Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cherry Opublikowano 26 Czerwca 2021 Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 ► WAKACJE ◄ Słowo ,,Wakacje'' dla większości młodych ludzi, kojarzy się z czasem wolnym od nauki. Dla osób dorosłych jest to czas, kiedy mogą odpocząć i zrelaksować się. Wakacje są też takim okresem, gdzie zarówno młodzież jak i starsi podróżują, aby zwiedzać. W Polsce wakacje trwają 2 miesiące, natomiast terminy i długości wakacji są zróżnicowane w wielu krajach, a nawet w ich poszczególnych częściach. Istotnymi czynnikami mającymi wpływ na terminy wakacji były święta religijne oraz rytm pracy rolników i związana z tym konieczność udziału wszystkich członków rodziny, w tym dzieci, w pracach rolniczych, a także klimat. DOKĄD WYBRAĆ SIĘ TYM RAZEM? #POLSKA Cóż, poniżej przedstawię Wam kilka pomysłów, gdzie możecie wybrać się wspólnie z znajomymi, lub rodziną. Wakacje nad morzem? Znaczna większość osób wybiera plaże, morze, drinki z palemką, oglądanie pięknych zachodów słońca i spacerów po molo. Wakacje w Polsce, nad morze, może pojechać do Kołobrzegu, Gdańska, Świnoujścia, czy też Jarosławiec, Łeba. Z pewnością spędzicie tam niezapomniane chwile w gronie najbliższych. Nadmorskie hotele oferują rozbudowaną strefę spa, oraz atrakcje wodne (np. aquapark), plac zabaw i dania inne, niż na codzień. Wolisz Góry? W Polsce są malownicze widoki z gór, gdzie też można odpocząć, pospacerować, zrobić grill / piknik. Zdecydowana większa część ludzi wybiera urlop w Zakopanem. Jednakże to nie jedyne miejsce na urlop, gdyż Tatry, lub Karpacz również cieszą się dużą popularnością, zobaczymy ta dużo atrakcji. Z pewnością niesamowite wspomnienia pozostawią tak samo wczasy w Bieszczadach. Piękne Polskie miasta? Ciekawymi miejscami mogą być też same w Sobie miasta, które mają bogatą historię o sobie. Możemy zobaczyć w woj. Małopolskim - Wawel i Rynek, a w tym smoka który ogniem zieje. To nie Wasz klimat? No dobrze, to chodźmy do Kopalni Soli w Wieliczce, byliście? A próbowaliście polizać sól? Hahah Pośród wielu miast ciekawy jest też Gdańsk, które ma wiele zabytków, piękne budynki. A może słoneczna Warszawa ze starym miastem? Każdy znajdzie coś dla Siebie! Zaufajcie mi. Myślisz nad dalszym wyjazdem za granicę? Oto trzy ciekawe propozycje, które mogą Ci pomóc. Madera Madera jest idealnym wyborem dla kochających aktywny wypoczynek. Trasy spacerowe (w tym trasa prowadząca na górę Pico do Arieiro), klify (m.in. widok z tarasu Cabo Girão) oraz czyste powietrze zachęcą do spędzania długich godzin na powietrzu. Na koniec dnia możemy zasmakować w lokalnej kuchni i wypić lokalne słodkie wino Madera. Armenia Wakacje w Armenii to ciekawa alternatywa dla pobliskiej Gruzji. Ojczyzna Ormian to dzika przyroda, wiele interesujących zabytków i smaczna kuchnia. Kraj nie jest jeszcze "zadeptany" przez turystów, a ceny są niższe niż w Polsce. Region Północna Holandia Region Północna Holandia rozciąga się na północny wschód od Amsterdamu aż do Morza Północnego. Jest to idealne miejsce dla każdego, kto ceni sobie aktywny wypoczynek i bliskość natury. Trasy rowerowe, miasteczka z drewnianą zabudową, plaże, pola z wiatrakami, brak dużych metropolii - wszystko to powoduje, że obszar ten wciąż wygląda tak jak na obrazach holenderskich mistrzów malowanych wieki temu. Zapytałam użytkowników Naszej społeczności StrefaSkilla - Gdzie i dokąd wybierają się Nasze Panie i Panowie na wakacje? Zadałam im takie pytanie jak widać obok --> Opisz gdzie planujesz wyjechać na wakacje? Na jak długo? Z kim? I jakim transportem? Oraz w jakim celu? A to ich odpowiedzi! @ Depresja - Wakacje na pewno będą ciekawe. Już mam zarezerwowany pobyt w górach, dokładniej w Zakopanem, trochę krótko, bo tylko na 5 dni, ale zawsze coś. Jedno z mniejszych marzeń to właśnie zwiedzenie tamtych rejonów i chodzenie po górach. Wakacje będę spędzał z rodzicami i siostrą. Naszym transportem będzie samochód. @ 71. - Zawsze z rodziną na każdej wakacje zwiedzamy Polskę - jest to taka nasza wakacyjna tradycja, co prawda nie zawsze się uda z powodów zdrowotnych czy tak jak było teraz - pandemicznych. Ogólnie nie mamy nigdy większe planu - bierzemy mapę, bierzemy przewodnik po atrakcyjnych miejscach i przelatujemy palcem sprawdzając co fajnego można tam zobaczyć. Ogólnie nie jest tak, że u mnie jest jakaś bieda czy coś, że nie możemy sobie pozwolić na wylot za granicę, jednak jak to mówią: "Cudze chwalicie, swego nie znacie" - jeździmy na takie tygodniowe (5-7 dniowe) wypady, zwiedzamy, bawimy się i muszę szczerze przyznać - nigdy nie ma nudy, zawsze jest co robić, wracamy zmęczeni po całym dniu ekscytacji i mamy fajne wspomnienia. Moja rodzina to: Ja, młodsza siostra (20 lat), młodszy brat (11 lat) oraz Tatę i Mamę. W gruncie rzeczy ze swojego rodzeństwa widziałem najwięcej, więc teraz jeździmy w miejsca, w których byliśmy (oczywiście mie 1:1, ale regiony) aby młodzian też coś zobaczył. Wszystko oczywiście normalne samochodem z klimatyzacją - gdzie jak jeździłem z rodzicami to jeszcze nie było takich luksów i stanie w 2 godzinnym korki naprawdę potrafiło zmęczyć. Modelu nie podam, bo się nie znam - mogę złożyć komputer jeżeli trzeba, ale nie opisywać czym jeżdzę XD. W gruncie rzeczy są to wspaniałe wspomnienia z rodziną, których nic mi nie zastąpi - nie jest 'bogato', nie ma przepychu, czasem mały drewniany domek z 2 pokojami na wypizdowie dolnym (bieszczady xD) i naprawdę można tak odpocząć jak nigdy. Wakacje to dla mnie zawsze okres odpoczynku i takiego mentalnego resetu. Jak się uda, to chciałbym aby w tym roku tradycja ruszyła z kopyta od nowa, bo jak mawiają - "człowiek planuje, Pan Bóg krzyżuje". @ MLK. - W obecnym okresie nie myślałem bardzo o jakiś wakacjach. Jeśli miałbym się udać to wybrałbym raczej Grecję jako miejsce docelowe takiej wycieczki, oczywiście środek transportu - samolocik. Okres jaki bym spędził na takich wakacjach to myślę, że na spokojnie tydzień z pochyłem na dwa. @ HazuT - A więc tak na wakacje planuje wyjechać nad polski Bałtyk gdy tylko dostanę jakiś urlop w pracy chociażby na weekend żeby zobaczyć nasze polskie może i trochę powdychać jodu z polskich lasów ? na jak długo jeśli się uda to na cały tydzień jeśli nie to chociaż weekend licząc piątek ! Z kim Chciałbym pojechać z rodzicami i moim rodzeństwem bo ostatnimi czasami spędzamy mało czasu a póki jesteśmy wszyscy razem to warto jeszcze spędzić wakacje w całym rodzinnym gronie ? transport to będzie samochód jak zawsze bo pociągiem jazda jest męczarnia i udręką wiec nikomu nie życzę i nie polecam jazdy pociągami na wakacje w jakim celu w celu wypoczynku od internetu, komputerów i inne technologii szczególnie od zgiełku miasta zmienienia chodź na Chwile otoczenia i klimatu a jeśli kiedyś się uda chciałbym odwiedzić moja chrzestna w Chicago gdy tylko będzie to możliwe i zwiedzać więcej świata niż tylko polskie kurorty już trochę świata za mną a więcej przed mną dziękuje za udział i pozdrawiam serdecznie ? ! @ Mr.Darkness - Na wakacje planuje wyjechać do Grecji ponieważ jest tam przepięknie jak i jest tam idealna pogoda na ciepłe wczasy. Bardzo chciałbym jak najdłużej ponieważ potrzebuje relaksu gdyż pracuje dziennie po 12h i nie ma czasu na rzeczy codzienne takie jak: gotowanie, sprzątanie jak i pójście do sklepu. Najlepiej jak by to był prywatny samolot bym sobie lekko poimprezował w trakcie wylotu :D. W celu zwiedzenia nowych miejsc a także poznanie innej kultury i poczucie nowej atmosfery. Nigdy tam nie byłem, jest to miejsce które bardzo mnie ciekawi z strony przyrody i tym podobne. To miejsce jest idealne żeby wyrzucić z siebie wszystko, odpocząć i pomyśleć o przyszłośći jak i wyrwać się z strefy codziennej i zwiedzić nowe rejony. Dziękuje za przeczytanie i uczestnikom za udział w artykule. Mam nadzieję, że się podoba. Zostaw łapkę w górę i komentarz! Życzę wszystkim miłych, udanych i spokojnych wakacji! Dużo odpoczynku. 6 11 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Mr.Darkness Opublikowano 26 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Super Praca ???? Odnośnik do komentarza
Użytkownik Młodyy Opublikowano 26 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Piękne Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 1taperZPalermo;^ Opublikowano 27 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 supcio Domi Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 W końcu coś konkretnego, starannego i własnego w jednym od dłuuugiego czasu xd Oczywiście "plusik" ląduje na Twoje konto. Praca bardzo przyjemna, miło się ją czyta ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ skaza Opublikowano 27 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Super praca 1 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 28 Czerwca 2021 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Ja chyba jadę do Warszawy bo nigdy nie byłem i do Krakowa reszta dom Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Giorgio Opublikowano 29 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Mega się postarałaś Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 4 Lipca 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 postarałaś się Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 OOOOO to napewno będziesz przejeżdzała przez Bielsko wpadnij na drinka xDDD A co do pracy zajebiscie ci to wyszło leci + Odnośnik do komentarza
Skowron skowron Opublikowano 9 Lipca 2021 Skowron Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Z doświadczenia wiem że Holandia jest krajem gdzie można nacieszyć oko i są różne plaże, miejsca gdzie naprawdę idzie dobrze spędzić czas. Zakopane również moje miasto, osobiście polecam wędrówki w górne partie gór A i dobre restaurację się znajdą bądź karczmy, gdzie naprawdę serwują dobre jedzenie. Praca bardzo fajna. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 12 Lipca 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Fascynujący artykuł Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 28 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi