Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - ReseT

helikopterovsky

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

1. Twój Nick: @ helikopterovsky
2. Nick oskarżonego: @ ReseT
3. Czas zdarzenia: 05 mar 2022 - 23:06:40

4. IP/SID oskarżonego: Ns, ale skoro admin to sid gdzieś się znajdzie.
5. Powód skargi: Wymyślanie własnego regulaminu.
6. Opis sytuacji: 
[AMXBans] ===============================================
[AMXBans] Zostales zbanowany na tym serwerze!
[AMXBans] Mozesz wyjasnic sprawe swojego bana na @ www.strefaskilla.pl
[AMXBans] Powod: 'nr 5'
[AMXBans] Dlugosc bana: '30 minut'
[AMXBans] Twoj SteamID: 'STEAM_0:0:197876817'
7. Dowody (Demko,ssy,świadkowie): http://banycs.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=5840

Edytowane przez helikopterovsky
  • Lubię to! 1
  • Super 2
  • Ha ha 2

Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...

• helikopterovsky zmienił(a) tytuł na [SKARGA] - ReseT
  • RST

Polecam przeczytać regulamin, a nie ciągle go łamać po mimo kilku ostrzeżeń jak z mojej jak i z @ Jacek_ss2 strony. Wyraźnie jest opisane zakaz zabijania na respie. :)

• Lubię to! 2

tumblr_nrg0ex4qbq1uvcgjlo1_500.gif

Ja kocham zwierzęta, a ludzi wyrywczo. Aspołeczny, tak bardzo, że wyjdź stąd.

• Użytkownik

12. Nie zabijamy z respa.

13. Nie skanujemy ścian na respie.

14. Przeskakiwanie z respa na respa przeciwników jest zabronione.

Gdzie masz ten ppkt?

• Ha ha 3

Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...

• RST

5. Zakaz zabijania w [ Mario, Respy, Gumhouse, Tunele, wieży, bicia z góry ]

• Lubię to! 2
  • Tak sobie 1

• Użytkownik

Tak jak w powodzie bana, lamales regulamin wielokrotnie. Osobiscie Cie ostrzegalem i rowniez robil to @ ReseT

Wiec nie widze sensu skad ta skarga xDD

EDIT: ta skarga to jakis zart? XD

EDIT 2:  to czemu skoro widziales ostrzezenie nadal to robiles ?, ja jak wchodze na jakis serwer i mi admin zwraca uwage to sie dopytuje co robie zle i juz tego bledu nie popelniam. 

Edytowane przez Jacek_ss2
  • Lubię to! 2

Sygnaturka-Jacek.png

• Premium
Premium

Skoro pisze że "nie skanujemy ścian na respie" to raczej też w niego NIE bijemy, tak? Bo jak inaczej to zinterpretować?

Zablokować wyskok Ci mamy byś mógł się zastosować według swojej logiki?

EDIT: Skarga całkowicie bez sensu moim zdaniem, chłop złamał regulamin gdzie pisze jak byk że nie skanujemy ścian na respie ( a skanuje je się tylko i wyłącznie po to by zabić kogoś będącego na nim) to co robi? Zabija na respie ale nie przez ścianę :kekw:

Edytowane przez ZwYroL
  • Lubię to! 2
  • Ha ha 1

"Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]"  ~ Anonim

zwyrol.png.6a7a13b29d70feef516269605323bf07.png.53817fcb42a4f5cc98e7a9988fc7306b.png

• Użytkownik
1 minutę temu, Jacek_ss2 napisał:

Tak jak w powodzie bana, lamales regulamin wielokrotnie.

Czytam, i nie ma na forum regulaminu surfa który bym złamał.

2 minuty temu, ZwYroL napisał:

Skoro pisze że "nie skanujemy ścian na respie" to raczej też w niego NIE bijemy, tak? Bo jak inaczej to zinterpretować?

Ale to labirynt, tam nie ma nawet ścian. Można conajwyżej podłogę skanować xD

image.png.e9b8f014c31aa68c0639f2d23d8b0ac0.png

Nie mam zamiaru snuć domysłów, chcesz usprawiedliwiać regulamin w którym jest luka, tym że mogłem się domyślić XD?

No sorry, regulamin trzeba napisać dobrze. A nie ma możliwości złamania waszych zakazów, jest plugin który nie pozwala na bicie z respa.

Ale w takim wypadku należy sprezycować/zaktualizować regulamin, a nie trąbić na say@ i liczyć na to, że będziecie budzić taki respekt i grozę że bez regulaminu będziecie prowadzić własne porządki.

Przed wejściem sprawdzam regulamin serwera na forum. Jeśli się nie pokrywają/różnią się - coś spierdoliliście.

• Premium
Premium

Pretensje do poprzednich opiekunów jeśli chodzi o regulamin, bo gdy objęliśmy stanowiska to taki był. Tworzyliśmy listę rzeczy do poprawy niemal od razu, ale nie dało się ich w mik naprawić rozumiesz? Nie braliśmy pod uwagę regulaminu o który się czepiasz że go niema skoro wystarczy prosta komenda. 

A na chacie podczas gry nie widzisz zdania pięknego "Zapoznaj się z regulaminem serwera /regulamin"?

• Super 1

"Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]"  ~ Anonim

zwyrol.png.6a7a13b29d70feef516269605323bf07.png.53817fcb42a4f5cc98e7a9988fc7306b.png

• RST

Zostawiam tą skargę dla ludzi z góry :)

Nie będę z Tobą wchodził tutaj w luki w regulaminie, jest to zupełnie inny temat w innej tematyce 😉

• Lubię to! 1

• Użytkownik
1 minutę temu, ZwYroL napisał:

A na chacie podczas gry nie widzisz zdania pięknego "Zapoznaj się z regulaminem serwera /regulamin"?

Nie przewidywałem sytuacji, że regulamin wasz i @ Dusia  będą się różnić.

Serio, myślałem że ban jest uzasadniony i nawet nie miałem zamiaru nic pisać.

Ale z ciekawości skoro dostałem Powod: 'nr 5', i w regulaminie forum macie spam na u@ to składam skargę. Bo nie spamowałem.

Łapie, jest say /regulamin na serwie, ale gdyby ten sam regulamin obejmował karę np "bezwzględny perm za lw 0" - to nie ma możliwości, by uchronić się przed takim banem. Bo regulamin można przeczytać dopiero w przypadku wejścia na serwer, a skoro ja przewiduję taką możliwość - czytam pierw regulamin na forum. 

Więc nie brałem nawet pod uwagę rozjazdu regulaminów, dlatego nie czytałem nawet regulaminu na serwerze (bo po co czytać taką ścianę tekstu drugi raz lolz)

Teraz wpadłem na serwer, jakbym chciał się przypierdolić, to tak:

image.thumb.png.308cfca64260cec8f57cba0229fd22cc.png

wasz regulamin nie przewiduje;

2. Na serwerze obowiązuje kultura. Można przeklinać, ale z umiarem.

5. Nie spamujemy na czacie i u@.

6. Zakaz podszywania się pod graczy oraz administrację.

7. Zakaz używania cheatów/skryptów typu: wallhack, aimbot, triggerbot, itd.

8. Zakaz zmiany modeli postaci na brightness model i colors models - ESL.

9. Zakaz reklamowania innych forum i serwerów.

10. Admin nie banuje admina.

11. Nie można ustawiać obraźliwych nicków.

12. Nie zabijamy z respa.

13. Nie skanujemy ścian na respie.

14. Przeskakiwanie z respa na respa przeciwników jest zabronione.

16.Zakaz spamowania HE z GR'a

17. Zakaz kampienia / Max 3-4 fragi na kampe ! 

18. Zakaz stawiania min wybuchowych na surfach, teleportach i klatce

19. Zakaz wchodzenia do klatki podczas ochrony!

Macie jakieś pierwszeństwo regulaminu "na serwerze" nad forumowym, czy wybieracie jak wam wygodnie ;p?

• Premium
Premium

Na koniec chce napisać tylko tyle.

Nie, nie wybieramy jak nam wygodnie ale skoro jest w regulaminie na serwerze punkt który Ci zabrania wszelkiego bicia w respa, to powinieneś się do niego zastosować. Skoro nawet @ ReseT  i @ Jacek_ss2  Cię upominali nie raz. 

Regulamin serwerowy to jest w końcu, więc powinieneś się z nim zapoznać jako pierwszym skoro wszedłeś na ten serwer, ale przez to że regulaminy oba się kłócą to może wyjść właśnie to co teraz.

Oba regulaminy trzeba ze sobą powiązać, ale niewiadomo kiedy @ Trivor  znajdzie na to czas skoro dał radę dodać tylko 2 mapy aktualnie, a dał nam jasno do zrozumienia że żadnej samowolki robić nie możemy, cokolwiek chcemy zrobić to za jego zgodą.

Proponuje zamknąć temat by nie ciągnąć bezsensownej kłótni, według mnie wina jest niczyja ponieważ @ helikopterovsky Ty widocznie masz w zwyczaju patrzeć na regulamin na forum, a my głównie patrzymy na regulamin na serwerze. Oba powinny być takie same a nie były i to jest źródło problemu.

• Super 1

• Premium
Premium

Odpowiada Ci to @ helikopterovsky ?

Nie pomyśleliśmy że może wyjść taka sytuacja jak ta i przyznaje się do tego, ale też nie zwróciłeś uwagi na regulamin na serwerze wcale.

• Użytkownik
Teraz, ZwYroL napisał:

Odpowiada Ci to @ helikopterovsky ?

Yup, jeśli macie wolną rękę od triv to możecie stworzyć nowy temat, poprosić o ukrycie poprzedniego regulaminu (jeśli nie macie uprawnień do edycji)

Na dd2#2 już była m4jkiii wykazał się inicjatywną, tylko notek po aktualizacji ni ma.

Będzie gitara, nie będzie niespodzianek i rozjazdów.

5 minut temu, ZwYroL napisał:

Nie pomyśleliśmy że może wyjść taka sytuacja jak ta i przyznaje się do tego, ale też nie zwróciłeś uwagi na regulamin na serwerze wcale.

Jest dokładnie jak mówisz.

• Premium
Premium

Nie mam nic do dodania już.

Edytowane przez ZwYroL
  • Lubię to! 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]