Użytkownik sxxy Opublikowano 2 Lipca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 1. Twój nick: doll for a $ 2. Co chcesz zmienić: Dodanie/usprawnienie wewnątrz grupy adminów instruktażu/poradnika odnośnie ogólnie pojętych funkcji aimbota, najlepiej na konkretnych przykładach (filmiki instruktażowe), ale nie takich oczywistych tylko semi-legit chociaż, jakiś popularny shit typu hpp czy vermillion etc. 3. Dlaczego chcesz to zmienić: Nie umniejszając nikomu doświadczenia np. wczoraj w nocy jeden NS palił się aż miło i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że na serwerze widziałem go już X razy, ale dopiero wczoraj chciało mi się popatrzeć jak gra. Momentami semi-legit, potem jak się ktoś go czepia zaczynał grać bardziej legitnie, może dlatego wciąż bez bana. Takich ludzi jest na prawdę sporo i Ci co graja na wh/esp to przy tym pikuś, bo jak ktoś pyka na samym esp i ma movement bota to to te esp i tak nic mu nie da, za to jak ktoś ma aima na nawet średnich settach i movement bota, to niestety nawet poruszając się jak bot będzie walił łeb za łbem i nie każdy ogarnie, że coś jest nie halo. 4. Link do pluginu (opcjonalnie): I jeszcze raz podkreślę, nikomu nie umniejszając doświadczenia, jest to tylko luźna propozycja, która nie ma na celu zanegować niczyjego skilla w ocenianiu, a jedynie podnieś go tak samo jak i pewność w ocenie tego co widzimy 'na żywo'. Odnośnik do komentarza
Użytkownik noswer Opublikowano 3 Lipca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Wydaję mi się że admini w miarę możliwości ogarniają wszystko. Jeżeli chcesz to możesz coś tego typu napisać może ktoś czegoś się dowie nowego Pozdrawiam noswer 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik sxxy Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Pisać to może niekoniecznie, ale na pewno przydałoby się demo instruktażowe z czymś takim, bo filmik już tego nie odda tak dobrze. Czasami na 40min gry jest tylko jedna akcja gdzie ktoś się stuprocentowo pali, tak że nie podciągnie się tego pod laga, farta, czy cokolwiek innego i właśnie sęk w tym żeby jak najlepiej takie momenty wychwytywać. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik sxxy Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Postaram się dzisiaj ogarnąć jakieś demo ciekawe wieczorem, a co do NS'a to z 10min grał odkąd zobaczyłem jedną akcję jak byłem dead. Napisałem na u@ bo w sumie nie wiedziałem czy jest jakiś @, nie wszystkie nicki kojarzę jeszcze, a potem zaraz wylazł jak mu napisałem że się słabo kryje. Ale to kwestia czasu bo już któryś raz go widziałem, więc następnym razem też pewnie będzie tak grał i w końcu wpadnie. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 3 Lipca 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Cziterzy zawsze niestety byli są i będą. I nie mam na myśli tutaj tylko Cs'a 1.6, ale ta przypadłość dotyka niestety wszystkich gier online. Moim zdaniem zbędne. Prędzej czy później gdy ktoś czegoś używa, to i tak wpadnie. Jak nie dostanie bana od Admina na serwerze, to od UBteam na forum gdy takiego delikwenta rozpiszą. To jest tylko kwestia czasu 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik sxxy Opublikowano 3 Lipca 2022 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 https://www69.zippyshare.com/v/5qSgzLMa/file.html 2 demka: -example (semi-rage) mimo zlagowanego serwa od razu widać -example2 (semi-legit) coś jak ten NS wczoraj, niby bot, ale banie z niczego Ogółem sęk w tym żeby banować coś takiego jak example2 i nie polegać jedynie na detekcjach i warnach z demo scannera, bo to akurat jest źródło informacji akuratne w 50%. Co najbardziej pali takich graczy to nie same banie a czas reakcji. To nie proplay, więc walnięcie one tapa przy czasie reakcji < 50ms (mając przy tym zachowanie i movement bota) to 99,9% hax. Nie jest to materiał idealny do nauki bo rumuńskie serwy są zlagowane w opór ale im ciężej tym lepiej. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 3 Lipca 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 @ PoliszTrejktor @ LAN_CIECHOCINEK2K2 Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 1taperZPalermo;^ Opublikowano 3 Lipca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Dla mnie jest to takie 50/50 , ale no dla osób które dopiero będą zaczynały z adminowaniem itp byłaby to spoko opcja jednak z drugiej strony nie wiem czy to by było aż tak potrzebne. Jeżeli byłoby coś takiego okej, jeżeli nie to płakał nie będę Odnośnik do komentarza
Użytkownik Paeel Opublikowano 4 Lipca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) po każdym u@ wchodzę na spect i dla mnie nie ma różnicy czy to steam czy ns. Przy 30 graczach jak jestem sam, ciezko nawet zbanować tych co są na respie po czasie, a nie będę cały czas siedział na spect, bo też chce pograć. Na u@ co chwile ktoś pisze. Jeśli ktoś na prawdę gra dziwnie, to staram się takiego gracza zawsze rozpisać, chociaż są gracze, którzy potrafią się dobrze kryć. Dla mnie i tak połowa serwera lata odpalona, ale no wszystkich nie złapiesz. Moim zdaniem dobry pomysł, zawsze to doszkoli w pewien sposób. Ja jestem za, tym bardziej ze, ktoś ma chęci. A co do tego odpalonego ns, jaki miał nick? Edytowane 4 Lipca 2022 przez paeel 1 No i to by było na tyle.. Odnośnik do komentarza
Użytkownik sxxy Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) NS'a nick podrzuciłem na PW żeby już tutaj nie offtopować. Co do pomysłu, jak przejdzie to postaram się sam ogarnąć któregoś haxa, tzn. wykupię suba np. na hpp albo czymś innym bo to żaden wydatek (niżej napiszę dlaczego "wykupię"), ewentualnie poproszę o pomoc kogoś kto coś ma (mozna pisać na PW :D), nagram parę demek od semi-rage gdzie widać gołym okiem, do full-legit gdzie nie widać nic i dopiero wychodzi na unreal demo scannerze (to by dobrze pokazało różnicę i na co zwracać uwagę). Oczywiście nie na strefie, żeby nie robić jak to się mówi do piaskownicy w której się bawisz, ale też nie u ruskich ani rumunów bo przy zlagowanych demkach to niestety często -b wchodzi przez sam fakt że są lagi. Odbiegając od samego tematu, jeśli ktoś z ekipy próbował, testował haxy w celach naukowych albo innych. Nie używajcie cracków płatnych cheatów. Oprócz tego że są false positive na AV (przez samo to w jaki sposób hookują funkcje CS'a), to zazwyczaj ruscy dorzucają tam keyloggery albo ransomware. Nawet i w przypadku cheatów publicznych można się tego spodziewać. W przypadku płatnych subskrypcji jest to możliwe (99% haxów to twory ruskie), ale już mniej prawdopodobne bo wtedy niszczy się wizerunek "marki" i traci klientów więc.. Oczywiście to że się coś złapie nie znaczy, że ktoś dalej to monitoruje więc nawet keylogger który został opuszczony przez twórcę żadnej szkody nie wyrządzi, ale po co ryzykować. To tyle jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Edytowane 4 Lipca 2022 przez sxxy Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ASX Opublikowano 4 Lipca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, sxxy napisał: NS'a nick podrzuciłem na PW żeby już tutaj nie offtopować. Co do pomysłu, jak przejdzie to postaram się sam ogarnąć któregoś haxa, tzn. wykupię suba np. na hpp albo czymś innym bo to żaden wydatek (niżej napiszę dlaczego "wykupię"), ewentualnie poproszę o pomoc kogoś kto coś ma (mozna pisać na PW :D), nagram parę demek od semi-rage gdzie widać gołym okiem, do full-legit gdzie nie widać nic i dopiero wychodzi na unreal demo scannerze (to by dobrze pokazało różnicę i na co zwracać uwagę). Oczywiście nie na strefie, żeby nie robić jak to się mówi do piaskownicy w której się bawisz, ale też nie u ruskich ani rumunów bo przy zlagowanych demkach to niestety często -b wchodzi przez sam fakt że są lagi. Odbiegając od samego tematu, jeśli ktoś z ekipy próbował, testował haxy w celach naukowych albo innych. Nie używajcie cracków płatnych cheatów. Oprócz tego że są false positive na AV (przez samo to w jaki sposób hookują funkcje CS'a), to zazwyczaj ruscy dorzucają tam keyloggery albo ransomware. Nawet i w przypadku cheatów publicznych można się tego spodziewać. W przypadku płatnych subskrypcji jest to możliwe (99% haxów to twory ruskie), ale już mniej prawdopodobne bo wtedy niszczy się wizerunek "marki" i traci klientów więc.. Oczywiście to że się coś złapie nie znaczy, że ktoś dalej to monitoruje więc nawet keylogger który został opuszczony przez twórcę żadnej szkody nie wyrządzi, ale po co ryzykować. To tyle jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Czuję się wywołany do tablicy, na sprostowanko. Unreal demoscaner V2 podczas skanu nie wykrywa warnów dla Hpp V6 i kilku innych o których nie wspomnę. Natomiast dla Cracka Interium już tak. Więc jedyna kwestia to masz szczęście i ktoś odpali interium, albo nie masz i popierdala na hpp V6 i ma czysty skan demka(nawet na semi-rage). U większości odpałów dominuje Hpp V6, smajli który sam je wszędzie poleca, Klar boye itd. Czemu wszyscy go używają ? Bo omija śmieszny unreal demoscaner v2 go nie wykrywa. A skanowanie nim demka osoby z hpp v6 da Ci rezultat czysty, nawet przy kiepskich setach skan będzie czysty... Co więcej wielu członków administracji zawsze o tym doskonale wiedziało i samo używało hpp v6, bo jego udowodnienie, przy dobrych setach mocnym kryciu graniczy często z cudem. Ale nie podaje z nicków, bo i tak uznacie moją wiadomość za mało wiarygodną. Edytowane 4 Lipca 2022 przez ASX 1 Odnośnik do komentarza
Strefowicz TetraHydroCannabinol Opublikowano 4 Lipca 2022 Strefowicz Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Propozycja nie do odrzucenia dla nowych adminow którzy mają mala wiedzę o czitowaniu. A spalonych łatwo da się złapać szczególnie jak ktoś grał spalony x lat temu to widać odrazu. Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 4 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 @ sxxy jak masz taką chęć to możesz skleić takie dema "edukacyjne" zrobić, nie widzę przeciwskazań. Osobiście uważam, że chyba jednak to by było zbędne. Cs 1.6 to zamknięta społeczność, nie ma już nowej bazy graczy tylko grają w to ludzie którzy już grali wcześniej. Skoro grają już jakiś dłuższy czas no to mają takie lub inne pojęcie o grze. Przy rekrutacji też jakieś minimum gracz musi pokazać. No wiadomo, jakiegoś spinbota każdy pozna na pierwszy rzut oka. Jeśli chodzi o jakieś legity no to przy rozpisce dema i tak sprawdza to ubt, które jakby nie patrzeć to ma jakąś tam wiedzę. PS: Trochę chaotycznie napisałem, ale liczę, że w miarę idzie zrozumieć Odnośnik do komentarza
Użytkownik sxxy Opublikowano 4 Lipca 2022 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Nie naciskam, żeby nie było. Ogółem jeśli jest parę osób które uważają, że mogłoby się przydać no to nie ma problemu, chętnie coś skleję takiego co w miarę edukuje i pokazuje obecne "możliwości" cheatów i to jak głównie korzytają z nich odpaleni gracze. Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 @ sxxy jeśli masz chęci to stwórz taki "poradnik" w dziale poradniki. Jak napiszesz to oznacz tam po prostu grupy adminów z 1.6. Nie za bardzo widzę innego miejsca, żeby takie coś wcisnąć. 1 Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi