Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Opinia <3

Ewciakkciak

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkowniczka

Hejka !!! 
Poszukuje opinii ludzi na temat kilku bajek/filmów animowanych. Otwieram się też na wasze propozycje zbliżone to moich. 
Z racji że jest tu dużo obób w bardzo różnym wieku chcę poznać wszystkie wasze opinie na temat:
(przypomnienie na zdj)

1. WALL-E  - Bajko-film jest w moim sercu od najmłodszych lat, skradł moje serduszko

swoim oddziaływaniem na  moje emocje i ich "wypływ" moimi oczami <3

2. Mulan (bajka disneya. nie ta współczesna wersja) - Wielu ludzi w moim otoczeniu zachwycało lub też

zachwyca się do tej pory tą produkcją. Osobiście nie przemawia do mnie ten film

3. Auta- W dzieciństwie jednak wywierała na mnie dużo większe wrażenie, może jako "dorosła" coś przeoczyłam. 

Oraz dodatek :

4. Kevin Sam w .... (obie części)

Kochani bardzo chętnie poznam wasze opinie na temat wymienionych wyżej produkcji
Oraz z całego serduszka pragnę poznać wasze zainteresowania (o ile są) produkcjami typu bajki/filmy animowane.

image.png.2ce98d77ba026eb593e8f7cfccd35990.png   image.png.f90dc840fdf1097a146fbf7f99249043.png      image.png.cb4fdff4698bce095c28edc89b3c731a.png

@ Dusia Dziękuje za szczerą i solidną opinie !  
Do żadnych badań :P aczkolwiek fajny pomysł na prace inżynierską <3 hehe, Byłam ciekawa co ludzie powiedzą o "starych" porządnych bajkach, nie o tym co teraz "współczesne"
Tak chciałam poznać wasze propozycje bajek i filmów animowanych. Jednakże post nie cieszy się popularnością być może większość nie kojarzy dobrych bajek ;P 
Więc myślę że na dniach można zamknąć/usunąć temat. 
Nie wróżę tematowi większego zainteresowania niż do tej pory więc jego świetlana przyszłość to symboliczny [*] znicz xD 
Dziękuje jeszcze raz ;)

• Lubię to! 2
  • Użytkownik∙

Auta kox są xd. Reszta bajek to jakies no name`y.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

csgif.gif.b281f07682a6341fd3d1dbd7a4b5ac14.gif  

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

• Junior Admin
Junior Admin

WALL-E  --> Fajna bajka podobała mi się, w jakimś smutnym momencie się nawet tam popłakałam chyba, ale nie mogę sobie przypomnieć dokładnie w jakiej sytuacji to było (chyba jak Ewa myślała, że "Wall-e" jest zniszczony w kostkę i potem nie odpowiadał, a wiadomo Wall-e jest kochanym robocikiem w tej bajce.

Ogólnie większość tych starszych bajek (bo te nowe to jakaś sieczka mózgu) mają pewne przekazy, które wpływają na dzieci.

Co do tej bajki na pewno jest tam pokazana super przyjaźń robotów z dwóch różnych środowisk no i niestety ludzie, którzy sami wyniszczyli ziemię i przez pewien czas żyli na statku w kosmosie, gdzie nic nie musieli robić tylko leżeli i byli obsługiwani przez roboty. (Kto wie może ta bajka przewidziała przyszłość :O bo do podobnej sytuacji jest co raz bliżej niż dalej niestety) jeszcze warto zauważyć, że wszystkie ludzie postacie tam były "otyłe" nie bez powodu zostały tak, a nie inaczej przedstawione.

Mulan --> Również fajna bajka. Mulan jako silna kobieta, która udowodniła wielu osobą, że mimo jakimś ich tam chińskim zasadą/stereotypom dała sobie radę w tej bajce z "męskim" zadaniem lepiej niż nie jeden żołnierz tam. Dowódca tej wyprawy dowiedział się potem, że jest ona kobietą i córką ich jak by głównego wodza? więc chciał ją odesłać do domu, ale dziewczyna się nie zgodziła i szła z nimi w zaparte udajac przed innymi żołnierzami dalej, że jest mężczyzną, przywódcy tej wyprawy podobała się postawa Mulan i potem potem zaczeli darzyć do siebie uczucia. Mężczyzna się o nią bał, ale mimo to wierzył, że da ona radę w tej bitwie. Ojciec Mulan nie wiedział, że wyruszy ona na tą wyprawę, gdyż był przeciw temu i uważał, że kobiety nie powinny w takim czymś brać udziału, ale gdy jego córka wróciła z bitwy do domu to jednak był z niej dumny.  (Ta bajka również moim zdaniem miała przekaz)  aa ten smok był chyba na jakiejś zasadzie, że widziały go osoby tylko te, które były w tej jakiejś świątyni? (nie pamiętam do końca jak to z tym smokiem wyglądało, więc nie wypowiem się też i o nim) 

Auta-->  Nie pamiętam zbytnio tej bajki, prócz jakiś tam zawodów, które główne autko w tej bajce chciało wygrać, marzyło o tym i się do tego przygotowywało, wygłupów tych samochodzików na polu traktorów, światełek różnych aut jak jechał w nocy gdzieś daleko  i złomka jego przyjaciela :P więc to za mało bym się wypowiadała, ale ogólnie pamiętam, że bajka też mi się podobała.

Kevin -->  Przekoloryzowany film, bo dziecko w takim wypadku na pewno by się tak nie zachowywało jak Kevin, czyli sam o siebie by tak nie zadbał przez tyle dni w takim młodym wieku i jeszcze chronienie siebie/domu przed włamywaczami w taki zabawowy sposób.

Co do drugiej części too też śmiesznie, że akurat też w okresie świątecznym się on zgubił i że jego rodzice po poprzedniej sytuacji nie mieli na niego i ogólnie dzieci jakiejś zwiększonej uwagi, no ale tak tak wiadomo że to film :P. Fajna sytuacja była z tą Panią od gołębi, którą Kevin odwiedzał itp. (Cos sensownego ta Pani powiedziała, ale dokładnie nie mogę sobie tych słów przypomnieć)

Ogólnie jest to przyjemny film, typowa komedia i oczywiście świąteczna tradycja ;p 

(Wypowiedź w miarę na szybko i na podstawie tego co pamiętam z dzieciństwa)

@ Ewciakkciak  Temat stworzony tak o z Twojej ciekawości o nasze zdanie czy potrzebna jest Ci opinia ludzi do jakiś badań czy tam notatek? ;p 

"Oraz z całego serduszka pragnę poznać wasze zainteresowania (o ile są) produkcjami typu bajki/filmy animowane." Tutaj chodziło Tobie, że mamy podać bajki, które nam się najbardziej podobają? 

//

@ Ewciakkciak  Rozumim :D

Z bajek, które teraz przychodzą mi do głowy too: "Mustang z dzikiej doliny"  uwielbiałam tą bajkę <3 Król lew, Piorun, różne części Scooby-Doo, Jak wytresować smoka ta pierwsza część  ii pamiętam też "Pocahontas" noo i tam jakieś bajki z dobranocek typu smerfy lub myszka miki :P 

Kojarzę też inne bajki, ale tytułów z nich nie pamiętam ;x 

• Lubię to! 1
  • Super 1

heh1111.png

• VIP
VIP

Auta są kox, oglądane od małego i ten robot a ta 3 to jakaś randomowa :D

• Super 1
  • Użytkownik

Auta, nie ma innego wyboru

• Lubię to! 1
  • Super 1

28908185.24_26237821.590000004_image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]