Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

EXP na serwerze oraz planowany reset

Mlynek

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Na serwerze został zwiększony exp o 100% z racji tego, że na chwile obecną nie było możliwosći wbić 201 lvl. Gracze z levelem +100 nabijają exp na nowych klasach i przenoszą.

+ exp za smierc został zwiekoszny z 25 do 35 lvl'a i podwyzszony z 200 do 400 XP, aby zredukować różnice. (W przyszłości nie będzię juz wzrostu poziomów i doświadczenia za smierc)

Reset nie jest planowany, więc możecie spokojnie expić :)

• Użytkownik

dwa tygodnie temu shoterowi wysłałem sianko, do tej pory żaden z was nie raczy odpisać.
Dochodzi do tego że muszę płakać o to na forum, aczkolwiek na przyszłość taka moja mała rada.

Jeśli planujecie jakiś urlop, wakacje czy po prostu was nie będzie X dni to dajcie o tym znać ludziom  żeby potem takich sytuacji nie było.

MŁYNEK ODPISZ IG... DZIĘKUJE.

PS> Czyli teraz jest możliwość w końcu wbicia 201 lvl ? :)

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

Ta teraz nikt nie gra prawie, bo po 100lvl ponad ma dużo osób to po co grać, a reset był co miech a miech już minął dziwne to, ale okey.

• Użytkownik

Resety będą co 2 miesiące a 100 lvl przekorczyły 2 osoby. 

Zawad odpisałem na PW

• Użytkownik

Proponuję zwiększyć EXP za TOP3 na mapie. 300/150/75 za pierwsze trzy miejsca to śmieszne liczby w porównaniu do tego ile XP trzeba wbić na lvl już na małych poziomach. Dałbym co najmniej 1500/1000/500 (na 30 lvlu do wbicia poziomu potrzeba 10k XP)

• Lubię to! 1
  • Użytkownik
4 godziny temu, Grzechu napisał:

Proponuję zwiększyć EXP za TOP3 na mapie. 300/150/75 za pierwsze trzy miejsca to śmieszne liczby w porównaniu do tego ile XP trzeba wbić na lvl już na małych poziomach. Dałbym co najmniej 1500/1000/500 (na 30 lvlu do wbicia poziomu potrzeba 10k XP)

wtedy dystans pomiędzy graczami top a resztą się jeszcze bardziej zwiększy, rozumiem - 300 expa to bardzo mała liczba w porównaniu do tego ile wbijać trzeba, więc proponuję:
- zostawić exp jak jest, a dodatkowo dodać monety za top3 na mapie. Dla przykładu 100 / 60 / 30 monet

• Użytkownik

Jestem za podnieść expa za mape 1500/1000/500

• Użytkownik

Te monety i tak wam wiele nie zmienią bo po ulepszeniu klanu te monety się do niczego nie nadają.

Cały czas balansuje na około 7k monet więc po co to komu i do czego ?:)

Hp/perki ale grając co mape się zwraca tych monet xD

@ Mlynek  gracze JUŻ dopytują kiedy reset za chwilę zostanie kilku try hardów na około 150 lvlach nie będzie na kim expić i server będzie pustoszał.

201 i tak raczej nikt nie wbije expiąc od 0 Swata bez przenoszenia lvli mam 106 lvl i strasznie powoli to idzie bez robienia misji a zapomniałem menu z misjami się zbugowało i nie mogę odpalić Aktu 6 i nawet nie wiem która to misja ....

Edytowane przez Bracket
  • Sponsor
SPONSOR

A co Ci te misje dają do lvl'a? 200 monet i 2000 expa. To nie jest nawet 1% przy większym już poziomie. Za to powinni się zabrać i zwiększyć. Exp za mape i doświadczenie z bossa też bym zwiększył bo taki boss daje tylko 1-2k expa a jest co chyba 8 map, a przy większej ilośći graczy tym bardziej nawet nic nie daje. Oczywiście wszystko to tylko propozycja do momentu resetu. Później można przywrócić wartości takie jakie były.

• Użytkownik

Za misje z aktu 5-6 dostajesz po 4-5k expa o ile dobrze pamiętam.

Boss jest co 5 map około jeśli się nic nie zbuguje.

No exp troszkę mały ogólnie a co do misji to te które robiłem ostatnio np na 500 HS spoko idzie zmęczyć ale żeby zabić 12 graczy w HS bez zgonu to już raczej hardcore.

• Ha ha 1
  • Użytkownik
2 godziny temu, Bracket napisał:

Za misje z aktu 5-6 dostajesz po 4-5k expa o ile dobrze pamiętam.

Boss jest co 5 map około jeśli się nic nie zbuguje.

No exp troszkę mały ogólnie a co do misji to te które robiłem ostatnio np na 500 HS spoko idzie zmęczyć ale żeby zabić 12 graczy w HS bez zgonu to już raczej hardcore.

No i tutaj się zgodzę, misje wymagają konkretnej "kalibracji" @ Mlynek
Te misje aby coś zrobić X razy bez umierania są masakryczne, zgaduję że 90% graczy zatrzymuje się na rundach bez zgonu.

• Użytkownik

Pisałem Młynkowi, o wprowadzeniu małej aktualizacji do misji, nadanie jej jakiejkolwiek fabuły tak jak to było na klasycznych DIABLOMODACH, gdzie w misjach widniało więcej niż zabij x osób.
Myślę że każdy skuma o jaką fabułę chodzi.
Podam jeden przykład w opis misji :

Jesteś na polu walki, Twoi przyjaciele giną z rąk snajperów
Misja : Zabij 100 Komandorów/snajperów

To tylko przykład, myślę że można by było ładnie to wszystko rozpisać ale ktoś musi do tego siąść, i poświęcić więcej czasu niż 15 minut dziennie. ;)

Można by było otworzyć temat z propozycjami odnośnie misji, ale konkretnie fabuł oraz wyzwań.

Odpłatnie jestem w stanie napisać całą fabułe do misji. :D :D :D

Moje przykłady na misje -
Znajdź (nazwa przedmiotu) np 10x
Zrobić specjalne perki do misji, które nawet nie muszą mieć żadnej umiejętności, tylko żeby były do konkretnych misji.  

Zabij konkretną klasę np 10/20/50/100 x komandor/snajper/komandos czy inną klasę  

Znajdź i ulepsz 10x DANY PRZEDMIOT ( kwestia dogadania który, np KAMUFLAŻ) 

Zagraj 10x na MAPIE X ( I TU DAĆ MAŁO GRYWALNE MAPY, ŻEBY JEDNAK SIĘ ONE POJAWIAŁY, moim zdaniem dobry pomysł na wprowadzenie zmian grywalności map)

Zabij z m4/ak np 100 osób, zabij z mp5 100 osób, zabij z dgl/usp/glock 50 osób ( ilość jak najbardziej do ustalenia tak samo jak broń, są to tylko przykłady) Wiem że każda klasa ma inną broń i czasami nie gramy owymi brońmi ale przecież od tego mamy perki ;)

Zabij z min/rakiety/pioruna/perku ( do dogadania z czego, można zrobić pare misji z tych propozycji ) np 50 osób.

Niech wróci podłożenie bomby, ale maksymalnie jedna misja 10 razy podłóż bombe, więcej to już za dużo moim zdaniem.

Zabij w trakcie rundy 5 osób.

Zabij kogoś w 15 sekund po rozpoczęciu rundy.

Usunąć wszystkie misje typu: przetrwaj 12 rund bez zgonu czy jak tam jest 9 osób HS bez zgonu, skąd w ogóle się taka wartość wzięła ? Jedynie w nocy jest to możliwe do zrobienia, 90 procent graczy zatrzymuję się na tych misjach.

I co najważniejsze moim zdaniem, wprowadzić żeby każda klasa miała swój cykl misji, czyli:

Jeżeli zrobisz na swat wszystkie misje, wchodząc na inna klasę np rambo robisz misje od nowa, tak jak wbijasz lvl od 0.

zablokować możliwość sumowania lvl, przykro mi ale tak, to jest problem. Wbijasz 50 lvl z misjami szybko potem następny i tak w kółko można się bawić, do ogarnięcia.

Oczywiście po przeniesieniu danego lvl na którym mamy X misji zrobionych zostają one na tym samym poziomie misji co przed przerzuceniem.

Mam nadzieję że chociaż ktoś to przeczyta

Pozdrawiam Wasz ZawadOne :D

• Lubię to! 2
  • Użytkownik

Exp za wygrana mapę zostanie powieszony  do 600/300/150. Po resecie dojdzie nagroda w postaci monet.

Zawad nie mam takiego pluginu. Mogę skalibrować obecne misje i dodać misje na zdobywanie perkow lub zabijanie z danej broni. 

Zdobądź 10 razy morfina 

Zabij 5 osób z usp itp itd. 

• Użytkownik

Jeśli chodzi o graczy na dużych poziomach. To akurat jest wada cod moda, którą staram się niwelować od 2 resetu ?? Można się bawić w 1 punkt do rozdania za level, ale nie jestem zwolennikiem. 

Resety co miesiąc są bez sensu moim zdaniem. Najbliższy termin według mnie to 10-15 lipca. Do tego czasu pozbędziemy się bugów i zrobimy rework niegrywalnych klas.

Jak się z tym uporamy to zapodam ciekawy pomysł pokroju bossa czy wojny frakcji :p

• Użytkownik

To trzeba kogoś poszukać kto dany plugin napisze od nowa, to chyba na tym polega rozwijanie servera żeby był unikalny tak ? czy sciąganie wszystkiego z neta ? :P

Rozpatrz to co napisałem, oczywiście nie wszystko możliwe że się nadaje aczkolwiek myślę że w misje trafiłem w 100 %, pozdrówki :P

Jakich pluginów nie masz, konkretnie do czego ? Jest tylu specjalistów którzy taki plugin Ci napiszą w pare godzin. Z tego co się orientuje, nie są to pluginy hardcorowe których się nie da zrobić ;)

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

Stoję z misjami xD na 55 chyba nwm który akt bo dalej nie odpala i nie wyświetla nic.

Jedyne co wiem że jest to akt 6 i na tym koniec, są misje dalej ale nie można ich odpalic.

• 3 tygodnie później...
  • Użytkownik

zamkniety.png

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]