Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[REDAKTOR] - ohSugarry

vinaif

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Nick:
ohSugarry

Imię:
Mateusz

Ile czasu dziennie jesteś w stanie poświęcić na forum?:
Myślę, że na chwilę obecną to od 2h do 4-5h

Opisz siebie:
No to tak. Mam na imię Mateusz i 10 marca kończę 17 lat. Obecnie chodzę do trzeciej klasy technikum architektury krajobrazu w Szczecinie. Uwielbiam podróżować po świecie (Głównie do ciepłych krajów) oraz lubię grać w gry strzelankowe (CS:GO, Valorant). Interesuję się informatyką wraz z naprawą sprzętów elektronicznych oraz interesuje się e-sportem.

Dlaczego akurat Ty?:
Jestem często aktywny na forum odkąd sprawuję się na randze UBT CS:GO. Wykazywałem także swoją aktywność od resetu wpisów na SB, gdzie zapewne niektórzy mnie kojarzą. Przede wszystkim jest mało osób w redakcji, więc myślę że mógłbym pomóc obecnym redaktorom w wypełnianiem codziennych obowiązków, oraz chętnie podzieliłbym się swoją twórczością iż posiadam dość duże doświadczenie, jeżeli chodzi o ta rolę. Kolejnym powodem dlaczego akurat ja, to że od małego uwielbiałem tworzyć różne opowiadania oraz historyjki. Do dzisiaj uwielbiam poza strefą w wolnych chwilach potworzyć coś w wordzie itp.

Doświadczenie:
Doświadczenie mam dość duże. Byłem redaktorem dla drużyny e-sportowej, gdzie tworzyłem różne ciekawostki i newsy z gier. Prowadzę także swoją działalność na fanpage, tworząc filmy z wydarzeń z danego miasta, ciekawostki, po recenzje itp.

Znajomość gramatyki/interpunkcji/ortografii (1-10):
Myślę, że mógłbym dać tutaj takie mocne 8/10

Przykładowy wywiad/artykuł: 

Recenzja mikrofonu RODE

Z racji iż moje zaufanie do Australijskiej marki zajmującej się mikrofonami  nie zna granic, postanowiłem pokazać wam model, który jest tanim odpowiednikiem jego lepszych i droższych wersji

Mowa tutaj o ważącym zaledwie 70 gramów Rode VideoMic GO

Sam mikrofon oferuje nam według producenta czyste brzmienie dźwięku, które jest odbierane na przód, gdzie mikrofon jest skierowany. Jest to typ mikrofonu kierunkowego, czyli mikrofon odbiera dźwięk w najlepszej jakości w kierunku gdzie jest skierowany, natomiast wszystkie dźwięki z otoczenia, są cichsze albo i nawet nie słyszalne
IMG_20220301_175603.thumb.jpg.6093be2e9f9df348c97bd8e37fdbd62e.jpg

Pudełko mikrofonu nie wygląda jak z najlepszej półki Premium. Liczy się magia zawarta w samym sprzęcie. W opakowaniu mikrofonu otrzymujemy instrukcję obsługi, kabel TRS jak i sam mikrofon

To co wyróżnia także ten mikrofon to charakterystyczny pomarańczowy plastikowy uchwyt Rycote Lyre, który powstrzymuje jakiekolwiek wstrząsy z zewnątrz

Zapewne teraz zadamy pytanie jak taki mikrofon podpiąć i gdzie go wsadzić?
Posiada on uchwyt na gorącą stopkę, czyli możemy go po prostu wczepić do aparatu, ale także możemy go wkręcić w gwint do statywu
W zestawie posiadamy kabelek TRS, który jest idealny do podłączenia mikrofonu do urządzenia.

Jednak ja skupię się na podłączeniu go do telefonu:

Tutaj potrzebujemy już dodatkowy adapter, ponieważ jeżeli podłączymy kabelek z zestawu do telefonu, to telefon nie będzie odbierał dźwięku. Potrzebujemy do tego przejściówkę RODE SC4, do której podpinamy kabelek TRS do gniazdka TRRS, a następnie wejściem Jack 3.5mm wpinamy go  do telefonu. Gotowe!
Natomiast, żeby go mieć od razu podpiętego przy telefonie, potrzebujemy już Gimbal oraz uchwyt mocujący Ulanzi PT-7
Dlaczego taki? Otóż większość telefonów posiada aparat, które posiadają pole widzenia około 8- stopni na zwykłych ustawieniach, dlatego gdybyśmy dokupili uchwyt z gorącą stopką na górze telefonu, ten mikrofon wchodziłby w kadr, ale gdy go posiadamy od razu przy dłoni trzymając Gembal, problem znika

Co do samej jakości dźwięku:

Sam dźwięk z mikrofonu różni się bardzo mocno od wbudowanego mikrofonu w telefonie. Odróżnić to można bardzo łatwo, nawet jak nie mamy założonej gąbki na mikrofonie. Pasmo przenoszenia to 100 Hz - 16 kHz oraz jego czułość według specyfikacji w Internecie i stronie producenta to około -35db

Podsumowując.
Jego cena to około 280zł i myślę, że jest to idealny zakup dla użytkownika, który szuka mikrofonu do vlogów itp. Z całego serca polecam!

Kontakt:
Steam, Instagram, Forum, Facebook

Edytowane przez ohSugarry
  • Lubię to! 4
  • Super 2

Przechwytywanie.PNG.4243bd5397051c24a49199d872dc6eb3.PNG

• Strefowicz

Jestem na TAK 

+Artykuł 

+Wiek 

+Podanie 

+Aktywny 

+Ogarnięty 

Brać póki gorące :).

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • yeezybeing

Henlo

+ widać ogromną kreatywność

+ jedna z najbardziej aktywnych osób na sieci

+ bardzo ogarnięta i z tego co wiem godna zaufania osoba

+ recenzja dobrze pokazuje aspiracje co do tej rangi

Jestem na TAK

• Lubię to! 2
  • Super 1

• Torfowisko

No i tu jest kandydat, a nie ten wcześniej co na rangi leci.

+Podanie 

+Wiek

+Aktywność 

+Chęć pomocy 

+ Doświadczenie 

Nic tylko brać 

@ GENERAL ALADEEN  on napisał 3razy lepsze podanie niż ty na moderatora. (Przynajmniej nie skopiowane z neta) 

Edytowane przez To1rw
  • Lubię to! 1
  • Super 2
  • Ha ha 1

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

Pozwól, że jeszcze ja wtrące swoje trzy grosze. Ogólnie jesteś osobą miłą i myślę, że lubianą, to są twoje jedyne plusy. Miałeś redaktora i napisałeś, że nie było z tobą żadnych problemów, mam nadzieję że piszesz prawdę. Po drugie nawet bez rangi możesz tworzyć artykuły, więc udowodnij nam, że zależy ci na tym redaktorze. Podanie jak na redaktora, to mogłeś się bardziej rozpisać, pamiętaj że po podaniu widać, dużo czy danej osobie zależy, na randze czy też nie. Temat o mikrofonie mnie nie przekonuje za mało. Twórz ciekawe artykuły na ten moment bez rangi oraz rób ciekawe wywiady. I wtedy będziemy wiedzieli, że ci zależy. Przykro mi, ale jestem na NIE 

Edytowane przez GENERAL ALADEEN
  • Ha ha 4
  • WTF 2
  • Opiekun UBT CS 2

oczywiscie ze na tak

super chlop

wiem ze sie nadaje ma duze doswiadczenie

mily oczywiscie zawsze kulturalny

jestem za przyjeciem kolegi

• Lubię to! 1
  • Super 1

wlasciciel_500x200.png

• Użytkownik

oczywiście, że na tak,

+ dużo aktywność,

+ przyjacielski

+ miły

+ aktywność

+ ogarnięty

• Lubię to! 1
  • Super 1

tak.PNG

sygnaturastrefaskilla idk ale walentyLove mniejsze.png

• Użytkownik∙
17 godzin temu, GENERAL ALADEEN napisał:

Pozwól, że jeszcze ja wtrące swoje trzy grosze. Ogólnie jesteś osobą miłą i myślę, że lubianą, to są twoje jedyne plusy. Miałeś redaktora i napisałeś, że nie było z tobą żadnych problemów, mam nadzieję że piszesz prawdę. Po drugie nawet bez rangi możesz tworzyć artykuły, więc udowodnij nam, że zależy ci na tym redaktorze. Podanie jak na redaktora, to mogłeś się bardziej rozpisać, pamiętaj że po podaniu widać, dużo czy danej osobie zależy, na randze czy też nie. Temat o mikrofonie mnie nie przekonuje za mało. Twórz ciekawe artykuły na ten moment bez rangi oraz rób ciekawe wywiady. I wtedy będziemy wiedzieli, że ci zależy. Przykro mi, ale jestem na NIE 

Dobra typie weź nie ośmieszaj się po raz setny. Jesteś zbędny na tej sieci, a każda twoja wypowiedź jest na nie i sama negatywność. Tylko laskom dajesz na TAK XD. W dodatku pokazałeś jak zależało ci na moderatorze a teraz masz czelność wypowiadać się komuś czy zależy mu na redaktorze i, że musi na to sobie zapracować bahahaha

Ja jestem na TAK:

+Miły
+chęci
+przydadzą się redaktorzy
+ładne przekonujące podanie
+Iq300

• Super 1
  • Ha ha 1

0FD57F99-E1C1-4E87-B8A7-CF1098CE2EAA.jpeg

• Junior Admin
Junior Admin

przyjete.png

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]