Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Czyżby "Admin" grał na wspomagaczach? :O

Włoszka.

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkowniczka

cooltext402992375415358.png.0400fa9689e7ea3f65e10b01acbaf9bf.png

ttt.png.414195d0d8e8abb26e5213d7c66e86a5.png

Nick podejrzanego: [ツ] Yei.
Serwer: ONLY DD2 #2
SteamID/IP: STEAM_0:1:523408690
Data i godzina: 26.01.2022 - coś po 11 ( logi zobaczcie )
Dowody: https://www.wargods.ro/wcd/report.php?id=2332731
Podejrzane momenty, rozpiska: - 

ttt.png.414195d0d8e8abb26e5213d7c66e86a5.png

Chciałabym jeszcze tylko opisać całą sytuację. Weszłam na serwer sobie pograć i tak się złożyło, że był tam również YEI ( ADMIN ) przyjrzałam mu się chwilkę i pomyślałam, że tak sobie napisze żeby zrobił wargoda. Okazało się, że zrobił tego wargoda i wyszło co wyszło. Chciałabym również prosić o przejrzenie demka bo ja to sie na tym nie znam zbytnio żeby rozpisywać, zresztą nawet nie jest to potrzebne ze względu na to, że grał on ma wspomagaczach, a wargod nie kłamie i godziny się zgadzają. Więc w każdej chwili przecież można sprawdzić logi kiedy ostatni raz wszedł na serwer i  kiedy został wykonany wargod ( oczywiście to dla tych co nie wierzą ). Morał tej bajki jest taki, że Admin serwera  only DD2 #2 używał wspomagaczy w trakcie gry właśnie na tym serwerze.

// edit:  sid oraz ip się zgadzają więc nawet nie ma mowy o tym żeby to był ktoś inny

Edytowane przez Włoszka.
  • Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Wow! 3
  • WTF 1
  • Użytkownik

Wczoraj dostałem od jednego z graczy cfg jakiegoś mam oczywiście wszelakie pliki aktualnie na komputerze wszystko jest i nie ruszam tego nie znam się na plikach do cs 1.6 więc jest mi ciężko zweryfikować cokolwiek, grać gram cały czas tak samo wiec każdy kto zobaczy moje hltv bądź demko z aktualnej mapy może stwierdzic to samo.  @ LAN_CIECHOCINEK2K2  / cfg który podesłał mi gracz https://megawrzuta.pl/download/7d1e34d85086aab005dc0aa3b735ed8d.html
Od ostatniego czasu również Pan Trash czytaj ciechocinek widział jak gram i wtedy jeszcze było bez żadnego cfg gdyż nie potrafię się obsługiwać takimi rzeczami. Wczoraj gracz Kicam podesłal mi swóje cfg i zobaczyłem jak to wgrać i używałem A odnośnie vargoda tak szczerze nie wiem co tam znaleźliście i jak możecie to się wypowiedzcie chętnie też poduczę się :) Również dokładając mój znajomy który troszkę bardziej zna się na tym powiedział że na nim nic nie zauwazył lecz to jego opinia jak i również blancior który bardziej się zna również potwierdził że jest to czyste cfg i vargod

A dodając taki manipulacyjny nagłówek aby postawić mnie w złym świetle nie znajac się wgl jest też nie za fajne wględem osoby oskarżanej

Edytowane przez Yei
dodatek
  • Ha ha 1
  • Użytkowniczka
26 minut temu, Yei napisał:

Wczoraj dostałem od jednego z graczy cfg jakiegoś mam oczywiście wszelakie pliki aktualnie na komputerze wszystko jest i nie ruszam tego nie znam się na plikach do cs 1.6 więc jest mi ciężko zweryfikować cokolwiek, grać gram cały czas tak samo wiec każdy kto zobaczy moje hltv bądź demko z aktualnej mapy może stwierdzic to samo.  @ LAN_CIECHOCINEK2K2  / cfg który podesłał mi gracz https://megawrzuta.pl/download/7d1e34d85086aab005dc0aa3b735ed8d.html
Od ostatniego czasu również Pan Trash czytaj ciechocinek widział jak gram i wtedy jeszcze było bez żadnego cfg gdyż nie potrafię się obsługiwać takimi rzeczami. Wczoraj gracz Kicam podesłal mi swóje cfg i zobaczyłem jak to wgrać i używałem A odnośnie vargoda tak szczerze nie wiem co tam znaleźliście i jak możecie to się wypowiedzcie chętnie też poduczę się :)

Wybacz, ale cfg nie ma nic wspólnego z wykryciem alternative :) gdybyś wszedł na nielegalnym cfg np. z skryptami typu alias to  albo automatycznie antycheat zbanował a jeśli nie to na wargodzie by pisało "hax cfg". Jasno jest napisane ALTERNATIVE a akurat tak sie składa, że nie da sie podpiąć cfg pod cheata dlatego że one działają albo na dll albo po prostu za pomocą injector'a nądzi po prostu za pomocą crack'a bo są oczywiście tak zwane można powiedzieć obejścia.

Co do cfg jeszcze to jest to cfg nie żadnego tokstycznego czy jak to tam tylko jest to config ASTERA! jest to legit config i nie ma z nim nic nie tak.

Morał jest tylko jeden jak już wspomniałam. Używałeś wspomagaczy grając na serwerze na którym jesteś Adminem/Opiekunem i są na to znaczne dowody.

Więc albo jesteś ciemny co do tego albo po prostu sie zgrywasz żeby ominąć degrada wraz z banem.

Wykryło Ci Alternative / sety które były zachowane w folderze z zaintalowanym cs'em. Nie ma co więcej drążyć tematu bo to bez sensu.

• Super 1
  • Ha ha 1
  • Użytkownik

To i ja się wypowiem. Według mojej skromnej opinii gracz o nicku Yei gra lekko ponad przeciętnie, nie jest to osoba, która używa wspomagaczy, bo grałem już z nim raz, drugi i piętnasty i obserwowałem go z nadzieją, że chujek coś ma i mu pizdnę bana, lecz jednak nie... Współczuję tylko tym, co łykają jakieś "testy" ze śmiesznego Wargoda. Wystarczy jeden skrypt chociażby na strefy i już macie wspomagacze XD. Wiem, przerabiałem, któregoś razu mi wyjebało wargoda za autobh, gdzie to tylko skrypt, 4 linijki w configu, a nie jakiś sh/aimlock czy cuś. 

A, mało tego. Wiem kim jest gracz o nicku "Kicam" i akurat u niego mogą znajdować się skrypty, nie powiem jakie, na co, po prostu wiem, bo gadałem z nim na temat tego, jak to jest możliwe, żeby z CT znaleźć się w ciągu 3 sekund na longu. I nie, sh nie miał. Wystarczy mieć skrypt na SGS, odpowiednio napisany. Skoro potrafi robić SGS to i nie zdziwię się jak inne skrypty tam widnieją. Tyle w temacie 

A i Włoszka, to, że jakieś pliki zostały w folderze cs 1.6, nie znaczy, że go używał. :) 

Edytowane przez Zielekn0
Bo tak bo muszę.
  • Lubię to! 2
  • Ha ha 1
  • Użytkowniczka

@ Zielekn0 masz rację co do tego, ale wchodzi na serwer gra wraz ze mną po czym robi wargoda i wyskakuje mu alternative. To jest mało ważne czy tego używał czy nie. Miał to w cs'sie ? no miał grając na serwerze. Więc do końca też nie idzie ustalić tego czy używał tego czy nie, ale w trakcie gry na serwerze wykryło niepowiązane pliki typu ALTERNATIVE.

//edit: Nikt nie jest w stanie stwierdzić tego że grając używał alternative, ale jeśli mu wykryto w tym samym czasie co  grał sobie na serwerze no to wnioski przychodzą same. A cfg nie ma nic do rzeczy :)

Edytowane przez Włoszka.

@ Włoszka.  mi syf z nsa wykrywa, kiedy na steamie gram, więc wg w sumie jedynie co, to da wskazówkę co do gracza.

• Lubię to! 1
  • Użytkowniczka
1 minutę temu, LAN_CIECHOCINEK2K2 napisał:

@ Włoszka.  mi syf z nsa wykrywa, kiedy na steamie gram, więc wg w sumie jedynie co, to da wskazówkę co do gracza.

trzebabyło syfu nie wrzucać. Akurat wargod wykrywa pliki niepowiązane z cs'em, które powodują ułatwienie rozgrywki.

więc o czym tutaj mowa // a i jeśli nawet miałeś syf na ns to grając na steamie i zrobieniem skanu przez wargoda nie wykryje Ci tego co masz na ns tylko to co masz na steam.

Śmiało mogę sie skontaktować z technikiem powiązanym z wargodem który Ci wyjaśni na czym to polega, ale musiałbyś znać przynajmniej język angielski :)

• Ha ha 1

@ Włoszka.  ale ja chyba wiem co mam na pc? Na steamie nie mam żadnego hacka, szkoda mi konta. Tylko i wyłącznie syf z nsa mi wykrywa.

• Użytkownik

Dodając coś od siebie po co mam cheatować na serwerze na którym jestem opiekunem, demko z mapy która odpowiadała z całe zdarzenie znajduje się do wglądu i można to łatwo ocenić tak jak kolega wyżej napisał również kiedyś ale to pare lat temu używałem cheatów do nsa mam dalej to na kompie (aktualnie już nie) teraz mam na steam wszelakie pliki poza configiem nie były ani razu ruszane w tym folderze więc są do wglądu

Edytowane przez Yei
  • Użytkowniczka
1 minutę temu, LAN_CIECHOCINEK2K2 napisał:

@ Włoszka.  ale ja chyba wiem co mam na pc? Na steamie nie mam żadnego hacka, szkoda mi konta. Tylko i wyłącznie syf z nsa mi wykrywa.

wybacz, ale jeśli grasz na ns no to logiczne że Ci wykryje. Jeśli grasz na steam a Ci wykrywa pliki z NS to znaczy, że być może pliki z ns przerzuciłeś na steam'a. Nie ma takiej opcji żeby grając na steamie wykrywało Ci nielegalne pliki zawarte na NonSteam'ie.

• Użytkowniczka
1 minutę temu, Yei napisał:

Dodając coś od siebie po co mam cheatować na serwerze na którym jestem opiekunem, demko z mapy która odpowiadała z całe zdarzenie znajduje się do wglądu i można to łatwo ocenić tak jak kolega wyżej napisał również kiedyś ale to pare lat temu używałem cheatów do nsa teraz mam na steam wszelakie pliki poza configiem nie były ani razu ruszane w tym folderze więc są do wglądu

bez sensu jest kłamać wiesz o tym? Uwierz mi, że nie jestem amatorką i kiedy ogarniesz dobre sety do ubteam nie jest w stanie rozpisać demka odpowiednio. Chyba, że naprawdę poświęci  czas i w slowmotion wybije Ci z demka kilka akcji, które będą spalone. Moim zdaniem nie grasz czysto i tak jak wspomniałam logi sie zgadzają i wargod nie kłamie. Reszta nie ma znaczenia.

My się chyba nie rozumiemy... Właśnie jest taka opcja, bo się sam zdziwiłem. Podkreślę jeszcze raz to co pisałem już dwa razy, prostymi zdaniami.

Wszedłem na steamie na serwer. Zrobiłem skan. Czerwony wargod. Plików z nsa nie wrzucam na steama, bo to głupota.

Cytat

Uwierz mi, że nie jestem amatorką

Cytat

Chciałabym również prosić o przejrzenie demka bo ja to sie na tym nie znam zbytnio żeby rozpisywać

To ja czegoś tutaj nie rozumiem, sprzeczne posty.

• Użytkowniczka
3 minuty temu, LAN_CIECHOCINEK2K2 napisał:

My się chyba nie rozumiemy... Właśnie jest taka opcja, bo się sam zdziwiłem. Podkreślę jeszcze raz to co pisałem już dwa razy, prostymi zdaniami.

Wszedłem na steamie na serwer. Zrobiłem skan. Czerwony wargod. Plików z nsa nie wrzucam na steama, bo to głupota.

w takim razie w każdej chwili możesz to potwierdzić jeśli tak jest. Pobierasz anydeska (udostepniesz mi ekran poprzez podanie kodu), odpalasz cs'a ( STEAM ) i odpalasz wargoda po czym skanujesz.

//edit: wiadomo, kazdy ma swoje zdanie na ten temat

Edytowane przez Włoszka.
  • Użytkownik
13 minut temu, Włoszka. napisał:

@ Zielekn0 masz rację co do tego, ale wchodzi na serwer gra wraz ze mną po czym robi wargoda i wyskakuje mu alternative. To jest mało ważne czy tego używał czy nie. Miał to w cs'sie ? no miał grając na serwerze. Więc do końca też nie idzie ustalić tego czy używał tego czy nie, ale w trakcie gry na serwerze wykryło niepowiązane pliki typu ALTERNATIVE.

//edit: Nikt nie jest w stanie stwierdzić tego że grając używał alternative, ale jeśli mu wykryto w tym samym czasie co  grał sobie na serwerze no to wnioski przychodzą same. A cfg nie ma nic do rzeczy :)

Zgodzę się z Tobą jak najbardziej, tylko widzisz, to, że wykazało mu alternative to jest, że tak powiem połowa droga. Dam Ci teraz przykład na sobie, któregoś razu mi się nudziło i na nsie pogtslem sobie na czitach. I teraz tak, pobrałem jakieg gówno co musiałem wgrac do csstrike. Pogralem chwilę i przestałem tego używać. Dopiero po 5 Banach na innych serwerach zczailem się, że mam pliki od tamtego czita w folderze i za to dostawałem baby. A czit nie działał póki go nie włączyłem launcherem. I mimo tego, że go nie używałem, wykrywalo.. Więc co do tdgo wargoda ja mam mieszane uczucia, jestem zdania aby zobaczyć demko, jeżeli okaże się, że Yei się palił to do wyjebania go, proste bez żadnego ale. Ale jeżeli okaże się czyste demko to poproszę od Ciebie Włoszka o ładne, szczere przeprosiny dla niego. I powtorze, Wargod to nie wszystko iii nie rób z ludzi głupich, że ktoś angielskiego nie umie tak jak napisałaś to wyżej, bo z tym akcentem co napisałas jest to robienie z ludzi debili, a są tu osoby co angielski perfekt w piśmie i mowie. 

3 minuty temu, Włoszka. napisał:

w takim razie w każdej chwili możesz to potwierdzić jeśli tak jest. Pobierasz anydeska (udostepniesz mi ekran poprzez podanie kodu), odpalasz cs'a ( STEAM ) i odpalasz wargoda po czym skanujesz.

Jasne mogę, ale H@, a nie jakiemuś randomowi. :kekw:

• Ha ha 1
  • Użytkowniczka
3 minuty temu, Zielekn0 napisał:

Zgodzę się z Tobą jak najbardziej, tylko widzisz, to, że wykazało mu alternative to jest, że tak powiem połowa droga. Dam Ci teraz przykład na sobie, któregoś razu mi się nudziło i na nsie pogtslem sobie na czitach. I teraz tak, pobrałem jakieg gówno co musiałem wgrac do csstrike. Pogralem chwilę i przestałem tego używać. Dopiero po 5 Banach na innych serwerach zczailem się, że mam pliki od tamtego czita w folderze i za to dostawałem baby. A czit nie działał póki go nie włączyłem launcherem. I mimo tego, że go nie używałem, wykrywalo.. Więc co do tdgo wargoda ja mam mieszane uczucia, jestem zdania aby zobaczyć demko, jeżeli okaże się, że Yei się palił to do wyjebania go, proste bez żadnego ale. Ale jeżeli okaże się czyste demko to poproszę od Ciebie Włoszka o ładne, szczere przeprosiny dla niego. I powtorze, Wargod to nie wszystko iii nie rób z ludzi głupich, że ktoś angielskiego nie umie tak jak napisałaś to wyżej, bo z tym akcentem co napisałas jest to robienie z ludzi debili, a są tu osoby co angielski perfekt w piśmie i mowie. 

Rozumiem to, ale powiedz mi JAK UBTEAM CZY WŁAŚCICIEL SIECI ma udowodnić to czy on jest czysty czy spalony? Logi sie zgadzają ? zgadzają. Więc o czym tutaj mowa? jeśli na wargodzie jest taka godzina a na logach jest wyraźnie kiedy wszedł na serwer i kiedy wyszedł no to po co to drążyć? Jest czarno na białym że wykryło mu nielegalny plik ( CHEAT ) w cs'sie. A to czy tego używał czy nie jest mało ważne. W tym samym czasie co grał zrobił wargoda nie wychodząc z serwera i mu wykryło. Więc zauważyłam, że nie rozumiecie dalej jak to działa. Na demko nic nie wskurasz ( ALTERNATIVE ) a dokładnie ESP się włącza i automatycznie wyłacza. Czyli np. gracz jest trupie po czym zmierza na B i gracz odpalony będący na B - podest ) ma przenikniecie esp czyli przez chwilke zobaczy gdzie idzie po czym esp sie wyłącza i dopiero sie odpala jak już gracz wyjdzie na czysto. Najwidoczniej nic na ten temat nie wiecie a bez sensu sie wypowiadacie.  Po co drążyć temat ? Czekamy na Właściciela SIECI

• Super 1
  • Użytkownik

Tak na szybko dodając kolejną wiadomość od siebie usunąłem wszystkie pliki z folderu cs oraz zreinstalowałem go a nastepnie ponownie robiłem VG i dalej to samo więc idk co może to powodować

Według regulaminu odrzucam. Jedynie na serwerze mixowym jakby się to stało to bym wlepił bana, bo regulamin to precyzuje. Była już o tym dyskusja TUTAJ. Nie zgadzasz się czy co tam masz do udowodnienia to pisz skargę czy co tam uznasz za stosowne.

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]