Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - paeel, ktoś & **Kacpi*X!*AKA^HeadShot

Hopehense

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

1. Twój nick: Hopehense
2. Nick oskarżonego: paeel oraz dodatkowo gracze o nickach ktoś & **Kacpi*X!*AKA^HeadShot
3. IP/SID oskarżonego: VALVE_0:4:92804939
4. Data i czas zdarzenia: 01 wrz 2022 - 00:20:35
5. Powód skargi: Niesłuszny ban za "nie wykonujesz celów mapy"; brak reakcji na notoryczne wyzwiska kierowane w moją stronę
6. Opis sytuacji:

Runda 1: Już na samym początku demka,  gdy tylko zostanie uruchomione, słychać, jak gracz o nicku "ktoś" wyzywa mnie po całości, gdyż jego zdaniem kampię w narożniku respa terrorystów. Przed upływem magicznej bariery czasowej(1:30) na przebywanie na respie zabijam jednego gracza i zabijam admina "paeel". Okolice 1:25 już jestem na bombsicie B, gdzie ginę.

Rundy 2, 3 & 4: Następne trzy rundy jestem jednych z pierwszych graczy, którzy przed 1:45 już dawno są poza strefą objętą restrykcją czasową. Nie ma nic ciekawego.

Runda 5: Przychodzi piąta runda tej mapy, widać po rozpoczęciu, że stoję dosłownie chwilę na respie, raptem kilka sekund, gdzie poprawiam myszkę i jem(bo gram na waszym serwerze zawsze po pracy i zawsze jem przy okazji), jest info, że antyterroryści już są w dolnym, więc staram się biec przed siebie jak najdalej. Nie ma magicznych 1:30, a admin "paeel" jest już na środku respa terrorystów. Zabijam go i przy okazji zabijam gracza "*Kacpi*X!*AKA^HeadShot". W tej wymianie ginie też gracz "ktoś". Gracze "ktoś" i "*Kacpi*X!*AKA^HeadShot" wyzywają mnie w najgorszy sposób, jaki to jest tylko możliwe, a admin "paeel", mimo że to doskonale słyszy, ma to zupełnie gdzieś.

Runda 6: Pozornie nie dzieje się nic, umieram na środku, gracz "ktoś" tym razem ma problem do wszystkich pozostałych terrorystów, ja wspominam mu o kulturze, a ten puszcza swoją wiązankę w moją stroną przy wielkiej aprobacie gracza **Kacpi*X!*AKA^HeadShot. Gracz ktoś po chwili dostaje kicka z serwera, aby sobie ochłoną. 

Runda 7: Jesteśmy w kilku terrorystów przed anarchią, gdzie ja i jeden inny gracz wzajemnie się leczymy. Wpada gracz "*Kacpi*X!*AKA^HeadShot" z mida pod anarchię od strony terrorystów, gdzie zostaje zabity i rozpoczyna swój lament, w którym lekko mówiąc uznaje, że przebywanie w okolicach anarchii, gdy pozostały czas rundy to dobra minuta z okładem jest kampieniem na respie i jak tak w ogóle można. Ja w międzyczasie na środku zabijam kilku graczy, w okolicach 0:55 czasu rundy admin na adminowskim czacie wspomina o celach mapy, gdzie za pięć sekund umieram po wymianie ogni z rywalem. Było nas kilku, a bana na trzydzieści minut za "niewykonywanie celów mapy" dostaję wyłącznie ja. Po wejściu na demko, aby sprawdzić, co działo się dalej po moim banie, można zauważyć, jak gra w tej rundzie toczy się dalej, terroryści są przy życiu przez następne kilkadziesiąt sekund, a żadnego upomnienia czy wspomnienia o brak celów nie ma. Tak, jakby to "CELE MAPY" na pięć sekund przed moim banem miało być jakimś rodzajem zabezpieczenia dla admina.

I tak jak mogę okazać skruchę(wyłącznie w ramach siódmej rundy, żadnej innej zupełnie nie), że może niepotrzebnie szukałem leczenia(chociaż wydaje mi się, że po coś ta opcja jednak jest), tak rozbawiła mnie scena, gdy admin "paeel" ostentacyjnie po zbanowaniu mnie wydał rozkaz antyterrorystom, aby go uleczyli. Grałem trochę kiedyś w tę grę, teraz już bardzo rzadko i doskonale wiem, jak admin powinien postępować z leniuchami i powolnymi graczami. Nawet gdybym zasługiwał na tego bana, to na samym starcie powinno być ogólne wspomnienie o celach mapy, następnie indywidualne w postaci kicka, a gdy i to nie zadziała, wtedy można zacząć posługiwać się poprawnie taryfikatorem banów. Długość demka do mojego zbanowania to jakieś dziesięć minut, więc mam prośbę, aby któryś z pozostałych administratorów spojrzał na nie, bo nie jest to jakiekolwiek zabranie dłuższego czasu.

Postscriptum - dziękuję jednemu graczowi, który starał się jakoś załagodzić sytuację i również prosił o spokój. Niestety, wybacz, że i tobie się oberwało. 

7. Dowody (SSy/Demko/Świadkowie): http://762494.hltv2.pukawka.pl/hltv-2208312349-de_dust2-1661982540-1661983800.zip

• Użytkownik

Napisałem na adminsayu żeby gracze, którzy Cię obrażali sie uspokoili, potem gracz "Ktoś" oraz "**Kacpi*X!*AKA^HeadShot" dostali po kicku z powodem "Ochłoń" Po czym gracz "Ktoś" już nawet nie wrócił na serwer. Ty natomiast dostałeś bana za "Nie wykonywanie celów mapy", powód bana jest jasny do zrozumienia, może obejrzyj jeszcze raz demko i spójrz dokładniej na czas rundy, bo nie dałbym Ci bana gdyby ta rudna miała sens. Bomba leżała na bsie, a Ty byłeś kolego na środku mapy, po za tym czas leci, i doskonale wiesz, że nie zdążył byś nic zrobić wiec wyczekiwałeś fragi.

" Było nas kilku, a bana na trzydzieści minut za "niewykonywanie celów mapy" dostaję wyłącznie ja" - bo Ty stałeś w miejscu i wyczekiwałeś na fragi, a reszta szła do paki albo chociaż sie ruszała, a nie jak Ty. Moim zdaniem to nie jest żaden niesłuszny ban człowieku, a sie zmazałeś tu jakbym Ci nie wiadomo jaką krzywdę wyrządził i jeszcze z tą merytoryką. Następnym razem zacznij wykonywać cele mapy chociaż w małym stopniu, a nie co runde chodzić w odwrotną stronę niż paka i wyczekiwać fragi po kątach. 

"Grałem trochę kiedyś w tę grę, teraz już bardzo rzadko i doskonale wiem, jak admin powinien postępować z leniuchami i powolnymi graczami" - Ja też doskonale wiem. Kiedyś to było co?

"tak rozbawiła mnie scena, gdy admin "paeel" ostentacyjnie po zbanowaniu mnie wydał rozkaz antyterrorystom, aby go uleczyli" - Jaki rozkaz chłopie?

Edytowane przez paeel
  • Lubię to! 1

No i to by było na tyle..  :peepoLeave:

• Użytkownik

Jesteś administratorem serwera, więc zakładam z góry, że twoja wiedza i znajomość ws. banowania graczy jest zdecydowanie większa niż moja. Uważam, że jednak w tej sytuacji jesteś całkowicie w błędzie. Dwóch graczy przez kilka minut co chwila wyzywa mnie przy pomocy bardzo agresywnych słów. Uznałeś, że jeden i drugi zasłużyli za to na kicka, a ja na trzydzieści minut bana za unikanie wykonywania celów mapy? Nawet jeśli naprawdę starałbym się nie wykonywać celów mapy, to trzydzieści minut jest zdecydowaną przesadą. Coś mi się tutaj zupełnie nie klei. Chyba, że twoim zdaniem wyzywanie ludzi tak po prostu jest czymś normalnym, no to okej. Tak poza tym... fizyka mapy de_dust2 jest ci obca? Bo moim zdaniem mając pięćdziesiąt sekund spokojnie mogę pójść na jakikolwiek bombsite i podłożyć pakę. Zbanowałeś mnie kilkanaście sekund po tym, jak już umarłem.

Dlatego w pierwszym poście poprosiłem, aby inny administrator serwera obejrzał demko z mojego pova. Dziesięć minut i nie będzie żadnych wątpliwości. Administrator, na którego złożyłem skargę kieruje się swoim regulaminem a nie regulaminem serwera. 

• Ha ha 1
  • Użytkownik

Weź chłopie, zmazałeś się tu jak baba, wymyślasz jakieś pierdoły, zapominasz ze czas leci i 50 sekund nie stoi w miejscu. Dostali po kicku i przestali Cie wyzywać? Przestali, natomiast Ty obejrzyj sobie to demko raz jeszcze i spojrz ile razy byłeś chociaż na bombsite, ile razy coverowałeś kogoś z paką i pomyśl czy takie płakanie na forum bo dostałeś bana ma sens. 

No i to by było na tyle..  :peepoLeave:

• Użytkownik

Argumentum ad personam wiecznie żywy. Wiesz, trudno, aby po kickach nie przestali mnie wyzywać(szczególnie, gdy wrócił tylko jeden), gdy okres od wyrzucenia ich z serwera a moim banem to niespełna jedna runda. Jeszcze raz - pięćdziesiąt sekund w counter-strike'u to mnóstwo czasu. To, że ktoś na wariackich papierach wbiega na bombsite z paką i ginie jest równoznaczne z natychmiastowym opuszczeniem każdej pozycji i biegiem bez głowy jak u Dantego Alighierego, bo leży paka? Gracz się wyłożył, a ja w międzyczasie jestem rushowany z kilku stron. Mam jeszcze połowę rundy na to. Spójrz ilu było antyterrorystów a ilu graczy z przeciwnej barykady. Nie unikałem walki. Wychylałem na trzech antyterrorystów przejmujących środek. Jakoś ostatecznie muszę dostać się do tej bomby. Ciężko jest być niewidzialnym. Jeszcze nikomu się to nie udało.

I tak ogólnie - już na poważnie - na siedem tych rund w połowie z nich byłem zawsze jednym z pierwszych jak nie pierwszy, który przejmował bombsite czy to inną pozycję. W jednej z rund słychać nawet, jak sam proszę, aby pozostali gracze rotowali na bomsite b, bo go przejąłem. A zagrałem ich niespełna siedem. Ani razu nie złamałem regulaminu i nie zasłużyłem nawet na jednego głupiego kicka, a co dopiero na bana. 

Proszę wyłącznie o opinię innego administratora, bo ja nie mam zamiaru przerzucać się bezsensownymi wymianami zdań, gdy tak naprawdę wystarczy wejść i samemu zobaczyć. Jeśli za taką postawę zasłużyłem na bana, to zdecydowana większość serwera również.

• WTF 1

Skargę przyjmuję. 

Ban za cele 40-50 sekund przez końcem rundy, serio? Jeśli ktoś nie wykonał celi, co się skończyło końcem czasu rundy to wtedy rzeczywiście można komuś dać bana. Komuś się spieszy, bo się wyjebał w 10 sekund od początku rundy? Niech nie płacze, mógł nie skracać. Kolega wyżej nie zrobił nic źle, jednak dostał bana.

Do tego dość spóźniona reakcja co do wyzywających graczy. 

Następnym razem taka sytuacja się skończy minusem (wiesz co dla Ciebie oznacza następny minus na obecną chwilę).

17 godzin temu, paeel napisał:

pomyśl czy takie płakanie na forum bo dostałeś bana ma sens. 

Ma sens, jeśli ma odpowiednie argumenty.

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]