Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[DYSKUSJA] Wasze zdanie na temat aborcji

Dusia

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Admin
Junior Admin

Jakie jest Wasze zdanie na ostatnio głośny temat o aborcji? 

Zapraszam do dyskusji i podkreślam, ze każdy ma prawo do własnego zdania! 

heh1111.png

• Użytkownik∙

Moim zdaniem aborcja powinna być legalna. Załóżmy, że dowiadujemy się, że dziecko na pewno nie będzie w stanie funkcjonować normalnie, mamy wówczas patrzeć jak dziecko cierpi? Kolejną sprawą jest gwałt, niepełnoletnie, niesamodzielne dziewczyny, jak mają sobie z tym poradzić psychicznie przede wszystkim. To, że będą patrzeć na dziecko z nienawiścią? Następnie to naprawdę lepszą opcją jest aborcja, gdy dziecko jest tzw. "wpadką" niż rodzice owego dziecka mieliby je porzucić, oddać do domu dziecka, gdzie wcale nie byłoby im lepiej. Dlatego jestem jak najbardziej za.

• Lubię to! 3

bloggif_603e1ca6cc975.gif

• Użytkownik∙

No co tu dużo mówić, zdesperowana typiara, której mąż nie kocha, postanowiła zabłysnąć w telewizji jak i w sieci. Jako, że jest z PIS'u to było wiadome, że to wejdzie w życie. Wszystkie strajki są słuszne, lecz na niektórych kobiety przesadzają z rzucaniem się na policje. To jest ich obowiązek, a niektóre pazie nie rozumieją, nie szanują ich pracy i mają problemy, że chronią m.in pałac prezydencki przed takimi desperatami. W sieci krążą filmiki na których policja pryska gazem pieprzowym w kobiety, zauważcie, że policjant nie zrobi tego bezpodstawnie, bo może być za to dyscyplinarnie wyrzucony z pracy wraz z zarzutami do sądu o nietykalność człowieka.

Decyzja o aborcji bedzie jeszcze przez długi czas utrzymywana, więc na jakiś czas powinni choć trochę przystopować z tymi strajkami, bo jak na razie sensu nie mają i rząd ani trochę nie jest przychylony aby zmienić ustawę. Jak robią to przed pałacem, niech robią to również zdalnie w sieci. W dzisiejszych czasach epidemii powinniśmy dbać o bezpieczeństwo naszych emerytów, więc powinni ograniczyć te skupiska na jakiś czas. 

F8F82A03-1831-408D-BC37-C4A34D5DAEA1.png

• Junior Admin
Junior Admin

Jeśli ciąża jest zagrożeniem życia matki to okej popieram wtedy aborcję, jeśli dziecko ma urodzić się jakieś bardzo zniekształcone z wielkimi wadami i nie było by zdolne do samodzielnego zycia w dorosłym życiu to okej (Typu gdyby całe życie miało spędzić w szpitalu, bądź miało określony czas swojego życia np dwa tygdonie-miesiąc po porodzie)

Ale tak jak niektórzy z protestujących są nawet za usuwaniem np  dzieci z "downem" to nie nie popieram.. takie dzieci też dużo rozumieją czują i są w stanie samodzielnie żyć, a najlepsze jest to że większość z tych osób co popierają usuwanie takich dzieci są "chrześcijanami" maja komunie, bierzmowania, śluby kościelne i po co to? na pokaz bo fajnie wygląda? albo że większość osób to robi to ja też muszę? Po co robią coś z czym się nie zgadzają/nie utożsamiają trochę hipokryzja, osoby które miałby podpisać się że sa za usuwaniem dzieci z np "downem" powinny mieć coś w stylu cofnięcia tych wszytskich rzeczy związanych z kościołem i powinni się zdecydować, a nie iść w ślepo za tłumem. 

Jeśli dobrze zrozumiałam @ agatka*  to jest za aborcją gdy dziecko jest "wpadką" 

Sex uprawiają raczej osoby już dojrzałe i wiedzą z czym to się wiąże i jakie to może mieć konsekwencje, usuwanie dzieci w takim przypadku też byłoby głupotą i krzywdą.

Każde czyny niosą za sobą jakieś konsekwencje, przyjemność czyli "sex" to jak najbardziej taak, ale już ponoszenie za to konsekwencji/odpowiedzialności to nie? Nie na samych przyjemnościach życie polega, jeśli nie jest się dojrzałym do ponoszenia nawet takich konsekwencji za swoje czyny to nie powinno się uprawiać seksu. 

Co by takie dziecko było winne? Czy to wina tego biednego dziecka, że rodzice chcieli się zabawić, ale ono już jest dla nich "problemem"? Każdy ma prawo do życia i jestem zdania że  jeśli ktoś serio nie chce dziecka to lepiej już to dziecko oddać, niż je usunąć. 

//

A co do sytuacji na ulicach nie jest to zbytnio dobry czas na strajki, no ale te osoby są dorosłe i sa raczej świadome dużym prawdopodobieństwie zarażenia się, powinni też pomyśleć o swoich bliskich, rodzinie itp w końcu po tych strajkach nie siedzą odizolowani tylko normalnie funkcjonują, więc niech potem się nie dziwią "ło jakim cudem babcia/ciotka/siostra są zarażone" ...

I też smutne jest to jak niektóre nastolatki chodzą na strajki "bo jest jakaś sensacja" nie ogarniając nawet za bardzo o co chodzi dokładnie (mowa tu o takich 12-14 latkach) i jeszcze tylko szczek*ją do policji bo myślą, że w takiej sytuacji mogą, albo krzyczą "yebać p*" nie zbyt dobry przykład dla już i tak nieźle zdemoralizowanego młodego pokolenia, tym bardziej że nikt im za to uwagi nie zwróci tylko jeszcze zaklaszczą i pochwalą, nie chodzi w takiej sytuacji już o poglądy, ale o zachowania takich młodych osób 

I tak jak napisał kolega wyżej, strajki mogły by być przeprowadzane w inne sposoby. (jakieś bardziej bezpieczne w obecnej sytuacji)

@ GENERAL ALADEEN miłość bywa ślepa, prezerwatyw nie zawsze zadziałają odpowiednio, a nie każda kobieta, która wpadnie z niedojrzałym mężczyzną jest "puszczalską" 

Właśnie w takich sytuacjach gdy coś się wydarzy widać kto jakim jest człowiekiem. Kobiety jak i faceci mogą różnych bajek o sobie naopowiadać a potem przy takim fakcie dokonanym zachowują się zupełnie inaczej niż deklarowali. 

A co do gwałtu, to nie wina dziecka, że jego matka została zgwałcnaa, ani nie jest winą matki, że została zgwałcna, dziecko z gwałtu czy że swoim partnerem to ciągle żywa istota niczemu nie winna. Nie uważam że matka dziecka patrzał by potem na nie  z  "nienawiścią" tak jak koleżanka napisała wyżej, bo to przecież nie wina dzieckaa 

@ Andrzej.  Co do dzieci z zespołem downa, raczej żaden rodzic nie jest na to gotowy bo to jest szok na początku, bo miało się inne plany itp itd, ale powinno się chociaż postarać stanąć na wysokości zadania, zachodząc w ciąże trzeba się też z tym liczyć, że jest jakieś ryzyko, że coś może pójść nie tak, to nigdy nie jest pewne tak jak X rzeczy w życiu, tylko nie ze wszystkiego można zrezygnować/pozbyć się tak jak chcą niektórzy protestujące co do tego typu ciąży. 

Takie osoby wolą iść na łatwiznę, usunąć dziecko z zespołem i za jakiś czas zrobić sobie nowe "zdrowe", a dzieci z zespołem nie są "problemem" takie dzieci często w dorosłym życiu potrafią funkcjonować samodzielnie, normalnie wszystko rozumieją, robią, czują, tylko po prostu wolniej się rozwijają od tych "zdrowych dzieci" takie dzieci też powinny mieć prawo do życia. 

A co do domów dziecka, jeśli dziecko będzie tam od najmłodszych lat nie będzie odczuwało jakiejś "złości" "tęsknoty" za swoimi rodzicami, gdyż od dziecka był wychowywany właśnie w takim ośrodku i nie będzie znał tego uczucia, a w takich domach dziecka przecież nie jest źle dla dzieci, w końcu to jest dla nich.. a naprawdę lepsze dla nich jest taki ośrodek niż śmierć, życie jest jedno i jest wyjątkowee i kaażdyy ma prawdo do niego niezależnie czy spełnia wymagania rodziców czy nie. 

• Lubię to! 2
  • Super 1
  • Dzięki 1
  • Wow! 1

heh1111.png

To może i ja sie wypowiem :Kappa:

Jeśli kobieta chce usunąć bo dziecko ma być chore lub powstało w skutku gwałtu to tak. Ale nie jakaś torba co się puściła i znalazła jakiegoś lumpa co nie miał na gumę, to nie. Trzeba było znaleźć ogarniętego typa. Tak jak nie popieram niszczenia murów kościoła, rożnych prowokacji lewaków. Jeśli w proteście biorą udział kobiety które walczą o postulaty które wymieniłem wcześniej to jestem na tak, ale jeśli udział biorą jakieś lewackie gówna które psują reputację protestu różnymi prowokacjami to pluje im na mordę. Nie jestem za pisem ani inna partią ale jeśli ktoś oczekuję tolerancji to niech nie prowokuję rożnymi akcjami, sytuacjami. Podsumowując aborcja tylko jeśli dziecko ma urodzić się chore, lub w wyniku gwałtu.

• Zasłużony

Popieram twoje zdanie na ten temat, ale co do jednego mam inne zdanie. Jeśli dziecko ma się urodzić z zespołem downa, to jest to teraz znak zapytania. Czy zezwolić na aborcję w takim wypadku, czy zakazać? Sporo rodziców, może być jeszcze nie dojrzałych wystarczająco aby zajmować się takim dzieckiem. Coraz więcej młodych kobiet zachodzi w ciążę z młodymi partnerami, oni nie będą sobie potrafili poradzić z takim dzieckiem  w 100%. Mogą je oddać do domu dziecka czy innej instytucji (nie wiem, nie znam się). Ale wyobraźcie sobie co takie dziecko będzie czuło, jeśli się dowie, że rodzice je oddali z powodu choroby. Więc tu mam mieszane zdanie co do tego. 

Ale i tak najbardziej posrane w tym wszystkim jest to, że kobieta która została ofiarą gwałtu, MUSI urodzić dziecko które nie będzie jej przynosiło dobrych wspomnień, i w 90% przypadków, takie dziecko zostanie również oddane do adopcji. To musi być okropne uczucie, jak takie dziecko dorośnie i zrozumie dlaczego znajduje się w domu dziecka, a nie w domu z rodziną. A jakby się jeszcze dowiedziało, że powstało w takich okolicznościach.... 

Jest to 1 z 414119 przykładów dlaczego ***** ***.

Popieram strajk kobiet jako marsz. Nie popieram zachowań co niektórych kobiet, które przesadzają. 

@ Dusia Masz w sumie rację. Bo gdyby było to możliwe to pewnie każdy by usuwał swoje dziecko, a jeśli nie będzie to możliwe to będą 2 wyjścia. Albo oddać, albo wychowywać. I tak nie zmienia to faktu, że aborcja powinna być legalna jak w każdym demokratycznym państwie. :) 

image.png
:pepehands:

• Użytkownik

Powiem tak:

Popieram, że aborcja powinna być legalna bo każda kobieta ma prawo do decydowania o tym, ale niech przy tym nie krzywdzą kościołów itd. Według mnie nie dosyć, że pandemia niszczy świat to dodatkowo te manifestacje nas niszczą. Mogą o to walczyć, ale nie krzywdząc innych. Krótko i na temat.

forever.gif.44bdb65627256983c8a73afbf4b7e30f.gif.aceea85e1b5da96945972e983ff13f54.gif

• DeVoX przestał(a) promować temat
  • Dusia odblokował(a) ten temat
  • 2 tygodnie później...
  • Użytkownik

Na sam początek chce podziękować @ Dusia  za ponowne otwarcie tego tematu.

Nie popieram aborcji w przypadku.

- WPADKI!!! To nie Wielka Brytania w latach dziewięćdziesiątych gdzie kobieta szła tego samego dnia i od razu skrobanka.

- Zdrowego płodu

-/+ Zespół Downa znam kilka osób gdzie normalnie funkcjonują, pracują, komunikują i w stu procentach samodzielnie, czasami lepiej od nas wszystkich.

Popieram częściowo, gdyż są sytuacje gdzie taka osoba jest uwieziona we własnym ciele.

Popieram 

- Gwałtu (Nie tak całkowicie, ale domyślam się, jakie może to być ciężkie przeżycie)

- W przypadku ciężkiej deformacji

- W przypadku narażeniu życia i zdrowia kobiety

- W przypadku uwiezieniu we własnym ciele.

W temacie zostało też poruszeni temat strajków kobiet.

No to krótko

To jest żenujące wysyłać 12 latki na strajk. Dziecko, które nie ma pojęcie, po co tam jest!!!

Strajki ogólnie popieram, ale nie w ten sposób jak zostały zorganizowane.

Od kiedy to władze rządzące przejmują się ludźmi???

5 lat u władzy i nagle im zachciało się poruszać w szybki sposób ten temat.

Kpina i żenada tyle mogę powiedzieć o postępowaniu PIS w tej sprawie.

Został również poruszony temat policjantów.

To ich PRACA dostają rozkaz i mają go wykonać, a jak nie to wypierda... twoja kariera się skończyła.

Wiec nie oceniajcie ich, bo sami byście nie byli lepsi.

• Lubię to! 1
  • Użytkowniczka

Hehehe - że pozwolę sobie tak zacząć xD Wypowiem się i ja

Jest to dla mnie dość prosta kwestia. Ogólnie jestem przeciw aborcji. Są inne rozwiązania.

Kwestia strajków... Hehehe. Powiem tak, strajkują głównie laski "młode". Skąd to wychodzi..  no wiadomo skąd, ciupcianie (synonim "pieprz*ć się) bez zobowiązań, bez zabezpieczeń. No bo przecież pójście do ginekologa to teraz takie wyzwanie że o ja pier***e. A nawet jak się już pójdzie po tabletki do w/w lekarza to jak wybrać recepte :O omg niemożliwe do wykonania x-krwa-D Nie no dobra trochę to brzmi lekceważąco ale mówię w oparciu o fakty. Bliska mi farmaceutka nie raz opowiada jak przychodzą "młodzi" i proszą ją o "no wie pani" dosłownie używając tego zwrotu. Więc jeśli czujemy się na tyle "duzi" żeby współżyć, to czemu to nie ma przełożenia na idące za tym sprawy? Ale troszkę odbiegłam od tematu..
Mam wrażenie że całe te strajki to kwestia nudy.. nie udało się ze strajkami anty-covidowców, wleciały strajki na maseczki, nie udały się to trzeba wymyślić coś nowego. 
Oj błagam.. strajki 12 latek ?? serio ?? to trochę przesada.. 
Prawda jest taka że większość strajkujących strajkuje po to żeby się gździć bez konsekwencji i zobowiązań.. Po co ponosić odpowiedzialność za ciążę skoro można usunąć.. A faceci ? strajkują niby jako wsparcie dla kobiet? będą ciupciać "bez opamiętania" bo zawsze powiedzą "w ciąży? w dupie to mam usuń"...  (że tak pozwolę sobie wybiec w przyszłość) później sprawa o alimenty, zawsze taki facet może się powołać.. że nie musimy brać odpowiedzialności finansowej bo przecież "mogła usunąć" 

Wiem że są tacy co np wiedzą że rzeczywiście dziecko będzie chore, a np. finansowo są świadome że nie podołają wychowaniu + kupowaniu leków. Kwestia gwałtów..tak jest to na pewno straszne.
Nadmieniam że istnieją okna życia i inne takie. 
Kwestie zachowania na takich strajkach uczestniczących pozostawiam z komentarzem "przemilczę"

Oczywiście NIE wrzucam was/nas wszystkich do jednego worka. wyrażam tylko i wyłącznie swoją opinię. Każdy ma do niej prawo. 
Nie chcę tu urazić nikogo swoją opinią. Ani kobiet ani mężczyzn biorących udział w dyskusji. wierzę że nie wszyscy myślą tak jak opisani przeze mnie faceci i kobiety
. 

Ale rozejrzyjmy się na około, co się dzieje w współczesnym świecie.  Oczywiście nie wszyscy mnie zrozumieją, ale myślę że każdy z większym stażem życia pojmie w czym tkwi sedno mojej wypowiedzi. 

Jeśli kogoś uraziła moja opinia to z góry Przepraszam. 

Załączone obrazki świadczą tylko o żałosnym świecie w jakim przyszło nam żyć..
image.png.d94d5b1f7a68f9a73d64c7057bcf65e9.pngimage.png.a802320084aa44f915606d8c9e49a7e5.png   image.png.f661dab899ba24922c499906b6921b2e.png

• Lubię to! 2
  • DeVoX zablokował(a) i odpiął/ęła ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]