Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Skarga na "OPIEKUNA UBT" - brak kompetencji

Andrzej.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

Twój nick: Andrzej

Nick oskarżonego:  Pigułsonuwerpeek

Powód skargi: Brak kompetencji do pełnienia funkcji UBT a co dopiero "OPIEKUN" UBT

Opis sytuacji: Mój admin z serwera Mir/Cach dostał bana perma z konsoli za multikonto. Mówił mi, że nie grał nawet na innym koncie (tego się dowiedzieć nie mogę, bo nie mam dostępu do sb...). Kazałem mu napisać odwołanie. Napisał odwołanie:

Swietny OPIEKUN UBT pokazal mu screena na ktorym widac ze misarti mial bana na tym samym koncie ponad miesiac temu (ban na godzine) i napisał coś takiego:

e122bb96389d9.png

Teraz mam pytanie, czemu ktoś kto jest OPIEKUNEM UBT, nie umie sprawdzic innych banów danego IP i uważa, że inne bany tego samego konta steam to inne bany tego samego IP.

Druga kwestia jest taka, że opiekun ubt nie umie ściągnąć bana z sourcebansa i zamiast tego zmienia bany na 1 minute (tłumaczy się, że to sb coś się buguje - może tak jest, nie wnikam, ale dobrze by było aby ktoś kompetentny i potrafiący korzystać z sourcebansa to sprawdził). 

Do myślenia pozostaje jedno - ile osób nie dostało UB bo OPIEKUNOWI UBT myli się pojęcie "multikonto" z pojęciem "inny ban na tym samym koncie steam". 

Na dodatek do teraz nie wiemy, za co misarti dostał bana za multikonto bo OPIEKUN UBT tego nie sprawdził, tylko dał UB z buta bo mu powiedziałem w czym popełnił błąd. @ CLYDE  też próbował to mu tłumaczyć, ale bezskutecznie xD.

Jak dla mnie to zwyczajnie kolega wykonuje swoje obowiazki na odpierdol.

Podsumowując, UBT to bardzo odpowiedzialna i wazna ranga. To UBT decyduje czy dany gracz zostanie u nas na forum i naszych serwerach, czy ma sobie szukac innego forum i innych serwerow. Tutaj nie mozna sobie pozwolic na taka pomylke lub taki brak wiedzy. Na dodatek zwykły uzytkownik zwrocil uwage opiekunowi ubt ze popelnil blad, a ten go splawil i powiedzial ze to on ma racje... porazka.

Data i godzina zdarzenia: 22.05.2021

Miejsce zdarzenia: Forum, panel sourcebans XD

Dowody: wszystko dalem w opisie

Coś od siebie: No ku*wa hit XD 

• Super 1

image.png
:pepehands:

• Użytkownik

Już popłakałeś sobie mój błąd przestań robić sztuczną zadymę z byle głupoty

• Lubię to! 2

steryd kopia.PNG

• Zasłużony

serio? Ja rozumiem, że można się pomylić, ale to jest po prostu brak kompetencji. Mało tego, cały czas nie wiemy z jakiego powodu misarti dostał bana za multikonto - a to jest klucz do wszystkiego. Sprawdzenie banów danego IP to jest pierwsza rzecz którą powinieneś zrobić w takim przypadku...

Edit.1

@ ph1zi

Cytat

dodam od siebie że SB się bugguje i czasem jedyną metodą odbanowania jest zmiana bana na 1 min

bylem ubt, mialem swojego sb przez chwile, pierwsze slysze o czyms takim, nie wiem dlaczego mialo by sie tak dziac. dlatego niech ktos wyzej postawiony to sprawdzi bo moze nie umiecie tego robic po prostu xD 

Cytat

za co Ci Moderator powinien wstawić warna

Ty tez powinienes dostac bo nikt cie tu nie zapraszal, a skarga nie dotyczy cebie ;). Zreszta twoj kolezka tez ma bogata kartoteke jesli chodzi o warny :kekw:

Edit.2

nie jestem juz bo zrezygnowalem ;)

"3.20 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj"."

"4.6 W skargach/odwołaniach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Opiekun Serwera, Moderator, UB-Team, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W skrajnych przypadkach Administracja może pozwolić na wypowiedź osób trzecich. W przeciwnym razie samowolne wypowiadanie się w temacie skutkuje warnem."

Doublekill? :kekw:

image.png
:pepehands:

• Użytkownik∙

Yy ja tu dodam od siebie że SB się bugguje i czasem jedyną metodą odbanowania jest zmiana bana na 1 min. @ Awek potwierdzi również, więc to nie wynika z braku kompetencji opiekuna.

Po drugie, robisz gównoburze na czatboxie za co Ci Moderator powinien wstawić warna, nawet jeśli @ Pigułsonuwerpeek popełni błąd, to ani ty ani czatbox nie jest od tego żeby na drugą osobę najeżdżać w sposób ofensywny. @ Pigułsonuwerpeek też niepotrzebnie się zniża na twój poziom dyskusji, ale to ty rozpocząłeś gównoburzę.

pozdrawiam Phizi

screen.png

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1

732257604_sygnautraph1zi.png.bda6b79137fbd0ae91343e10fe0c2f40.png.52c7053c70b4614c692395ccee39f863.png
W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę!

• VIP
VIP

gdyby nie @ Andrzej. , to tak na prawdę by sprawa ucichła i by nikt nawet nie zauważył twojego błędu ;) bo potraktowałeś mnie z góry i mnie wyśmiałeś na sb, iż nie mam racji XD 

a prawda jest taka że uciekłeś na opiekuna ubt, bo Ci się demek nie chce sprawdzać ;) tak jak ja czekałem TYDZIEŃ na rozpatrzenie mojego zgłoszenia :D pozdrawiam

7 minut temu, Pigułsonuwerpeek napisał:

mam większą wiedze w sprawdzaniu demek niż ty z matematyki 

to masz małą wiedzę, bo jestem przygłupem z matmy XD

i nie, Krejzola w to nie mieszaj, bo to Ty miałeś rozpatrzeć demko.. napisałeś "wieczorem sprawdze" i ten wieczór trwał tydzień :D 

ps. tego Pana nie obowiązuje zasada "edycji postów"? 

Edytowane przez CLYDE
  • Lubię to! 1

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• Użytkownik
51 minut temu, Andrzej. napisał:

serio? Ja rozumiem, że można się pomylić, ale to jest po prostu brak kompetencji. Mało tego, cały czas nie wiemy z jakiego powodu misarti dostał bana za multikonto - a to jest klucz do wszystkiego. Sprawdzenie banów danego IP to jest pierwsza rzecz którą powinieneś zrobić w takim przypadku...

steryd kopia.PNG

• Użytkownik
48 minut temu, CLYDE napisał:

gdyby nie @ Andrzej. , to tak na prawdę by sprawa ucichła i by nikt nawet nie zauważył twojego błędu ;) bo potraktowałeś mnie z góry i mnie wyśmiałeś na sb, iż nie mam racji XD 

a prawda jest taka że uciekłeś na opiekuna ubt, bo Ci się demek nie chce sprawdzać ;) tak jak ja czekałem TYDZIEŃ na rozpatrzenie mojego zgłoszenia :D pozdrawiam

XDDDDDDDDDDDDD na pewno by sprawa nie ucichła sprawdziłem to jeszcze raz a gracz ma prawo odwołać się raz drugi  to raz dwa nie mam z tym żadnego problemu żeby sprawdzać demka trzecia sprawa daje się wykazać nowym w ekipie cztery banuje graczy odpalonych na OM#2 więc jeśli ktoś by się odwołał byłaby rozpiska z mojej strony pozdrawiam jeszcze jedna sprawa jak zostałem opiekunem to byłem sam przez jakiś powiedz mi kto wtedy był i sprawdzał demka swięty mikołaj? krejzol nie miał czasu pisał do mnie czy sprawdzę demka bo nie miał czasu ale to nie jego wina czekać sobie mogłeś tydzień czasu jak miał ubt a to że ma prace albo inne rzeczy to piszę drugi raz że to też nie jego wina  aferki aferki a to twoje gadanie że uciekłem na opiekuna bo mi się sprawdzać demek nie chce to głupota i szukanie dziury w całym mam większą wiedze w sprawdzaniu demek niż ty z matematyki tydzień sobie mogłeś czekać na sprawdzenie swojego demka jak krejzol miał ubt

• Przykro mi 1
  • Fuu 1

steryd kopia.PNG

• Użytkownik
38 minut temu, Pigułsonuwerpeek napisał:

XDDDDDDDDDDDDD na pewno by sprawa nie ucichła sprawdziłem to jeszcze raz a gracz ma prawo odwołać się raz drugi  to raz dwa nie mam z tym żadnego problemu żeby sprawdzać demka trzecia sprawa daje się wykazać nowym w ekipie cztery banuje graczy odpalonych na OM#2 więc jeśli ktoś by się odwołał byłaby rozpiska z mojej strony pozdrawiam jeszcze jedna sprawa jak zostałem opiekunem to byłem sam przez jakiś powiedz mi kto wtedy był i sprawdzał demka swięty mikołaj? krejzol nie miał czasu pisał do mnie czy sprawdzę demka bo nie miał czasu ale to nie jego wina czekać sobie mogłeś tydzień czasu jak miał ubt a to że ma prace albo inne rzeczy to piszę drugi raz że to też nie jego wina  aferki aferki a to twoje gadanie że uciekłem na opiekuna bo mi się sprawdzać demek nie chce to głupota i szukanie dziury w całym mam większą wiedze w sprawdzaniu demek niż ty z matematyki tydzień sobie mogłeś czekać na sprawdzenie swojego demka jak krejzol miał ubt

steryd kopia.PNG

• Użytkownik
48 minut temu, CLYDE napisał:

to masz małą wiedzę, bo jestem przygłupem z matmy XD

i nie, Krejzola w to nie mieszaj, bo to Ty miałeś rozpatrzeć demko.. napisałeś "wieczorem sprawdze" i ten wieczór trwał tydzień :D 

ps. tego Pana nie obowiązuje zasada "edycji postów"? 

Nikt mi nie narzucił sprawdzania demka od razu bo ty tak chcesz mam na to 48h nie te posty klikam i edytuje 

steryd kopia.PNG

• Użytkownik∙

Tak @ Andrzej. byłeś, BYŁEŚ, nie bez powodu już nie jesteś najwidoczniej, skoro nie wiesz że SB się bugguje no to twój problem. 

i przepraszam bardzo, za co ja mam warna dostać? Za to że mam argumenty przeciwko tobie i twojej zabawnej skardze wynikającej z bólu dupy?

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1

732257604_sygnautraph1zi.png.bda6b79137fbd0ae91343e10fe0c2f40.png.52c7053c70b4614c692395ccee39f863.png
W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę!

• Użytkownik

Ktoś mnie tu oznaczył więc wtrącę parę słów od Siebie.
Jeśli chodzi o SB i dawanie unbanów to nie wiem czy taki błąd występuje bo nie miałem jeszcze okazji zdejmować bana na SB StrefySkilla.

Drugą sprawą jest to że nie powinniście jako osoby pełniące funkcje pisać na siebie skarg na forum gdzie wgląd mają również gracze. Ma to bardzo zły wpływ na postrzeganie sieci StrefaSkilla przez graczy którzy czytają tą skargę. Sprawy osób z rangami takie jak wy macie powinny być rozwiązywane prywatnie lub w przypadku skargi to moim zdaniem powinna takowa być wysłana do któregoś z administratorów na pw.
Wszyscy pełnimy tu jakąś funkcje i w pewnym stopniu jesteśmy wizytówką sieci, jesteśmy wspólnie ekipą i pracujemy zespołowo by graczom grało się lepiej. Powinniśmy się wspierać i poprawiać siebie nawzajem.

Tyle z mojej strony.
Pozdrawiam,
UBT Awek

• Lubię to! 1
  • Super 3

Jeśli pomogłem strzel lajka!  1812148226_oie_1817182262VAmKRk(1).gif.b1fca59ae87ae47e80c32ee43e57f005.gif

• VIP
VIP

Witam, więc tak@ Pigułsonuwerpeek  to nie są te same konta, dałeś graczowi bana bez wiedzy jakie ma IP?? To powiem ci tak, zawsze masz się pytać o to administracje wyższą, żeby Ci sprawdzili te IP, jeśli nie masz permsji i potem banujesz, a nie działaś na własną rękę, bo później takim zachowaniem odpychasz graczy. Fakt buguje się bansy to tutaj przyznaję, ale masz ode minie dużego minusa, spisujesz się dobrze jako OP UBT, ale teraz to już się na tobie zawiodłem, myślałem że nie będziesz odwalał maniany, a tu jednak taki wybryk. Jeżeli jeszcze raz zobaczę, że dajesz komuś bana nie wiedząc jakie ma IP i je nie sprawdzisz albo nie zapytasz się o to administracji wyższej i będziesz działał na własną rękę, tracisz od razu rangę bez powrotu na nią, czy się rozumiemy? Druga sprawa, już jesteś troszkę na tej sieci co nie, a nie znasz regulaminu?! Radzę też się go nauczyć i następnym razem nie spamić, bo to się dla cb źle skończy. Aha i takie kłótnie dziecinne to proszę na pv a nie na forum. ;)

• Lubię to! 1
  • VIP
VIP

skarga_przyjeta.png

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]