Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ZwYroL Opublikowano 3 Marca 2022 Premium Premium Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Witam wszystkich użytkowników i użytkowniczki. Wywiad będzie przeprowadzany z anonimową osobą która jest z poza naszej sieci serwerów. Osoba pytająca Osoba odpowiadająca Na samym początku chciałbym Ci gorąco podziękować za przyjęcie zaproszenia i udział w tym wywiadzie. Zaczynajmy! - Opowiedz nam o sobie na początek. Jak masz na imię? Ile masz lat i w jakim województwie mieszkasz? - Nazywam się Marcelina. Mam 18 lat i mieszkam w województwie śląskim. - Zatem Marcelino, odpowiedz mi na pewną rzecz. Czy masz już swojego wybranka czy może jeszcze go szukasz? - Na szczęście mam go od dawna, jesteśmy razem ponad dwa lata i jesteśmy razem szczęśliwi choć czasem się kłócimy, ale to nie jest żadna nowość w związkach. - Więc życzę wam więcej szczęścia i mniej kłótni na waszej wspólnej drodze. Gdzie najchętniej pojechałabyś lub poleciała na swoje wymarzone wakacje? - Moje wymarzone wakacje spędziłabym w Korei Południowej wraz z moim chłopakiem. Poznawanie kultury Koreańczyków, zwiedzanie przepięknych miejsc i próbowanie ich tradycyjnego jedzenia to moje ogromne marzenie. - Korea Południowa to naprawdę piękny kraj, pod względem wyglądu jak i kultury która tam panuje. Czym zajmujesz się obecnie, a czym zajmowałabyś się w przyszłości po wprowadzeniu się do Korei Południowej? - Obecnie zajmuje się fotografią, a bardziej amatorsko próbuje swoich sił w obróbce graficznej. W przyszłości chciałabym się zajmować tłumaczeniami w języku angielskim, albo prowadzeniem własnego studia fotograficznego, gdyż jest to zawód bardzo opłacalny. - Mam nadzieję że to nie jest szczyt Twoich ambicji i że stać Cię na o wiele więcej niż prowadzenie własnego studia lub coś jeszcze oprócz tego. Czy w dzieciństwie inspirowałaś się jakąś osobą, czy ktoś był Twoim przewodnikiem w drodze do aktualnej decyzji o zostaniu zawodowym fotografem lub profesjonalnym tłumaczem ? - Parę lat temu zaczęłam się interesować materiałami oraz zdjęciami Igora "Wielmożnego". Myślę że na chwile obecną to on jest moją dużą inspiracją w tym temacie. Jeśli chodzi o tłumaczenia to nie mam konkretnych wzorców, wzięło się to głównie z mojej dobrej znajomości języka i chęci dalszego go rozwijania. - Dobrze mieć coś lub kogoś kim się inspirujesz, pomaga to w odnalezieniu pasji w życiu i mam nadzieję że pomogło. Czy masz jakieś hobby, a jak tak to jakie? - Moim hobby jest zdecydowanie muzyka oraz wcześniej wspomniana fotografia. Uwielbiam jej słuchać, bardzo dużo śpiewam a kilka miesięcy temu zaczęłam uczyć się gry na pianinie. Kocham wczuwać się w rytm muzyki oraz w teksty piosenek. Fotografią zajmuje się bardziej profesjonalnie, ale jest to również moje zainteresowanie od wielu lat. Cieszę się że mogę podzielić się z innymi swoimi pracami i pięknem tego co uda mi się uchwycić na zdjęciach. - Możliwość pokazania swojego dzieła innym jest naprawdę satysfakcjonująca i się ze mną raczej zgodzisz. Co robisz po ciężkim dniu by się zrelaksować? Jaki jest Twój skuteczny sposób? - Po ciężkim dniu najczęściej czytam książki takie jak "Harry Potter i Czara Ognia" autorstwa Rowling J.K., gram ze znajomymi lub oglądam ulubione seriale typu "Teen Wolf" ponieważ jest długi i potrafi wciągnąć. - Niezmordowana zmęczeniem wstajesz by w pełni wykorzystać dzień by potem zrelaksować się grą ze znajomymi w nocy, podoba mi się to. Opowiedz mi o Twoim marzeniu, jakie ono jest? Bo z pewnością jakieś masz. - Moim marzeniem jest zwiedzenie całego świata, następnie założenie rodziny w Korei Południowej i rozwinięcie swojej kariery w fotografii, tak bym była rozpoznawalna. - Wielkie marzenie wymaga czasem długiej i wyboistej drogi, ale z pewnością widok jaki ujrzysz na jej końcu będzie naprawdę niesamowity. Więc mam do Ciebie następujące pytanie, czy gdy spełnisz swoje marzenie, to będzie koniec starań? Czy to co osiągniesz w pełni Ci wystarczy i będziesz cieszyć się życiem? - Raczej tak, to byłby koniec mojej długiej podróży, zmęczona wyboistą drogą spojrzałabym wstecz. Posiadując w domku w Korei, popijając herbatkę i przeglądając zrobione przeze mnie zdjęcia zdałabym sobie sprawę że to już koniec i że posiadam już wszystko co potrzebuję do szczęścia. - Po pokonaniu całej tej długiej i ciężkiej drogi, po dotarciu i spełnieniu swojego marzenia z pewnością zasługiwałabyś na odrobinę odpoczynku. Czy masz jakieś ulubione zagraniczne danie lub takie którego chciałabyś bardzo spróbować i dlaczego? - Jest to na pewno koreańskie danie: tteokbokki (wymawia się je tteok-bok-ki), przypomina ono wyglądem nasze polskie kopytka i jest podawane z ostrym sosem bądź ostrą pastą paprykową. - Zachęciłaś mnie trochę by również je spróbować. Czy uprawiasz jakiś sport? Jeśli tak to powiedz nam jaki? - Niestety nie uprawiam żadnych sportów ze względu na problemy ze zdrowiem, czasami tylko staram się rozciągać na WF w miarę możliwości, lub wykonywać drobne ćwiczenia sama w domu. - Współczuję i życzę Ci dużo zdrowia, oby wszystko było dobrze. Myślałaś może nad potomstwem w przyszłości? Jeśli tak to chłopiec czy dziewczynka i jakbyś nazwała swoje dziecko? - Na razie nie myślę o posiadaniu potomstwa. Kiedyś w przyszłości po zrealizowaniu wszystkich swoich marzeń będę myślała nad posiadaniem dziecka, konkretniej córki. Chciałabym ją nazwać Crystal. - Crystal, naprawdę piękne i przyjemne w wymowie imię. Skoro jesteśmy przy temacie potomstwa, czy chciałabyś ukierunkować córkę na swój wzór, czy raczej dać jej wolną rękę? - Myślę, że każdy powinien mieć w pewnym momencie możliwość wyboru tego, co chciałby robić w przyszłości. Oczywiście jeśli będzie trzeba to pomogłabym swojemu dziecku w wyborze, ale ostateczny werdykt pozostawiam jemu. - Gdyby takich rodziców było tylko co raz więcej, a nie co raz mniej. Opowiedz mi, jak znosisz tą całą sytuację z COVID-19? - Na początku było mi bardzo ciężko, brak kontaktu z rówieśnikami, ciągłe obostrzenia.. Ale po takim czasie wydaje mi się że się przyzwyczaiłam i noszenie maseczki, bądź też zamykanie placówek przez rząd nie są większym zdziwieniem i problemem. - Skoro już jesteśmy przy różnych sytuacjach. Opowiedz mi co sądzisz o aktualnej sytuacji na Ukrainie, jak uważasz że to się potoczy dalej? - Mam nadzieję, że Ukrainie uda się wybronić. Jest to naprawdę ciężka politycznie i gospodarczo sytuacja. Myślę że dzięki pomocy innych państw uda im się wygrać z tyranem. - Vladimir Putin niewątpliwie jest tyranem który oszukuje nawet własny naród by tylko dopiąć swego. Zmieniając temat już po raz ostatni, jakiej rzeczy nie lubisz w ludziach najbardziej? Co Cię najbardziej w nich denerwuje? - Nie lubię kiedy ktoś jest ze mną nieszczery, wprost mnie okłamuje. Nie przepadam również za osobami które są bardzo wulgarne. Bardzo mnie denerwuje również kiedy ktoś nie potrafi okazać odrobiny pokory w sytuacjach które NAPRAWDE tego wymagają. To już koniec moich pytań, chciałbym Ci serdecznie podziękować jeszcze raz za przyjęcie mojego zaproszenia jak i za udział w tym wywiadzie. Ja również bardzo dziękuję za szansę wystąpienia w nim, nie często ma się taką okazję. Na sam koniec chciałbym podziękować bardzo jednej szczególnej osobie jaką jest: @ Smerf.LaLuś Wyprowadził mnie z błędu i uświadomił w pewnej kwestii. 6 4 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 3 Marca 2022 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 6 minut temu, ZwYroL napisał: @ Smerf.LaLuś Wyprowadził mnie z błędu i uświadomił w pewnej kwestii. Skąd się biorą dzieci lub jak się je tworzy? Ciekawe imię dla dziecka, ciekawe skąd inspiracja na takie imie Wywiad ładny, można się coś dowiedzieć 3 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 3 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Leci + za chęci i serdecznie pozdrawiam, spoko wywiad. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 3 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) Fajny kontakt z osobą udzielającą wywiadu, pytania również ciekawe - w skrócie to wywiad na poziomie. W paru momentach tym razem tego przecinka zabrakło, ale to już mały szczegół Powodzenia w staraniach na redaktora, ciekawi mnie jakbyś sobie poradził z jakimś artykułem. PS: @ Dusia chcesz jakieś lekcje w tym temacie? Edytowane 3 Marca 2022 przez Smerf.LaLuś 2 1 1 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ PANDA Opublikowano 3 Marca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Leci + za chęci szanuje. 2 1 Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 3 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 12 minut temu, Smerf.LaLuś napisał: Powodzenia w staraniach na redaktora, ciekawi mnie jakbyś sobie poradził z jakimś artykułem. Zależy jaki masz na myśli, bo z wywiadem to myślę że poszło mi całkiem nienajgorzej jak na pierwszy raz. 😁 2 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 3 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 (edytowane) 38 minut temu, ZwYroL napisał: Zależy jaki masz na myśli, bo z wywiadem to myślę że poszło mi całkiem nienajgorzej jak na pierwszy raz. 😁 Chodzi mi pod względem tej interpunkcji jak to będzie dalej wyglądać wariacie Graty za redaktora i czekam na kolejne prace. Edytowane 3 Marca 2022 przez Smerf.LaLuś 2 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 3 Marca 2022 Premium Autor Premium Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Kurde, ja wiem właśnie że mam problem w sumie tylko z tymi przecinkami. Na przyszłość (ew jutro) mam pomysł na różne ciekawostki, więc główka trochę pracuje. 2 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 4 Marca 2022 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dobry wywiadzik 2 1 Odnośnik do komentarza
420 KushMan Opublikowano 4 Marca 2022 420 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 2 1 Odnośnik do komentarza
Strefowicz NarutoUzumaki Opublikowano 4 Marca 2022 Strefowicz Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dobry wywiadzik + 2 1 Odnośnik do komentarza
RST ReseT Opublikowano 4 Marca 2022 RST Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Bardzo ciekawy i interesujący 👌 miło się czytało i widać, że jest zaangażowanie. Leci wielki plus + 1 Ja kocham zwierzęta, a ludzi wyrywczo. Aspołeczny, tak bardzo, że wyjdź stąd. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi