Użytkownik FunnyPuma Opublikowano 17 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 W jaki sposób otrzymane wykształcenie zmieniło Twoje życie? 1 Odnośnik do komentarza
zbój z gór old Opublikowano 17 Maja 2023 zbój z gór Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Dało mi wiele fajnych możliwości na rozwój w różnych dziedzinach pracy, a także jest ono przepustką na przyszłość. 1 Odnośnik do komentarza
Sprawiedliwy -slajdEN Opublikowano 17 Maja 2023 Sprawiedliwy Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 U mnie jeszcze nie jest to aż tak widoczne, ale po pięcioletnich studiach informatyki mogę z całą śmiałością powiedzieć, że ogromnie się rozwinąłem przez ten okres i zdecydowanie nie był to zmarnowany czas. Z jednej strony presja robienia czegoś więcej, ciągła nauka, żeby jakoś to wszystko pozdawać, z drugiej chęć samodoskonalenia, robienie własnych rzeczy, żeby zaspokoić swoje ambicje. W gruncie rzeczy nie wyobrażam sobie, że miałbym sam, bez studiów, prawidłowych wzorców, mentorów w postaci wykładowców itp. nauczyć się programowania, bo by mi się po prostu samemu nie chciało, bywam strasznie leniwym chujem xD Zresztą jak szedłem na studia to miałem w głowie, że ten brak papierka, albo głupi status studenta potrafi zamknąć dalszą ścieżkę kariery <pracodawca chętniej zatrudni osobę ze statusem studenta niż bez niego > i będę sobie pluł w brodę, że zakończyłem edukacje na wykształceniu średnim. 1 głowa do góry chłopie, będę zakładał ci pętle Odnośnik do komentarza
Użytkownik szmela Opublikowano 17 Maja 2023 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 po tym jak skończyłem liceum 2 lata temu mogę śmiało stwierdzić że wiedza z 3 lat nauki tam nic mi nie wniosła do życia. Studiuje aktualnie logistykę i być może jakbym wybrał technikum o kierunku logistycznym to dałoby mi to cokolwiek. Jednak myślę że 90% wiedzy "obowiązkowej" w szkołach nie jest do niczego potrzebna 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik FunnyPuma Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi