Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[MODERATOR] - Kacperek

Kacperek

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

1. Imię: Kacper
2. Wiek: 18
3. Ile dziennie możesz poświęcić czasu na forum: 10-12 godzin w ciągu dnia z uwagą na sb. 
4. Co chciałbyś zmienić: Poszczególne osoby wiedzą, ale mianowicie chciałbym zmienić stosunek ludzi wobec drugiego człowieka, niektórzy pozwalają sobie na zbyt dużo. Chcę rozwiązywać wszelkie spory, pogodzić ich, żeby życie było miłe. Pozostałe rzeczy wyjdą w praniu, więc zobaczymy dalej. 
5. W czym chciałbyś pomóc: Moderować zgłaszane tematy/posty przez użytkowników, jestem przekonany, że dużo jest takich przypadków. Kolejnym zadaniem będzie zamykanie przestarzałych tematów, żeby utrzymać porządek. Chciałbym monitorować sb i mieć go na oku, nie jest on stworzony do wszelkich konfliktów i należy to trzymać z daleka. 
6. Dlaczego akurat ty: Pierwsza najważniejsza kwestia jest taka, że pełniłem wcześniej posadę moderatora i nie było ze mną problemów. Poprawiłem swoją aktywność na wysokim poziomie, zrezygnowałem z wielu rzeczy, moje życie zmiemiło się o 180 stopni. Mam zamiar pozbywać się aroganckich zachowań wśród niektórych ludzi, doprowadzić do ładu. Jestem praktycznie przez cały czas na sb i trzeba zacząć go obserwować, chciałbym jakoś wpłynąć na użytkowników i pogodzić obie strony. Dosyć bezkonfliktowa osoba, nie wdałem się w żadny spór słowny, trzymałem się od tego.
7. Staż na forum: Staż 3 lata, lecz bywały przerwy. 
8. Czy byłeś już kiedyś Moderatorem: Byłem nawet tutaj i wyżej. 

Ps. Rekrutacja została otwarta teraz i dobrze wiem, że to jest długotrwałe. 

Czas wrócić do przeszłości i odbudowqć ją na nowo. 

• Lubię to! 2
  • Super 4
  • Ha ha 2
  • Wow! 1
  • Fuu 1
  • Tak sobie 1
  • Premium
Premium

Wiek +
Godziny +
Posty +
Dlaczego Akurat ty +
Straż +
Byłeś tu +

Jestem Na tak 

• Lubię to! 2

Czasami robisz z siebie pajaca i nikt nie podchodzi do ciebie na poważnie, panuja rożne opinie na twój temat właśnie ze względu na to jak się pokazujesz miedzy innymi na strefaboxie, ale sam widzę różnice gdy coś sie od Ciebie chce, pomożesz i zrobisz co należy nie pajacujac przy tym. Przez ostatni czas dałeś dużo od siebie pomagając graczom na forum i na serwerze ts3 bo to na nich opiera się to forum. Byłbym skłonny dac ci na tak lecz to twoje zachowanie niekiedy odpycha. Mimo tego jestem na małe tak.

Edytowane przez GENERAL ALADEEN
  • Lubię to! 2
  • Premium
Premium

Jestem na duże  Nie 

- Zachowanie 

- Prowokujesz do afer i to dużo razy obawiam się że twoje popisowe zachowania masz języczek długi , przekonałem się jaki jesteś.

- Dużo kłamiesz i kary będą mocne przesadzone 

• Lubię to! 1
  • Ha ha 4
  • WTF 1
  • Użytkownik

Siemka :D

+ wiek
+ aktywność
+ rozpoznawalność na forum
+ doświadczenie

Kojarzę Cię ze strefoboxa i pamiętam, że byłeś w administracji na forum, więc myślę, że mogę tutaj dać Tak. Przyda się druga osoba do pomocy w moderacji i nie mam nic przeciwko w twojej kandydaturze ;)
Powodzenia

• Lubię to! 1

Przechwytywanie.PNG.4243bd5397051c24a49199d872dc6eb3.PNG

• Użytkownik∙

Na tak:

Godziny +

wiek +

staż +

rozpoznawalność na forum +

doświadczenie +

• Ha ha 2
  • Użytkownik∙

Myślę, że ilość postów na CB automatycznie dyskwalifikuje osobnika na jakąkolwiek rangę funkcyjną, wyższą niż admin. Nigdy nie rozumiałem trendu "spamowanie pod ilość" gdzie jak widać, jest to całkiem chętnie wykorzystywany trend na tym forum - rozumiałbym, gdyby był to random i chciał czymś zaistnieć (bo chyba macie tu jakieś nagrody za top3? CB), ale nie jakakolwiek poważna osoba, która ma więcej niż 100 punktów IQ. Gdybyście to zmienili na "najwięcej SENSOWNYCH wpisów" to mielibyście 1/4 tego co teraz macie, a i poziom ogólny by podskoczył bo by ludzie więcej strike'ów dostawali. Anyway. W gruncie rzeczy samo to już mnie zniechęciło całkowicie do kandydata. Jak ktoś zachowuje się jak "dzieciak" - bo taki spam na spokojnie można tak odebrać - to niech będzie traktowany jak "dzieciak" i siedzi na niższych szczeblach drabiny. 

3. Ile dziennie możesz poświęcić czasu na forum: 10-12 godzin w ciągu dnia z uwag na sb. 

Technicznie chłop jedyne co może robić (a raczej co CHCE robić) - i jawnie do tego nawiązuje w kilku podpunktach podania - to pilnowanie SB. Wow.
Wydaje mi się, że do tego nawet nie trzeba całego stada moderatorów, ale co ja tam wiem. Inna sprawa od kiedy CB potrzebuje, ekhem "monitorowania" - btw. wgooglujcie sobie to słowo. Możecie wielu ciekawszych rzeczy się nauczyć, bo czytając z kontekstu tego podania, bardziej Wam to zaszkodzi niż pomoże. Kandydat na moderatora jednak powinien ogarniać takie rzeczy :v. 

Screenshot_2.png.e16ff0523f29379140737afde560124d.png
Błąd w formatowaniu kolorów. Niby pierdoła, ale wygląda jak typowe śpieszenie się, odpisywanie na kolonie od kolegi bo zaraz przyjdzie pani. Niby startujesz na wysoką rangę, bo jednak moderator to już nie w kij dmuchał, a z drugiej strony podchodzisz do tego strasznie lekceważąco i nawet nie chce Ci się sprawdzić tekstu. Jakby ktoś mi do pracy przyniósł zaplamione CV, to nawet bym nie czytał, więc tu masz tyle łatwiej, że jest to jednak forma elektroniczna i ma się przy tym więcej zabawy tudzież luzu. 

A tu trochę punktów dla śmiechu:

- "chciałbym zmienić stosunek ludzi"
- "Chciałbym monitorować sb"
- "pozbywać się aroganckich zachowań"
- "trzeba zacząć go obserwować"

To go automatycznie dyskwalifikuje jako myślącą jednostkę na randze funkcyjnej. Chłop chce zmienić STOSUNEK ludzi do czegoś, rozumiecie? Bo On chyba nie bardzo.

Jako moja opinia na temat kandydata: NIE. 
Jako to, czy jak weźmiecie sobie chłopa "bez życia" na rangę to Wam się to może opłacić "ilościowo": TAK.

• Lubię to! 8
  • Super 1
  • WTF 1

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Stały Bywalec

Wiek +
Godziny +
Posty +
Długo z nami jesteś

kulturalna osoba

sympatyczny

JESTEM NA WIELKIE TAK

• Lubię to! 1

ExVS-EuWYBE4qax.thumb.jpg.3db2019bb9fc1c60983c287bef45c9de.jpg

• Użytkownik

Zacznę od odniesienia się do napisanego przez ciebie podania.

9 godzin temu, Kacperek napisał:

Poszczególne osoby wiedzą, ale mianowicie chciałbym zmienić stosunek ludzi wobec drugiego człowieka, niektórzy pozwalają sobie na zbyt dużo.

To już samo w sobie jest głupotą, przez internet na forum będziesz magicznie zmieniał ludzi? Tak, niektórzy pozwalają sobie na zbyt wiele, ale tak było, jest i będzie. Ty z resztą też pozwalasz sobie na zbyt wiele, ale to wyjaśnię później.

Kolejne zdanie to: 

Chcę rozwiązywać wszelkie spory, pogodzić ich, żeby życie było miłe. Pozostałe rzeczy wyjdą w praniu, więc zobaczymy dalej. 

Czyli w zasadzie to nie wiesz co chcesz robić na tej randze, skoro nic swoim przyjęciem nie wniesiesz nowego. Godzić ludzi możesz nawet bez moderatora jak coś.

Moderować zgłaszane tematy/posty przez użytkowników, jestem przekonany, że dużo jest takich przypadków. Kolejnym zadaniem będzie zamykanie przestarzałych tematów, żeby utrzymać porządek.

Czyli chciałbyś wykonywać OBOWIĄZKI moderatora, no ok. Tu nie bardzo masz pole do popisu, bo jak wyjdziesz poza swoje obowiązki to zaraz wlatuje skarga :kekw:

Pierwsza najważniejsza kwestia jest taka, że pełniłem wcześniej posadę moderatora i nie było ze mną problemów.

No nie bardzo. Zaliczyłeś degrada z j@ i redaktora na użytkownika. Pierwsza degradacja- nie wygląda jak brak problemów, olewanie obowiązków jest problemem. Druga degradacja- to samo co w poprzedniej, brak aktywności, urwanie kontaktu, jest to brak odpowiedzialności.

Jestem praktycznie przez cały czas na sb i trzeba zacząć go obserwować, chciałbym jakoś wpłynąć na użytkowników i pogodzić obie strony.

Drugi raz wspominasz o tym sb, więc ci wytłumaczę, że ty nawet tego nie będziesz potrafił upilnować. Jesteś top1 spamerem co samo w sobie jest bardzo wielkim minusem posiadając to miejsce w sposób, jaki ty je zdobyłeś. Problem jest w tym, że ty nie widzisz problemu w tym, że np. napiszesz 10 razy dziennie "hej, co tam?"- oczywiście w dwóch oddzielnych wiadomościach, bo wpisy się same nie nabiją. Masz to top1 po to żeby się wyróżnić, żeby być ponad wszystkimi, nie jest to pozytywna cecha osoby na stanowisko moderatora.

A teraz kilka słów ode mnie.

Po twoim "powrocie" na forum przesiadywałeś godzinami na tsie, często z "ekipą" z dd2. Oni sami nie chcieli cię na tym samym kanale co oni, bo siedziałeś i słuchałeś. Doszły mnie słuchy, że kilka osób z tamtego kanału miała kilka problemów, za rzeczy powiedziane podczas twojej obecności, ale tu pewności nie mam, bo to tylko słowa, ale żadnych dowodów na to nigdy nie widziałem. Aczkolwiek obserwując po tym co robisz, nie zdziwiłbym się jeżeli byłaby to prawda, sam przy tobie nie chce mówić o ważnych rzeczach, bo wiem, że jeżeli byś mógł, to wysypał byś się do wyższej administracji żeby trochę się podlizać, z resztą nie pierwszy raz. Przykład:

image.png.cb77fa0cde07ce6f314197a7778cea0c.png

Próba podbicia sobie ego w Q&A właściciela, porażka XD

Na moje to byś własnego brata wsypał żeby samemu odpowiedzialności uniknąć.

Oprócz tego że siedzi godzinami na forum to nie widzę tu innych plusów. Oczywiście jestem na nie.

Edytowane przez eSX
  • Lubię to! 5
  • Super 2
  • Ha ha 1
  • Wow! 2
  • Premium
Premium

Na Nie !

Prowokujesz

jesteś donosicielem na wszystko ( Dobrze tu @ eSX  wyżej wspomniał ( siedział z nami na ts, nie odzywał się w ogóle, a pózniej wychodziło wszystko to co kto gadał, żeby się podlizać, dobrze napisane własnego brata byś sprzedał żeby uniknąć odpowiedzialności :)

Prowadzisz dyskusje do sporów miedzy użytkownikami

nie jesteś godny na to stanowisko nawet za pieniądze :)

Edytowane przez Błaszczyk
  • Super 1
  • Ha ha 1
  • Wow! 1
  • WTF 3
  • Użytkownik∙

Jestem na TAK :) 

+ Kultura
+ Aktywność

+ Rozpoznawalność na forum
+ Duży staż

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1

0FD57F99-E1C1-4E87-B8A7-CF1098CE2EAA.jpeg

• Użytkowniczka

Jestem na NIE

po moich obserwacjach jak jestem rok na forum i tylko obserwuje i nie chce się udzielać to:

- prowokujesz
-jesteś nie odpowiedzialny
-reputacje masz na zero więc jak inni cię nie lubią to po co Ci Moderator jak i tak nikt do ciebie nie przyjdzie prosząc o pomoc XD

Pozdrawiam 
Karolcia <3 

• Lubię to! 2
  • Wow! 1
  • Przykro mi 1
  • Tak sobie 1
  • Premium
Premium

Na nie 

Prowokujesz 

Brak pojęcia 

Kultura

• WTF 1
  • Tak sobie 1

xd.jpg.47113ea67b4f548749e18a6a58c96b62.jpg

• Użytkownik

Podchodząc skrupulatnie do tematu, jako sierżant Ryszard "Mocny Bill" PDW oceniam podanie następująco:

- Kacperek na pozór wydaje się osobą z dystansem i poczuciem humoru, jednakże potrafi pokazać swoje rogi poprzez niepotrzebne i żenuą dyskusje na forumowym czacie co w dużej mierze odbieram w znaczeniu negatywnym,

- mówisz, że chcesz zmienić stosunek ludzi wobec drugiego człowieka ale pamiętaj, że aby dokonać takiej zmiany (co na samym starcie się nie powiedzie) sam musisz zmienić nastawienie do ludzi - jeżeli Ty nie będziesz szanował i respektował innych to inni nie będą respektowali Ciebie jako moderatora - fuck logic,

- starasz się o każdą znaczącą rangę na forum jakby to było jakimś respektem wśród dziewcząt a nawet i nas panów. Pierwsza zasada dynamiki Ryszarda jest taka, że najpierw zapracuj na jedno stanowisko i rzetelnie wykonuj obowiązki a potem pchaj się wyżej poprzez podanie bądź bezpośredni awans. A z tego co wiem i co słyszałem to każda ranga jest twoja.

- pomimo Twojego dorosłego wieku, który w tym przypadku jest na plus to dajesz zachowanie niegodne do naśladowania. A moderator to osoba zaradna, rzetelna i przede wszystkim odpowiedzialna - pamiętaj.

Suma Sumaru. Sierżant Ryszard PDW wystawia NEGATYWNĄ ocenę tej kandydatury.

Z poważaniem

Sierżant Sztabowy Ryszard PDW

• Super 3
  • Tak sobie 1
  • Użytkownik

Witam

Wiele osób tutaj  naprawdę dobrze podsumowało ów kandydata, ale żeby nie powtarzać słów kilku osób bo po co, ja zwrócę uwagę na kolejny problem a mianowicie:

W dniu 15.01.2022 o 13:36, Kacperek napisał:

4. Co chciałbyś zmienić: Poszczególne osoby wiedzą, ale mianowicie chciałbym zmienić stosunek ludzi wobec drugiego człowieka, niektórzy pozwalają sobie na zbyt dużo. Chcę rozwiązywać wszelkie spory, pogodzić ich, żeby życie było miłe. Pozostałe rzeczy wyjdą w praniu, więc zobaczymy dalej. 

Popieram jak najbardziej zdanie pewnych osób którzy bardzo  szybko zwrócili uwagę na ten pkt. i nie tylko na ten, ale do rzeczy  o co mi właściwie chodzi - Jestem osobą która zwraca uwagę na wiele rzeczy w tym  nawet na głupie emotki jakie zostały zostawione  przez  Kacperka, niby drobny szczegół, ale odnoszę wrażenie że te emotki i  to jak je rozdajesz trochę zdradza  w jaki sposób  doglądałbyś  SB precyzując moją myśl - osoby które wypowiedziały się pozytywnie dostały ''like''  (Czyli co od razu są lepsi bo  Cie popierają i przymykał byś na  pewne rzeczy oko od tych osób)  osoby które wręcz wypunktowały Cie w znakomity sposób dostały emotki ''porzygu lub wtf''  Czyli mam rozumieć że  już nawet w podaniu  pod opiniami ludzi  ich segregujesz?  Kobieta która wypowiedziała się  nie dostała złych emotek a  emotke ''przykro mi'' - przypadek?

Podsumowując - Może to tylko nic nie znaczące emotki, ale w przypadku gdy  kandydat jest tak punktowany i tak wiele osób mu zarzuca pewne rzeczy to wręcz się prosi żeby pokazać czytelniką jaka prawda kryje się w tych wypowiedziach, dziękuje to tyle z mojej strony :)

EDIT: zrobiłem kilka ss w razie gdy ktoś postanowił pozmieniać emotki po tej wypowiedzi xD

• Lubię to! 3

Sygnatura1.png.c53039e563f8ad423f3f25de555f719f.png

• Właściciel
Właściciel

Bardzo mocny okres próbny

• Właściciel
Właściciel

przyjete.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]