Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Ciągły crash serwera po zakończonej mapie SURF GREEN2

SebaVHS

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam, chciałbym powiedzieć że od 3-5 dni widzę taką sytuacje, że podczas gdy jest koniec mapy "surf_green2" to serwer non-stop wywala i chciałbym bardzo prosić o opanowanie tej sytuacji bo już niektórym graczom zaczynają te sytuacje denerwować i gra jest wtedy mniej elegancka niż powinna. Bardzo proszę administrację żeby się zajęli tą sprawą bo już myślę że, wkrótce ludzie przestaną grać na tym serwerze przez te ciągłe crashe serwera.

• Użytkownik

Rowniez zauwazylem ten blad, czasem sobie latam tam i strzelam.

Ja to bym ten serwer przerobil, ten badziewny CODMOD z surfa wyrzucil i zrobil z Expem normlanym biciem sie z broni ktore sa na mapach dodac z 30+ map , noże z umiejetnosciami etc.  I wio

Ad.2  < @ Browar3D oczywiscie taki surf jeszcze prosciej zrobic bo nie musisz sie bawic w jakies cody/klasy/perki/duperelki a bierzesz nawet system expa z AIM/AWP i dodajesz do tego tak jak piszesz Soundy/Modele/Strefy jakies/pelno map/jak chca urozmaicic to nawet mozna skrzynki postawić ktore sie respia na mapie i tam musisz doleciec i dostaniesz za nie np 40exp / 5 monet  what ever, no mam pelno pomyslow jak to naprawde prosto zrobic i zeby bylo grywalnie a nie tylko  Surf Ski 2 ; Rusher ; i ciagle strzelanie z jakims duzym lvl co go sie zabic nie da tak szybko jak maly lvl.

CHociazby pamietasz /knife

CVAR_HIGHSPEED = register_cvar("km_highspeed","340")
    CVAR_LOWSPEED = register_cvar("km_lowspeed","170")
    CVAR_HEALTH_ADD = register_cvar("km_addhealth", "3")
    CVAR_HEALTH_MAX = register_cvar("km_maxhealth", "75")
    CVAR_DAMAGE = register_cvar("km_damage", "2")
    CVAR_LOWGRAV = register_cvar("km_lowgravity" , "400")
    CVAR_NORMGRAV = get_cvar_pointer("sv_gravity")

• Lubię to! 1

CQVB4kB.png

• Użytkownik

HAA te crash chyba już od roku jest :) 

Były propozycje przyjęte i niewykonane

Były zgłaszane błędy nienaprawione  

Jak to Trivor powiedział "zawsze jakieś tam crashe były, teraz pytanie czy będą rzadziej niż ostatnio."

@ ALCMDZ  Wiem czytam wszystko, co piszesz i podoba mi się to. Sam proponowałem zrezygnowanie z COD

Dodać do tego modele, muzykę i inne pierdoły to 15-20 osób by grało (wiem ze nie każdy lubi modele z cs go no ale ludzie na ta leca)

Teraz wygląda to tak niedziałające perki, niedziałające misje i crash

Ja się naprawdę już od bardzo dawna sie dziwie, jakim cudem tyle  KASY ładowane jest  skoro serwer nie jest taki jak powinien być.

Edytowane przez Browar3D
  • Lubię to! 1

Nie będzie rezygnacji z klas i perków to było pisane nie raz, nie dwa. Mapy też nie będą dodawane inne. Pięć czy sześć osób chce dużo map, a reszta nie. Nawet @ Browar3D  nie zwróciłeś uwagi jak serwer pusty praktycznie się robił na innej mapie niż ss2, green (była jeszcze jedna zielona, nazwa mi wyleciała). Zresztą bardzo słaby temat podrzuciłeś, bo większość rzeczy stamtąd jest zrobionych lub przedawnionych (teraz jest mapcycle, a nie głosowanie na mapę). Jedyne co mi w oczy się rzuciło to piła spalinowa. Luz, będę wieczorem na PC to wywalę ten perk, było przeoczone w gąszczu wszystkiego. 

PS: Zapraszam do pisania propozycji jeśli tylko nie dotyczą map lub innego moda, teraz ja to mogę zrobić.

• Użytkownik

Zresztą bardzo słaby temat podrzuciłeś, bo większość rzeczy stamtąd jest zrobionych lub przedawnionych (teraz jest mapcycle, a nie głosowanie na mapę)

Pewnie pamiętasz, co pisałeś

/rs no wiadomo, na tak DODANE  naprawdę nie widzę tego

Dodanie na dole wieży i na górze wieży pasek Jump block. Trzy miesiace i nie dodane

Spoko. Jedyna zmiana to kradzież perku na 1/4 na start. DODANE  CIEKAWE GDZIE TY JE WIDZISZ?

Dodanie nowych klas. Zakceptowane i nie zrobione

Nie działające perki

Modul Odrzutowy 

Tajemnica Ninji  nie wiem czemu, ale czasami nie dziala. Oczywiście nagrane mam 

Oczywiście tez crash których chyba nie widzisz.

Przypominam ci, ze zmniejszenie slotow nastapilo podczas gdy byla tylko surf_ski2 i green, a gdy bylo wicej map Trivor i inni dodawali nie odpowiednie zresztą, co ty możesz wiedzieć jaka byla tam aktywność cie nawet mlo, co tam bylo.

Pięć czy sześć osób chce dużo map BO TYLE JEST NAS NA FORUM Z SURF nie raz było mi pisane na forum "Browar kiedy beda mapy" i większość chce.

Jak już masz tam dostęp to weź się do roboty, a nie farmazony piszesz .

Mam nadzieje, ze zostałeś trochę oświecony, bo pila to najmniejszy problem z wielu.

Pisałem tak, bo tak miało być zrobione (ja wtedy nie mogłem) więc wiesz do kogo możesz pisać z problemami.

To teraz tak:

/rs - Dodałem
Jumpblock na dole wieży jest przecież od dłuższego czasu, u góry dodany (nie wiem czy o to chodziło, jeśli nie, napisz i sprecyzuj gdzie dokładnie).

Klasy są dodane od wtedy, ale na razie nie będą działać (problem z pluginem).

Niedziałające perki (Moduł, tajemnica i piła) wywalone.

Apropo map i moda piszę jeszcze raz. Nic nie będzie zmieniane i to jest decyzja właściciela.

Crashe to otwarty temat, na razie to zostawiam. EDIT: Dajcie znać czy się coś zmieniło.

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownik

Usunąć wszystkie Normal Block z mapy

Dodać Jump Block  na dole wieży po całości (Dodac tam kolejne 4 paski) tak, aby osoby nie mogły strzelać na graczy lecących.

Dodać Jump Block od razu po wylocie z wieży tak, aby osoba nie mogła bić osób lecących w wieży.

Usunąć Jump Black z wieży  źle to jest

Cashe tak jak byly to nadal sa

Nadal czekamy na nowe klasy 

• Użytkownik

Dla mnie najbardziej istotna kwestia to ogarniecie zbugowanego VIPa - bug tyczy się oberwania z AWP Sniper - niby jest 1/1 ale VIP nie pada na raz, a na co najmniej 2 razy.

Plus usunąłbym tą wujową redukcję otrzymywanych obrażeń u VIPa - wystarczy, że ma model z powalonymi hitboxami i ciężko go trafić/zdjąć na pare strzałów - redukcja DMG robi z niego boga (sam opuszczam serwer jak tylko jakiś VIPek wbija do gry).

W kwestii map - jak dla mnie jest git, lepiej stawiać na proste i znane przez wszystkich pewniaki.

Zauważyłem też buga z Assasinem - ma ciche kroki, które nie zawsze się załączają po wybraniu klasy - zmiana klasy i powrót na assasina pomaga.

• Lubię to! 3
W dniu 16.12.2022 o 16:56, HeyBrother napisał:

Dla mnie najbardziej istotna kwestia to ogarniecie zbugowanego VIPa - bug tyczy się oberwania z AWP Sniper - niby jest 1/1 ale VIP nie pada na raz, a na co najmniej 2 razy.

Plus usunąłbym tą wujową redukcję otrzymywanych obrażeń u VIPa - wystarczy, że ma model z powalonymi hitboxami i ciężko go trafić/zdjąć na pare strzałów - redukcja DMG robi z niego boga (sam opuszczam serwer jak tylko jakiś VIPek wbija do gry).

Wydaje mi się, że to jest to samo. Najprawdopobniej nie zabijesz VIP'a na hita właśnie przez zmniejszony dmg jeśli ma więcej niż x HP. Do świąt/w święta postaram się to ogarnąć, bo do świąt to jestem zawalony robotą irl.

Edit: Dajcie znać czy jest już okej. Jak nie to pogrzebię dalej.

Apropo tego

Cytat

Zauważyłem też buga z Assasinem - ma ciche kroki, które nie zawsze się załączają po wybraniu klasy - zmiana klasy i powrót na assasina pomaga.

to powiem szczerze, że z tym będzie więcej roboty niż to jest warte.

• Lubię to! 2
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Właściciel

rozwiazany.png

• Drako odblokował(a) ten temat
  • Użytkownik

Tak crash nadal sa, a przy jednym z nich zauważyłem, ze cofnęło mi ilość wykonanej misji.

• 8 miesięcy temu...
  • Zasłużony

Nikt nic już nie zgłasza, więc zamykam temat

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

• Zasłużony

rozwiazany.png

innyfgif1.gif.e3c7a110bbe92eb5f9a05ccdc4d91f93.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]