Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - PIESCIARZ

squizy

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick : young white

Nick oskarżonego : @ PIĘŚCIARZ

Powód skargi : Faworyzacja strażnika, fk ,kultura, ban for free

Opis sytuacji Podczas mapy jail_minecraft_v3, pan własciciel wszedł do CT! Faworyzacja strażnika, w jakim sensie? - Takim że gracz dostał full auto jako karniak, a strażnik dostal zwykłego karniaka, strażnika nie zabił ponieważ zle wykonywal poleceń, ale juz gracz tak. Po drugie, zabicie gracza " przypadkowo " skoro nawet ten gracz nie dostał najprawdopodobniej rekompesaty za ten czyn. Co do bana juz nie bede mówił, bo za strefy sa bany? mhm. 4 sprawa - podczas jeżeli gracz napisał ze serwer jest p2w, bo strażnik miał dodatkowe skoki a gracz nie i on dlatego go zabił ( konkurencja, zabawa w czyms tam ) to nagle wlasciciel nachalnie mówi kup VIPA!, albo jak gracz pisze rob mi louda ct, to nagle kicki są XD

Data i godzina zdarzenia: 21:15, 21:25 - 01.11.2021, cos takiego

Miejsce zdarzenia: Serwer JailBreak CS 1.6 - mapa jail_minecraft_v3

Dowody: htlv -Coś od siebie: Smieszne zachowanie

@ Trivor

Edit 2 : @ PIĘŚCIARZ  to czemu na początku napisałeś na @@ czy kazdego wywalilo?, kickowanie za napisanie rob mi louda? Cos jeszcze?

Edit 3 : @ PIĘŚCIARZ aa, to za to sorry, a kickowanie bezpodstawne? faworka na strazniku? zabiles kamsiego a tego straznika zostawiles chociaz powinnes go zabic :)

Ostatni edit : @ PIĘŚCIARZ  Wtf gosciu, co z tego ze orał skoro, byla tam ostatnia reakcja i powinnes zabic go i go, zegnam , szkoda czasu dla przyglupa.

Edytowane przez Zadmuchany Gracz
  • Lubię to! 1
  • Ha ha 1
  • Wow! 1
  • Przykro mi 1
  • Smerf.LaLuś zmienił(a) tytuł na [SKARGA] - PIESCIARZ
  • Użytkownik∙

Co do faworyzacji nie wiem o czym mowisz skoro dla ciebie zabicie osoby uciekajacej to cos zlego to pomysl nad zminem modu a zabicie wieznia na rozpoczeciu zabawy sajmon mowi dostal karniaka a nie go zabilem po drugie jaka kulture przekroczylem ? Nie widze zebym kogos obrazal tutaj. Bana dostales za sgsy ktore sa zakazane a to co robil kamsi wydawalo mi sie ze to bh i nadal tak mysle patrzac na tym demku.

to nie ja napisalem xddd

edit ostatni: stary kamsi uciekal nie widzisz ? Koniec zbednej rozmowy poprpstu splakales sie po banie za sgs

• Ha ha 2

image.png.de5d85c3c5cbed6c1aaac5599cde391f.png

Jeżeli chcesz pomóc nam w rozwoju serwerów to oddaj no głos to zajmie ci kilka sekund :)

https://strefaskilla.pl/forum/24-głosuj-na-nasze-serwery/

• Użytkownik

Dobra muszę się odnieść co do skargi. Upomniałem ciebie za to, że zwaforyzowałeś Altanka (Strażnika) z tego powodu, że zacząłeś do nich strzelać full auto i to dla ciebie jest "karniak" ?
Okej rozumiem zabiłeś go (Kamsiego) za uciekanie, ale tamtego też powieninieś zabić skoro nie wykonał dobrze poleceń. Dosłownie wyrąbałeś mu full auto karniaków w tego i w tego I to ma być fair?
Z tego co pamiętam zabiłeś kogoś "przez przypadek" gdy miał życzenie, okej każdemu się zdarza nawet najlepszym,ale z tego co pamiętam nawet nie dostał żadnej rekompesaty za to...

Edytowane przez DayZoon
  • Lubię to! 2
  • Super 1
  • Użytkownik∙

Link do demka: http://793023.hltv3.pukawka.pl/hltv-2111012053-jail_minecraft_v3-1635796380-1635798240.zip
Obejrzałem demko i mam parę uwag:

1. Minuta: 3:16 do 4:10- Faworyzacja
Oskarżony faworyzuje jednego z więźniów dając zabawę w której ten z Svipem ma ogromną przewagę.

2.Minuta: 5:18 do 5:24 - FK i nie znajomość własnego regulaminu
Oskarżony nie miał stu procentowej pewności że akurat ten więzień rzucił granat bo go nie widział i się nie patrzał w jego stronę. A jak podaj obecny regulamin serwera JailBreak:
"§4.7. Strażnik może zabić więźnia, który rzuca granatem tylko wtedy gdy w 100% to widział."

3. Minuta: 6:41 do 7:00 - Faworyzacja
Oskarżony właśnie zabił jednego w celi, po czym dosłownie parę sekund po tym normalnie dał karniaka drugiemu który (z tego co się domyślam) na bezruchu do odwołania, przyszedł przed cele.

4. Minuta: 7:20 do 7:26 - Faworyzacja i fk w jednym
Oskarżony na początku rundy zabił więźnia, następnie drugiego skarniakował i teraz ponownie trzeciego więźnia już zabił.

5. Minuta 7:56 do 8:15 - Faworyzacja
Oskarżony ponownie jednemu z więźniów dał widocznego karniaka który nie miał na celu go zabić, lecz niestety zabił, i po chwili zabił drugiego więźnia.

6. Minuta 8:30 do 8:40 - Faworyzacja
Oskarżony skarniakował dwóch więźniów z full auto, co jest nie fair w stosunku do innych graczy którzy dostali np, jeden strzał z mk'i jako karniak. To zmusiło jednego z więźniów do buntu bo był przekonany, że za chwilę zginie (czego wcale się nie dziwię).

7. Minuta 16:30 do 17:22 - FK
Oskarżony zabił przypadkowo więźnia, któremu należało się życzenie, i nic mu nie dał w zamian. Nie było żadnej rekompensaty (w postaci zabawy, freeday'a lub duszka), oskarżony normalnie prowadził co jest niedopuszczalne bez zrekompensowania się więźniowi któremu należało się życzenie.

+ Do tego wszystkiego chciałem dodać, iż oskarżony na jednej z map dał mi kicka zamiast upomnienia za "zamknij się" które było skierowane w jego stronę za nadużywanie mikrofonu. Oskarżony ciągle wrzeszczał do mikrofonu podczas dnia wybierania zabawy, którą zabawę mamy wybrać.
"§2.9. Zakaz nadużywania mikrofonu (Muzyka/Krzyczenie)"
Dał mi kicka, chociaż to mnie nie rusza lecz to, że przed tym nazwał mnie "śmieciem" oraz groził mi banem mówiąc "To ban na 5 minut czy na 30?" chociaż groził mi najwyżej kick lub mute na 5 min.
"§2.1. Zakaz grożenia banem."

Świadkowie: @ DayZoon  i nie wiem kto jeszcze przy tym był, tylko jego zapamiętałem. 

Teraz odniosę się do tego co napisał Oskarżony w tym temacie:

"Bana dostales za sgsy ktore sa zakazane a to co robil kamsi wydawalo mi sie ze to bh i nadal tak mysle patrzac na tym demku."
Na demku jest ewidentne robienie sgs'ów. Jeśli założyciel serwera nie potrafi rozróżnić sgs'ów od bh to mamy potężny problem.
Oraz jeśli gracze zgłaszają mu, że kamsi robił sgs'y i jest zbyt leniwy spojrzeć na całe demko nagrane przez HLTV to też nie za dobrze wróży.

Minuta: 8:35 do 8:42

Proszę o pozytywne rozpatrzenie tej skargi.

@ Dusia

@ Trivor

Dziękuję i pozdrawiam. 
K4SA

Edytowane przez K4SA
  • Lubię to! 3
  • Wow! 3

asdf.png.4ea5f028fa96de901385935a3f1ae339.png

• Junior Admin
Junior Admin

Zaznaczę na początku, że skargę rozwiązuję za zgodą Trivora. 

"20:39:54 <VALVE_0:4:270755534><37.47.26.137> *DEAD*PolandGripex : nikogo to nie obchodzi piesciarz"

Po tych słowach co wyżej zacytowałam kolega dostał kicka -- >   Kick: "Piesciarz<774><STEAM_0:1:511267855><>" kick "PolandGripex<784><VALVE_0:4:270755534><>"

Free kick.

Tak teksty "rob mi louda" są bekowe i spoko, ale jakieś rub mi louda brudasie to już przesada i kick/ban się należy. (też wyżej widać jak koledzy się denerwują na faworyzację.

image.png

W regulaminie jest punk --> "§2.18 Zakaz używania sgs/gs/gsj/bindów i tym podobnych do wspomagania gry można używać jedynie auto BH gdy ma się SVIPA."  więc ban słuszny.

13 godzin temu, K4SA napisał:

Oskarżony faworyzuje jednego z więźniów dając zabawę w której ten z Svipem ma ogromną przewagę.

W większości zabaw Svip ma przewagę, takie jego przywileje przez podwójne skoki, podwójnych skosów svipowi nie można przecież zabronić, kolega bez vipa mógł sobie w sklepiku więźnia kupić skoki lub poprosić klawisza o kasę jeżeli nie miał.

Co do nagrania, które kolega wstawił wyżej z zabawą w sajmona: Widać jak chciał skarniakować więźnia i celował mu w nogę ale umarł bo pewnie mało HP miał, to już nie wina klawisza i ewidentnie to był karniak, potem jeden TTek się pomylił i zaczął uciekać, więc go zabił (kamisia), ale nie rozumiem czemu dał karniaki w postaci full auto? może chciał ich zabić ale aummo mu brakło?? Skoro już w takiej postaci karniaki dałeś to powinieneś tamtego vipa też zabić mimo, że nie uciekał, a nie im całe HP zabierać.

Do kupna svipa można zachęcić, powtórzyć parę razy, ale nie być natrętnym.

No tutaj to już wgl zachowanie na właściciela. 

image.png

Mimo, że jesteś właścicielem serwera musisz zachować kulturę do graczy na serwerze nawet jak oni tej kultury do CIebie nie mają (jak nie mają to upomnienie/kick/ban lub gag) i musisz też sam się trzymać regulaminu i nie faworyzować nikogooo, jednego zabijasz drugiego karniakujesz tak nie może być, ktoś rzuca granatem byłeś obrócony tyłem nie możesz zabijać z domysłu skoro nie patrzałeś na tą osobę.

Na razie upomnienie słowne jest to pierwsza skarga.

• Lubię to! 1
  • Super 2

heh1111.png

• Junior Admin
Junior Admin

skarga_przyjeta.png

• Super 2

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]