Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - svx.

Torf

Rekomendowane odpowiedzi

• Torfowisko

Twój nick: @ Torf

Nick oskarżonego: @ svx.

Powód skargi: Nieprzestrzeganie regulaminu UBT/samowolka lub prościej, dawanie UB po wyznaczonym czasie na odwołanie. 

Opis sytuacji: A więc tak, sytuacja rozchodzi się dokładnie o ten temat (Klick), w którym widać że jeden z członków UBT nie zastosował się do regulaminu (Gracz ma 48h na odwołanie się od bana), oraz nie patrząc na nic, postanowił go odbanować. Oczywiście nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to że w jego wcześniejszych odwołaniach, a dokładniej dwóch, gracz nie otrzymał UnBana z tego powodu iż nie napisał odwołania na czas ( pierwsze oraz drugie ). Kluczem do odbanowania było to że "starasz się o ub" - imo argument inwalida. Dodam również że inny członek UBT znalazł powiązanie z kontem, na którym gracz dostał bana za multikonto. Tutaj akurat zdania są podzielone, więc to powinien sprawdzić opiekun. 

Data i godzina zdarzenia:  ~16:00   29.12.2022

Miejsce zdarzenia: Dział UnBanTeam

Dowody: Wszystko zostało ładnie przedstawione wyżej. 

Coś od siebie: Moim zdaniem, takie coś nie powinno mieć miejsca. Jest to bardzo nie sprawiedliwe dla ludzi, którzy również otrzymali bany za to że nie napisali odwołania na czas. 

(Oczywiście nie chodzi mi o to że gracz otrzymał UB, tak naprawdę nie przeszkadza mi to. Lecz myślę że jest to nie sprawiedliwe względem innych ludzi. )

• Lubię to! 1

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

• Torf zmienił(a) tytuł na [SKARGA] - svx.
  • Użytkownik

A więc tak, rozumiem dlaczego jest ta skarga ale mimo to wg. jest ona głupia i na siłę.
Dlaczego gracz otrzymał UB?

Drako na początku odrzucił jego odwołanie, napisał kolejne i w tym Drako oznaczył mnie i @ HABUDDA  żebyśmy to MY zadecydowali, no to habudda zadecydował odrzucić mu znowu. Napisał kolejny raz, więc przyszła pora na mnie a że ja służbistą nie jestem i staram sie podchodzić do każdego inaczej. No to sprawdzam czy powiązania jakieś są? nie widzę, patrzę na forum, no kolega nie jest nowy u nas. Co prawda regulamin to regulamin i fakt nagiąłem go, ale każdy ma życie prywatne. Co innego jakby przyszedł taki ziutek, konto nowe, podanie pisze na odpierdol itp, no to dla mnie sprawa prosta. Dla Ciebie może to nie ma znaczenia ale ja na takie rzeczy zwracam uwagę.  @ Drako  twoja decyzja :witaj:

• Użytkownik∙

Imagine mieć 3 UBT CSGO, 2 jest za banem (w tym opiekun), a chłopy puszczają.
Taki sam kabaret był zresztą tutaj: pierwszy temat - tu ban bo "właściciel tak mówi" gdzie ani regulamin, ani fakt, ze serwer jest podpięty pod ogólnego bansa jakoś nie zrobił wrażenia na UBT.
A tutaj: drugi temat - tu też jeden daje bana jako podparcie zdania pierwszego, drugi (opiekun)  UB, bo po konsultacji wyszło, że to jakaś odkleja opiekuna..i takie niezdecydowane to to.

W skrócie to czy ktoś dostanie bana czy UB w większym stopniu zależy losowości i na kogo się trafi, a dopiero potem od faktycznych przewinień - jak widać w niektórych przypadkach wystarczy kilka razy napisać ten sam temat i efekty są zadziwiające.
Nie bez powodu w necie UBT#StrefaSkill ma taką opinię jaką ma :KEKW:

• Dzięki 1
  • Wow! 1

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Sponsor
SPONSOR

Zacznijmy może od regulaminu. 

image.png.daeeb47079fb0b73c52be0298ffd216b.png
image.png.ce9c6534b9a7dabfb04b4edf1c37c6d6.png

W 3 odwołaniach nie podał ani jednego powodu dlaczego nie odwołał się wcześniej.

To teraz powiązania.

Poprzednie nicki gracza Yooo

image.png.a0bc02518af76a916dd5698b4499c98e.png

Oraz poprzednie nicki kapi'ego 

image.thumb.png.280e7b6ed2b2e997febe68e468cb58f1.png

Oboje mieli ten sam awatar 

image.png.def2dbb65d39f2f03760ae75d6907b36.pngimage.png.1b491ab7155e592b825ee74255c68c28.png

Czy można uznać to za twardy dowód? No raczej nie.

Mieli siebie w znajomych. Kiedy go usunął? Niestety nie mam jak sprawdzić.

image.png.93158fe9bfc532e955938dfe17ddcce7.png

Dodając do tego fakt, że odstęp pomiędzy banami wynosi 4 minuty, wszystko wydaje się bardzo podejrzane. 

image.png.7a8f29d5c983c83abe04c2e732ed63fc.png

Jedyny argument, jaki znalazłem przeciw temu, że to jego konto, to, że na wszystkich pobocznych kontach, miał w znajomych inne swoje poboczne konta. U Yooo ich nie ma.

Podsumowując. Nie da się jednoznacznie w 100% stwierdzić czy jest to jego konto. Regulamin po coś jest. Jeżeli ktoś chce go naginać, zostawmy to administracji. Tak jak torf napisał, staranie się o ub, to argument inwalida. A to, że ktoś, nie jest nowym użytkownikiem też jest bez sensu. Każdego powinniśmy traktować tak samo nie zależnie od tego kim jest.

Skarga przyjęta. 

• Lubię to! 4

image.png.99ec0a80bfee576449bc27cddd31c6e3.png

:poggies:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]