Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODRZUCONA] [PROPOZYCJA] - Skoki VIP

VitaY

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam wszystkich.

Mam pewną propozycję która ucieszyła by wielu zarówno starych weteranów gry (jak ja również) anie i innych uczestników rozgrywki na serwerze Only DD cudowne 2.

Panowie i panie, otóż nie jestem przeciwny podwójnym skokom dla ocazywiście wiary, która finansowo wspomaga serwer kupując VIp,ka.. Oczywiście że powinni oni mieć przywileje. 

Moją propozycją natomiast jest to, aby przez pierwsze 5 do 10 sekund przy starcie rundy, odebrać osobnikom uprzywilejowanym te podwójne skoki z racji tego że, zanim ja dojdę na galę będąc w CT, człowieczek z Terro już zeskakuje do respa CT. Tak nie może to wyglądać. Prosiłbym o rozważenie tej propozycji ponieważ jest to bardzo uciążliwe momentami dla wszystkich graczy i psuje rozgrywkę. Jest to bardzo nie na miejscu, że w tak szybkim tempie gracz przefrówa mapę i znajduje się w miejscu naszych narodzin, gdzie połowa dopiero wybiega z respa. 

Dziękuję za uwagę.

Edytowane przez VitaY
  • Lubię to! 3
  • WTF 1
  • Spamer Strefoboxa

Ciekawa propozycja. To samo jest w druga stronę gdzie CT można powiedzieć,ze wybiega już z górnego trupa na resp TT.

• Lubię to! 2

Ja jestem na NIE

Jaki serwer nie pasuje to możesz zawsze zmienić serwer

Pozatym już ta propozycje przerabiali heh

Edytowane przez Siusiu majtek
  • Lubię to! 2
  • Dislike 2
  • Użytkownik
W dniu 10.01.2026 o 09:26, Siusiu majtek napisał(a):

Ja jestem na NIE

Jak serwer ma zarabiać na siebie? Chcesz też możesz sobie wykupić skoki a nie pisać zbędne propozycje. Jak ci nie pasuje to zmień serwer

Pozatym już ta propozycje przerabiali heh

Kolego czytaj ze zrozumieniem. Tu nie chodzi o usunięcie podwójnego skoku tylko ograniczenie go przez pierwsze 10 sek. aby każdy mógł normalnie dojść na bs`a. Każdy wie, że dużo osób przyśpiesza na spadochronie i często tak jest, że dojdziesz do trupa, a CT już tam jest, później są bany za stanie przed trupem czy coś. Dla mnie pomysł dobry i warto go rozważyć. 

Jestem za ograniczeniem podwójnego skoku przez pierwsze 10 sek. 

• Lubię to! 2
  • Ha ha 1
  • Użytkownik

Jako człowiek korzystający z tej przyjemności jestem PRZECIW ponieważ napędza to dynamikę gry. CAŁOŚĆ mojego wywodu będzie porównywane SKOCZEK TT DO SKOCZEK CT gdzie nie będę jakoś bardzo rozpisywał i rozkładał każdej pozycji na czynniki pierwsze gdy jest możliwość szybkiej utraty życia lub zniwelowania przewagi pozycji uzyskanej poprzez skoki ale chciałbym, żebyście zrozumieli chociaż myśl przewodnią ponieważ rozumiem, że skoki dają przewagę ale w ten sposób serwer może funkcjonować bo jednak kupują ludzie usługę.

Zaczynając to pozycja górny trup jest możliwa do zajęcia przez TT szybciej niż CT, tutaj jedynie CT może zająć trupa do schodów ale ryzykując, że TT zestrzeli ich z awp na midzie lub ktoś ich zajdzie od pleców w dolnym. Skok na skrzynki mid oczywiście może dawać przewagę do wcelowania się w ciemnie ale tak samo można sobie stworzyć przewagę nad taką pozycją poprzez skrzynki w ciemni. Zajęcie gali jest starcie przy skrzynkach więc jeden flesz i ct lub tt gubi jakikolwiek sens starcia tam. Porównujesz, że TT skacze do respa CT gdy ty dopiero z respa wychodzisz to polecam grać od początku rundy a nie kupować przez 3-4 sekundy broń gdzie ja już jestem w połowie gali mid i trzeba dodać, że cały ten proces ma bardzo dużo możliwości, że TT straci życie ponieważ naraża się na pierwsze; wcelowaną awp na midzie, wcelowany gość z dolnego, wcelowany gość z romana a także starcie z innym skoczkiem na gali. Starcia na longu tutaj rzeczywiście jest przewaga TT i może szybciej taki lotnik wcelować się w wyjście za rogu czy też być już poza anarchią ale również naraża się na otwartą przestrzeń gdzie można w kilka osób go szybko zlikwidować lub poprzez jednego flesza jego zapędy ukrócić. Trzeba brać pod uwagę to, że daje do dynamikę gry i uważam, że to w jaki sposób to funkcjonuje dzisiaj po wielu zmianach chociażby po ograniczeniu prędkości osiąganej przy użyciu spadochronu, braku smoke za VIP i SVIP oraz ograniczeniu awp do 4 sztuk jest naprawdę bardzo dobrze wyważone i jednak daje możliwość dynamicznej gry w której CT nie ma aż tak dużej przewagi a co by nie mówić posiadało ją w warunkach bez żadnych ulepszeń a mówimy tutaj gdzie gramy 15vs15. 

Uważam, że całość tej propozycji jest stworzona na szkodę dobrych graczy którzy budują przewagę poprzez szybsze zajmowanie pozycji napędzając dynamikę rund gdzie przy tej ilości osób jest to wskazane. Dlatego nie widzę sensu w ograniczaniu użycia skoków chyba, że mówimy tutaj o likwidacji ich co dla serwera na pewno by było czymś bardzo bolesnym więc powątpiewam w taką sytuację.

Edytowane przez gilu
  • Lubię to! 1
  • Ha ha 1
  • xD 1
  • de

Nie wiem czy do końca podwójny skok działa na to z czym jest problem, ale fakt gram 95% ct, boli jak masz dobre "miejsce narodzin" idziesz na dl. a tam już jest koleś, za skrzynką, albo ostatnio jest już na dl!. Tak samo dziś napisałem, że koleś był na B, nie w górnym, nie wychodził, ale był na "B", ty wbijasz a on już tam jest. Ewidentnie coś jest nie tak- mechanika gry została dawno rozpracowana, ale podwójny skok ma z tym mało wspólnego 

• Użytkownik

Wszystko jasne i zrozumiałe. Dziękuję serdecznie wszystkim za odpowiedzi oraz poświęcony czas. Pozdrawiam i zostawmy ten temacik otwarty jeszcze dla być może innych graczy, którzy chcieliby się wypowiedzieć na ten temat.

• 420

Była już o tym gadka @ Siusiu majtek podał temat. Po co mi skoczek jak z początku go nie mogę używać no normalnie propozycja rozjebana. 

Na nie 🫣 

image.png.df4fd15ceb75a38cd0da0c6225d185eb.png 

image.png.a79d488115bc0d45a9a0ecfb82b51530.png

image.png.fe0e086098c25f15a568409b869fa0bf.png

Zrzutekranu2025-01-18ss.png.150a946893b719787905a22b75caf77c.png

• Junior Admin
Junior Admin

propozycja odrzucona.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]