Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

2 Propozycję

Tery

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

1. Pierwszą propozycją ode mnie jest:

- Żeby wprowadzić coś takiego że jak ktoś dostanie bana z powodem wstaw demko na forum, to nie , że ten admin co zbanował musi rozpisać. bo to jest marnowanie czasu a admin jest po to aby pilnować porządku na serwerze a nie rozpisywać co chwilę podejrzanych na forum. Skoro jak ktos ma wstawić ssy na forum to normalnie UBT sprawdza tak powinno być też w przypadku demek typu autozapis w folderze jak na #1. 

2. Propka to dodanie dla każdego serwera Działu dla adminów "Kącik Adminów" - Gdzie poruszane by były sprawy serwera, regulaminu, banów etc

/edit a myslisz ze Admin Serwera ma czas na rozpisywanie demka , i utrzymywanie porządku na serwerze, jednocześnie ? Szczerze w to wątpię , druga sprawa, Ja rangę UBT widzę tak, jak sama nazwa mówi decyduje czy ktoś dostanie ub ale najpierw musi sprawdzic czy to ssy czy to demko, a odnosnie Rangi Admin Serwera, jak sama nazwa mówi utrzymuję porządek na serwerze, w razie w/w banuje i tyle

A jezeli UBT nie wyrabia to zawsze można to wydłużyć o dzien czy dwa

@ Dusia  Wybacz ale nie zgodzę się z tym, bo moi admini marnują czas na rozpiskę godzinę, a nie jakieś 10 minut, masz najwyrazniej mało związane z rozpiską ja wsm też ale wiem przynajmniej na czym to polega, a więc w 100 procentach nie jesteś autorytetem w tej że sprawie, lecz osoby które te demka sprawdzają i chętnie Ci przekażą na czym polega rozpiska demka, od A DO Z. 

W dodatku jest 3 UBT ktorzy mają doświadczenie w rozpisywaniu , 1 demko wisi parenascie godzin i nie ma kto go obejrzeć aż do tego momentu, przypadek ? nie sądzę. Moi admini za to stracili czas 2h+ na sprawdzenie tego demka a UBT przychodzi na gotowe, a serwera nie ma kto pilnować w ten sposób... sory ale jako Wlasciciel powinnaś poczekać na wypowiedz innych osób z tym tematem związane a nie od razu Nam wmawiać ze jest dobrze, bo nie jest dobrze .....

@ eSX 1.6  Jestes w UBT twoje stanowisko jest takie w tej sprawie, że admini serwera muszą rozpisywać demko a Wy tam siedzicie we 3 i od parunastu godzin nie ma kto tego obejrzeć, rozpisali Wam demko marnując 2h i nie pilnując serwera przy tym.. co ty gadasz wgl haha, sorry ale nie przekonało mnie to, Admin Serwera jest od pilnowania serwera gdzie ma rangę a nie ze kurwa za Was mamy robić te rzeczy a i tak macie to w pizdzie ... ludzie kurwa co wy pierdolicie, Macie rangę UBT która daję wam obowiązek rozpiski demka po wstawieniu przez kogoś a nie ze kurwa admin serwera ma wam jeszcze to ułatwiać a serwer kuleje pozniej i rozpierdol jest 

@ shinga Ty kurwa Pajacu ,a kto mi ostatnio oferował na steam zamianę na steam ? 

" jak ostatnio byłem u was na #1 to połowa serwera latała odpalona. Buziaki"

To kurwa gdzie jest UBT w takim razie, albo inaczej dlaczego sam nie nakręciłeś demka i nie wstawiłeś na forum? nie chce Ci się? bo potrafisz tylko pierdolić tak jak teraz..

UBT mają flagi na serwerze więc dlaczego skoro gadasz ze polowa odjebana to co kurwa ? idz ty w pizdu hatfu

• Lubię to! 1
  • Super 4
  • Ha ha 6
  • Użytkownik∙

Co do pierwszej propozycji. Jeśli dany admin sprawdza gracza, to wie w jakich rundach dziwnie się zachowywał, a UBT też nie ma tyle czasu, żeby w każdym demku szukać na siłę czegoś. Jeśli admin komuś daję bana ,żeby wstawić demko na forum, to powinien je rozpisać i to powinno być bez zmian.

Co do drugiej sprawy, jestem nastawiony w połowie bo przecież można stworzyć dowolną konwersację i dodać adminów, i tam pisać sprawy związane z serwerem.

• Lubię to! 2

dvTrJQT.gif

• Użytkowniczka

Jestem za.

Skoro UBT jest wyższa ranga od Admina i rozpiska admina jest w drugorzędną - to po co marnować nasz czas? 
Z tego co widać na forum, UBT nie ma aż tyle pracy i mogłoby się zaangażować w pełni w kwestie banow- decyzje i tak podejmują oni na podstawie rozpiski... 

Co do kącika admina- tez na plus. Ułatwi to przede wszystkim odszukanie i formacji dla administracji takich jak- podejrzany gracz, podliczanie aktywności, bindy dla nowych adminów, konkursy, etc. Najlepiej jakby taki dział był pod każdym serwerem by było prościej go znaleźć. Dostęp do danego działu tylko admini, op i wyższe rangi do wszystkich. 
meczace jest szukanie pośród tuzina informacji tej „jednej” istotnej. 

@ Dusia jeśli Tobie rozpiska trudnego przypadku czitera zajmuje 10min, to chylę czoła i jednocześnie zastanawiam się jakim to cudem po 21h od momentu bana UBT nie pofatygowało się rozpisać demka, skoro jak twierdzisz to kwestia tylko i aż 10min??? 
kolejna sprawa, UBT i tak bierze na wzgląd tylko i wyłącznie swoje rozpiski, asekuracyjnie może wesprzeć się rozpiska admina, podkreślam słowo MOŻE co nie znaczy, że musi. Być może zostanę zanegowana ale od oceny umiejętności i szkolenia admina jest OP serwera. To w jego obowiązku leży wyszkolić i nauczyć tak by wiedział co ma robić. Śmiesznym jest dla mnie argument ze Wy sprawdzacie tak admina. Nie jesteśmy w szkole, raczej doświadczeni admini nie bawią się w cyrki typu banowanie skillowcow.

2. Czy działy o których wspominasz są ogólni dostępne? 

edit 3. @ Dusia Jak sprawdzają? A No np. Na takiej samej podstawie na jakiej jest weryfikowana znajomość UBT- przykładowe demko, SSy- to przecież oczywiste. 

@ eSX 1.6 nie wiem na jakiej zasadzie działa tutejsze UBT ale przecież chyba jesteście od tego by przede wszystkim weryfikować słuszność bana, a nie znajomość w kwestii banow admina. 
Dlaczego to admin ma za Was robić robotę, skoro nota bene i tak bierzecie pod uwagę tylko i wyłącznie swoje rozpiski i jesteście nadrzędna komórka? To albo weryfikujecie admina albo czitera bo teraz nie rozumiem? Kolejna sprawa.. 21h bawicie się w rozpisanie demka Archonek... Dziwne bo @ Dusia twierdzi, że rozpiska to kwestia 10 min...

• Super 1
  • Użytkownik

Dobra propozycja, UBT jest od unbanów a nie admin.
Co do drugiej, mamy takie coś jak "sprawy serwerów" itd. więc można się tam o tym komunikować.

• Super 1

"Za braci pójdę w ogień!"

• Użytkownik

Jestem za koleżanka nad kolegą wszystko wyjaśniła ze szczegółami :D

• Ha ha 1
  • Junior Admin
Junior Admin

1. Kiedyś było, że admin jak zbanuje trzy razy tą samą osobę to musi ją rozpisać ii jestem za tym żeby tak było (jeśli już tak bardzo chcesz to zmienić) bo myślę, że tak jak jest teraz jest okej, rozpisanie demka zajmuje może max 10 minut, więc jeśli te 10 minut spędzi na FORUM, a nie serwerze to nic się nie stanie przecież i napisanie posta na forum i spędzenie czasu trochę na nim to nie jest marnowanie czasu.. :X (Administracja serwerów też musi mieć jakieś obowiązki na forum by na nie wbijac i coś ogarniać, a nie siedzieć na rangach i rzadko kiedy wbijać tu i siedzieć cicho,, między innymi dzięki temu tez jest jakakolwiek aktywność na forum administracji serwerów) Po za tym dzięki temu sprawdzamy czy dany admin zna się wgl na czitach i czy nie banuje osoby, która po prostu ma "skilla" jak by się po czasie zobaczyło, że jednak UBT nie zgadza się z danego admina rozpiskami tzn że jednak admin nie zbyt ogarnia, więc po co admin bez doświadczenia? 

2. "Gdzie poruszane by były sprawy serwera, regulaminu, banów etc"  Sam napisałeś "sprawy serwera"  a już taki dział jest, więc po co kolejny dział gdzie byłoby poruszane to samo? To co wymieniłeś, że co bys poruszał w takim dziale to już są działy od tego --> "Sprawy serwera" i "Informacje na temat serwera" 

@ Flexx\1\3\4  "Dobra propozycja, UBT jest od unbanów a nie admin." Ale admin nie daje UB,  admin tylko może rozpisać zbanowana przez siebie osobę, a UBT z tą rozpiską wcale nie musi się zgodzić przecież.. napisałeś to tak jak by admin o tym decydował kto ma być zbanowany a kto nie, a tak wgl nie jest, ostateczną decyzje na ten temat ma tylko UBT

@ Tajemnica A na jakiej INNEJ podstawie opiekun/właściciel  serwera ma sprawdzić  czy admin rozróżnia skilla od czita?  I nie napisałam, że UBT po tym ocenia Waszą znajomość tego, na te rozpiski właśnie zwraca uwagę opiekun/support serwera (przynajmniej w przypadku serwerów Trivora)

@ Tajemnica  To jeśli Wasz opiekun i Tery tak sprawdza Wasze umiejętności to okej cieszę się, administracja serwerów Trivora inaczej jest sprawdzana i opiekunom itp to nie przeszkadza 

@ Tery  Ale ja nie mam być autorytetem i chyba lepiej wiem czy rozpisywałam kiedyś demko czy nie i wiem dobrze na czym to polega, więc po co takie głupie komentowanie? I dobrze niech będzie, że Twojej administracji zajmuje to godzinę i czy ta godzina na forum, żeby wywiązać się ze swoich OBOWIĄZKÓW i napisać POSTA to jest marnowanie czasu?  Zacytuje słowa co wyżej napisałam bo chyba nie czytałeś  "i napisanie posta na forum i spędzenie czasu trochę na nim to nie jest marnowanie czasu.. :X (Administracja serwerów też musi mieć jakieś obowiązki na forum by na nie wbijac i coś ogarniać, a nie siedzieć na rangach i rzadko kiedy wbijać tu i siedzieć cicho,, między innymi dzięki temu tez jest jakakolwiek aktywność na forum administracji serwerów)"  

• Lubię to! 1
  • Super 2
  • Dzięki 2
  • Ha ha 3

heh1111.png

• Użytkownik

Co do pierwszej propozycji to jest ona totalnie bez sensu, tak jak już Dusia wspomniała, służy to sprawdzeniu znajomości admina w zakresie rozpoznawania cheaterów lub chociażby oglądania i rozpisywania demka. Skoro admin podejmuje decyzje o zbanowaniu, to czemu UBT ma rozpisywać demka o których tak na prawdę nie ma pojęcia bez wcześniejszej rozpiski admina. Poza tym jestem pewny, że w przypadku przyjęcia takiej propozycji codziennie było by 5-10 odwołań z tym powodem, bo admini nie brali by odpowiedzialności na siebie.

Co do drugiej propozycji, taki dział już istnieje tylko nikt się nim szczególnie nie interesuje.

@ Tajemnica idąc twoją logiką, czemu to ja mam odwalać robotę za admina, który nota bene decyduje o zbanowaniu gracza z jakiegoś powodu? Kolejna sprawa, mamy 48h na sprawdzenie demka, więc czasu nie przekroczyliśmy.

@ Tery XDDD "Macie rangę UBT która daję wam obowiązek rozpiski demka po wstawieniu przez kogoś a nie ze kurwa admin serwera ma wam jeszcze to ułatwiać a serwer kuleje pozniej i rozpierdol jest" PRZEZ NAS JEST R**PIERDOL? XDDDDDDD To ja ci dwa przykłady z przed kilkunastu minut:

https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=10873
https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=10872

Bardzo odpowiednie powody bana, kulturalne.

Kolejna sprawa to admin nabijający godziny na spect, persony nie wymienię, ale na pewno sie domyśli o kogo chodzi.

Trzecia sprawa, admin który rzuca "k*rwami" na lewo i prawo, też nie wymienię osoby, chyba że na prawdę tego potrzebujecie, to znajdzie się w dziale skarg.

Ty masz czelność mi powiedzieć, że przez nas jest "ro*pierdol"??? Żart jakiś.

• Lubię to! 3
  • Super 2
  • Ha ha 2
  • Zasłużony
52 minuty temu, Tery napisał:

1. Pierwszą propozycją ode mnie jest:

- Żeby wprowadzić coś takiego że jak ktoś dostanie bana z powodem wstaw demko na forum, to nie , że ten admin co zbanował musi rozpisać. bo to jest marnowanie czasu a admin jest po to aby pilnować porządku na serwerze a nie rozpisywać co chwilę podejrzanych na forum. Skoro jak ktos ma wstawić ssy na forum to normalnie UBT sprawdza tak powinno być też w przypadku demek typu autozapis w folderze jak na #1. 

XDDD i co jeszcze? Jeśli admin stwierdził ze gracz jest odpalony i daje mu bana aby wstawil demko na forum to jest jego obowiązkiem aby rozpisać dziwne akcje, UBT nie będzie doszukiwało się akcji które są lub nie 'spalone' NA NIE

2. Propka to dodanie dla każdego serwera Działu dla adminów "Kącik Adminów" - Gdzie poruszane by były sprawy serwera, regulaminu, banów etc

dd2 1.png Przecież masz już poddział 'sprawy serwera' przecież tam możecie omawiać różne sprawy, czytanie nie boli. NA NIE

W dodatku jest 3 UBT ktorzy mają doświadczenie w rozpisywanie , 1 demko wisi parenascie godzin i nie ma kto go obejrzeć aż do tego momentu, przypadek ? nie sądzę. Moi admini za to stracili czas 2h+ na sprawdzenie tego demka a UBT przychodzi na gotowe, a serwera nie ma kto pilnować w ten sposób... sory ale jak Wlasciciel powinnaś poczekać na wypowiedz innych osób z tym tematem związane a nie od razu Nam wmawiać ze jest dobrze, bo nie jest dobrze .....

UBT ma wyznaczony czas na sprawdzenie takiego tematu. Dana treść może czekać do ostatniej minuty wyznaczego czasu, więc przestań ingerować w sprawy które Ciebie nie powinny obchodzić i zajmij się swoimi serwerami, jak ostatnio byłem u was na #1 to połowa serwera latała odpalona. Buziaki

• Lubię to! 4
  • Użytkownik
36 minut temu, HejkaJestemLenka napisał:

Jestem za koleżanka nad kolegą wszystko wyjaśniła ze szczegółami :D

@ shinga To jeśli twierdzisz że połowa serwera była odpalona to czemu nie zgłosiłeś tych graczy na forum jeśli admina nie była ? XD Weź ty się puknij w łeb bo gadasz głupoty u nas admini na serwerze siedzą od rana do późnego wieczora. A jeśli dusia twierdzi że rozpisanie demka trwa 10minut to ub team powinno te demka rozpisywać raz dwa XD a tutaj archonek biedny chłopak czeka 21h XD hahahaah XD 

• Użytkownik

Propozycja odnośnie zniesienia nakazu rozpisywania demek przez adminów jest useless.. 
W momencie rozpisywania admin ma możliwość ocenić na świeżą głowę grę danego gracza, a nie pod wpływem chwili - większość wchodzi na spec albo i nie, wjebie bana i tyle xDD

A jeśli chodzi o dział dla adminów - serio?
I tak połowa adminów nawet na forum nie wchodzi.. zrób sobie grupkę na steam - szybszy kontakt.
Wystarczy mieć adminów tylko steam, buziaczki.

@ HejkaJestemLenka weź Ty się puknij w ten pusty łeb i zacznij edytować jeden post xd

• Lubię to! 3
  • Super 3
  • Ha ha 1

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

• Użytkownik

jestem na tak

wszystko mi jak najbardziej odpowiada
ubt na +
dział na +
i wgl ty też na plus

• Użytkownik

1

+ Szybsza sprawdzalność demek.

+ Więcej czasu na serwerze.

- Brak sprawdzenia doświadczenia admina.

- Aktywność adminów na forum.

- Będzie większa ilość demek.

- Brak odpowiedzialności Adminów za dawane demka.

Myślę, że na sam początek powinieneś omówić tę propozycję z Trivorem.

2

Myślę ze złe sprecyzowana propozycja.

Zapewne chodzi ci o dział gdzie wgląd będą mieli tylko Admini/Opiekuni/Właściciele danego serwera i Administracja Forum.

Jako właściciel serwera myślę, że masz do tego prawo.

Więc jeśli o to ci chodzi to TAK.

Edytowane przez Browar3D
  • Junior Admin
Junior Admin

Propozycje odrzucam, bo  i tak pierwszą propozycje sam sobie już rozwiązałeś po swojemu, a druga jest zbędna, bo każdy serwer ma już taki poddział + W strefie "Forum Osób Funkcyjnych" jest tam dział co widzi tylko administracja serwerów

• Lubię to! 2

heh1111.png

• Junior Admin
Junior Admin

odrzucona.png

• Super 1

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]