Użytkowniczka xolax Opublikowano 22 Października 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Witam, posiadam pewien problem, mianowicie- Gram w csa na steamie i od pewnego czasu (nie zawsze- od którejś rundy) znika mi celownik, nie działa mi funkcja kupowania, niekiedy nie pokazuje mi ile mam HP (po prostu ten widok znika), w tabeli pokazuje, że większość graczy jest dead i gdy ktoś kogoś zabije to również nie wyświetla się to na ekranie. Raz grając awp w kolejnej rundzie nie działał mi zoom i miałam celownik ? A! I gdy już tak mi się zbuguje ta gra to nie pokazuje mi w ogóle czatu. Zauważyłam, że często zdarzają mi sie takie problemy gdy gram na serwerze gdzie jest więcej osób (jakoś +19) Robiłam reinstalacje cs jak i steama. Nie na każdym serwerze tak mi się 'psuje', Wasze były wyjątkiem do dzisiaj. Bardzo proszę o pomoc ? I z gory dziekuje! Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ #WakeUpVac Opublikowano 22 Października 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Nie masz wgranego celownika czasem innego? bo tak to wygląda i amx go blokuje albo jakieś scrypty masz lipne ? Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 W folderze cstrike znajdź plik config. Następnie usuń go. Lecz jeśli ostatnio dodawałaś jakieś komendy do niego usuń je. Ale samo usunięcie powinno pomóc. Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka xolax Opublikowano 22 Października 2020 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Nic nie ściągałam bo nawet nie umiem nic ustawić więc się za to nie zabieram Usuwałam wszystko związane z cs z komputera ;/ Nic nie dodaje do cfg bo również nie wiem z czym to się je. Myślałam, że to może być wina internetu bo często mi ping skacze ale nie wiem czy to ma jakikolwiek związek z tym. Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 22 Października 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 To wina internetu. Miałem podobne problemy, zaczynała się runda i cały czas pokazywano mi że gracze nie żyją, więc to nie jest problem z serwerem a twoim łączem. Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 22 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 @ xolax Po próbuj coś z komendami. Może coś pomoże ? gl_playermip 2 - Zmienia jakosc modeli graczy w OpenGL. Znaczne przyspieszenie działania CS. gl_max_size 64 - Ilość pamięci RAM przeznaczona na tekstury. Zwalnia trochę jakże cennych zasobów systemu. gl_picmip 2 - Zmienia jakosc tekstur w OpenGL. Znacznie przyspiesza działanie gry, ale drastycznie pogarsza grafikę. gl_smoothmodels 0 - Wyłacza wygładzanie modeli (tylko dla kart Voodoo3, Riva TNT2 i lepszych). gl_cull 1 - Renderuje jedynie widoczne elementy. gl_keeptjunctions 0 - Pokazuje niedokładnosci (szczeliny) w teksturach. gl_max_size 128 - Ustala rozdzielczosc tekstur. gl_texsort 0 128 - Wyłacza sortowanie textels. gl_clear 0 - Zmienia jakosc tekstur. gl_round_down 3 - Mniejsza jakosc tekstur. gl_dither 1 - Włączanie rozmywania tekstur. Wygląda to nieco gorzej, ale gra działa szybciej. gl_lightholes 0 - włącza światło w zakamarkach - 1-włącza; 0-wyłącza. gl_palette_tex 1 - włącza paletę tekstur - 1-włącza; 0-wyłącza. gl_spriteblend 1 - ustawia jakość krwi/zooma - 1-włączony; 2-wyłączony. gl_ztrick 0 - Dla posiadaczy kart graficznych voodoo 1/2/3. Włączone przyspiesza działanie gry. Posiadacze nowszych kart graficznych powinni ustawić ten parametr na 0. gl_texturemode GL_NEAREST_MIPMAP_NEAREST - tryb renderowania. max_wallpuffs 0 - maksymalna ilosc wybuchow na scianie/sciennych wybuchow. max_rubble 0 - maksymalna ilosci zwiru/kamieni w grze. gl_lightholes 0 - wartość 0 daje więcej fps. max_smokepuffs 0 - Ustala maksymalna ilosc ‘dymkow’ pojawiajacych się po uderzeniach kul. max_shells 0 - Ustala maksymalna ilosc widocznych łusek. Podobnie jak max_smokepuffs ustawienie na 0 powoduje znaczne przyspieszenie gry. max_shells 0 - Nie wylatuja nam łuski przy strzelaniu. fastsprites 1 - Zmienia jakosc dymu z granatow. Ustawienie na 1 zapewnia przyspieszenie grafiki, przy połprzezroczystym(!) dymie. fps_max 100 - Maksymalna liczba klatek na sekundę. Niższe ustawienie zmniejsza obciażenie procesora. mp_decals 1 - Maksymalna ilosc wyswietlanych logo, dziur po kulach. Powoduje widoczne przyspieszenie działania gry. hisound 0 - Zmniejsza jako dźwięku, jednoczesnie przyspieszajac działanie gry. loadas8bit 1 Podobnie jak ‘hisound’ zmniejsza jakosc dźwięku (do 8bit). bgmvolume 0 - Wyłacza CD Audio. r_dynamic 1 - Włacza dynamiczne oswietlenie. r_mirroralpha 0 - Wyłacza refleksje swiatła. r_norefresh 0 - Nie odswieża konsoli oraz hud’a jesli nie ma takiej potrzeby. cl_weather 0 - Wyłacza efekty pogodowe (np. deszcz na azteku’). cl_himodels 0 - wyższa jakość modeli graczy - 1 wyższa - 0 niższa. cl_dynamiclights 0 - wylacza dynamiczne swiatla. cl_shadows 0 - cienie pod modelami graczy. cl_minmodels 1 - Ładowanie i pokazywanie przez grę tylko 4 modeli postaci zamiast 10, dzięki czemu oszczędzane są fpsy. cl_particlefx 0 - wylacza efekty takie jak plomien z lufy , odlamki , czesc dymow itp cl_weather 0 - wyłącza efekty pogodowe. cl_corpsestay 1 - Czas znikania leżących ciał. Ciała znikające szybciej zwalniają część zasobów komputera. r_detailtextures 0 - Bardziej szczegółowe tekstury. Wyłączone pozwalają zaoszczędzić trochę RAMu. r_detailtextures-supported 0 - wyłącza odbijanie światła w teksturach. r_mirroralpha 0 - wyłącza odbijanie światła w teksturach. r_mmx 1 - Wsparcie dla technologii MMX, każdy procesor posiada tą technologię, więc zalecane jest 1. r_decals 1 - maksymalna ilość detali. precache - więcej plików jest ładowanych przed wejściem na serwer, co odciąża komputer w czasie gry. violence_ablood 0 - wyłączenie wyświetlania krwi. violence_hblood 0 - wyłączenie wyświetlania krwi. violence_agibs 0 - Wyświetlanie resztek modeli po eksplozji. violence_hgibs 0 - Wyświetlanie resztek modeli po eksplozji. s_reverb 0 - wyłączenie pogłosu. voice_dsound 0 - pogorszenie jakości dźwięku voicecomm. fastsprites 2 - Jakość sprite’ów, np. gazu z granatu dymnego czy eksplozji. Im mniejsza tym szybciej gra będzie chodzić. d_spriteskip 2 - Pomijanie sprite’ów. Im więcej sprite’ów wyłączymy tym więcej zasobów komputera pozostanie wolnych. hpk_maxsize 1 - Ilość miejsca w pamięci, którą zajmuje plik “custom.hpk”. Nie warto zaśmiecać RAMu prawie bezużytecznym plikiem. mp_decals 1 - max ilość wyświetlanych logo i dziur. cl_download_ingame 0 - wyłączenie ściągania niestandardowych log, dźwięków z gry. Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka xolax Opublikowano 22 Października 2020 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 @ shinga nawet nie brałam pod uwagę winy serwera ponieważ dzieje mi się tak na większości serwerowni cs. Tylko, że nie zawsze jest tak gdy ping mi skacze -dlatego się psuje, często mam 30-40pingu i o ;/ Dzięki wszystkim za pomoc, spróbuję jeszcze wykorzystać te komendy :))) Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ akxme Opublikowano 22 Października 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 Usun config całkowicie, i zrób spójność plików. Powinno pomóc Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ kacorvixon_ Opublikowano 22 Października 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 3 godziny temu, xolax napisał: Witam, posiadam pewien problem, mianowicie- Gram w csa na steamie i od pewnego czasu (nie zawsze- od którejś rundy) znika mi celownik, nie działa mi funkcja kupowania, niekiedy nie pokazuje mi ile mam HP (po prostu ten widok znika), w tabeli pokazuje, że większość graczy jest dead i gdy ktoś kogoś zabije to również nie wyświetla się to na ekranie. Raz grając awp w kolejnej rundzie nie działał mi zoom i miałam celownik ? A! I gdy już tak mi się zbuguje ta gra to nie pokazuje mi w ogóle czatu. Zauważyłam, że często zdarzają mi sie takie problemy gdy gram na serwerze gdzie jest więcej osób (jakoś +19) Robiłam reinstalacje cs jak i steama. Nie na każdym serwerze tak mi się 'psuje', Wasze były wyjątkiem do dzisiaj. Bardzo proszę o pomoc ? I z gory dziekuje! Bardzo możliwe że posiadasz binda który wyłącza ci gui tych ikonek czyli hud_draw 0 spróbuj odbindować wszystko w opcjach cs'a w zakładce keyboard a gdyby podczas gry ci się wyłaczyło to wpisz hud_draw 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka xolax Opublikowano 22 Października 2020 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 3 godziny temu, HardwarePLAYER napisał: Usun config całkowicie, i zrób spójność plików. Powinno pomóc robiłam ;/ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Imiła2k12 Opublikowano 28 Października 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Temat został zamknięty przez administrację. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi