Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. D3M0N Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zasłużony Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Twój nick: @ DepresjaHook.hack Nick oskarżonego: @ GENERAL ALADEEN Powód skargi: Niekompetentna osoba pełniąca ważną rolę na sieci, nieznajomość oraz łamanie regulaminu. Data i godzina zdarzenia: Ostatnie kilka miesięcy Miejsce zdarzenia: Forum Opis sytuacji: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Przykład faworyzacji? Nie wiem jak to do końca opisać, może podchodzi pod mszczenie się na graczu, za to, że pisał na Ciebie skargi i ma złe zdanie na Twój temat? Helikopter czekał z odwołaniem po banie od Shotera. Minęły 24h, Shoter nie zareagował, więc po 24h przypomniał UBT o tej sprawie, pisząc post i oznaczając ich. To czy warn słuszny czy nie, to już innym to oceniać, jednak tutaj był jakiś powód i cel, nie napisał tego "tak o", czy po to, by nabić posty - https://strefaskilla.pl/temat/36528-odwołanie-helikhelikopterovsky/?tab=comments#comment-273175 Zaś tutaj dawał same ostrzeżenia, mimo że też posty nic nie wnosiły do tematu. Reaguje tak jak chce, zależnie od humorku, trzyma się określonych zasad czy próbuje "udupić" osobę? https://strefaskilla.pl/temat/37065-skarga-cyk/ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kolejna rzecz, do której chcę przejść to nieznajomość regulaminu Forum jak i StrefBoxa. Sprzeczając się w tych kwestiach, sam na Siebie wydaje wyrok. Ktoś napisał propozycję związaną z robieniem wargodów na naszych serwerach, to kolega napisał co sądzi o tej propozycji i zacytował słowo "wypierdalaj" (słowo nie było skierowane do żadnej osoby, po prostu opis sytuacji i cytat, jakby ktoś mógł zareagować na obowiązek zrobienia WG na serwerze). GA dał notatkę do jego postu, że ma edytować post, bo stwierdził, że w swoich postach nie przeklinamy i trzeba zachować kulturę. Warna nie dał tylko z tego powodu, że była Wigilia, sam to w sumie napisał - "Dzisiaj wigilia edytuj posta". Link do posta kolegi + notka od GA - https://strefaskilla.pl/temat/37227-propozycja-wargod/?tab=comments#comment-281123 Kopanie Sobie grobu - Oczywiście wyjaśniłem mu co i jak, podając przy tym punkt regulaminu, jednak się już nie odezwał. Jeszcze tak dla jasności, punkt z Regulaminu Forum: "3.21 Dozwolone jest używanie słów ogólnie uznawanych za wulgarne tylko wtedy gdy wpisujemy tytuł (np: Piosenki, Filmu, Książki) lub gdy podajemy dany cytat lub tekst, lecz nie można tego nadużywać." --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Następny przykład - jest napisana skarga na członka UBT CS 1.6 oraz Opiekuna Serwera. Regulamin mówi jasno - "4.5 Skargi na Opiekunów Serwerów rozpatrywane są przez Właścicieli Sieci/Administratorów/Serwerów.". Więc jakim prawem sam ingeruje w tego typu sprawy? Moderator jest od pilnowania pracy UBT, Opiekuna Serwera czy od pilnowania Forum? - https://strefaskilla.pl/temat/36219-skarga-lan-meluś/?tab=comments#comment-269559 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wtrącanie się w robotę UBT, sprawował już rolę UBT CS 1.6 i nie szło mu to najlepiej, więc nawet tu mogło coś pójść nie tak, ale mniejsza. Patrząc na daty to Diablik chciał zrobić wyjątek i sprawdzić te SSy, ale poszedł zamek ze strony GA w dziale UBT - https://strefaskilla.pl/temat/36108-odwołanie-fascik-74/?tab=comments#comment-268558 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Została napisana skarga na Admina CODa, jakim więc prawem GA się wypowiada i podejmuje decyzję za Właściciela/Opiekuna serwera? Notatka informująca - spoko, ale z jakiej racji z góry odrzuca skargę (wtf) - https://strefaskilla.pl/temat/35871-skarga-cyk/?tab=comments#comment-265963 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dodatkowo niedawna skarga helikoptera, w której został wyjaśniony na każdym kroku, łamanie regulaminu, nieznajomość regulaminu, bezpodstawne warny - https://strefaskilla.pl/temat/36567-skarga-general-aladeen/ Coś od Siebie: To są świeże sprawy, nie wybiegające dalej niż 2 miesiące i ile się tego nazbierało.. Sam nie zdołam wszystkiego wyłapać, ale jak by się zebrało parę osób, to sporo tych dowodów, by się nazbierało. Zapewne spora część też jest poukrywana i nikt tego nie zobaczy Taka osoba to dobra wizytówka forum? W tej skardze już nawet nie wspominałem o jego znajomości ortografii i zasad pisowni. Przynajmniej powinno się starać i nie popełniać tak podstawowych rzeczy jak "minoł", już nie wspominając o tym, że był redaktorem. Gdyby miało się podsumować wszystko od momentu przyjęcia podania, to dużo dużo więcej by się nazbierało. Nie wiem co się dokładnie dzieje "za kulisami", ale ten kto siedzi na SB to wie, że ponoć w dzienniczku z 3/3 zrobiło się 1/3, a jak dobrze pamiętam (jeszcze jak byłem Opiekunem UBT) to ostrzeżenia z dzienniczka nie dało się odrobić w żaden sposób. Czy dostaje ulgi za to, że jest tu dosyć długo? Nie wiem. Liczę, że teraz się wszystko wyjaśni. Malutki przejaw hipokryzji, w podaniu piszesz "- Nie sypać warnami na prawo i lewo. Tylko w pierwszej kolejności upomnieć daną osobę.", tymczasem masz rangę Moderatora i rozdajesz warny jak leci, bardzo często bez ostrzeżeń, jakieś wymogi macie, ile musicie dać warnów, żeby aktywność była i nie dostać minusika? Liczę na dojrzałe podejście do sprawy, bo na to się patrzeć już nie da, ile można? Dobranoc Jeszcze taka mała prośba. Jakby na koniec były jakieś słowa wyjaśniające, a nie sam baner "skarga odrzucona" czy "skarga przyjęta". Nie tylko ja, ale i większość osób tutaj spędzających czas chciałyby wiedzieć co i jak Edytowane 29 Grudnia 2021 przez DepresjaHook.hack 13 2 3 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik GustaWSpartA Opublikowano 29 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Tym razem przynajmniej nikt mi posta nie usunie, bo mam swoje 2 minuty w tej skardze Wprawdzie nie moje czasy, żebym wojował z co drugą osobą na forach która zajdzie mi za skórę, ale bardzo chętnie się dołączę. Za komunistyczne podejście, którego po prostu nienawidzę, a gdyby nie to że na 95% bym skończył z rangą śmietnika to dawno bym to załatwił "na swój sposób". Już tłumaczę na język polski co oznacza "komunistyczne podejście". Po pierwsze mój post z wargodem. Po prostu nie gryzę się w język i bardzo dosłownie powiedziałem to co myślę. Oczywiście po 5 minutach wielki problem bo "UUUUU PRZEKLEŃSTWO W ŚWIĘTA, EDYTUJ RAUS". Już nie powiem ile mnie obchodzi to "bo święta", ale dałem sobie spokój i to zedytowałem, bo zwyczajnie mi się nie chciało, ale niesmak pozostał. Jeszcze rozumiem żebym walił kurwami co drugie słowo, albo kogoś bezpośrednio obraził, ale jeśli ktoś przeczytał posta ze zrozumieniem jak Depresja to raczej się kapnął, że to był po prostu "bardzo dosłowny cytat". Ale ktoś inny uznał to za zbrodnię wojenną "bo aż jedno przekleństwo". Druga sprawa z ostatnią skargą na Loczka od ChampioNa. ChampioN wypisał balladę na jego temat, ale to co zwróciło moją uwagę to następujący fragment "jeżeli bym napisał tą skargę w dziale TeamSpeak to mogę się założyć że od buta by była odrzucona i zamknięta dlatego tutaj to piszę żeby nie mógł tego zamknąć". I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to że kilka dni wcześniej LoczeK zamknął skargę w dziale coda...na siebie, gdzie od formalnej strony powinien to rozpatrzyć ktoś z wyższą rangą - czyli właściciel/opiekun serwera (a to czy słuszna/niesłuszna to już osobna kwestia). Właśnie na to chciałem zwrócić uwagę wypowiadając się tam i już wolałbym dostać +1 niż...komunistyczne usunięcie posta. Dostałem nawet notkę ostrzegawczą, ale samego posta już nie było, bo lepiej "cenzurować" jak w latach 80-tych. 8 godzin temu, DepresjaHook.hack napisał: Została napisana skarga na Admina CODa, jakim więc prawem GA się wypowiada i podejmuje decyzję za Właściciela/Opiekuna serwera? Notatka informująca - spoko, ale z jakiej racji z góry odrzuca skargę (wtf) - https://strefaskilla.pl/temat/35871-skarga-cyk/?tab=comments#comment-265963 +1. Żeby jeszcze pojawiał się na COD, posiadał tam admina, cokolwiek - to wtedy nie byłoby tematu. Ale nie ma, więc niech zajmuje się swoim podwórkiem. Zmiana nazwy tematu, notka = spoko, tutaj 100% dla niego, ale zamykać to może sobie skargi na hltv forumowe, a nie na serwerze na którym nawet nie gra. Tyle ode mnie bo nic więcej w miarę rozsądnego nie mam do powiedzenia, dziękuję dobranoc. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik eSX Opublikowano 29 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Sam nie chciałem ruszać tego tematu, bo ostatnie skargi na generała niewiele dały, ale jak już Panowie zaczęli to dorzucę kilka zdań od siebie. 3.23 Oznaczanie grup @ Użytkowniczka oraz @ Użytkownik w postach jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla Administracji forum. Punkt jasno mówi, że robić może to tylko administracja, tymczasem daleko nie trzeba szukać, wczorajszy post generała: Kolejny przykład łamania regulaminu, a zanim ktoś się przyczepi, że on też przecież należy do administracji, to śpieszę z odpowiedzią, że nie. W innych punktach regulaminu jest oddzielona ranga moderatora od administracji forum, chociażby w tym punkcie "4.1 Każdemu Graczowi/Użytkownikowi przysługuje prawo skargi na Gracza/Admina/Opiekuna danego serwera/Moderatora/Administracji". Następnie tak jak już Panowie wspominali, generał ingeruje w dział UBT bo mu się tak podoba. Dwa tematy z działu COUNTER-STRIKE 1.6 --> ODWOŁAJ SIĘ OD BANA --> ODBANOWANI wylądowały w archiwum bez jakiegokolwiek racjonalnego powodu. Generał wszedł w dział UBT i stwierdził, że te dwa mu się nie podobają, więc je wrzuci do archiwum. Tematów podobnych do tych jest o wiele więcej, ale tylko te dwa wylądowały w archiwum, a kto wie czy jakieś nie znalazły się w koszu. Jako UBT dbamy o porządek w naszym dziale i segregujemy tematy tak, żeby można je było łatwo znaleźć w razie potrzeby, ale ewidentnie ktoś ze starym zapałem, ale niekoniecznie dobrymi umiejętnościami ma sentyment do tego działu. 10 godzin temu, DepresjaHook.hack napisał: ale ten kto siedzi na SB to wie, że ponoć w dzienniczku z 3/3 zrobiło się 1/3, a jak dobrze pamiętam Jeszcze odnosząc się do tego. Jak to jest, że ciągle są pisane skargi na generała, ciągle popełnia błędy, a mimo to traci ostrzeżenia? W takim razie czy jest sens je w ogóle stosować? Skoro generał sam już dawno powinien wylecieć za ostrzeżenia, to przynajmniej niech warny, które nadaje, nie mają żadnej wartości. Już tak trochę prześmiewczo, ale inaczej się chyba nie da. 3 4 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Po urlopie postaram się coś wam napisać. Dziękuję za tak miłe, komplementy w moją osobę. Jesteście super Witajcie odnoście skargi, zgadzam sie po części. Dziękuje że otworzyliśćie mi oczy, na pewne sprawy odnośnie regulaminów na forum. Robiłem tyle ile mogłem, pomagałem ludziom, porządki były jakieś robione, Ale zrozumiałem że nie będe sie mieszał, w działy tam gdzie nie powinieniem. Dlatego zaktualizowałem sobie regulaminy forum, na nowo w głowie. Mam nadzieje że już nie dojdzie do żadnych nieporozumień, i skupie sie bardziej na pilnowanie porządku na forum, i pomaganie graczom. To by było na tyle Pozdro ziomale xDD 2 6 1 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 29 Grudnia 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 To i ja dorzucę swoje 3 groszę. Chodzi o warna którego otrzymałem w czwartek o godzinie 14:18. Otrzymałem go słusznie, do tego się przyznaje. Puściły mi nerwy i zwyzywałem generała na SB . Po czym on napisł mi na pv: Tutaj jest cała rozmowa nasza z generałem na pv, która pokazuje że nasz pan kochany moderetor nie zna REGULAMINU FORUM, oraz nie potrafi CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. 1.REGULAMINU FORUM: Regulamin forum mówi jasno: 5.8 Każda osoba pełniąca funkcje od admina serwera wzwyż oprócz Właściciela Serwera ma obowiązek odrobienia otrzymanego ostrzeżenia w czasie nie dłuższym niż okres dwóch tygodni. W innym przypadku osoba traci pełnioną funkcję/range. Więc nie wiem dlaczego wyjeżdżasz mi z jednym tygodniem. 2.CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM: Do końca naszej rozmowy, próbuje wyjaśnić ci, o wyżej wymienionym punkcie regulaminu, a ty dalej gadasz do mnie o warnach. (Nie jestem taki głupi, wiem że warna za 0 nie trzeba odrabiać.) Moim zdaniem, @ GENERAL ALADEEN nie nadaje się na posade moderatora, skoro nie zna regulaminu forum, oraz nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Smerf.LaLuś Opublikowano 29 Grudnia 2021 Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Może nie na miejscu jest dorzucanie swoich "3 groszy" w skardze na Moderatora, będąc akurat na tej samej randze.. jednak na niektóre przypadki to aż trzeba wylać swoje żale na tle publicznym, jeśli zgłaszanie błędów prywatnie nie przynosi rezultatów, nawet jeśli będą z tego jakieś konsekwencje w moją stronę. Wielokrotnie wysyłałem jego błędy na konfie moderatorów, gdzie konsekwencje tego były znikome, jakby nic się nie działo. Patrząc na staż jaki tu ma, nie powinien teoretycznie popełniać żadnych błędów, a wygląda to jak wygląda. ___________________ Ortografia i zasady pisowni Zacznijmy od czegoś lekkiego, co powinno być podstawą jeśli chodzi o posadę Moderatora. Jest nim wymóg, który jest nawet napisany we wzorze na tą rangę - Znajomość ortografii i zasad pisowni. W dniu 29.12.2021 o 12:56, GENERAL ALADEEN napisał: Dziękuję za tak miłe, komplementy w moją osobę Jak widać daleko szukać nie trzeba, czy wspomniany wyżej zwrot w odwołaniu "czas już minol". Błąd jak błąd, jednak popełniany przez osobę, która powinna je poprawiać naprawdę kłuje w oczy. Jest tego oczywiście znacznie więcej jeśli się poszuka, ale to i tak najmniej znacząca rzecz tutaj. Jednak Moderator jest wizytówką forum, tak jak admin dla serwera i powinien wykazywać ortografię na jakimś poziomie. ___________________ Brak znajomości regulaminu Tak, występuje w tym przypadku nawet nieznajomość regulaminu. Moderator powinien znać go raczej na pamięć, a przynajmniej wiedzieć co się w nim znajduje jeśli ma nakładać ostrzeżenia za jego nieprzestrzeganie. Przykłady? Niedawne oznaczenie grup "użytkownik" i "użytkowniczka" - zostało wspomniane wyżej. [LINK] 3.23 Oznaczanie grup @ Użytkowniczka oraz @ Użytkownik w postach jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla Administracji forum. Nieznajomość aktualizacji punktu regulaminu, odnośnie wypowiadania się w skargach. Aktualizacja z końca lipca, a mamy koniec grudnia. Myślę, że w ciągu tych 5 miesięcy można było się tego nauczyć.. Oczywiście warn i notatka niesłuszna, zgłoszony błąd, zero konsekwencji. Pominę tutaj fakt błędu w regulaminie, który nawet ostatnio pisałem na konfie moderatorów, gdzie w głównym poście regulaminu nie została nadana poprawka odnośnie wypowiadania się użytkowników.. Nawet jeśli jest błąd w głównym poście to i tak powinniśmy znać aktualizacje i je przestrzegać. ___________________ Nałożenie ostrzeżenia za "post pod postem" w GŁOSOWANIU na serwery Za to faktycznie dostał +1 co powinno zakończyć jego "karierę" tutaj. KMWTW jeśli chodzi o ostrzeżenia, ale cóż. ___________________ Ukrywanie propozycji - niedokładność Nie wiem czy był pod wpływem w tamtym momencie, czy o co chodzi. Wymówką było tylko to, że myślał, że to dwie takie same propozycje.. Faktycznie, podobne propozycje - [LINK1] [LINK2] ___________________ Nakładanie ostrzeżeń za brak edycji pierwszego postu w temacie Nie ma nigdzie przymusu edytowania jednego postu, robi się wtedy bałagan jeśli post jest edytowany x razy, więc lepiej prowadzić normalny dialog - oczywiście jeśli posty są sensowne. ___________________ Ukrywanie postów działających na jego niekorzyść Moderator nie może wykorzystywać swojej pozycji do usuwania postów świadczących na jego niekorzyść. Złamanie tego podpunktu grozi natychmiastową degradacją. ___________________ Dotychczas nie wypowiadałem się w skargach na niego, ale dla mnie to już się robi śmieszne po prostu. Oczywiście za wszystkie wspomniane wyżej sytuacje zostało nadane jedynie upomnienie. #edit W dniu 29.12.2021 o 12:56, GENERAL ALADEEN napisał: Witajcie odnoście skargi, zgadzam sie po części. Dziękuje że otworzyliśćie mi oczy, na pewne sprawy odnośnie regulaminów na forum. Robiłem tyle ile mogłem, pomagałem ludziom, porządki były jakieś robione, Ale zrozumiałem że nie będe sie mieszał, w działy tam gdzie nie powinieniem. Dlatego zaktualizowałem sobie regulaminy forum, na nowo w głowie. Mam nadzieje że już nie dojdzie do żadnych nieporozumień, i skupie sie bardziej na pilnowanie porządku na forum, i pomaganie graczom. To by było na tyle Co Ty pierdzielisz za shit? Teraz Ci się oczy otworzyły? Bo masz wypunktowane na tle publicznym wszystko, za co od buta powinieneś wylecieć już dawno? Miałeś wszystko poruszane na bieżąco na konfie modów i nic, kompletnie nic to nie daje. Po prostu nic do Ciebie nie dociera. Nieznajomość regulaminu forum, regulaminu moderatora i ogółu zasad na posadzie moderatora. Miałeś już 3/3 ostrzeżenia, które zostały cofnięte na 1/3, dosłownie za nic (xd). Pisałeś, że za "zasługi", ale raczej nie na forum, a jeśli na tym ma polegać tą sieć to powodzenia. A to, że jest to informacja z ukrytego działu administracji to w obecnej chwili mam to głęboko. 6 5 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 4 Stycznia 2022 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 W dniu 29.12.2021 o 01:12, DepresjaHook.hack napisał: Przykład faworyzacji? Nie wiem jak to do końca opisać, może podchodzi pod mszczenie się na graczu, za to, że pisał na Ciebie skargi i ma złe zdanie na Twój temat? Helikopter czekał z odwołaniem po banie od Shotera. Minęły 24h, Shoter nie zareagował, więc po 24h przypomniał UBT o tej sprawie, pisząc post i oznaczając ich. To czy warn słuszny czy nie, to już innym to oceniać, jednak tutaj był jakiś powód i cel, nie napisał tego "tak o", czy po to, by nabić posty - https://strefaskilla.pl/temat/36528-odwołanie-helikhelikopterovsky/?tab=comments#comment-273175 Zaś tutaj dawał same ostrzeżenia, mimo że też posty nic nie wnosiły do tematu. Reaguje tak jak chce, zależnie od humorku, trzyma się określonych zasad czy próbuje "udupić" osobę? https://strefaskilla.pl/temat/37065-skarga-cyk/ Helikopter nie raz naginał regulamin i pisał posty podchodzące pod spam/zbędne, więc pewnie został potraktowany z góry, ale w tej sytuacji warn za 1 był nie słuszny skoro minęły 24h od napisania jego odwołanai i dalej nikt tego nie rozpatrzył to mógł się upomnieć, tym bardziej, że wiele osób tak robi i nie dostają raczej od modów warnów za +1 A w drugiej sytuacji z tą skargą gdzie X osob dostało upomnienie, to dobrze postąpił, raczej te osoby nie mają na swoim koncie zbyt częstych przewinień za spam, więc należało im się upomnienie za pierwszym razem. W dniu 29.12.2021 o 01:12, DepresjaHook.hack napisał: Kolejna rzecz, do której chcę przejść to nieznajomość regulaminu Forum jak i StrefBoxa. Sprzeczając się w tych kwestiach, sam na Siebie wydaje wyrok. Ktoś napisał propozycję związaną z robieniem wargodów na naszych serwerach, to kolega napisał co sądzi o tej propozycji i zacytował słowo "wypierdalaj" (słowo nie było skierowane do żadnej osoby, po prostu opis sytuacji i cytat, jakby ktoś mógł zareagować na obowiązek zrobienia WG na serwerze). GA dał notatkę do jego postu, że ma edytować post, bo stwierdził, że w swoich postach nie przeklinamy i trzeba zachować kulturę. Warna nie dał tylko z tego powodu, że była Wigilia, sam to w sumie napisał - "Dzisiaj wigilia edytuj posta". Link do posta kolegi + notka od GA - https://strefaskilla.pl/temat/37227-propozycja-wargod/?tab=comments#comment-281123 SS Tego co kolega napisał za pierwszym razie w tamtym temacie: Gdyby to było skierowane do autora tematu, że ma wypindalać to taa, mógłby poprosić o edycję, ale to był zwykły cytat co gracze by odpowiadali na prośbę zrobienia wargoda, aa przeklinanie w tematach Z UMIAREM, jest przecież dozwolone (to było jedyne przekleństwo, kolega nie był "chamski" ani nie przeginał, więc też ostrzeżenie niesłuszne) W dniu 29.12.2021 o 01:12, DepresjaHook.hack napisał: Wtrącanie się w robotę UBT, sprawował już rolę UBT CS 1.6 i nie szło mu to najlepiej, więc nawet tu mogło coś pójść nie tak, ale mniejsza. Patrząc na daty to Diablik chciał zrobić wyjątek i sprawdzić te SSy, ale poszedł zamek ze strony GA w dziale UBT - https://strefaskilla.pl/temat/36108-odwołanie-fascik-74/?tab=comments#comment-268558 Jak chciał sprawdzić te SSy i zrobić tam wyjątek, po czym to wnioskujesz? Może pisałeś z nimi na pw na ten temat i Ci się coś pomyliło chyba, bo jak miał sprawdzić SSów których koleś nawet nie dał, dał link tylko do bansa bez ssów, diablik mu dał link żeby w odpowiednim dziale napisał temat, Autor tematu nie edytował wzoru posta, nie dodał ssów ani nikt z UBT nie zamknął tematu przez 2 dni to generał go zamknął gdzie mógł to zrobić (Tak moderacja sprawdza też czy wzór itp się zgadza i czy takie bezsensowne/zbędne tematy nie stoją, jak takie coś widzą mogą reagować, no chyba że koles dałby te SSy faktycznie to diablik mógłby się faktycznie zlitowac i rozwiązać to, ale nie w tej sytuacji gdzie nie bylo takiej opcji nawet) W dniu 29.12.2021 o 01:12, DepresjaHook.hack napisał: Została napisana skarga na Admina CODa, jakim więc prawem GA się wypowiada i podejmuje decyzję za Właściciela/Opiekuna serwera? Notatka informująca - spoko, ale z jakiej racji z góry odrzuca skargę (wtf) - https://strefaskilla.pl/temat/35871-skarga-cyk/?tab=comments#comment-265963 Takim samym prawem jak kolega tutaj --> https://strefaskilla.pl/temat/36933-skarga-ola/ Widziałeś tego samego dnia jak kolega dał szablon, a jakos nikomu z administracji nie zglaszales na pw lub w zgloszeniach co on robi "Przykład faworyzacji? Nie wiem jak to do końca opisać" Jest w regulaminie napisane, że skargi bez dowodów będą odrzucane/nie rozpatrzane, więc moderator może to odrzucić, no chyba że opiekun/właściciel serwera przed tym jednak się podejmie rozpatrzenia takiej skargi lub akutor tematu poprosi o sprawdzenie logów (zależne od sytuacji) wiec w takim wypadku moderator powinien zostawic taki temat dla opa/wlasc W dniu 29.12.2021 o 01:12, DepresjaHook.hack napisał: Dodatkowo niedawna skarga helikoptera, w której został wyjaśniony na każdym kroku, łamanie regulaminu, nieznajomość regulaminu, bezpodstawne warny - https://strefaskilla.pl/temat/36567-skarga-general-aladeen/ Pisałam chyba w poprzedniej skardze, którą napisał tez Helikpoter, że tą skargę rozwiązywał Skoworn i dał szablon "przyjęta" bo zgadzał się tam tylko z jednym z jego podpunktów, reszty skoworn nie popierał. W dniu 29.12.2021 o 09:35, GustaWSpartA napisał: ChampioN wypisał balladę na jego temat, ale to co zwróciło moją uwagę to następujący fragment "jeżeli bym napisał tą skargę w dziale TeamSpeak to mogę się założyć że od buta by była odrzucona i zamknięta dlatego tutaj to piszę żeby nie mógł tego zamknąć". I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to że kilka dni wcześniej LoczeK zamknął skargę w dziale coda...na siebie, gdzie od formalnej strony powinien to rozpatrzyć ktoś z wyższą rangą - czyli właściciel/opiekun serwera (a to czy słuszna/niesłuszna to już osobna kwestia). Właśnie na to chciałem zwrócić uwagę wypowiadając się tam i już wolałbym dostać +1 niż...komunistyczne usunięcie posta. Dostałem nawet notkę ostrzegawczą, ale samego posta już nie było, bo lepiej "cenzurować" jak w latach 80-tych. Twoja wypowiedź nie wnosiła nic do tamtej skargi i był to zwykły spam niee na temat, więc Twoja wypowiedź została UKRYTA, nie usunięta (A to, że loczek w dziale COD MODA sam na siebie odrzucił skargę to już trzeba mieć tylko pretensje do właściicela tamtego serwera, że na takie coś przyzwalał, bo my na to nic nie porawdzimy) W dniu 29.12.2021 o 11:56, eSX napisał: 3.23 Oznaczanie grup @ Użytkowniczka oraz @ Użytkownik w postach jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla Administracji forum. Punkt jasno mówi, że robić może to tylko administracja, tymczasem daleko nie trzeba szukać, wczorajszy post generała: Shinga wyjasnił już tą sprawę z Generałem (28.12 dokładnie) więc skoro się shinga tego tyknąl wyjaśnił i załatwił, to ja nie będę teraz tego na nowo rozgrzebywać, chyba oczywiste. W dniu 29.12.2021 o 11:56, eSX napisał: Dwa tematy z działu COUNTER-STRIKE 1.6 --> ODWOŁAJ SIĘ OD BANA --> ODBANOWANI wylądowały w archiwum bez jakiegokolwiek racjonalnego powodu. Generał wszedł w dział UBT i stwierdził, że te dwa mu się nie podobają, więc je wrzuci do archiwum. Tematów podobnych do tych jest o wiele więcej, ale tylko te dwa wylądowały w archiwum, a kto wie czy jakieś nie znalazły się w koszu. Jako UBT dbamy o porządek w naszym dziale i segregujemy tematy tak, żeby można je było łatwo znaleźć w razie potrzeby, ale ewidentnie ktoś ze starym zapałem, ale niekoniecznie dobrymi umiejętnościami ma sentyment do tego działu W przypadku "Odwołania" Mikiego jak można wyczytać odwołał się od bana, który i tak miał się zaraz kończyć i UBT (w tym przypakdu Diablik) rozwiązałby to i tak wtedy, gdy ban się dopiero skończy, więc zalecił mu następnym razem pisać skargę na admina, a nie takie bezsensowne odwołanie, rozpętała się tam taka dyskusja, że temat przez diablika został rozwiązany w sumie jak by to była skarga, a nie odwołanie, przez szablon, który dał diablik "rozwiązany" nie pasowało nigdzie go przenieść gdzie są poddziały "UB" "BRAK UB" więc pewnie dlatego general to przeniósł do archiwum. To samo w przypadki drugiego kolegi (gdybyście dali szablon np, BRAK UB i wtedy zostało to przeniesione do ARCHIWUM, to już by było nie odpowiednie i wtrynianie się) W dniu 29.12.2021 o 15:43, To1rw napisał: Tutaj jest cała rozmowa nasza z generałem na pv, która pokazuje że nasz pan kochany moderetor nie zna REGULAMINU FORUM, oraz nie potrafi CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. 1.REGULAMINU FORUM: Regulamin forum mówi jasno: 5.8 Każda osoba pełniąca funkcje od admina serwera wzwyż oprócz Właściciela Serwera ma obowiązek odrobienia otrzymanego ostrzeżenia w czasie nie dłuższym niż okres dwóch tygodni. W innym przypadku osoba traci pełnioną funkcję/range. Generał nie zrozumiał lub nie odróżnił tego co jest w regulaminie na ten temat, a w naszym dzienniczku, do którego MY MAMY WGLĄD, mamy w tym dzienniczku info dla siebie żeby moderatorzy pisali na pw, że takie osoby mają odrobić warna i że jak w przeciągu tygodnia nie odrobią to żeby nas (wyższe rangi o tym informowali) ze względu na to że przecież moderacja nie może degradować/doprowadzać tego typu spraw do końca, więc ten ostateczny czas co mają na odrobienie warna moderatorzy nas informują i wtedy my się już tym zajmujemy (w skrócie, moderatorzy informują, że trzeba odrobić warna i jak przez tydzień od wysłania informajci na PW że mają odrobić nie odrobią to moderatorzy nas oznaczą i my to ogarniamy wtedy przez ten kolejny tydzień (:: czyli użytkownik nie ma tygodnia na odrobienie warna, a po prostu moderacja po tygodniu od wysłania wiado do danej osoby nas o tym informuje jezeli w tym czasie nie odrbila. Fluxx pierwsze parę rzeczy co wypisał to stare rzeczy, które już były załatwiane i wyjaśniane na pw, więc nie będę do starych załatwionych spraw wracać i ich rozgrzebywać Co do aktualizacji punktu w regulaminie zostało to zmienione tego samego dnia co napisałeś tego posta (depresja napisal propke i shinga rozwiazal) W dniu 29.12.2021 o 16:38, fluxx napisał: Faktycznie, podobne propozycje - [LINK1] [LINK2] Też nie mam pojęcia czy się pomylił ze względu na dwa takie same tytuły czy co, dobrze że zostało to potem poprawione (Tak samo jak admini mylą osoby na serwerze i banują ludzi z pomyłki, pomyłka rzecz ludzka jeżeli autor tematu się nie uraził i zostało to szybko naprawione to to jest najważniejsze) W dniu 29.12.2021 o 16:38, fluxx napisał: Nie ma nigdzie przymusu edytowania jednego postu, robi się wtedy bałagan jeśli post jest edytowany x razy, więc lepiej prowadzić normalny dialog - oczywiście jeśli posty są sensowne. Była też mowa o tym na czacie modów na PW W dniu 29.12.2021 o 16:38, fluxx napisał: Oczywiście za wszystkie wspomniane wyżej sytuacje zostało nadane jedynie upomnienie. Jak sam wspomniałeś są to już sytuacje stare zamknięte, które były rozwiązywane/wyjasniane przez administracje na PW, więc nie wiem po co je v2 piszesz tutaj w temacie? podsumowując, większość rzeczy wypisanych w tej skardze była już załatwiona i wyjaśniona, niektóre rzeczy były naciągnięte i niesłuszne, a niektóre z problemem tylko do jednej osoby z moderacji mimo ze reszta modów tez to samo robi i jeden warn niesłusznie nadany, bo kolega został chyba z góry potraktowany. (Warn ściągnięty) Fajnie, że w końcu ktoś napisał logiczną (do odczytania) skargę na jego osobę. Gdyby OD TEGO MOMENTU (stycznia) działy się jakieś świeże akcje z jego osobą, czy to nieprzestrzeganie dalej regulaminu lub nieznajomość go/ukrywaniu postow na jego niekorzyść itp to piszcie śmiał skargi czy to w dziale czy na pw, kolega nie będzie już traktowany z żadną taryfą ulgową. (żeby potem nie było szablon "odrzucona" specjalnie jest dana ze względu na to że w sumie został tylko warn usunięty, a reszta XXX powodów wyjaśniona powyżej co przeważa na taki, a nie inny szablon) 1 1 4 1 1 1 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 4 Stycznia 2022 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi