Użytkownik mikey Opublikowano 5 Stycznia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 1. Nick: mikey 2. Kto nadał warna: @ Dusia 3. Czas: około 20:40 4. Powód: Działanie na szkodę sieci 5. Dowody/SS: Witam, Chciałbym odwołać się od warna nadanego przez administratorke strefy. Dla osób śledzących chatboxa/forum na bieżąco wiedzą jaka sytuacja wczoraj się wydarzyła. Użytkownik @ paeel wczoraj został ukarany za "obrazę", a konwersacje na chatboxie dalej się rozkręcały. Dzisiaj wchodzę na forum patrzę i zostałem ukarany za "działanie na szkodę sieci" co jest bardzo śmieszne, bo nie jest ciężko się domyśleć, że ww. użytkownik napisał prywatne wiadomości do wyższej administracji aby ukarała mnie oraz @ Pupciassienkas Może zacznijmy od tego, że sam ten użytkownik rozpoczął "promowanie" czyjejś platformy komunikacyjnej, co załączę niżej, a sam użytkownik nie został za to ukarany. Zapraszam do scrollowania chatboxu gdzie użytkowniczka @ Pupciassienkas umawiała się na partyjkę w CS:GO i w tym momencie na czacie pojawia się @ paeel i zaczyna wypisywać swoje problemy prywatne dotyczące INNEGO w tym przypadku TS niż strefowy. Następne co mu odpisuje jak widać to to, że nie korzystam z teamspeak'a na co on znów odpowiada: Następnie możemy zauważyć użytkownika @ SADZIK , który w zabawny sposób komentuje to, że "kto jeszcze korzysta z TS" A @ Pupciassienkas zwyczajnie odpisuje, po czym prosi mnie czy mogę jej podać mojego discorda co ja jako 3 letni użytkownik forum oraz gracz sieci strefaskilla znający zasady, nie wysyła ich na chatboxie co jest niedozwolone i odpowiada na to w sposób "zaraz podeślę na steam", aby nie promować czyjegoś discorda, gdzie w międzyczasie ponownie użytkownik @ paeel wspomina publicznie o CZYIMŚ teamspeak'u. Chciałbym dodać oczywiście, że w przyznanych mi punktach ostrzeżenia słowa "mój dc" nie oznaczają mojego serwera discord tylko mojego dc (nick + tag) Równie dobrze mogę wkleić krótki kawałek dalszej tej rozmowy: W ostatnim ss wkleiłem również godzinę, kiedy to się odbywało. Jak widać 1:00 użytkowników na chatboxie w tym czasie aktywnych było około 5-6. Myślę, że nie jest to dziwne bo gdyby nie fakt, że każdy z obecnych osób został w pewien sposób wplątany w tą konwersację to też bym w nije nie uczestniczył, bo który użytkownik wchodzi na ChatBox'a aby słuchać głupich kłótnich z "życia prywatnego" innych ludzi. Dobrze sobie czytelnicy odpowiedzieliście, bo odpowiedź brzmi NIKT. Nie widzę gdzie w tym wszystkim złamałem regulamin, może zostało coś trochę źle sprecyzowane, ale jestem otwarty na ponowne wyjaśnienie tej sprawy. Co mnie interesuje najbardziej to skoro wszystko wydarzyło się teoretycznie tak dawno od danej sytuacji to gdzie była wtedy administracja? Myślę, że wszystko było w tamtych godzinach wyjaśnione, osoby zostały ukarane, a ja wcześniej nie dostałem ostrzeżenia o "działaniu na szkodę sieci", tak samo jak @ Pupciassienkas oraz @ paeel Domagam się natomiast identycznej kary dla użytkownika @ paeel , który jak widać na ss'ach które nie kłamią (zapraszam ponownie do przescrollowania sobie, jeśli ktoś chce na nową się zapoznać z zaistniałą sytuacją) rozpoczął promowanie czyjejś platformy, a nie został w żadnym stopniu za to ukarany oraz ponownego zapoznania się z całą sytuacją na spokojnie i jeśli faktycznie po naradzie administracja zdecyduje się na zachowanie mi tych 3 punktów, to również proszę w sposób sprawiedliwy nadać taką samą karę osobie, która to wszystko rozpoczęła. Nie jestem osobą, która jak niektórzy wstawia ss'y z wiadomości prywatnych nie dotyczących zaistniałej sytuacji, bo tak jak kolega mógłbym ich wiele wkleić, bo ewidentnie nie mógł się pogodzić i przyznać do swojego wczorajszego błędu. Pozdrawiam serdecznie oraz szczęśliwego nowego roku. 4 1 1 4 1 1 Counter-strike_Global_Offensive_2023.08.04_-_15.14.59.03.DVR_Trim.mp4 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 6 Stycznia 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 11 godzin temu, mikey napisał: A @ Pupciassienkas zwyczajnie odpisuje, po czym prosi mnie czy mogę jej podać mojego discorda co j To jest odwołanie od Warna czy jakieś odwołanio zasłanianie się Paelem? I nie rozumiem po co piszesz w tym temacie ze został on wczoraj ukarany i jakieś domysły ze pewnie pisał mi coś na pw. A co do zacytowanej rzeczy wyżej, skoro coś już starasz się przytoczyć to rób to może dokładnie, bo nie tak wyglądała sytuacja i w twoim warnie dałam Ci z tego ssa. Sam prowokowałes/podpuszczales publicznie na strefoboxie pisząc o swoim dc jaki on jest przyjazny i jakiś tam jeszcze, przez co zaciekawiasz ludzi z forum i uświadamiasz ze masz swojego Dc i siedzisz na nim a niw sieciowymi i często potem właśnie tak jak Pupcia potem piszą pw/na sb byś podał swojego dc i siedzą tam a nie na sieciowym przez co wpływa to na szkodę sieci. juz kiedyś mieliśmy taka sytuacje 1:1 na forum i takie osoby dostały permy, a wy tylko ostrzeżenia. i dla sprostowania, gdy przewijałam czat by zobaczyc o co chodziło zobaczyłam Wasze wiadomości, przypomniała mi się sytuacja co była kiedyś, przegadaliśmy to z administracją ze nie jest to odpowiednie, szkodliwe i doszliśmy do wniosku w jaki sposób was ukarać. // A i chyba nie rozumiesz co zostało napisane w twoim warnie skoro za te ssy co wstawiłeś w tamacie domagasz się również warna dla kolegi 👏 Polecam przeczytać jeszcze raz powód warna i mi pokazać gdzie tutaj Pael prowokuje/podpuszcza wspominając coś zachęcająco lub właśnie prowokująco podpuszczając o swoim lub czyimś ts/dc, bo to po prostu takie zawistne szukanie na sile warna również dla kolegi za którym się nie przepada, bo z tych XXX ssow, które w wiekoszosci są bezsensowne i nic nie wnoszą, tylko jeden jest gdzie coś wspomina o ts lub dc i jeżeli porównujesz pisanie na SB „mój DC jest przyjazny” (co jest prowokacyjne/podpuszczające na temat twojego dc + potem właśnie zacheciles osobę do swojego Dc, która napisała „podaj dc” i odpisałeś „masz na pw Steam”) do „tam na ziomki tdsn zajebista atmosfera” No to nie mamy co dyskutować. ”polecam przeczytać jeszcze raz powód swojego warna” 3 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik mikey Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Witam ponownie, Może tym razem zapunktujmy akapity aby łatwiej się czytało, bo widzę problem w czytaniu ze zrozumieniem, a więc: UWAGA ODWOŁANIA DO DANYCH PUNKTOW BĘDĄ NIE PO KOLEI. PROSZĘ O UWAŻNE CZYTANIE. 1. Oczywiście pominięte zostało zdanie "Chciałbym dodać oczywiście, że w przyznanych mi punktach ostrzeżenia słowa "mój dc" nie oznaczają mojego serwera discord tylko mojego dc (nick + tag)" jest duża różnica między słowami "mój dc", a "mój serwer dc" z ww. użytkowniczką nie mieliśmy siebie na dc więc w jakiś sposób trzeba było siebie dodać (przykładowy wygląd "kolega#5163") i tak wygląda czyiś dc. 2. Interesujący jest ostatni akapit, mój ulubiony mógłbym rzec nawet. Administratorka prosi aby pokazać gdzie użytkownik paeel "prowokuje/podpuszcza wspominając coś zachęcająco lub właśnie prowokująco podpuszczając o swoim lub czyimś ts/dc". Nie rozumiem chyba tego za bardzo. Ww. użytkownik ROZPOCZĄŁ i jako jedyny pisał o czyimś serwerze dc/ts nie w zachęcający sposób. Szukanie warna na siłę? Ss'y są trafne i w wersji chronologicznej co pokazuje kto tak naprawdę powinien zostać ukarany za promowanie jakiegoś serwera który nie jest strefowy i tu wystarczy po prostu chwila spokoju i przeczytania ze zrozumieniem. Wystarczyło przeczytać nie w sposób lekceważący i uważnie moje odwołanie. Nigdzie nie zostało wspomniane o "moim serwerze dc" I ponownie platforma komunikacyjna INNA niż strefowa została wspomniana przez paeela. 3. "To jest odwołanie od Warna czy jakieś odwołanie zasłanianie się Paelem? I nie rozumiem po co piszesz w tym temacie ze został on wczoraj ukarany i jakieś domysły ze pewnie pisał mi coś na pw." Ponownie ignorowane są moje pytania w skardze tj. "Co mnie interesuje najbardziej to skoro wszystko wydarzyło się teoretycznie tak dawno od danej sytuacji to gdzie była wtedy administracja?" Jak odpowiedzi nie było tak nadal nie ma. Było parę osób z wyższa rangą funkcyjną i jakoś nikt nie widział problemu w mojej oraz koleżanki wiadomości, a tylko paeela, jeśli karamy wszystkich za promowanie/podjudzanie to wszystkich, a nie ⅔ użytkowników i to nie są jakieś domysły że ww. użytkownik pewnie pisał na pv, bo to jest po prostu logiczne, że skoro nikt nie widział w tym problemu to musiała się tym zająć wyższa administracja, bo sama z siebie nie scrollowałaby aby zobaczyć czy chatbox był spokojny tamtej nocy. I tak jak administratorka napisała, że kiedyś była taka sytuacja to mnie to nie obchodzi. Sytuacja ważna jest tu i teraz a nie kiedyś i gdzieś. 4. "Podpuszczanie/Podjudzanie publicznie na stefoboxie na temat swojego prywatnego DC, przez co użytkownicy z forum interesaują się innym nie sieciowym DC i są zabierani przez Ciebie na innego DC co podchodzi trochę pod reklamę i zabieranie ludzi na innego niż sieciowego DC, a to szkodzi sieci." Rozumiem, że użytkownik nie może podać swojego nicku+tagu discord, ale na swoim prywatnym profilu forum może dać wszystkie formy komunikacji z nim? Przykładowo Gadu-Gadu? Nie jest to promowanie innej platformy komunikacyjnej, która nie jest strefową? Może źle jest napisany punkt w regulaminie, a może trzeba zmienić aby użytkownik miał tylko możliwość wstawienia swojego ID ze steama. To by wyprostowało wiele takich akcji i niepotrzebnych odwołań. 5. "i dla sprostowania, gdy przewijałam czat by zobaczyc o co chodziło zobaczyłam Wasze wiadomości, przypomniała mi się sytuacja co była kiedyś, przegadaliśmy to z administracją ze nie jest to odpowiednie, szkodliwe i doszliśmy do wniosku w jaki sposób was ukarać." Najciekawsze jest to, że podczas przewijania czatu zobaczyłaś tylko wiadomości moje i @ Pupciassienkas , a kolega paeel niewidoczny jakby go tam nie było. Może zamiast skupiania się na jednej wiadomości, tak jak to warna dostała koleżanka na ss od Pani administratorki, to trzeba wprowadzić zakaz przeklinania na Chatboxie, aby nie promować patologii? Skoro już mamy karać za DOMYSŁY. Dla Dusi domysłem było to, że promuje swój serwer discord, a dla mnie domysłem było, że kolega paeel napisał do Ciebie wiadomość prywatną, więc "I nie rozumiem po co piszesz w tym temacie ze został on wczoraj ukarany i jakieś domysły ze pewnie pisał mi coś na pw. " Możemy zauważyć, że już w 1 zdaniu trochę sama sobie wykopałaś dołek. Odpowiedź na moje została napisana w sposób lekceważący, wydaje się jakby po prostu przeleciała okiem na odwal się i nie doczytała jej do końca. Pozdrawiam i życzę miłego wolnego piątku. 1 4 3 2 1 Counter-strike_Global_Offensive_2023.08.04_-_15.14.59.03.DVR_Trim.mp4 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 6 Stycznia 2023 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 9 godzin temu, mikey napisał: 2. Interesujący jest ostatni akapit, mój ulubiony mógłbym rzec nawet. Administratorka prosi aby pokazać gdzie użytkownik paeel "prowokuje/podpuszcza wspominając coś zachęcająco lub właśnie prowokująco podpuszczając o swoim lub czyimś ts/dc". Nie rozumiem chyba tego za bardzo. Ww. użytkownik ROZPOCZĄŁ i jako jedyny pisał o czyimś serwerze dc/ts nie w zachęcający sposób. Szukanie warna na siłę? Ss'y są trafne i w wersji chronologicznej co pokazuje kto tak naprawdę powinien zostać ukarany za promowanie jakiegoś serwera który nie jest strefowy i tu wystarczy po prostu chwila spokoju i przeczytania ze zrozumieniem. Wystarczyło przeczytać nie w sposób lekceważący i uważnie moje odwołanie. Nigdzie nie zostało wspomniane o "moim serwerze dc" I ponownie platforma komunikacyjna INNA niż strefowa została wspomniana przez paeela. Ty chyba nie rozumiesz, że Twoj warn nie tycyz się w ogóle tamtej sytuacji za którą dostał pael wtedy blokade i za bardzo nawiązujesz do tamtej sytuacji o ogólnie sytuacji paela, PISZESZ ODWOŁANIE OD SWOJEGO WARNA CZY SKARGĘ NA PAELA?? LUB JAKIEŚ NAWIĄZANIE DO NIEGO? Wiekszosc rzeczy co tutaj piszesz odbiega od tematu TWOJEGO WARNA, piszesz ODWOŁANIE OD SWOJEGO WARNA. 9 godzin temu, mikey napisał: "Co mnie interesuje najbardziej to skoro wszystko wydarzyło się teoretycznie tak dawno od danej sytuacji to gdzie była wtedy administracja?" Jak odpowiedzi nie było tak nadal nie ma. Było parę osób z wyższa rangą funkcyjną i jakoś nikt nie widział problemu w mojej oraz koleżanki wiadomości A kto był z administracji wyższej niby wtedy i to widział? Moderator? Który w sumie został zawołany żeby załatwić jedną sprawę? Bo od j@ w zwyż nikogo nie było z tego co widziałam, a tak jak wspomniałam wyżej omawialiśmy ten temat warnów dla Was na grupie 9 godzin temu, mikey napisał: i to nie są jakieś domysły że ww. użytkownik pewnie pisał na pv, bo to jest po prostu logiczne, że skoro nikt nie widział w tym problemu to musiała się tym zająć wyższa administracja, bo sama z siebie nie scrollowałaby aby zobaczyć czy chatbox był spokojny tamtej nocy. I tak jak administratorka napisała, że kiedyś była taka sytuacja to mnie to nie obchodzi. Sytuacja ważna jest tu i teraz a nie kiedyś i gdzieś. Nie pamietam czy wyżej o tym pisałam, ale tak scrollowałam sama z siebie zeby zobaczyć o co z pupy błaszczyk wybuchł i zobaczyłam tą sytuacje I zaczęliśmy to omawiać na grupie, a potem zostały wam nadane warny, a skoro CIebie nie interesuje ze podobna sytuacja byla kiedyś i ze teraz jets teraz i w tej sytuacji nagle nie uznajesz sprawiedliwości, że skoro kiedyś takie osoby za to samo zostały tak ukarane, ale wam sie nagle za to samo nie należy taka kara to jakim cudem wymagasz ode mnie czegoś czego nie uzajesz w sytuacji dla Ciebie nie pasującej? Cytat Jeśli karamy wszystkich za promowanie/podjudzanie to wszystkich, a nie ⅔ użytkowników 9 godzin temu, mikey napisał: Rozumiem, że użytkownik nie może podać swojego nicku+tagu discord, ale na swoim prywatnym profilu forum może dać wszystkie formy komunikacji z nim? Przykładowo Gadu-Gadu? Nie jest to promowanie innej platformy komunikacyjnej, która nie jest strefową? Wow, nie wierzę że takie coś napisałeś.. chyba trzeba zadzwonić do betoniarza.. Jezeli ty tego nie rozumiesz to nasza konwersacja nie ma najmniejszego sensu, ale tez juz wyjaśnię... gdyby strefa miała jakąś grupę założona przez wlascicieli na gg to wtedy tak gdyby ktos podawal inne grupy ludzia z forum 9 godzin temu, mikey napisał: Dusi domysłem było to, że promuje swój serwer discord, a dla mnie domysłem było, że kolega paeel napisał do Ciebie wiadomość prywatną, więc "I nie rozumiem po co piszesz w tym temacie ze został on wczoraj ukarany i jakieś domysły ze pewnie pisał mi coś na pw. " Możemy zauważyć, że już w 1 zdaniu trochę sama sobie wykopałaś dołek. "MOJ DC TO DC PRZYJAZNI I MILOSCI ONLY" nie nie moje domysly tylko na podstawie twojego wpisu na SB,a ty tutaj próbujesz specjalnie sprawe przeinaczyć i gadasz coś o swoich numerkach użytkownika dc xdd 1 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik mikey Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Dobry wieczór, Może zaczniemy od tego, że jest to ważna przynajmniej dla mnie sprawa więc chociaż trochę mogłabyś przyłożyć się do napisania poważnej odpowiedzi. Poprawić błędy ortograficzne to minimum, jakieś emotki? Bez przesady. W Twojej już 2 odpowiedzi nie widzę nic nowego czego nie napisałaś w pierwszej. Wysyłasz ciągle te same ss'y jakbym nie widział ich już tysiąc razy. "Ty chyba nie rozumiesz, że Twoj warn nie tycyz się w ogóle tamtej sytuacji za którą dostał pael wtedy blokade i za bardzo nawiązujesz do tamtej sytuacji o ogólnie sytuacji paela, PISZESZ ODWOŁANIE OD SWOJEGO WARNA CZY SKARGĘ NA PAELA?? LUB JAKIEŚ NAWIĄZANIE DO NIEGO? Wiekszosc rzeczy co tutaj piszesz odbiega od tematu TWOJEGO WARNA, piszesz ODWOŁANIE OD SWOJEGO WARNA." Jeśli w żadnej z obydwóch "rozprawek" nie widzisz żadnego odwołania się od mojego warna, a skargę na innego gracza, czy nawiązanie do niego co jest potrzebne bo tak jak już wspominałem jest osobą która jako jedyna promowała platformę komunikacyjną inną niż strefowa, ale jest bezwinny i bez kary (warnów) to ciekawe spojrzenie na całą sytuację. Nieco niekompetentne i mógłbym rzec stronnicze z mojego punktu widzenia. Wcześniej już wspominałem, ale znów wygląda to tak jakbyś w ogóle nie czytała i nie brała na poważnie mojego odwołania lub jak wolisz "skargi na innego gracza" na swoim profilu możesz w zakładce "metody kontaktu" dodać swoje Gadu-Gadu, Steam, Discord, Instagram a nawet Snapchat. Skoro w regulaminie jest punkt, że nie można promować swojego discorda, to dlaczego na profilu jest taka możliwość? Próbuję w kółko wyjaśnić Ci jedno zdanie "mój dc", a "mój serwer dc" to jest spora różnica, pomimo, że różni się jednym słowem. Jeśli w tej odpowiedzi podam swojego discorda czyli mikey#8244 to jest to promowanie? Przecież na profilu mogę to zrobić, a na chatboxie się powstrzymałem bo kto wiedział jak zareagują siły wyższe, a teraz się tego dowiedziałem. Ciekawe, że wspominasz o poprzednich warnach dla użytkownika paeel w kółko i w kółko, a ja bronie się na temat nadanego mi, a w odwołaniu przedstawiłem Ci całą historię od czego to się zaczęło, abyś zrozumiała dana sytuację. "A kto był z administracji wyższej niby wtedy i to widział? Moderator? Który w sumie został zawołany żeby załatwić jedną sprawę? Bo od j@ w zwyż nikogo nie było z tego co widziałam, a tak jak wspomniałam wyżej omawialiśmy ten temat warnów dla Was na grupie" - w tym przypadku to chyba brawa dla moderatora za czujność i dostępność podczas tego wydarzenia. Czemu nie dał mi, ani @ Pupciassienkas warna? Pewnie nie widział tam żadnego przekroczenia regulaminu, ale popularny ostatnio temat "kolesiostwo", ciekawe czy ten sam moderator gdyby był moim "kolegą" dałby mi 2 poprzednie warny. Może zanim zaczniesz oceniać to zapoznaj się z historią sytuacji oraz użytkownika z którym dyskutujesz. Niżej załączę ss'a z definicji słowa "promowanie" oraz niżej przykład najpopularniejszych form promowania danego produktu/platformy komunikacyjnej w tym przypadku. Ciekawie odpisałaś na odwołanie innego użytkownika dosłownie jakieś 10 minut temu. Kolega łamiąc regulamin ChatBox'a, odwołał się od kary, ponieważ jak sama na dole napisałaś: Ja osobiście nie dostałem żadnego ostrzeżenia, a skoro Twoim zdaniem też złamałem regulamin to gdzie moje ostrzeżenie? Proszę w takim razie o przyjęcie mojego odwołania, są to praktycznie identyczne sytuacje, a ze mną będziesz prowadzić takie rozmowy, a komuś innemu ściągasz "karę" ciekawie... Czasem po prostu wystarczy przyznać się do błędu, złego zrozumienia danej rzeczy i podania sobie ręki, zamiast toczenia wojny. Nie jestem w stanie sobie wbić do głowy faktu, że to było dla Ciebie promowanie JAKIEGOŚ serwera. Totalnie inaczej bym złożył chyba zdanie gdybym chciał wypromować swój serwer nie sądzisz? Pozdrawiam, kumpel od lektur. 3 1 1 2 2 2 Counter-strike_Global_Offensive_2023.08.04_-_15.14.59.03.DVR_Trim.mp4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Exsecratio Opublikowano 7 Stycznia 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Jeśli mogę się wtrącić to byłem na wielu sieciach i każde takie dzielenie się w grupy np. stali użytkownicy chatboxa vs zwyczajni bywalcy skutkowało spadkiem aktywności forum a finalnie upadkiem 1 1 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 7 Stycznia 2023 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Muszę zobaczyć ile ludzi jest mi podpierdalane na inne tsy/dc, bo może 3 warny to za malo 1 2 8 2 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 7 Stycznia 2023 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi