Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - GENERAL ALADEEN

Smerf.LaLuś

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Twój nick: @ fluxx
Nick oskarżonego: @ GENERAL ALADEEN
Powód skargi: Nieznajomość regulaminu, wprowadzanie użytkowników w błąd.
Opis sytuacji: Błędna notatka z informacją niezgodną z regulaminem, która wprowadza użytkowników w błąd.
Data i godzina zdarzenia: 5.01.2022 / ~11:30
Miejsce zdarzenia: https://strefaskilla.pl/temat/37648-skarga-keri/?tab=comments#comment-284649
Dowody: Screenshot_20220105-143701_Chrome.thumb.jpg.7e45597b52ea6c970cf3d445ae5aa6fe.jpg
Coś od siebie: Nie ma czegoś takiego jak "wywoływanie do tablicy" w skargach. Może się tam wypowiedzieć każdy jeśli coś wnosi do tematu. Mimo tego, że warn w tym przypadku akurat słuszny to notatka nie jest zgodna z regulaminem i wprowadza użytkowników w błąd. A podobno GA po ostatniej skardze przypominał sobie regulaminy,  cytując: "Dlatego zaktualizowałem sobie regulaminy forum, na nowo w głowie."

• Lubię to! 7
  • Ha ha 1
  • Fuu 1

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

Ale ty masz problem, notatkę dałem bo według mnie nic nie wznosił do tematu.

Może notatka nie jest adekwatna, ale skopiowane od najlepszego administratora sieci. Od szynki w jednej skardze. Jak znajdę screena to Ci podeślę. xdd

Ps: Jak już jesteś taki regulaminowy to czemu nie sprawdzisz zgłoszenia na Andrzeja wisi i wisi.?  Wybacz błędy ale z tel pisze. Pozatym pisałem notatke z tel i ciężko było skopiować z regulaminów.

• Lubię to! 1
  • Ha ha 4
  • Użytkownik

Notatka "nie wypowiadaj się nieproszony", bo nic nie wnosił do tematu? To się nawet nie klei. Dalej masz jakieś myślenie, że masz zawsze rację i nie potrafisz przyznać się do prostego błędu.

Ty nawet notatki już kopiujesz? :kekw:

Wystarczy pomyśleć i napisać "Post nie wnoszący nic do tematu skargi" lub "Post o niskiej wartości merytorycznej"

#edit.

Zgłoszenie jest na rangę wyższą, więc logiczne, że jako moderator tego się nie podejmuje.

A co do Twojej edycji odnośnie notatki - co za różnica czy kopiujesz z regulaminu czy z innej notatki?

PS: czekam na tego screena, bo jakoś w to wątpię, a nawet jeśli ktoś z wyższych dał taką notatkę to nie jest to równoznaczne z tym, że jest ona poprawna, tylko dlatego, że jest wyżej rangę, więc kappa

• Lubię to! 5
  • Fuu 1

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

• Zasłużony
32 minuty temu, fluxx napisał:

czekam na tego screena, bo jakoś w to wątpię, a nawet jeśli ktoś z wyższych dał taką notatkę to nie jest to równoznaczne z tym, że jest ona poprawna, tylko dlatego, że jest wyżej rangę, więc kappa

Cały temat* jeśli chcesz być dokładny i zgrywać profesjonalistę. Taką notka na pewno kiedyś się pojawiła, pragnę tylko przypomnieć, że podpunkty w regulaminie były zmieniane, więc jeśli miało to miejsce x miesięcy temu to jak najbardziej była ona adekwatna.

Edit1: Dziwię się, że nie przyszło ci to nawet do głowy...ach ten profesjonalizm.

• Lubię to! 2
  • Użytkownik
4 minuty temu, shinga napisał:

Cały temat* jeśli chcesz być dokładny i zgrywać profesjonalistę. Taką notka na pewno kiedyś się pojawiła, pragnę tylko przypomnieć, że podpunkty w regulaminie były zmieniane, więc jeśli miało to miejsce x miesięcy temu to jak najbardziej była ona adekwatna.

Uściślając to po prostu uznałem to za rzecz logiczną, której nie trzeba raczej wspominać, bo wszyscy od moda w górę powinni to wiedzieć. A odniesienie było do postu generała, w którym pisze o screenie, na którym poza samą notatką może być widoczny cały post wraz z datą dodania, tak samo jak w samej notatce, o ile screen jest zrobiony na świeżo. A skoro notatka była "skopiowana", a nie przepisana to tego screena nie zrobił wcześniej. 

• Lubię to! 3

• Zasłużony
2 godziny temu, GENERAL ALADEEN napisał:

Może notatka nie jest adekwatna, ale skopiowane od najlepszego administratora sieci. Od szynki w jednej skardze. Jak znajdę screena to Ci podeślę. xdd

3 godziny temu, fluxx napisał:

Coś od siebie: Nie ma czegoś takiego jak "wywoływanie do tablicy" w skargach. Może się tam wypowiedzieć każdy jeśli coś wnosi do tematu. Mimo tego, że warn w tym przypadku akurat słuszny to notatka nie jest zgodna z regulaminem i wprowadza użytkowników w błąd

Dobra, sprawdziłem większość skarg w których brałem udział i nic nie znalazłem. Niżej macie wcześniejszy podpunkt reg. dotyczący wypowiadania się w skargach:

4.6 W skargach/odwołaniach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Opiekun Serwera, Moderator, UB-Team, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W skrajnych przypadkach Administracja może pozwolić na wypowiedź osób trzecich. W przeciwnym razie samowolne wypowiadanie się w temacie skutkuje warnem. 

Co za tym idzie, jak najbardziej mogłem dodać taką notkę w danej skardzę. @ GENERAL ALADEEN  @ fluxx  myślę, że to wystarczy.  

Dlatego regulamin jest aktualizowany, aby nie było nieprzyjemnych akcji

Ta skarga nabrała takiej narracji jakby była na mnie.

• Lubię to! 4
  • WTF 1
  • Tak sobie 1

@ shinga  ok przyjęte do wiadomosci  luzik mordko. 

• Lubię to! 1
  • Użytkownik
1 godzinę temu, shinga napisał:

Niżej macie wcześniejszy podpunkt reg. dotyczący wypowiadania się w skargach:

4.6 W skargach/odwołaniach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Opiekun Serwera, Moderator, UB-Team, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W skrajnych przypadkach Administracja może pozwolić na wypowiedź osób trzecich. W przeciwnym razie samowolne wypowiadanie się w temacie skutkuje warnem. 

Co za tym idzie, jak najbardziej mogłem dodać taką notkę w danej skardzę. @ GENERAL ALADEEN  @ fluxx  myślę, że to wystarczy.  

Dlatego regulamin jest aktualizowany, aby nie było nieprzyjemnych akcji

Okej, taki punkt był jakieś pół roku temu z tego co mnie pamięć nie myli, więc generalnie nie jest to tutaj istotne. Przypominam, że w powodzie skargi jest chyba napisane jasno "Nieznajomość regulaminu, wprowadzanie użytkowników w błąd". Cała sytuacja jest z dnia dzisiejszego, więc odbieganie do tego jak wyglądał punkt ileś miesięcy temu ma tu jakikolwiek sens? Sam ten punkt regulqminu był nawet przewinięty w poprzedniej skardze.

Podsumowując.. przy poprzednim punkcie regulaminu notatka była adekwatna, jednak został on zmieniony prawie pół roku temu, więc nie widzę tutaj nic poza nieznajomością regulaminu.

• Lubię to! 3

• Zasłużony

No właśnie o tym piszę, treść notki którą dodał general, nie jest zgodna z 'aktualnym' podpunktem regulaminu. Post wyżej miał na celu pokazanie, że moja notka w tamtym okresie była jak najbardziej adekwatna do wcześniejszego regulaminu.  

@ Dusia  

@ GENERAL ALADEEN  chciałbym na koniec otrzymać jeszcze twoj punkt widzenia co do twoich notek. Chyba, że nadal podtrzymujesz to:

'notatkę dałem bo według mnie nic nie wznosił do tematu.

Może notatka nie jest adekwatna, ale skopiowane od najlepszego administratora sieci. Od szynki w jednej skardze'

• Lubię to! 4

Cytat

@ GENERAL ALADEEN  chciałbym na koniec otrzymać jeszcze twoj punkt widzenia co do twoich notek. Chyba, że nadal podtrzymujesz to:

'notatkę dałem bo według mnie nic nie wznosił do tematu.

Może notatka nie jest adekwatna, ale skopiowane od najlepszego administratora sieci. Od szynki w jednej skardze'

Co do notek to będę pisal jak to wymieniłeś podpuktcie. Post o niskiej wartość o merytorycznej, Zbędny post niewnoszacy do tematu. 

• Ha ha 2
  • Przykro mi 1
  • WTF 1
  • Właściciel
Właściciel

skarga_przyjeta.png

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]