fent Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2025 (edytowane) Nick z CS: macius gaming Admin banujący: DiaBliK Serwer: StrefaSkilla.pl [ONLY DD2 #1][RES 1.08] [Darmowy SVIP o Godzinie][Powiekszony Ranking][Medale | RANG Data zdarzenia: 01.08.2025 - 16:32:56 Steamid: STEAM_0:1:525923608 Opis sytuacji: Zanim przejdę do opisu sytuacji chciałbym coś wyjaśnić. sgs = ctrl+ kucanie na scrollu, a gs = kucanie na samym scrollu. Można robić sgsy i gsy w miejscu lub w biegu lub gdy chcemy wychylić na kogoś. Sgsy i gsy to nie tylko rozpędzanie się na nich. Chillowałem długo sobie na serverze gdy admin "I Love Marry James" kulturalnie poinformował, że nie można robić sgsów i gsów po tym jak powiedziałem, że nie widziałem na forum nigdzie informacji o tym. Gracze jak i Admin pokazali mi jednak, że szukałem źle na forum i znalazłem regulamin servera only dd2. Za to w regulaminie: 2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "). Zastosowałem się do tego, jak widać na demku staram się nie robić sgsów ani gsów. W tym czasie reszta(nie wszyscy tylko pare osób) graczy robi. Jeżeli jest napisane w regulaminie, że jest "Zakaz używania/stosowania" no to tego nie robimy tak? Jednak administrator "I Love Marry James" oraz "DiaBliK" uważają inaczej. Według nich można np. biegać i wychylać się robiąc gsy i sgsy. Na u@ pisałem kilka razy o tym jak ktoś robi sgsy. Dwóch adminów na serverze, zero reakcji. Mówię sobie okej, po prostu fajnie. Nowa runda się zaczeła i padły takie słowa od "admina" DiaBliK: "Macius przestan płakać" "Naucz się co to sgsy" Jeżeli nie jest to prowokacja bo sami się do mnie ludzie jak i administracja przypierdala dosłownie o sgsy i gsy to nie ma problemu. Ale jak już ja po moim banie chwilowym tam około 1 godzine bo zwyzywałem go nie wiedząc, że to "admin". Wbiłem i zapytałem się normalnie "admina" DiaBliK czy się nauczył co to sgsy i gsy. Ten stwierdził, że da mi bana na 1 dzień bo czemu nie. Gram 11-12 lat na hnsie i jak usłyszałem taką głupotę od niego to aż skręca. Uważam, że regulamin powinen być zmieniony pod tym względem lub dodać, że chodzi o rozpędzanie się na sgsach i gsach. Tutaj są 2 linki do banów które były, demko to jest tam gdzie wyzywałem admina to tego się przyznaje chociaż tak jak pisze, nie wiedziałem, że to admin. Nie mogłem i nie ukrywam nie chce bo wydaje mi się, że zaraz zamkną ten temat, nie wstawiałem 2 demka gdzie wbiłem na dosłownie 1 minute i zapytałem się "admina" DiaBliK o to czy już wie co to sgsy. Link do bana z amxbans: https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=1132 https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=1134 Czas niezbyt inteligentnej mowy "admin" DiaBliK: 18:26 (Początek rundy) Demko megawrzuta.pl/1hjoumqg (Na całym demku widać jak sam admin DiaBliK robi sgsy, w moim przypadku nie ma PRAWIE (mogłem się zapomnieć) żadnego gsa ani sgsa) Edytowane 1 Sierpnia 2025 przez fent dodany czas z demka 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik JanuszHD Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @ DiaBliK zapraszam do wypowiedzi. Odnośnik do komentarza
Sponsor DiaBliK Opublikowano 2 Sierpnia 2025 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2025 W dniu 1.08.2025 o 17:44, fent napisał(a): Nick z CS: macius gaming Admin banujący: DiaBliK Serwer: StrefaSkilla.pl [ONLY DD2 #1][RES 1.08] [Darmowy SVIP o Godzinie][Powiekszony Ranking][Medale | RANG Data zdarzenia: 01.08.2025 - 16:32:56 Steamid: STEAM_0:1:525923608 Opis sytuacji: Zanim przejdę do opisu sytuacji chciałbym coś wyjaśnić. sgs = ctrl+ kucanie na scrollu, a gs = kucanie na samym scrollu. Można robić sgsy i gsy w miejscu lub w biegu lub gdy chcemy wychylić na kogoś. Sgsy i gsy to nie tylko rozpędzanie się na nich. Chillowałem długo sobie na serverze gdy admin "I Love Marry James" kulturalnie poinformował, że nie można robić sgsów i gsów po tym jak powiedziałem, że nie widziałem na forum nigdzie informacji o tym. Gracze jak i Admin pokazali mi jednak, że szukałem źle na forum i znalazłem regulamin servera only dd2. Za to w regulaminie: 2.6 Zakaz używania/stosowania "Ground Strefe Jump" "G-Strafe" / "Stand-up Ground Strefe "). Zastosowałem się do tego, jak widać na demku staram się nie robić sgsów ani gsów. W tym czasie reszta(nie wszyscy tylko pare osób) graczy robi. Jeżeli jest napisane w regulaminie, że jest "Zakaz używania/stosowania" no to tego nie robimy tak? Jednak administrator "I Love Marry James" oraz "DiaBliK" uważają inaczej. Według nich można np. biegać i wychylać się robiąc gsy i sgsy. Na u@ pisałem kilka razy o tym jak ktoś robi sgsy. Dwóch adminów na serverze, zero reakcji. Mówię sobie okej, po prostu fajnie. Nowa runda się zaczeła i padły takie słowa od "admina" DiaBliK: "Macius przestan płakać" "Naucz się co to sgsy" Jeżeli nie jest to prowokacja bo sami się do mnie ludzie jak i administracja przypierdala dosłownie o sgsy i gsy to nie ma problemu. Ale jak już ja po moim banie chwilowym tam około 1 godzine bo zwyzywałem go nie wiedząc, że to "admin". Wbiłem i zapytałem się normalnie "admina" DiaBliK czy się nauczył co to sgsy i gsy. Ten stwierdził, że da mi bana na 1 dzień bo czemu nie. Gram 11-12 lat na hnsie i jak usłyszałem taką głupotę od niego to aż skręca. Uważam, że regulamin powinen być zmieniony pod tym względem lub dodać, że chodzi o rozpędzanie się na sgsach i gsach. Tutaj są 2 linki do banów które były, demko to jest tam gdzie wyzywałem admina to tego się przyznaje chociaż tak jak pisze, nie wiedziałem, że to admin. Nie mogłem i nie ukrywam nie chce bo wydaje mi się, że zaraz zamkną ten temat, nie wstawiałem 2 demka gdzie wbiłem na dosłownie 1 minute i zapytałem się "admina" DiaBliK o to czy już wie co to sgsy. Link do bana z amxbans: https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=1132 https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=1134 Czas niezbyt inteligentnej mowy "admin" DiaBliK: 18:26 (Początek rundy) Demko megawrzuta.pl/1hjoumqg (Na całym demku widać jak sam admin DiaBliK robi sgsy, w moim przypadku nie ma PRAWIE (mogłem się zapomnieć) żadnego gsa ani sgsa) o pierwsze – gracz nie został zbanowany za SGSy. Pierwszy ban na 1 godzinę został nałożony wyłącznie za zachowanie – brak kultury wobec administratora. Nie ma tu znaczenia, czy wiedział, że jestem adminem – na serwerze obowiązują podstawowe zasady szacunku i komunikacji. Każdy gracz może po otrzymaniu bana sprawdzić w AMXBans za co i od kogo został ukarany, więc tłumaczenie, że nie wiedział, jest zwyczajnie nieprzekonujące. Po odbyciu tej kary, gracz wrócił na serwer i od razu napisał do mnie w sposób, który był ewidentnie prowokacyjny: „nauczyłeś się już co to SGS?”. To nie była luźna zaczepka, tylko kontynuacja wcześniejszej napinki, próba zrobienia ze mnie osoby niekompetentnej. Dlatego dostał drugiego bana – tym razem na 24 godziny – za prowokację i dalsze podgrzewanie konfliktu. Co do zgłoszeń, które Macius kierował na u@ – były one nieuzasadnione i z czasem przerodziły się w spam. Mówił m.in. o tym, że gracz Wujek rzekomo używa SGS. Znam gracza Wujek i wiem, że nawet nie potrafi tej techniki wykonywać, a tym bardziej nie używa jej w sposób zakazany. Zamiast pojedynczego zgłoszenia – mieliśmy ciągłe marudzenie, pretensje i oskarżenia, które niczemu nie służyły poza robieniem zamieszania. Padł też argument, że „admin sam robi SGS”. No to odpowiadam wprost: nie robię SGSów. Każdy, kto ma choć minimalne pojęcie o tej technice, wie, że nie chodzi o samo kucnięcie na scrollu, tylko o konkretny ruch wykorzystywany do rozpędzania się w sposób nienaturalny. Jeśli ktoś na demku zobaczy, że przykucnąłem na scrollu i mówi, że to SGS, to po prostu nie rozumie, o czym mówi. Zarzuty, że „inni robili SGS, a tylko ja dostałem bana” są typowym tłumaczeniem „bo inni też tak robili”. Jako admin nie jestem w stanie widzieć wszystkiego jednocześnie – reaguję na to, co mogę potwierdzić. Jeśli coś mi umknie, zgłaszacie to – ale raz, normalnie. A nie spamujecie i robicie aferę, że cały serwer oszukuje, tylko wy jesteście poszkodowani. Co do regulaminu – jest jasny. Punkt 2.6 mówi wyraźnie o zakazie stosowania SGS, GS i stand-up ground strafe. Nie ma tam żadnych wyjątków. I jako admin, sam się do tego stosuję. Jeśli komuś się wydaje, że gram niezgodnie z tym, co sam egzekwuję – niech poda konkret, czas z demka, sytuację. A nie rzuca oskarżenia bez pokrycia. Na koniec – ja naprawdę mam luz, ale są granice. Nie mam problemu z rozmową, nawet krytyką. Ale nie toleruję wycieczek personalnych, wyśmiewania mnie jako admina czy prób pokazywania, że „admin nie wie, co robi”. Nie po to poświęcam swój czas, żeby być chłopcem do bicia. Można było wszystko rozwiązać spokojnie, ale wybrana została droga prowokacji i konfliktu – więc konsekwencje były nieuniknione. Ban był zasłużony. A cała ta „obrona” gracza to klasyczne odwracanie kota ogonem. Wszyscy jesteśmy równi wobec regulaminu – bez wyjątków. 3 🖤 **DiaBliK** – Niczym cień w mroku, nieuchwytny i niepokonany. ⚡ 🔥 Nie jestem Twoim wrogiem. Jestem Twoim końcem. 💀 ⚡ Zawiodłeś się na mnie? Czas zapłacić. 🔥 Odnośnik do komentarza
Użytkownik JanuszHD Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Po obejrzeniu demka zgadzam się z adminem. Nie wykonywał on SGSów, tylko dosłownie zwykłe skakanie ze spadochronem. A po tej wiązance którą usłyszałem w stronę admina - twój następny ban za zwyzywanie kogokolwiek (nawet zwykłego gracza) będzie trwał co najmniej 7 dni. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik JanuszHD Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi