Premium NetaO RIP Opublikowano 16 Marca 2025 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2025 Twój nick: @ NetaO Nick oskarżonego: @ Hana_Montana Powód skargi: Hipokryzja, nadużywanie uprawnień, karanie jak mu się podoba, nie trzymanie się regulaminu. Opis sytuacji: A więc tak. Dlaczego w tej sytuacji dostaję +3 i w rezultacie blokadę na forum? Nikogo tutaj nie obrażam ani nie wyzywam. Piszę wprost, jak jest co jeszcze potwierdzam ss'em. Jeżeli chłop pożycza pieniądze od ludzi z forum, to niech też osoby z forum o tym wiedzą i mają świadomość, że kolejna osoba próbuję iść na skróty i pożyczać pieniądze od innych użytkowników forum i potem ich nie oddaje. Jakie tutaj wyzywanie lub prowokowanie? Ale jeżeli idziemy tym tokiem rozumowania to tutaj Pan administrator sam się zaorał i pokazuje tylko, jakim jest hipokrytą i uznaje zasadę mi wolno, ale innym nie. Sam misiaczku po banie Błaszczyka wbijasz na jego profil i wklejasz wasze prywatne rozmowy ze steam. I tutaj bardzo dobrze będzie pasował punkt regulaminu, za który dałeś mi trzy warny „3,5 Zakazane jest prowokowanie innych Użytkowników, wszczynanie kłótni.”, Dlaczego za tę sytuację ty nie poniosłeś żadnych konsekwencji. Zanim Błaszczyk dostał perma siedziałeś na utkanej nagle, gdy dostał perma się wychyliłeś i zacząłeś go ośmieszać. I pod tym postem zaczęła się gównoburza. I nie broń się tym, że ma perma to można, bo sam wyśmiewasz użytkowników forum, prowokujesz i zachęcasz do nagonki na niego, ale oczywiście najlepiej przypierdolić się tylko do tych, co Ci pasuje. Zrobiłem to samo co ty udostępniłem ss'a z prywatnej rozmowy i mój jest obrazą i prowokacją a twój już nie? Coś mi tutaj śmierdzi. Kolejna sprawa związana z konkursem memmaster. Za tego mema otrzymuję ostrzeżenie: Mem w żaden sposób nie łamię regulaminu. Memy mają różną formę i mogą to być wycinki rozmów, tak jak w tym przypadku. Ale oczywiście @ Hana_Montana uznał, że to jest nieśmieszne i otrzymałem warna bez wcześniejszego upomnienia. Oczywiście dodawał jakieś notatki do moich memów, ale jak wchodziłem, żeby zobaczyć, czego dotyczą mema już nie było, bo został usunięty, więc na logikę jak miałem odczytać upomnienie jak zaraz temat był usunięty? Żadnej z tych notatek nie mogłem odczytać bo wyskakiwał mi komunikat że zawartość jest niedostępna. A żadnej informacji na pw nie dostałem: Tutaj mamy poprzednią edycję mem mastera i jebanie @ Krip jak leci i tutaj jakoś nikt nie dostał ostrzeżenia i jego memy nie były usuwane czyżby są równi i równiejsi? Cytuję regulamin konkursu: "Memy nie mogą zawierać treści obrażających ani prowokujących innych członków sieci. Treści wulgarne, obraźliwe, dyskryminujące lub prowokacyjne będą natychmiast usuwane, a ich autorzy mogą zostać zdyskwalifikowani z konkursu." I te memy nie są nagle obrażające i ośmieszające innego użytkownika forum? Tutaj nagle wszystko jest okej? Chłopak ma problemy z hazardem, a Hana postanowił z tego jeszcze zrobić zabawę i kontent na forum zamiast zastopować tę nagonkę. Ale, jak widać, w tym przypadku problemu nie ma. Dopiero jak ja coś wstawiam, to jest obrażające i prowokujące. Albo bawimy się w memy i traktujemy wszystkich jednakowo albo się nie bawimy i trzymam się tych samych zasad. Data i godzina zdarzenia: kilka dniu temu Miejsce zdarzenia: forum Dowody: wyżej Coś od siebie: essa EDIT: Ty udajesz czy serio teraz? Co z tego że dałeś mi notatkę jak w tym samym czasie ukrywałeś lub usuwałeś mój post. Jak miałem się z nią zapoznać? Myślisz trochę? Nie złamałem żadnego punktu regulaminu więc punkt który wrzucasz "5.10 Użytkownicy którzy często są blokowani/posiadają dużą ilość ostrzeżeń będą traktowani surowiej z względu na ich zachowanie. " Jest z dupy tak jak i twoja odpowiedź na tą skargę. Później na CB wkleiłem regulamin konkursu w którym nie ma żadnej wzmianki o warnowaniu użytkowników za niewłaściwe memy tylko dyskwalifikacja więc czemu tego nie zrobiłeś? Obecnie nie pozwalacie wcześniej pozwalaliście żelazna logika. 5 1 1 1 Pozdrawiam Sławomir Mentzen. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Hana_Montana Opublikowano 16 Marca 2025 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2025 1 godzinę temu, NetaO napisał(a): Dlaczego w tej sytuacji dostaję +3 i w rezultacie blokadę na forum? Nikogo tutaj nie obrażam ani nie wyzywam. Piszę wprost, jak jest co jeszcze potwierdzam ss'em. Jeżeli chłop pożycza pieniądze od ludzi z forum, to niech też osoby z forum o tym wiedzą i mają świadomość, że kolejna osoba próbuję iść na skróty i pożyczać pieniądze od innych użytkowników forum i potem ich nie oddaje. Jakie tutaj wyzywanie lub prowokowanie? Ukrywałem Twój post trzy razy i dodawałem notatki. Nie będę się bawił w Twoje dziecinne gierki. 5.10 Użytkownicy którzy często są blokowani/posiadają dużą ilość ostrzeżeń będą traktowani surowiej z względu na ich zachowanie. 2 godziny temu, NetaO napisał(a): Oczywiście dodawał jakieś notatki do moich memów, ale jak wchodziłem, żeby zobaczyć, czego dotyczą mema już nie było, bo został usunięty, więc na logikę jak miałem odczytać upomnienie jak zaraz temat był usunięty? Żadnej z tych notatek nie mogłem odczytać bo wyskakiwał mi komunikat że zawartość jest niedostępna A jakoś później na chatboxie wiedziałeś dlaczego Twoje posty są ukrywane. Nie Ty decydujesz, co administracja ma ukrywać, a co nie. Powołujesz się na MemMastera nr 1 z lipca 2024 roku, ale od tamtej pory zasady się zmieniły. Obecnie nie pozwalamy na wstawianie memów nie na miejscu i teraz bardziej o to dbamy. Tym bardziej, że wrzuciłeś jedynie zrzut ekranu z prywatnej wiadomości, który nawet nie jest memem. Tak jak teraz, tak i wtedy, zbyt mocne memy były ukrywane. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Eryk Opublikowano 17 Marca 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2025 W dniu 16.03.2025 o 21:14, NetaO napisał(a): Cytuję regulamin konkursu: "Memy nie mogą zawierać treści obrażających ani prowokujących innych członków sieci. Treści wulgarne, obraźliwe, dyskryminujące lub prowokacyjne będą natychmiast usuwane, a ich autorzy mogą zostać zdyskwalifikowani z konkursu." Ale od mojego mema to się odpierdol Hana_Montana, 17 Marca 2025 4.7A) W skargach forumowych mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Moderator, Administracja Forum, użytkownicy forum jeżeli mają dowody dotyczące skargi lub były świadkami/uczestnikami danego wydarzenia. 1 5 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 29 Marca 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2025 Również nie rozumiem co było prowokującego/obrażającego w tym skrinie, który wstawiłeś w memmaster, tym bardziej że Hana zrobił to samo, lecz w statusie, gdzie kontekst tego już był bardziej prowokujący i nie na miejscu jak na jego rangę. Co do Twojego posta Już bardziej doczepiła bym się do tego, że jest to post nie na temat, bo ani to śmieszne ani nie wiadomo o co chodzi, co innego gdybyś go jakoś przerobił/dodał coś, ale to szczegół, bo notki i warny zostały dodane z zupełnie innym powodem. (+każdy też ma inne poziomy "żartów") Nie wspominając już o tym, że Kushman dodał w swoim memie tego skrina i nie został jego post ani ukryty ani ukarany. Spoiler Z kwestią notek i ukrywania postów myślę, że Hana nie pomyślał i zapomniał, że jak doda Ci notkę i ukryje post to nie będziesz tego widział, więc po prostu nieporozumienie, no raczej specjalnie tego nie zrobił. Myślę, aby było sprawiedliwie to po prostu tego jednego warna co dostałeś w konkursie Ci cofnę z powodów co wymieniłam wyżej, pozostałe trzy warny nie wiem za co masz? może za jakąś sytuacje na strefoboxie? (nie są one do żadnego tematu ani postu przypisane, więc nie znam zbiegu zdarzeń ani sytuacji) A Hana dostanie upomnienie słowne, nie wiem czy obecnie należy mu się jakaś większa kara, ale zostanie to przekazane do @ Anox i ewentualnie on podejmie jakieś dalsze kroki i będzie miał to na uwadze. 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 29 Marca 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2025 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi