Użytkowniczka Smerfetka.LaLka Opublikowano 1 Lutego 2023 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 1. Nick: @ Smerfetka.LaLka 2. Kto nadał warna: @ Drako 3. Czas: Około godziny temu. 4. Powód: ,,Zakazane jest prowokowanie innych użytkowników, wszczynanie kłótni.'' 5. Dowody/SS: Śmiem się domyślać, że o to podsumowanie Torfa nazywane przez Drako prowokacją to to, za co dostałam te smaczne +1. Więc.. No nie zgodzę się, można nazwać tą wypowiedź dosadną, wulgarną, a nawet może ktoś mi tu zarzucić pomówienie, ze względu jak Torf został tam nazwany. Uważam jednak, że mimo iż jak wspomniałam wcześniej wypowiedź jest w jakiś sposób mocna i nawet wulgarna nie jest to prowokacja, jest to wyraźne i bezpośrednie podsumowanie kogoś oparte na dowodach zawartych w owym temacie. Nie była to prowokacja z dupy, która spadła z kosmosu. Nie uważam, aby uargumentowana opinia na czyjś temat była prowokacją, dlatego tez nie zgadzam się z nałożonym warnem. 1 1 3 1 Odnośnik do komentarza
Sponsor Drako Opublikowano 1 Lutego 2023 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 18 minut temu, Smerfetka.LaLka napisał: Nie uważam, aby uargumentowana opinia na czyjś temat była prowokacją, Pisanie, że kolor mózgu mu nie przyniósł, raczej nie jest uargumentowaną opinią. Napisałaś to tylko po to, by bardziej mu dowalić. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Smerfetka.LaLka Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 10 minut temu, Drako napisał: Pisanie, że kolor mózgu mu nie przyniósł, raczej nie jest uargumentowaną opinią. Napisałaś to tylko po to, by bardziej mu dowalić. Owszem nie jest uargumentowaną opinią, jest stwierdzeniem faktu, który sam poparł chwile później doczepiając się do mnie i innych osób na sb. 1 Odnośnik do komentarza
Sponsor Drako Opublikowano 1 Lutego 2023 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Gdybym napisał do prostytutki z nadwagą, że jest ulaną kurwą, to nie byłaby to prowokacja? Bo stwierdziłem fakt? 5 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Smerfetka.LaLka Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Ogólnie uważam, że to co właśnie napisałeś jak bardzo mocno zbędne. Jednak wytłumaczę Ci na tym przykładzie, który przytoczyłeś o co dokładnie mi chodzi. Owszem nie była by to prowokacja, byłoby to stwierdzenie faktu, fakt byłby tez taki ze nie masz kultury osobistej i nie pochyliłeś się nad tym czym owa sytuacja, która tak podsumowałeś jest spowodowana. To czy powiesz mamie, prostytutce czy własnej dziewczynie ,,jesteś ulana kurwa”, a faktycznie któraś z nich jest, jest faktem, a to czy powiesz to w taki sposób czy, ze są ,,puszyste” lub są większego rozmiaru to jakby Twoi wybór.. jakby to świadczy już o Tobie jak ubierzesz w słowa stwierdzenie faktu. Odnosząc się jeszcze do Twojego przykładu, sadze ze prowokacja byłaby dopiero wtedy jakbyś po słowach stwierdzających, ze owa dziewczyna jest ulana kurwa powiedział, ze nic z tym nie robi, ze jest tak bo tylko siedzi i żre itp. To byłby już aspekt prowokujący do dyskusji, ze nazwałeś ją tak, nie wiesz czemu tak jest i postawiłeś założenie z góry czemu tak właśnie jest. 2 Odnośnik do komentarza
Sponsor Drako Opublikowano 1 Lutego 2023 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 17 minut temu, Smerfetka.LaLka napisał: Ogólnie uważam, że to co właśnie napisałeś jak bardzo mocno zbędne. 28 minut temu, Smerfetka.LaLka napisał: fakt byłby tez taki ze nie masz kultury osobistej i nie pochyliłeś się nad tym czym owa sytuacja, która tak podsumowałeś jest spowodowana. Celowa hiperbolizacja bez kontekstu, by pokazać bardzo dosadne porównanie. Dla Ciebie prowokacja = prowokacja do dyskusji. Niestety nie zawsze tak to wygląda. Twój wpis miał na celu urazić torfa, co dla mnie jest równoznaczne z prowokacją / obrazą użytkownika. Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Smerfetka.LaLka Opublikowano 1 Lutego 2023 Autor Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 5 minut temu, Drako napisał: Twój wpis miał na celu urazić torfa, co dla mnie jest równoznaczne z prowokacją / obrazą użytkownika. Drako z całym szacunkiem, ale wiem lepiej co miałam na myśli pisząc to i nie miałam na celu urazić Torfa, wyjaśniłam to w odwołaniu i sadze, ze ta dyskusja jest już po prostu bezsensu. . Trzeba było dać za obrazę, miałoby to więcej sensu. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 19 Lutego 2023 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi