie widać na ss, więc powiedziałem przez mikro do jednego z adminów, żeby ogarnął tego typa, ale chyba mieli to głęboko w dupie i woleli sobie dalej grać, bo przecież to koledzy, to nie będzie go banował, więc postanowiłem, że dam mu bana na 5 minut, żeby ochłoną, a dlaczego? A no dlatego, że w regulaminie jest dokładnie napisane, „1.21 Zakaz przeklinania na czacie tekstowym”. jeszcze Ci pogrubię wiadomość, żeby widział i dokładnie wiedział, za co dostałeś bana, a ja gram pod regulamin, więc będę pilnował żeby każdy gracz przestrzegał tego regulaminu. https://prnt.sc/uz2tnx 

A co do Ciebie Panie @ Andrzej. . U mnie na serwerze nie ma nic napisanego, że nie można przeklinać na czacie czy też na mikrofonie, jest jedynie tylko jeden podpunkt „Nadmierne przeklinanie ~ Ostrzeżenie, Ban 30min / 1h.” tobie też pogrubię, żebyś widział i następnym razem jak wchodzisz na serwer pograć, to przeczytaj regulamin i dopiero coś gadaj, , a z tego co wiem, to powiedziałem "Kurwa", a użyłem tego jako przecinka ;*. Poza tym jestem opiekunem tego serwera i większość graczy bardzo dobrze wie, że mogą przeklinać, ale z umiarem, a że ty nie grasz na serwerze, to niestety tego nie wiesz. Co do tych dźwięków, to wchodzę sobie i lubię potrollować, ale nie wchodzę na serwer gdzie ty masz admina, tylko robię to u siebie, a poza tym nikomu, to nie przeszkadza tylko tobie, a ty nie jesteś pępkiem świata i jeśli powiesz, żebym się uciszył, to tego nie zrobię, ponieważ jakoś nikomu nie przeszkadza to, tylko tobie, a również z tego co zauważyłem, że jak wejdę na serwer do mnie i wydam dziwne odgłosy jak to ty napisałeś, to po chwili kilka innych osób również wydaje owe dźwięki, więc chyba musi im się to podobać? Ale co ja tam wiem, ty pewnie o wiele lepiej wiesz co jest dobre dla mojego serwera, a co nie. Ogólnie to pozdrawiam i życzę miłego dnia. ;*

Chciałem jeszcze dodać od siebie, że kolega chyba się bardzo zdenerwował, że dostał bana na 5 minut, chociaż mogłem dać Ci go dłuższego, ale dla Ciebie 5 minut, to strata, bo przecież trzeba pograć na serwerze i się dowartościować przed młodzieżą, siemano.

@ Andrzej. Mogłeś użyć opcji edytuj. 

Żałosne? Piszę tylko to co widzę gdy wejdę tylko na serwer.

Ten podpunkt wygasł? Skoro wygasł, to czemu nadal jest ten podpunkt w regulaminie? Bo nie rozumiem?

Skoro mnie widziałeś 3/4 razy, to dlaczego nie napiszesz na mnie skargi? 

Nie mam zamiaru toczyć dalej tej bezsensownej dyskusji, dlatego ją zakończę i poczekam aż administracja, to rozpatrzy. :) 

@ shacky Ale czego ty nie rozumiesz, że ja nie mam admina? X D Piszesz jakieś głupoty, a nawet nie wiesz na czym polega ranga UBT, więc proszę Cię żebyś już zakończył ten temat i czekał na wypowiedź administracji. :)

• Lubię to! 1
  • Super 2

• Zasłużony
Godzinę temu, MurzynekBamboBezGaci napisał:

ale dla Ciebie 5 minut, to stara, bo przecież trzeba pograć na serwerze i się dowartościować przez młodzieżą, siemano.

ŻAŁOSNE wiesz? Ma takie samo prawo grać na serwerze jak każdy więc nie pisz jakiś głupot. 

jeszcze Ci pogrubię wiadomość, żeby widział i dokładnie wiedział, za co dostałeś bana, a ja gram pod regulamin, więc będę pilnował żeby każdy gracz przestrzegał tego regulaminu.

16. Przeklinanie na czacie tekstowym - Ostrzeżenie  Gag na 30 minut  "jeszcze Ci pogrubię wiadomość, żeby widział". ;) Także murzynku nie wtrącaj się do nie swoich spraw, od tego masz u@ czy coś innego. W momencie gdy shacky dostał bana nie było mnie już na serwie, a wcześniej nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek zwrócił mi uwagę odnośnie jakiegoś gracza, od razu bym zrobił porządek ;). Poza tym ten podpunkt regulaminu "wygasł" niestety przez pierwszych adminów i opiekuna, nigdy nie było to przestrzegane i nikt za to nie karał (chyba, że ktoś przegiął, nawet ostatnio 2 osoby dostały ode mnie gaga za nadmierne przeklinanie). A w ięc Pilnuj lepiej swoich spraw i swojego serwera. 

U mnie na serwerze nie ma nic napisanego, że nie można przeklinać na czacie czy też na mikrofonie, jest jedynie tylko jeden podpunkt „Nadmierne przeklinanie ~ Ostrzeżenie, Ban 30min / 1h.”

Widziałem cie na serwerze 2 razy na ok. 4 minuty. ZA KAŻDYM razem co najmniej 2-3 razy użyłeś wulgaryzmu, myślę że to już jest nadmierne przeklinanie ;) Także tak jak  mówię, pilnuj spraw swojego serwera :) 

Masz, użyje opcji edytuj @ MurzynekBamboBezGaci CS:GO

Wiesz dlaczego nie pisałem na ciebie skargi? Bo mi się też zdarza przeklinać. Ale dlatego nie banuje ludzi jak napiszą na cały mecz 5-6 razy "kurwa". Bo shacky nie uzyl wulgaryzmów więcej niż 5 razy w ciągu 35 minutowego meczu. A ty dałeś mu bana mimo że,

1. Na mirage nie pełnisz żadnej funkcji

2. Sam używasz wulagryzmów w większej ilości

Teraz wpłynęła na ciebie skarga, a że dotyczy troszkę mnie, i twoje zachowanie mi się nie podoba (ma prawo tak samo jak moje zachowanie tobie), dlatego dołączam się do tej skargi. 

Cytat

Ten podpunkt wygasł? Skoro wygasł, to czemu nadal jest ten podpunkt w regulaminie? Bo nie rozumiem?

Ja tak tylko to nazwałem, pierwsi admini i opiekun, zanim jeszcze byłem adminem na mirku, nie dawali gagow za to a co dopiero bany. 

Pozdro 

Kolejny edit. 

Ale czego ty nie rozumiesz Murzynku. Co nam po twojej randze "Un Ban Team" skoro zbanowales goscia ktory przeklinal (przeklinal nie obrazal ludzi, wiec nie piszglupot, na demku jest wszystko) a regulamin mowi wyraznie: ostrzezenie-> gag. A nie: ban. 

• Lubię to! 1

image.png
:pepehands:

• Użytkownik

Chciałem jeszcze dodać od siebie, że kolega chyba się bardzo zdenerwował, że dostał bana na 5 minut, chociaż mogłem dać Ci go dłuższego, ale dla Ciebie 5 minut, to stara, bo przecież trzeba pograć na serwerze i się dowartościować przed młodzieżą, siemano.

większej wycieczki personalnej, dawno nie przeczytałem w moim kierunku :D 

EDIT 1.
apropo opcji edytuj @ <olo>clar'2k20 , mój post jest ostatnim i mogę go edytować teraz, ale nie widzę zasadności używania tej opcji, jeśli moja odpowiedź jest którąś tam wstecz i mam niby sprawdzać co ktoś dodał do któregoś tam posta? :) 
skoro forum służy do tego żeby się wypowiadać na czyjeś odpowiedzi w edycji mojego posta to powinniście zrobić jakiś nowy typ internetowych dyskusji które zrzeszają pewne grupy ludzi, tylko po to żeby używać zawsze opcji edytuj, nazwiecie sobie ją jakąś po swojemu, może jakiś startup załóż i zarobisz troche (udzielam ci patentu za darmo, elo):)  dla mnie forum jest miejscem dyskusji, nie edycji poprzednich wątków, piątka :) 

EDIT 2
apropo @ MurzynekBamboBezGaci CS:GO image.png.d6912f97235e3aa4755a6a5698b1405b.png
straszyć kolego, to możesz swoich rówieśników :) nie osoby których nie znasz
kolejną rzeczą jest granie pod innymi nickami, o ile wiem to od admina jest wymagane by grał pod tym samym nickiem co na forum, czyż nie?

EDIT 3
@ MurzynekBamboBezGaci CS:GO  - ranga UBT nie daje ci wszystkiego :) 
druga sprawa, jakim sposobem ty masz range UBT mając 122h na tym koncie które podłączone masz do profilu XD

Edytowane przez shacky
  • Lubię to! 1
  • Super 1
  • Ha ha 2

u mad?

• Użytkownik

Zgadzam się, masz serwer to zajmij się nim, a nie wtryniasz się w momencie w którym w ogóle nie powinieneś. Jeżeli chodzi o @ shacky to nigdy nie widziałem żeby kogokolwiek obraził, może kilka razy jak przeklął (zazwyczaj gra i nawet się słowem do nikogo nie odezwie), a uwierz... jestem na to bardzo przeczulony. To że ktoś przeklnie raz na jakiś czas jest w naszej serwerowej społeczności powszechnie akceptowane. W momencie jak już ktoś robi bydło na mikrofonie/czacie wtedy jest upominany słownie, kickiem w nagminnych przypadkach - uwierz, pomaga... nie trzeba banować. Nawet w polskim prawie istnieją martwe prawa, których władze nie egzekwują także już daj spokój z tym urzędnictwem.

Może warto by było by ktoś w końcu złapał adminków za przysłowiowy pysk i uświadomił, że admin to nie jest jakikolwiek przywilej, a jedynie funkcja którą pełni na rzecz serwera i graczy.  Śmiem zauważyć, że wielu traktuje funkcję jako przedłużenie penisa albo plasterek na jakieś kompleksy lub kiepski dzień w pracy/domu/szkole, tak nie powinno być.

Moim zdaniem skarga zasadna, tym bardziej patrząc na waszą dyskuję na PW.

PS. A co do opcji edytuj to jestem takiego samego zdania co @ shacky , totalnie nie rozumiem tej zasady prowadzenia dyskusji... :) Jeżeli chodzi o nienabijanie postów to może warto zrezygnować z tematów typu "jak ci minął dzień" itp. - tam jest większy potencjał.

• Lubię to! 2
  • Junior Admin
Junior Admin
W dniu 14.10.2020 o 11:37, Andrzej. napisał:

Za każdym, KAŻDYM razem wchodziłeś na serwer, i wydawałeś z siebie dziwne dźwięki (cmokanie ustami i inne wkur***jace odglosy.) przeszkadzając tym graczom. Zabiłem cię dwa razy i usłyszałem: " Kurwa jakiś Andrzej mnie zabija

Co w tym złego, że sobie cmokał lub robił jakieś odgłosy? Gdyby ktoś zgłosił żeby się ogarnął BO TO PRZESZKADZA to zapewne by przestał, a jak nie to proszę pisać skargę.

Z tego co wiem UBT CS GO, nie miało mieć adminów na WSZYSTKICH serwerach w razie "W" tak jak UBT 1.6, więc @ MurzynekBamboBezGaci CS:GO  nie powinieneś używać SB do banowania gracza na serwerze na którym nie masz flag, więc skargę przyjmuję i jest to pierwsza przyjęta na Ciebie skarga, więc otrzymujesz ostrzeżenie słowne. (Na rangę ubt ostrzeżenie słowne gdyby ktoś nie ogarniał)

Mogłeś na owych adminów napisać skargi za nie wykonywanie swoich obowiązków, bądź zgłosić mi to na pw, gdyby taka sytuacja się powtórzyła proszę tak zrobić:ok:

I z tego co Murzynek pisze to zgłaszał adminowi Nuper  i Andrzejowi by ogarnęli kolegę, bo łamie regulamin i? I gdzie ta reakcja skoro Wam to zgłosił? 

Widzę, że @ Andrzej.  umiesz w razie co zwrócić uwagę graczom --> image.png  więc czemu nie zwróciłeś uwagi Shacky'iemu? W regulaminie macie "Zakaz przeklinania na czacie tekstowym"  już okej nie chcecie zwracac uwagi za zwykłe "kur*wa" ale za nadmierne przeklinanie powinieneś karać, a w dodatku kolega sam się przyznał "wielokrotnie przeklinałem"  sam gracz potrafi się do tego przyznać, a Ty jako opiekun tego nie ogarniałeś? jakaś faworyzacja czy o co chodzi? 

I tutaj tylko podkreślę, że skoro jednemu graczowi pozwalasz na takie pisanie do siebie -->image.png to żebyś przypadkiem nie banuj, bądź nie upominaj innych graczy za takie pisanie do siebie BO WSYZTSKICH powinieneś traktować równo. 

też proszę @ Andrzej.  byś zwrócił o to uwagę adminowi Nuper i innym by zwracali uwagę, na przestrzeganie regulaminu i banowali za takie nadmierne przekleństwa.

I proszę nie olewać zgłoszeń graczy tylko wykonywać swoje obowiązki 

• Super 1

heh1111.png

• Junior Admin
Junior Admin

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Skarga przyjęta.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

• Super 1

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]