Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ROZWIĄZANY] Problem z podszywkami

Kuba555

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Opis błędu: 

Na only dd2 nie ma skutecznej metody zwalczania podszywek. Pewien upoś nabił mi 100 fragów na minusie, a że ma zmienne ip + zmienne steam id to taki ban jak ten: https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=1762 nic nie wskórają bo nie dość że liczba zgonów dalej rosła po tym banie to jeszcze wczoraj ten gościu pisał do mnie z innego konta - jak tam moje k/d xD

Teoretycznie taka osoba może uwalać statystyki dowolnej osoby, np jakiejś z top 10 i chyba klewer coś pisał że też ktoś grał na jego nicku. I tak więcej gram na FFA ale że tutaj zawsze są ludzie do grania to miło by było nie mieć podobnego problemu w przyszłości, zwłaszcza że gdzie indziej można dostać bana np za kulturę

I teraz pytanie czy dałoby się np. ustawić hasło na swój nick? Bo na innej sieci tak jest że można to zrobić po tym jak się wykupi u nich dowolną usługę. Albo jeszcze lepiej - zrobić jakimś pluginem tak, żeby non steam nie mógł ustawić sobie naszego nicku. Bo zwykły ban nic nie da na takiego kogoś

Miejsce występowania: na  pewno only dd2, nie wiem jak tam z resztą

@ Trivor  @ Hana_Montana

Edytowane przez Kuba555
  • Zasłużony

@ Kuba555 nie wiem jak z poziomu kupowania usług na serwerze, ale jeśli kupujesz usługę poprzez sklep na stronie, masz możliwość kupna usługi na NICK+HASŁO i po problemie.

https://strefaskilla.sklepcs.pl/

image.png

• Lubię to! 1

• Użytkownik

@ Krzysiek A wie ktoś z administracji czy przez sklep sms na serwerze się tak da zrobić? bo wolałbym tam
Druga sprawa - co jeśli usługa taka jak np. wykupienie slota wygaśnie bo minie określony czas? Dalej będzie te hasło na nick działać czy nie?

Edytowane przez Kuba555
  • Zasłużony
7 godzin temu, Kuba555 napisał(a):

@ Krzysiek A wie ktoś z administracji czy przez sklep sms na serwerze się tak da zrobić? bo wolałbym tam
Druga sprawa - co jeśli usługa taka jak np. wykupienie slota wygaśnie bo minie określony czas? Dalej będzie te hasło na nick działać czy nie?

Jeśli usługa wygaśnie to i hasło wygasa, wydaje mi się że na serwerze podczas zakupu podajesz hasło, chyba nawet innej opcji nie ma jak NICK+HASLO.

Przez sklepik internetowy masz wygodniej, możesz podejrzeć do kiedy jest ważność usługi itd ;D

Druga rzecz to nawet jak nie interesują cię usługi na serwerze, a zależy ci tylko na haśle to VIP kosztuje 25zl na zawsze / 12.5zl na 100dni, to chyba nie duży koszt za samo hasło? 😅

• Użytkownik

Patrzyłem teraz na serwerze i nie było na liście żadnej usługi "na zawsze", a max to jedynie takie na 100 dni

.

Edytowane przez Kuba555
  • Zasłużony

@ Kuba555 chyba dosłownie każdą usługę z DD2 można wykupić na zawsze, wystarczy się zalogować do sklepu na stronie, czy też napisać do Trivora na PW. Jeśli ci tak zależy na haśle na nick, możesz np. wykupić sobie slota na zawsze, koszt 30zł a masz dwa w jednym, nie dość że będzie hasło to i slot w razie czego ;p

• Lubię to! 1

• Użytkownik

No dobra, sprawę można uznać za zamkniętą bo w sklepie rzeczywiście jest opcja wykupienia slota z hasłem na zawsze. Eh jakoś odżałuję te kilka czekolad Milka/wódę

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]