Junior Admin Dusia Opublikowano 29 Grudnia 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Jakie jest Wasze zdanie na temat szczepionki na COVID-19? Macie zamiar się zaszczepić czy jednak nie? 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Krejzol Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Nie będę się szczepił, jakimś trafem nie ufam tym szczepionkom 3 1 #include <StrefaSkilla.PL> #pragma semicolon 1 #pragma newdecls required public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help); } public Action CMD_Help(int client, int args) { PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv"); return Plugin_Handled; } { PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)"); return Plugin_Handled; } Odnośnik do komentarza
Użytkownik G@ngst@ Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 My jako strażacy już dostaliśmy informacje na ten temat i terminy kiedy możemy się sczepić jako pierwsi bo Służby Mundurowe, ale nikt z naszej jednostki na to coś nie poszedł i nie dziwię się bo nie wiadomo co to za gówno jest. Podobno ktoś po dawce szczepionki na COVID wylądował na wózku bo sparaliżowało całą lewą stronę ciała. Mimo wszystko nie pozwolą by mi wszczepili jakieś gówno do organizmu. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Ewciakkciak Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Osobiście nie zamierzam się na to szczepić. Nie ma to najmniejszego sensu, nie jest przebadane. W Angli podobno porażenia ktoś dostał przez tę szczepionkę. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ snax Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Nie będę się szczepił na COVID-19. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ agvska Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Nie mam zamiaru się szczepić na to gowno, po prostu Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Imiła2k12 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 nie mam zamiaru sie szczepic @ DaVinci nie wyśmiałem go dlatego że mu kumpel zmarł 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Forever Opublikowano 29 Grudnia 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Z tego co wiem szczepionka jest od 16 lat a ja mam 13 więc szczepił się nie będę, a nawet jeśli mógłbym się szczepić to nie szczepiłbym się, nie ufam tym szczepionką. 1 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Ja tam ufam szczepionce, ale jak nie chcecie się szczepic to wasza sprawa. Tylko się nie zdziwcie jak wylądujecie w szpitalu ja właśnie straciłem najlepszego kumpla. Miał 34 lata żonę i syna miał cowid19 ale chorował też na inne choroby. Decyzja należy do was A co do powikłań po szczepionce na cowid19 to pokażcie, jakieś dowody że kogoś sparaliżowalo albo dostał porażenia. Edytowane 29 Grudnia 2020 przez GENERAL ALADEEN 1 5 Odnośnik do komentarza
Premium Pietrekk90 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Wasza Decyzja czy się za szczepicie czy nie ale ja uważam że jak chcecie być Szpitalu i mieć problemy ze zdrowiem a z Korona nie ma żartów i jak chcemy wychodzić normalnie jak przed 2020 to Szczepić trzeba przemyśleć sprawę a nie negatywnie się nastawiać co inni mówią nie prawdę bo dużo osób już zostało za szczepionych i jest ok na grypę też się szczepi powikłania są po kazdej szczepionce jest ryzyko nie tylko na koronę bo tez leczy osocza mojej Ciotce te leczenie pomogło , Tak ja się za szczepie a co będzie jak umrę to i tak kiedyś mnie to czeka czy wykończy nas Korona czy inne choroby będą na to nie ma wpływu ale trzeba mieć swoje zdanie a nie Negatywnie zawsze jest ryzyko trzeba się ratować 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ many' Opublikowano 30 Grudnia 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 To jest jedna wielka tragedia. Dlaczego Emerytów chcą pierw szczepić ? Bo Państwo im płaci wybiją ich potem nas jak skończymy 65 lat. Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Co wam powiem to wam powiem ale. Umrzeć na angielskiego wirusa nie jest tak obciachowo, jak na chińskiego. xDDDDD 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik vWonszUu Opublikowano 2 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) Nie planuje się szczepić . Dlaczego ? Gołym okiem widać ze " wirusek " jest maszynka na pieniążki ... Sylwester w Wuhan odbył się jak nigdy dotychczas ... Zbyt wiele kontrowersji z perspektywy składu szczepionki jak i rządzących . Bezpieczna szczepionka a nasz dumny " premierek " nie chce być pierwszy ? Od kiedy politycy ustawili się w 5 fali do szczepień ? No po prostu niemożliwe. Badania przeprowadzone na około 40tys " osobnikach " , a chcą szczepić 31 mln Polaków ? Ryzyko powikłań jest większe niż można sobie wyobrazić. Szczepionki robi się latami aby wykluczyć wszystkie " znaki zapytania " , a tu ? cyk raptem 8 msc i mamy szczepionkę nie przebadana , a nam wmawia sie ze jest bezpieczna bo PRODUCENT tak mowi.Głupi przykład >Kupując auto od handlarza/prywaciarza tez nie sprawdzacie co kupujecie ? Bez jazdy próbnej bez przeczytania o nim czegokolwiek ? No właśnie Minister sie wygadał ze stosował lek ( nie pamiętam nazywa ale cos na A ) to momentalnie wycofana produkcja a w aptekach/hurtowniach nie do zdobycia jak informacja obiegła Internet ,że ministrowi pomogło to zwalczyć COVID-19. Co do wypowiedzi @ GENERAL ALADEEN masz 50/50 albo dostaniesz paraliżu albo nie... To szczepionka nowej generacji która ingeruje w " gen " . Znajoma została po 2 dniach podpięta pod respirator jak wiadomo na 10 osób AŻ 8 podpięć pod respirator kończy się śmiercią w jej przypadku również .. za podpięcie pod respirator szpital dostaje około 500 zł/24h. Powód zgonów ? Zbyt wysokie ciśnienie które wręcz rozsadza płuca .. Skąd zwykły " random " ma takie info ? Posiadam znajomych/rodzinę w rożnych szpitalach i to co się wyprawia to jedna wielka " ceregiele". Ludzie czekają po 6-8h w karetkach bo WSZYSTKIE szpitale są teraz na covid ... a to dopiero 1 mln zarażonych... bo testy są fałszywie/pozytywne ale traktuje się je jak wyrocznie. Strach pomyśleć co gdyby zamiast 1 mln było 10mln. Edytowane 2 Stycznia 2021 przez vWonszUu 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ snax Opublikowano 2 Stycznia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-meksyk-pol-godziny-po-szczepieniu-32-latka-trafila-na-oiom,nId,4962827?fbclid=IwAR1KWmZaGApMKP4zN1_3a7mRkPTO0cwInHV1sSJxeCwlgHBBmDxkeo8tBHw#utm_source=paste&utm_medium=past ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 4 Stycznia 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 na grypę się nie szczepię to i na covida jakoś nie bardzo widzę potrzeby 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik THC3>uderzawskron Opublikowano 4 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ja bym się nie szczepił bo skąd mam wiedzieć czy szczepinka nie zdwoji siłę covid 19 1 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Twój wybór ja tam się zaszczepie bo chce jeszcze dłużej pożyć. 2 1 Odnośnik do komentarza
Skowron skowron Opublikowano 5 Stycznia 2021 Skowron Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Cześć Jeśli chodzi o temat tej ,,szczepionki" zaznaczyłem to w cudzysłowie, ponieważ nie uważam tego za szczepionkę, tylko za jakiś dziwny wynalazek, to nie mam zamiaru się szczepić. Powodów jest kilka. Zbyt szybko wynaleziono tę ,,szczepionkę", nie wiadomo co to jest, jakie mogą być skutki uboczne tego i czy gwarantuję nam to, że nikt więcej na tego wirusa nie zachoruję. W co wątpię, ponieważ wirusy mają to do siebie że cały czas ewoluują. Druga sprawa jest tego typu, że to co się w Polsce dzieję naprawdę już mnie śmieszy, te wszystkie ograniczenia, zamknięta gastronomia i hotelarstwo. Bardziej te ograniczenia są dla Polaków szkodliwe niż ten wirus. Jeszcze nie słyszałem tego, aby chodź jedna osoba zmarła z powodu wirusa w czystej postaci, tylko z chorobami w spół istniejącymi. Napisali ustawę o obowiązkowym szczepieniu i zadecydowali za wszystkich że mamy się szczepić. Absolutnie się na to nie zgadzam i mogli mnie zapytać o zdanie poprzez referendum czy chcę być szczepiony, czy też nie. A oni kupili dla wszystkich Polaków szczepionki i koniec. Jak już coś to powinien to być wolny wybór, a nie obowiązek. Każdego teraz jak ma gorączkę, czy kaszel to już jest podejrzany. A po prostu może być to grypa. Nie wszystko co mówi rząd w telewizji, albo sama telewizja jest doktryną i jest niepodważalne to, co mówią. Trzeba bardziej samodzielnie myśleć i zachować zdrowy rozsądek w tym wszystkim. Tyle ode mnie 4 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Alekasndraaa Opublikowano 7 Stycznia 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Nie chciałabym się na to szczepić szczerze mowiąc, nie ufam temu, a myśl, że mają być one niby obowiązkowe mnie przeraża. W jakim my kraju żyjemy, jeśli zabierają nam prawo do wyboru? 2 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ r...i...p Opublikowano 16 Stycznia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Nie ma opcji, z tego co czytałem na temat tego to podziękuje... 1 1 blob:https://www.youtube.com/b2df9c07-7bfb-4609-9ef5-e09713318c34. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Browar3D Opublikowano 17 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Właśnie dobrego MEMA znalazłem. Odnośnik do komentarza
Użytkownik DaVinci Opublikowano 17 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Większość tutejszych nie jest pełnoletnia i nie ma nic do gadania. Mamusia zaprowadzi na szczepienie tak czy siak. ;) Tyczy się to też tych, którzy są na garnuszku rodziców. Znając rząd, szykują się kary dla takich nonkonformistów i to właśnie rodzice będą je płacić. Temat ma 2 pytania, a większość odpowiada "Nie zamierzam się szczepić, bo nie". Ale nie ma co być zbyt wymagającym. Wszyscy się dziwią dlaczego tak szybko wypuścili szczepionkę. Może dlatego, że wszystkie laboratoria/ośrodki badawcze się za to zabrały? W przypadku innych szczepionek, nie było takiego ciśnienia. Ten, kto zrobił szczepionkę, teraz zbija niezły hajs (l.p nie dotyczy osoby). Ja ogólnie przebyłem wirusa i teoretycznie nie powinienem się już szczepić. Preferowałbym więc tego nie robić, ale jak będzie moja kolej, to nie będę się zapierać, jak reszta, która czyta mało wiarygodne portale i z nich czerpie "wiedzę". Ostatnia kwestia. Jeżeli wirus zabija osoby z chorobami współistniejącymi(dla niektórych zauważyłem, że to trudne słowo), to wirus nadal jest niebezpieczny, bo bez jego ingerencji, dana osoba pożyłaby jeszcze z dekadę, dwie. @ Alekasndraaa @ Gandziuwerr @ shinga @ snax @ KArol Wstyd, że wyśmialiście post gościa, który napisał, że mu przyjaciel zmarł. Ale jak napisałem wcześniej, nie mam co być zbyt wymagającym. Chyba, że początkowo napisał głupoty, a później edytował post, wtedy zwracam honor. Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Ewciakkciak Opublikowano 18 Stycznia 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 17 minut temu, DaVinci napisał: Większość tutejszych nie jest pełnoletnia i nie ma nic do gadania. Mamusia zaprowadzi na szczepienie tak czy siak. Tyczy się to też tych, którzy są na garnuszku rodziców. Znając rząd, szykują się kary dla takich nonkonformistów i to właśnie rodzice będą je płacić. Temat ma 2 pytania, a większość odpowiada "Nie zamierzam się szczepić, bo nie". Ale nie ma co być zbyt wymagającym. Wszyscy się dziwią dlaczego tak szybko wypuścili szczepionkę. Może dlatego, że wszystkie laboratoria/ośrodki badawcze się za to zabrały? W przypadku innych szczepionek, nie było takiego ciśnienia. Ten, kto zrobił szczepionkę, teraz zbija niezły hajs (l.p nie dotyczy osoby). Ja ogólnie przebyłem wirusa i teoretycznie nie powinienem się już szczepić. Preferowałbym więc tego nie robić, ale jak będzie moja kolej, to nie będę się zapierać, jak reszta, która czyta mało wiarygodne portale i z nich czerpie "wiedzę". Ostatnia kwestia. Jeżeli wirus zabija osoby z chorobami współistniejącymi(dla niektórych zauważyłem, że to trudne słowo), .... @ Alekasndraaa @ Gandziuwerr @ shinga @ snax @ KArol Jako studentka ścisłego kierunku.. rozważę to po prostu matematycznie.. Aby szczepionka mogła zostać uznana za "w miarę ok." Jakos 30%/40%- potrzeba 3 lata (Wtedy można stwierdzić pierwsze objawy powikłań) Aby szczepionka była w 90 % "pewna" że "jest ok." Potrzeba +/- 10 lat. (Testowanie na ludziach dowodzi że po tym czasie już w przypadku innych szczepionek "raczej" nic nie grozi) 100% pewności co do każdej szczepionki nie ma nigdy! Więc w prostym "rachunku".. Covidowa cszczepionka była badana +/- rok (drugi rok leci) 0gwarancji plus pogłoski że są nie przyjemne powikłania. 0 przypadków oficjalnych że w Polsce wszyscy zaszczepieni nie mają powikłań. Mam coś co nie jest pewne w 100%(jak wszystko) ani nawet 90% bo trzeba by czasu którego nr mieliśmy teoretycznie. Ani nawet tych 30% bo jednak wizja wzbogacenia spowodowała tak szybki proces wypuszczenia szczepionki na rynek (money money money..) .. ... .... No to pomyślmy.. prosta matma. Warto czy nie warto. PS: zaznaczam że nie jestem AntyCovidowcem. Wiem że wirus jest. Wiem że jest groźny. Sama już dwa miesiące walczę z skutkami przejścia Covida. Posiadam choroby współistniejące (wcale nie takie trudne słowo ) więc wiem co to znaczy bać się o swoje zdrowie w tej kwestii.. maseczki mi nie przeszkadzają, a ludzie odpierdalają bo się im nudzi. Tak już jest. A nikogo nic nie kosztuje zakryć ten nos i usta. Ale zawsze to jakiś powód do buntu ;P Jednakże uważam że zaszczepienie się czymś takim co no daje wcale gwarancji byłoby jak pakowanie sie z deszczu pod rynnę. Jeśli ktoś ma jakieś pytania/wątpliwości zapraszam priv. Jeśli ktoś wątpliwości w tę prostotą kalkulacje odsyłam do informacji na temat powstawania i badania szczepionek .Nie z pierwszej lepszej strony. No i cóż mogę dodać.. Każdy zrobi co uważa, i ma do tego prawo. Ale pierwsze powikłania można nawet zauważyć dopiero po 3 latach. I za rzy lata ludziom będą się cuda dziać nie wiadomo skąd, nikt nie pomyśli że o może po szczepionce. A wtedy będzie strach o rodziców, dziadków, braci, sióstr, własne dzieci. Każdy robi co uważa 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik DaVinci Opublikowano 18 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) @ Ewciakkciak Akurat matematyka i przestarzałe dane na temat długości testów tutaj nie ma nic do rzeczy. Dzisiaj jest inna technologia i inne metody prowadzenia takowych badań. Do tego Wirus SARS został odkryty lata temu (Dzisiejszy koronawirus to tylko inny typ) i od tamtej pory trwały badania. Nie uważam również, że jest pewna. Szkoda tylko, że ludzie nadal nie dostrzegają, jak piękne jest życie i nie potrafią się nim cieszyć, gdy śmierć ich zachodzi od tyłu. Twierdzisz, że powikłania poszczepienne mogą wystąpić nawet po latach? Co najwyżej, powikłania mogą wystąpić z powodu choroby, na którą jest szczepionka, a nie na odwrót. Szczerze w to wątpię, jeżeli masz jakieś statystyki na ten temat, to będę wdzięczny, jeżeli je przedstawisz, chociażby na priv. Chyba, że moderacja uzna, że wszczynam niepotrzebne dyskusje, a napisałem tylko 2 posty i mnie zbanują. Cieszę się jednak, że nie jesteś "antycovidowa" i dbasz o zdrowie swoich i bliskich. U mnie jedna osoba z rodziny leży w szpitalu, teraz kółko śmieszków może odpowiednio zareagować pod moim postem. EDIT: Odnośnie tego porażenia twarzy... https://fakenews.pl/zdrowie/pielegniarka-khalilah-mitchell-doznala-paralizu-twarzy-po-szczepieniu-na-covid-19-brak-dowodow/ Chyba niektórzy powinni jednak się zamknąć totalnie na wiedzę, bo trzeba jeszcze wiedzieć, jak sprawdzić jej wiarygodność. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez DaVinci 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Ewciakkciak Opublikowano 20 Stycznia 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 W dniu 18.01.2021 o 02:01, DaVinci napisał: Chyba, że moderacja uzna, że wszczynam niepotrzebne dyskusje, a napisałem tylko 2 posty i mnie zbanują. Nie sądzę abyś miał dostać bana otóż po to powstał temat aby prowadzić dyskusje Tak jak mówię każdy ma swoje zdanie. Ty chcesz się zaszczepić ja nie i nic więcej . Chociaż coś mi się obiło o uszy że wcale nie będę mogła się szczepić więc BajaBongo 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi