Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODWOŁANIE] - N3o

N3o

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Nick z CS: N3o
Admin banujący: Bracket
Serwer: COD 201
Data zdarzenia: 23.07.2021
Opis sytuacji: Gram se normalnie i nagle dostaje bana z podpisem "'Kręcisz szejki w MC ?...". Zrobil mi tylko 1 ss 
https://www109.zippyshare.com/v/UbtAQ6Db/file.html
Link do bana z amxbans (https://banycs.strefaskilla.pl): http://banycod.gameclan.pl/bany/ban_list.php?bid=626
Demko (Wersja Steam - POV, w przypadku posiadania wersji Non Steam - HLTV): @ Bracket

Nie zgadzam się z opinią @ LAN_CIECHOCINEK2K2 . Demo do którego się odwołuje; https://www62.zippyshare.com/v/6hcPCPR9/file.html
13:28 Celownik trzyma się na sztywno na scianie? Kontrola mi całkiem dobrze wychodzi https://www117.zippyshare.com/v/nOVMN0b8/file.html Czasem odskoczy, a czasem nie popatrz sobie ładnie kontroluje nie?

14:25 W Którym miejscu kurwa na sztywno się trzyma jak poszedł mi w prawo i w lewo celownik, dodatkowo widziałem. że cela się otwiera to tam zacząłem skanować XDDD Może przez pół sekundy był w miejscu, ale co w tym skomplikowanego? XD 

14:35 nie wiem co tu ci sie na sztywno trzyma, jak na prawo i lewo mi odskakuje celownik

15:43 https://www39.zippyshare.com/v/8DvLYJky/file.html Proszę, kolejne kontrolowanie strzelania, czasem wyjdzie, a czasem nie

17:52 Wciąż nie trzymał się sztywno cały czas, tylko przez moment i nic w tym ciężkiego skontrolować recoil

Edytowane przez N3o

Rzeczywiście prawo/lewo chodzi, ale góra/dół stoi w miejscu. To jak dla mnie jest zbyt mechaniczne. Rozumiem kontrolę odrzutu, ale nie w takim stopniu.

EDIT: @ N3o No dla mnie po prostu dziwnie się zachowuje ten rorzut. Niech jeszcze ktoś inny z ubt spojrzy i da werdykt @ 71.  @ Depresja  Link: 

• Dzięki 1
  • Użytkownik
9 godzin temu, LAN_CIECHOCINEK2K2 napisał:

Rzeczywiście prawo/lewo chodzi, ale góra/dół stoi w miejscu. To jak dla mnie jest zbyt mechaniczne. Rozumiem kontrolę odrzutu, ale nie w takim stopniu.

Nagrałem się w tę gre od 2011, żaden to dowód, ale po co miałbym cheatować, jak jestem na serwerze tylko w weekendy najczęściej na może 1h/2h (teraz mam urlop akurat to nie w weekend), żeby sobie elegancko pograć z sentymentu do tej gry, nie widzę żadnego funu w graniu na odpale czy czymkolwiek innym, nawet nie wiem co to jest ten rcs o którym pisaliście. Sam byłem w ubt przez 2 lata dawno temu, ale no trudno. Jak wasza decyzja będzie, że zbanowany jestem no to co mogę zrobić, jedynie mogę się bronić, choć i tak nie mam jak. Pozdrawiam

@ Depresja Masz rację, muszę po prostu odpalić nvidia experience, żeby mi nagrywał po prostu jak będę grać :)

Edytowane przez N3o
  • N3o zmienił(a) tytuł na [ODWOŁANIE] - N3o
  • Zasłużony

Wielka szkoda, że nie masz swojego demka POV. Spotkałem się już kilka razy z tym recoilem i wyglądał on tylko na demku osoby, która to nagrywała xD POV pokazuje normalny recoil, HLTV również (mimo, że jest zlagowane to jakieś tam strzały są widoczne i widoczne jest to, że strzały nie są na poziomie celownika tylko wyżej - oznacza to, że recoil jest normalny).

Na pewno ta sytuacja była tutaj na sieci - nie jestem w stanie znaleźć tego tematu, lecz HLTV i POV gracza był taki sam - normalny, a tylko POV admina się znacznie różnił.

Przejrzałem dodatkowo HLTV i wnioskuję znów taką samą sytuację, dla mnie powinien polecieć UnBan

@ 71.  zerknij na to jeszcze Ty 

Spróbuję dziś demka poszukać, jakoś w nocy 

Edytowane przez Depresja
  • Lubię to! 1
  • Użytkownik∙

Praktycznie każdy rozpisany przez kolegów czas to kule przylegające do celownika. 
o ile w 13:28; na początku złapało trochę laga i można się przyczepić, o tyle w 15:43; kule praktycznie nie wylatują poza recoil.
Nie rozumiem czemu w kontrze gracz opiera się na celowniku, a nie na kulach, które są de facto głównym oskarżeniem.
Przykładowo na taki wpis:

15:43 [link] Proszę, kolejne kontrolowanie strzelania, czasem wyjdzie, a czasem nie

Gdzie kolega daje link do POV z gry offline i rzuca coś na zasadzie: "fartem zrobiłem" aż człowiek nie wie co odpisać, bo to absolutnie nie o to chodzi w tej czasówce xd.
ZA HLTV MÓGŁBYM PUŚCIĆ - tam widać, że jest to faktyczny recoil, ale POV to całkiem inna bajka. Jak znajdziecie ten temat o który mówi depresja i będziecie w stanie obalić jakość dostarczoną przez admina (demko z jego perspektywy) to możemy rozmawiać o UB i na takiej podstawie sam mogę dać -b, w obecnej chwili gdzie do dyspozycji jest tylko demo admina i wątpliwej jakości HLTV niestety nie mam zbyt wiele miejsca do manewru - wolę ufać adminowi, niż słabej jakości demku z hostingu.
Wstępnie również banuje;

Temat zostawiam otwarty w razie jakbyście chcieli jakoś uargumentować dlaczego demo admina miałoby być słabym dowodem - nie będziemy musieli tworzyć X tematów.

• Lubię to! 1

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Użytkownik

Jako admin banujący dopiszę swoje 3 grosze.

Na początku gdy rozpisywałem demka, UBT nie chcieli rozpisywać z HLTV bo jest zlagowane, więc ogarnąłem steam i teraz gdy demka są znacznie lepszej jakości nadal są wątpliwości. Rozumiem spoko, @ Depresja  mi pokazał czarno na białym że demko a demko jest różnica (na prv wysłał mi demko na którym chłop MIAŁ AIMA a po zwiększeniu FPS wyglądało to zupełnie inaczej).

Tyle tylko że jeśli ja gram na steam i kolega też gra na steam, różnicy raczej nie będzie, może w FPS czy pingu.

Zanim nagrywałem kolegę @ N3o  zgłaszało mi go 3-4 graczy (zgłaszali że ma aima) oglądałem go kilka minut i odpaliłem nagrywanie bo zauważyłem jego 'magiczny' celownik. (o boziu kolejna osoba która ma przypuszczenia że coś tu nie gra)

Do tego 3 UBT stwierdziło że kolega jest do palenia.

O co mi chodzi ?

Tutaj mamy regulamin UBT.

Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie przypuszczeń/przeczuć. Każda sprawa musi zostać sprawdzona.

Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie ss/demek/INNYCH DOWODÓW dostarczonych w inny sposób niż temat w odpowiednim dziale na forum.

A więc.

Dowody zostały przedstawione, na podstawie tych dowodów gracz został zbanowany.

Jeśli dostanie UB będzie to złamanie regulaminu UBT bo nie możecie dać UB na podstawie innych dowodów (z innego/j odwołania/skargi/zgłoszenia) czy PRZYPUSZCZEŃ że w tej sytuacji będzie tak samo jak w innym przypadku.

PS.

Osobiście nie jestem za banowaniem czystych graczy na siłę ale skoro dowody są jakie są a większość członków UBT twierdzi że spalony to NIE MOŻESZ @ Depresja obalić moich demek INNYMI demkami na pod stawie których był oceniany inny gracz.

To tak jak by zbanować @ 71.  i ratować jego sytuacje demkami @ Depresja  czy innej osoby, to się nie trzyma kupy w tym momencie.

Pzdr.

• Zasłużony

Większość zadecydowała, sam nie będę podważał decyzji, dowody są jakie są. Reszta opisana w notatce u Bracketa

zbanowany.png

Edytowane przez Depresja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]