Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Klatkowanie w CS (Help)

Krip

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

Witam.

Zna ktoś jakiś dobry sposób na pozbycie się klatek podczas grania na naszym serwerze ?. Próbowałem już wszystkiego.. Komendy, reinstallowanie cs'a, formatowałem PC oraz przerzuciłem się z WI-FI na kabel, bo myślałem, że problem leży najbardziej w tym. Ale nic to nie pomogło gracze dalej skarzą się, że mnie laguje.

( Chociaż u mnie gra działa płynnie i fajnie mi się strzela. Nawet jak biegam czy strzelam, to nie czuję żeby mnie klatkowało ).

Tutaj wynik z SpeedTesta

307776561

Także nie mam pojęcia gdzie leży problem. Na pewno też nie w sprzęcie na jakim gram, bo w takim GO mam 200-250fps prawie cały czas także no.

Proszę o pomoc.

spacer.pngspacer.png

• Stały Bywalec

Proponuję zadzwonić do dostawcy internetu i opisać cały problem. Też tak kiedyś miałem, przyjechał majster wymienił modem i sikala fą 

Edytowane przez iksiu
  • Super 1

sygnatura.gif.08723135ea6e238cdbf69b3970322675.gif

• Zasłużony
32 minuty temu, iksiu napisał:

Proponuję zadzwonić do dostawcy internetu i opisać cały problem. Też tak kiedyś miałem, przyjechał majster wymienił modem i sikala fą 

Dzwoniłem nie tak dawno. Przyjechało dwóch gości wymieniło całe okablowanie razem z routerem i pomogło to na chwilę. Potem problem powrócił sam z dnia na dzień. 

Zrobię tak jak mówisz i zobaczę co mi powiedzą ;) 

spacer.pngspacer.png

• Stały Bywalec
10 minut temu, Krip napisał:

Przyjechało dwóch gości wymieniło całe okablowanie razem z routerem i pomogło to na chwilę. Potem problem powrócił sam z dnia na dzień. 

Do mnie przyjeżdżali po 3/4 razy w tygodniu, dzwoniłem do skutku aż naprawili. Dodatkowo polecam sprawdzić jakie masz ustawione wartości jeżeli chodź np. o „rate” w CS. 

cl_cmdrate - Definiuje ile razy w czasie sekundy wysyłasz informacje do serwera o twoim położeniu oraz akcji.

cl_updaterate - Definiuje ile razy w czasie otrzymujesz informacje od serwera o twoim otoczeniu.

cl_rate - Ustala ile maksymalnie (bajtów) wysyłasz do serwera.

rate - Ustala ile maksymalnie (bajtów) otrzymujesz od serwera.

cl_cmdbackup: - Definiuje ilość ramek które mozna przesylac ponownie jesli nasze połączenie nie wyrabia.

ex_interp - Określa co ile czasu (ms) odświeżane są informacje o aktualnym położeniu modeli. Przykładowo: 0.1 = 100ms, 0.01 = 10 ms.

PS: jakbyś chciał to mogę Ci podać na priv program do aktualizacji wszystkich sterowników w wersji premium jakby w/w rzeczy nie pomogły :)

Edytowane przez iksiu
  • Super 1

sygnatura.gif.08723135ea6e238cdbf69b3970322675.gif

• Zasłużony

Przejrzałem jeszcze raz wszystkie komendy które wymieniłeś wyżej.

Wszystkie wartości są ustawione na max, ale okazało się, że ostatnia komenda czyli ex_interp była ustawiona na wartość 0.1.

Zmieniłem na 0.01 gram od pół h na serwerze i póki co nikt się nie skarży żeby mnie lagowało. Może problem leżał w tym jak nie, to będę dzwonił do dostawcy internetu. // Poczytałem trochę o tym na wujku google i dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy.  "Gorzej jak ktos ma 0.1 to gdy biegnie troche go przycina i to bardzo przeszkadza" - tak było w moim przypadku. Także coś może w tym być.

Temat można zamknąć. Dzięki @ iksiu za pomoc! :D

Edytowane przez Krip
  • Super 1

spacer.pngspacer.png

• Użytkownik

rozwiazany.png

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]