Użytkownik veegaz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) Nick z CS:mam vibe i bounce Admin banujący: Bodajze White aka nie znam regulaminu Serwer:dd2 (1) Data zdarzenia:teraz Opis sytuacji: Robilem sgsy, ktore jak widze nie sa zabronione. Link do bana z amxbans (https://amxbans.strefaskilla.pl): Wycinek bana z konsoli:https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=638 [AMXBans] You are banned from this Server! [AMXBans] There are 6 days , 23 hours , 51 minutes and 21 seconds left of your ban. [AMXBans] Banned Nickname : mam vibe i bounce [AMXBans] Reason : ' uzywanie gssgs ' [AMXBans] You can complain about your ban @ www.strefaskilla.pl [AMXBans] Your SteamID : ' STEAM_0 : 1 : 195118963 ' [AMXBans] Your IP : ' 188.125.145.142 ' To zaczynając od najważniejszych drobnostek czyli regulamin. Po 1. 6. Używanie/stosowanie "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami) --> Ban od 30 minut do / 7dni (z przymknięciem oka jeżeli ktoś używał tego pierwszy raz.) Zabawna sytuacja, że ban na 7 dni mając świadomość, że to moja pierwsza banicja. Po 2. 2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami) Nie widzę tu nigdzie dopiski o Stand-up ground strafe-sgs, a ponizej dam wam wytlumaczenie co jest czym, jakbyscie nie wiedzieli. Ground Strafe Jump - GSJ Polega na wybiciu się w powietrze na 2 skokach, a w momencie lądowania wciskamy pewną kombinacje. Najlepiej kiedy ustawione jest to na scroll, wtedy mamy pewność że będzie to dobrze wykonane. Mianowicie w momencie lądowania scroll w góre (gdzie mamy ustawiony duck), a następnie szybko scroll w dół (gdzie mamy ustawiony jump). Duck jak i jump mogą być ustawione odwrotnie, zależy jak komu wygodniej. Ground Strafe - GS Ground Strafe to kolejny ze sposobów do osiągania nadmiernej prędkości, a także przebyciu pewnego dystansu na mapie w bardzo krótkim czasie. Polega na zwyczajnym spamowaniu scrolla (duck), jednakże musimy wyczuć to dobrze aby prędkość nabrać, a nie stać w miejscu i duckować. Rozpoznać możemy go patrząc z 3 osoby na model, a także z 1 osoby na pokonywanie dystansu w krótkim czasie. Stand-Up Ground Strafe - SGS Jeden z moim zdaniem najtrudniejszych możliwości do rozpędzania się, jeśli chcemy to umieć bardzo dobrze to trzeba się chwilę nad tym napocić. SGS polega na przemieszczaniu się po mapie za pomocą kombinacji klawiszy - scroll(duck)+ctrl+strefa A/D. Rozpoznać możemy go z 3 osoby patrząc jak model porusza się tzw. "zygzakami" po mapie, a także z 1 osoby patrząc na kamere jak porusza się na boki i pokonuje dystans w krótkim czasie. Gdyby powyższa definicja była w regulaminie nie bawił bym się w "sgsy". Jesli przeoczyłem punkt w regulaminie o "sgsach" to my bad i podtrzymuje zdanie, ze ban jest zbyt długi. Edytowane 2 Czerwca 2021 przez veegaz 1 1 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Admin @ White2115 24H na rozpiske demka. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik White2115 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 A więc tak dużo tego tam nie ma demko na HLTV jest zbugowane w pewnych momentach ale coś się udało znaleś 02:09:00 - 02:14:05 - Lecisz z ciemni na gale na gs/sgs 09:29.00 - 09:30:30 - Znów wlatujesz w ciemnie tylko tym razem nie udaje ci się i giniesz na midzie kolo zielonego Link do demka : http://762494.hltv3.pukawka.pl/hltv-2106020116-de_dust2-1622589360-1622590920.zip 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Nie wiem w sumie od czego zacząć Już na samym początku nie jesteś w stanie określić co on robi - szkoda, bo przez to wyłapał bana. Polecam się "douczyć" w tej kwestii. Ja sobie rozumiem to tak (najprościej jak się da). GS - Scroll + Strefy SGS - Scroll + CTRL + Strefy Z 3 osoby jak obserwujesz to jeśli skacze "jak małpa" i widać tego DUCKa to jest to na pewno SGS. W przypadku GSów to gracz nie kuca, widać normalny chód, z lekkim podskokiem i ogromną prędkością. Gracz robił SGSy Wiemy już co grasz robił, więc przenieśmy się w kierunku regulaminu, który mówi: "2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" oraz "duck jump" (movement z dwoma skokami)" Gracz wykorzystał, że tak powiem dziurę w regulaminie, gdyż mowy o SGSach nie ma. Nie wiem czy to pomyłka osoby, która tworzyła ten regulamin i zapomniała tego dodać czy po prostu miało nie być zakazu Nawet gdyby ban był słuszny to i tak ciutkę za długi, jak na pierwszy raz. Leci UB oczywiście. 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi