Junior Admin Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MR.ALBAN Opublikowano 16 Lutego Junior Admin Junior Admin Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Pytanie 1. Jak wyglądałaby Twoja idealna relacja za 5 lat? Użytkownik nr 1: Hmm, jeszcze się tak dobrze nie zastanawiałem. Użytkownik nr 2: Za 5 lat chciałbym być w relacji, w której najważniejsze będzie zaufanie i wsparcie. W której każdy będzie sobą i nie będzie udawał kompletnie innej osoby. Bez zaufania i wsparcia nie ma zdrowej relacji. Użytkownik nr 3: Jeżeli chodzi o relacje idealną to napewno wspólne cele lecz także miejsce na własne pasje. Wiadomo dom dzieci i piesek. Wspieranie siebie nawzajem nawet w tych gorszych chwilach. Rzeczy materialne wiadomo są ważne lecz najbardziej zależało by mi na Zdrowej i szczerej relacji Użytkownik nr 4: Ważne aby sie dogadywac miedzy sobą, a problemy rozwiązywać razem, a nie osobno. Nie dusić uczuć w sobie. Użytkownik nr 5: Moja idealna relacja, to taka, w której oboje chcemy, a nie musimy być. Skoro oboje tak wybraliśmy, to fajnie jakby w tym związku oprócz oczywsitej chemii były jeszcze: pasja, zaufanie, lojalność, współpraca, wpsarcie itp. W takiej zdroworozsądkowej relacji nie powinno być gierek, toksycznych zachowań, fałszu, dziwnych dramatów, czy jakiegoś udawania kogoś kim się nie jest, tylko pełna swoboda, partnerstwo i zrozumienie z humorem, dystansem i wzajemnym napędzaniem się do rozwoju. Pytanie 2. Co myślisz o prywatności w związku? (Np. lokalizacja w telefonie, hasło) Użytkownik nr 1: Ja myślę, że każdy powinien mieć wgląd do telefonów. Użytkownik nr 2: Uważam, że okazanie szacunku co do prywatności partnera to również jedna z najważniejszych cech. Nie uważam, że to coś złego, by partnerka posiadała dostęp do mojego telefonu, a także nie uważam, że to coś złego aby posiadać dostęp do lokalizacji, zawsze można sobie zerknąć, gdzie aktualnie się znajduję do zachowania spokojnej głowy. Użytkownik nr 3: Zaufanie do drugiej osoby nie polega na kontrolowaniu siebie nawzajem lecz na szczerości. Zdrowa relacja w związku polega na bliskość ale także z przestrzenią dla siebie. Użytkownik nr 4: Jak dla Mnie to jest dziecinada takie sprawdzanie "wiernosci". Użytkownik nr 5: Nie mam problemu z tym, że ktoś zna moje hasło czy lokalizację — problem miałbym dopiero wtedy, gdyby ktoś potrzebował je znać, żeby czuć się spokojnie. Bo jeśli relacja stoi na wzajemnym sprawdzaniu się jak status przesyłki w apce InPostu, to znaczy, że gdzieś po drodze zaginęło coś ważniejszego niż telefon — zaufanie. Uważam, że zdrowy związek to taki, gdzie prywatność nie jest tajemnicą, tylko przestrzenią. Każdy ma prawo do swojego świata, swoich rozmów, swoich myśli. Miłość to nie monitoring 24/7, tylko świadomość, że nawet bez kontroli druga osoba i tak wybiera Ciebie. Pytanie 3. Jakie są cechy, które lubisz w sobie najbardziej, a jakich nie i dlaczego? Użytkownik nr 1: Pozytywne: Nie poddaje się Szczerość Uczciwy Negatywne: Niecierpliwy Rozgadany Łatwo wpadam czasami w złość Użytkownik nr 2: Cecha którą najbardziej lubię - lojalność. Jestem lojalny wobec wszystkich którzy okażą mi szacunek i są przy mnie, jeśli na kimś mi zależy potrafię na prawdę mocno się zaangażować. Uważam też, że jestem na prawdę empatyczny, staram się zrozumieć drugą osobę, a nie od razu oceniać. Z rzeczy które najmniej lubię jest to, że czasem za bardzo wszystko analizuję i potrafię się niepotrzebnie zamartwiać. Użytkownik nr 3: Najbardziej w sobie cenie chęć działania nie lubię stać w miejscu. Jedną z najlepszych moich cech jest poprostu umiejętność rozmowy z drugim człowiekiem. Jestem osobą lojalną i empatyczną. Z minusów to jestem strasznie upierdliwy i jak czegoś się uczepie to muszę to zrobic. Dla niektórych jest to minus dla niektórych nie ,lecz jestem gaduła. Użytkownik nr 4: Lubię : czarny humor, niezależny Nie lubię : szczerość, czasem za bardzo Użytkownik nr 5: Lubię w sobie to, że mam otwartą i kreatywną głowę i nie mam jej zamkniętej dla "głupoty". Potrafię rozkminić temat z wielu stron, nie przywiązuję się ślepo do jednej narracji. Lubię też swój dystans do siebie i poczucie humoru, bo bez tego życie byłoby ciężkie do zniesienia. No i lojalność - uważam, że zdrada, to najgorsza zbrodnia jaką można zrobić innej osobie czy istocie. Nawet w "Piekle" Dantego, najgorszymi łotrami skazanymi na najgorsze kary byli najwięksi zdrajcy. Mam szacunek do wszystkich kwestii, którym mógłbym naruszyć te "granice", gdyż sam wiem jak to jest być zdradzonym i nie chciałbym celowo tak krzywdzić partnerki. Pytanie 4. Jak reagujesz i co robisz gdy rodzi się jakiś konflikt w relacji? Użytkownik nr 1: Staram zapobiegać konfliktom. Użytkownik nr 2: Przede wszystkim ze spokojem. Staram się dojść do porozumienia, bez żadnych wyzwisk czy innych rzuconych słów. Wolę usiąść z drugą połówką i szczerze o tym porozmawiać i wyjaśnić niż się po prostu obrazić. Użytkownik nr 3: Nie reaguję impulsywnie.Słucham drugiej osoby bez przerywania.Szukam rozwiązania korzystnego dla obu stron.Jeśli trzeba robię przerwę i wracam do rozmowy później. Użytkownik nr 4: Radzę sobie z tym znakomicie, dążę do pokojowego rozwiązania problemu. Użytkownik nr 5: Hmmm, ciężko odpowiedzieć jednoznacznie, bo wszystko zależy od sytuacji i kontekstu. Na pewno starałbym się nie reagować wybuchem ani agresją wobec osoby, na której mi zależy — choć wiadomo, emocje to nie przycisk on/off. Jeśli to drobny, chwilowy konflikt, pewnie próbowałbym rozbroić go humorem i dystansem. Natomiast przy poważniejszych sprawach wolę podejście spokojniejsze i bardziej analityczne — zatrzymać się, zrozumieć skąd coś wynika i pogadać o tym jak ludzie, a nie jak dwie strony sporu. Bo jeśli jakiś problem bierze się z rutyny albo powtarzalnych schematów, to zamiatanie go pod dywan tylko odkłada wybuch w czasie. Lepiej wyjaśnić wcześniej niż później sprzątać zgliszcza. Pytanie 5. Gdzie zabrałbyś mnie na pierwszą randkę i dlaczego? Użytkownik nr 1: Gdzie chcesz: do kina, do teatru, filharmonii, klubu gdzie tylko zechcesz. Użytkownik nr 2: Według mnie na pierwszej randce, najważniejsza jest rozmowa. Zabrałbym Cię na spacer w jakieś spokojne i klimatyczne miejsce, by ze swobodą móc się bardziej poznać, a potem moglibyśmy pójść na kawę lub coś słodkiego. Użytkownik nr 3: Pochodzę z mazur i korzystając z uroków tego regionu zaproponował bym cię na moje ulubione miejsce spływu kajakowego. Po naszym "rejsie" zawitali byśmy do świetnej Pizzerii która jest na wodzie( tak miejsce jest dosłownie na jeziorze) a na sam koniec rundka nocą autem. Użytkownik nr 4: No jak to gdzie, do garażu xd Użytkownik nr 5: Na pierwszą randkę zabrałbym Cię gdzieś, gdzie można naprawdę się poznać, a nie tylko na siebie patrzeć przez hałas i sztuczną atmosferę - sam nie jestem zbyt wyględnym, to pewnie byś musiała ciągle odwracać wzrok Najpewniej spacer + kawa albo herbata w klimatycznym miejscu — coś z widokiem, trochę natury, trochę przestrzeni na rozmowę. Bo pierwsze spotkanie to dla mnie nie jakiś casting czy konkurs wrażeń, tylko sprawdzenie, czy potrafilibyśmy spędzić ze sobą czas, czy rozmowa między nami płynie sama z siebie i czy mamy podobny vibe. Nie chciałbym byśmy byli "aktorami" tylko, żeby nasze reakcje były naturalne, prawdziwe spontaniczne. Nie chciałbym, żyć w kłamstwie, a prawda obroni się sama, bez teatru i pozowania. Chcę zobaczyć, jak się śmiejesz, jak reagujesz na ciszę, co Cię naprawdę ciekawi. Bo jeśli jest chemia, to miejsce nie ma znaczenia — może być park, ławka czy stacja benzynowa nocą. A jeśli chemii nie ma, to nawet kolacja w restauracji na dachu wieżowca w Dubaju jej nie stworzy. @ Mr.Alban : Teraz musisz wybrać użytkownika, który po tych odpowiedziach spodobał Ci się najbardziej, i wyjaśnić, dlaczego właśnie jego wybrałaś. @ Reina - Przeczytałam wszystkie odpowiedzi po kilka razy. Trzech kandydatów wpisało się w moje upodobania, więc wybór był troszeczkę cięższy niż się spodziewałam. Ostatecznie najbardziej przemówił do mnie anonim nr 5. Ujęły mnie przepięknie napisane odpowiedzi i emocje. W jego słowach widzę dojrzałość i autentyczność. Podejście do relacji jest spokojne i świadome. Ma jasno poukładane wartości, bez których nie da się stworzyć dobrej relacji. Jest kimś kto nie zamiata problemów pod dywan tylko rozwiązuje je rozmową - bez rozmowy nie da się niczego stworzyć, dlatego jest to aż tak ważne. Myślę, że z tą osobą można by było zbudować coś długiego, trwałego i pięknego, opartego na wzajemnym szacunku, zaufaniu i zrozumieniu. A na koniec dodam, że wszyscy macie wiele plusów i wielkie, dobre i pełne uczuć serca. Ah i ta randka w garażu była całkiem intrygującą opcją, ale niestety może innym razem. XD Dzisiejszą Streforandkę wygrywa - @ Uriasz Użytkownik nr 1 - @ Paweł Szmit Użytkownik nr 2 - @ f0rget. Użytkownik nr 3 - @ Silny Gustaw Użytkownik nr 4 - @ Rh. Użytkownik nr 5 - @ Uriasz Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału 5 6 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Uriasz Opublikowano 16 Lutego Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Lutego @ Reina dziękuję za docenienie to kiedy pierwsza randka? 1 3 Odnośnik do komentarza
Premium f0rget. Opublikowano 16 Lutego Premium Premium Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Dziękuję za możliwość wzięcia udziału 1 3 1 Odnośnik do komentarza
Spamer Strefoboxa ST Seba TD Opublikowano 16 Lutego Spamer Strefoboxa Udostępnij Opublikowano 16 Lutego W tej sytuacji to @ de9 już w ogóle kebaba z @ Reina nie zje 3 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Reina Opublikowano 17 Lutego Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Tak myślałam, że gdzieś w odpowiedziach tam jesteś, ale nie wiedziałam, że akurat trafię na Ciebie. @ Uriasz mógłby z tego wyjść wielki skandal gdyby podwładni się o tym dowiedzieli. XD Ale wiesz, jak coś to poślij liścik przez służbę i jakoś się dogadamy. A tak naprawdę cieszę się, że mogłam wziąć w tym udział. Dziękuję Wam za tak szczere odpowiedzi. 1 2 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 17 Lutego Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Dziękuję za możliwość wzięcia udziału. Pozdro @ Reina 😘 2 Odnośnik do komentarza
Junior Admin MR.ALBAN Opublikowano 21 Lutego Junior Admin Autor Junior Admin Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi