Użytkownik Siusiaczek 12,8cm Opublikowano 3 Maja 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2025 Daję znać, że nie jest to do skarga, tylko proszę o wyjaśnienie jednej rzeczy, ale po prostu dostosowuję się do wzoru. 1. Twój Nick: Siusiaczek 12,8cm 2. Nick oskarżonego: h0w?! | 3. Czas zdarzenia: 03.05.2025 r. godz. ok. 12:00 4. IP/SID oskarżonego: nie posiadam, bo nie mam jak tego zebrać, bo nie mogę wejść na serwer 5. Powód skargi: Nierówne traktowanie 6. Opis sytuacji: Dostałem bana na 30 minut za txt. Tak, wszedłem na skałkę na DD2 i nie mam z tym problemu, że dostałem karę, a jedynie z tym, że dostałem ją na 30 minut, czyli maksymalny wymiar kary (wg taryfikatora) bez żadnego ostrzeżenia. Szkodliwość mojego czynu była niska, bo został ostatni przeciwnik dojeżdżany przez resztę teamu w całkiem innej części mapy, więc nawet nie wykorzystałbym swojej pozycji. Ale ok. Zastanawia mnie jedynie dlaczego ja dostałem od razu maksymalną karę za swój wybryk, a jak ktoś np. siedzi na respie to dostaje slapy (zamiast od razu ban na np. 30h) albo typ obraża innych od ku*ew (to np. admin mógł nie widzieć), ale jak mówi do admina, że może mu op*ier*dolić pęto itd. to nic XD Proszę o wyjaśnienie, będę wdzięczny. 7. Dowody (Demko,ssy,świadkowie): Tutaj akcje np. z kampieniem na repsie, obrażaniem itp.: http://762494.hltv2.pukawka.pl/hltv-2505031203-de_dust2-1746266580-1746267780.zip Tutaj mój banik: http://762494.hltv2.pukawka.pl/hltv-2505031224-de_dust2-1746267840-1746269040.zip Odnośnik do komentarza
Opiekun UBT CS 1.6 h0w Opublikowano 3 Maja 2025 Opiekun UBT CS 1.6 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2025 Grasz na serwerze nie od dzisiaj. Wiedziałeś jak wygląda sprawa związana z txt, dostałeś bana i tyle. Za siedzenie na respie również są bany (proszę zobaczyć bansa). Kiedy mam możliwość i widzę gdy ktoś robi przewinienia każdorazowo karam, kiedy jestem w grze i nie widzę wystarczy zrobić zgłoszenie u@ a takowych nie widziałem. Co do obrażania przez gracza, dostał ostrzeżenie i sytuacja się nie powtórzyła, jeśli uznał bym że próbuje mnie obrazić celowo (nie dla żartu) wtedy bym go zbanował. Tyle ode mnie. Jeżeli jest 1:28 i kogoś slapuje, to nie dlatego że nie chcę banować, lecz dlatego że w danym momencie nie udało jej się z tego respa kogoś zabić, jeśli by się nie ruszyła a kogoś by zabiła wtedy bym zbanował. Bardziej mam na myśli to że Ty wszedłeś na txt świadomie, a będąc na trapie do 1:28 nie zawsze zwróci się uwagę na czas 6 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Siusiaczek 12,8cm Opublikowano 3 Maja 2025 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2025 (edytowane) Okej, ale nadal nie rozumiem dlaczego np. gracz Onna dostaje slapy za siedzenie na respie mimo, że na serwerze, też jak ja, nie gra od dziś. Ja wiem, że banujesz i fajnie, tylko nie widzę w tym konsekwencji. Ktoś dostaje od razu bana, ktoś inny nie. "Jeżeli jest 1:28 i kogoś slapuje, to nie dlatego że nie chcę banować, lecz dlatego że w danym momencie nie udało jej się z tego respa kogoś zabić, jeśli by się nie ruszyła a kogoś by zabiła wtedy bym zbanował." Kogo ja zabiłem z txt? Nawet nikogo nie widziałem, bo tak jak pisałem, było już praktycznie po rundzie. Pisząc takie rzeczy tym bardziej nie rozumiem Twojego podejścia XD Edytowane 3 Maja 2025 przez Siusiaczek 12,8cm Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Onna Opublikowano 3 Maja 2025 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2025 boże św. Dajcie mi tego bana żeby kolega sie poczuł lepiej 1 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Siusiaczek 12,8cm Opublikowano 3 Maja 2025 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2025 Nie chodzi mi o to, żeby komuś dawać bany, a komuś nie. Tylko o nierówne traktowanie graczy i zwykłe kolesiostwo. 3 godziny temu, h0w napisał(a): Co do obrażania przez gracza, dostał ostrzeżenie i sytuacja się nie powtórzyła, jeśli uznał bym że próbuje mnie obrazić celowo (nie dla żartu) wtedy bym go zbanował. Mogłeś mi też dać ostrzeżenie i sytuacja by się nie powtórzyła. 3 godziny temu, h0w napisał(a): Za siedzenie na respie również są bany (proszę zobaczyć bansa). Jeżeli jest 1:28 i kogoś slapuje, to nie dlatego że nie chcę banować, lecz dlatego że w danym momencie nie udało jej się z tego respa kogoś zabić, jeśli by się nie ruszyła a kogoś by zabiła wtedy bym zbanował. Sprawdziłem tego bansa. Pierwszy lepszy przypadek: https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=2728 Ten gracz też nikogo nie zabił będąc na respie po czasie, a od razu poszedł ban za 5 minut. 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 4 Maja 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2025 Witam.Dzięki za zgłoszenie i przedstawienie swojej perspektywy. W Twoim przypadku kara została nałożona zgodnie z taryfikatorem. Z tego co mi wiadomo to już jakiś czas temu robiłeś to samo i zostałeś wtedy upomniany. Musisz też zrozumieć, że każdy z nas (chodzi o adminów) jest uczulony jeśli chodzi o wchodzenie na txt i praktycznie zawszę jest to ban na 30min, dlatego w tym przypadku dobra reakcja admina. Co do nierównego traktowania, to w wypadku gdy ktoś siedzi po czasie na respie zazwyczaj jest to slap/kick/ban 5min. Jest to na tyle elastyczne, że każdy admin interpretuję i karze dostosowując się do sytuacji, dlatego i tutaj nie ma się do czego doczepić. Jeśli chodzi o zaczepki, zostało to wyjaśnione. Podsumowująć admin@ h0w zareagował słusznie i nie ma się do czego przyczepić. 6 Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 4 Maja 2025 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2025 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi