Użytkownik SSZEFITOS Opublikowano 9 Sierpnia Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia Twój nick: SZEFITOOS Nick oskarżonego: Moderator @ old @ Spamer Strefoboxa Powód skargi: Niesłuszny Ban dla użytkownika coldzik Opis sytuacji: Data i godzina zdarzenia: 08.08.2026 Miejsce zdarzenia: Forum chatbox Dowody: Coś od siebie: Tytuł tematu: Skarga na moderatora old oraz użytkownika ST SEBA TD (Niesłuszny ban dla coldzik) Treść zgłoszenia: Dowody (screenshoty): [Tutaj wklej linki do swoich zrzutów ekranu] Chciałbym złożyć oficjalną skargę na moderatora o nicku old oraz użytkownika ST SEBA TD. To, co ta dwójka wyprawia na forum, to jawne kolesiostwo, układanie akcji poza forum i bezpodstawne niszczenie nowo zarejestrowanych graczy. Poniżej przedstawiam szczegółowy opis tej zmanipulowanej sytuacji: • Absurdalny powód bana dla coldzika: Nowo zarejestrowany użytkownik coldzik dostał bana za „multikonto” tylko dlatego, że... napisał na forum zwykłą minkę z uśmiechem. Banowanie kogoś bez żadnych dowodów z logów czy IP, a jedynie za wysłanie emotki, to totalny upadek standardów i czysta złośliwość. • Ukartowana akcja i podejrzenie prowokacji: Cała sytuacja wygląda na zaplanowaną na Discordzie. Gdy tylko coldzik się pojawił, ST SEBA TD natychmiast napisał: „patrz kto się pojawił”. Wygląda to tak, jakby to sam ST SEBA TD założył wcześniej jakieś inne multikonto (co jest zakazane) i doskonale wiedział, o co chodzi. Moderator old zareagował w ułamku sekundy, jakby tylko na to czekał i był z nim dogadany poza forum. To jawne działanie pod publiczkę i kolesiostwo. • Tuszowanie śladów i usuwanie tematów: Po zbanowaniu coldzika, moderator old założył temat i wpisał go na listę, po czym nagle... całkowicie usunął ten wątek. Dlaczego? Jeśli ban był czysty i słuszny, to dlaczego moderator kasuje dowody i ukrywa temat przed resztą społeczności? To ewidentna próba mataczenia. • Patologiczne zachowanie i wyzwiska: Zarówno moderator old, jak i ST SEBA TD zachowali się rynsztokowo. Zamiast profesjonalizmu, zbanowany użytkownik dostał dawkę bluzgów i wyzwisk. Co najgorsze, ST SEBA TD zaczął mieszać w to osoby niepełnosprawne i porównywać do nich ludzi. Domagam się, aby ten człowiek publicznie wytłumaczył, kogo miał na myśli, do kogo piła ta uwaga i dlaczego próbuje się dowartościować w tak obrzydliwy sposób. Wszystkie dowody (tekst „patrz kto się pojawił”, wyzwiska, minka coldzika oraz ślady po usuniętym temacie) są zabezpieczone na screenshotach. Wnoszę o natychmiastowe odebranie uprawnień moderatorowi old za nadużywanie władzy, zbadanie ich powiązań z ST SEBA TD na Discordzie oraz o surowego bana dla tego drugiego za wyzwiska i teksty o niepełnosprawnych. Żądam również pełnego UB dla gracza coldzik. Z poważaniem, SZEFITOOS Screenshoty idą do @ Trivor i @ Junior Admin Screenshoty do wglądu dla @ Właściciel@ Trivor i @ Junior Admin 1 2 Odnośnik do komentarza
Spamer Strefoboxa ST Seba TD Opublikowano 9 Sierpnia Spamer Strefoboxa Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) Oj Generał Generał…dla ciebie ratunku już nie ma . Dzwoniłem do @ old i powiedziałem mu, że od razu jak pojawi się ktoś o nicku „coldzik” to ma banować Edit: Proszę o przejrzenie Discorda, kiedy, na jakim kanale pisałem lub rozmawiałem z @ old em Edit 2: Mam ubaw z tego co czytam Powiedz mi nazwę tego kabaretu to poszukam sobie i obejrzę więcej Tak! @ old wykonuje moje polecenia. Mimo tego, że nie posiadam żadnej ważnej rangi na forum to moderatorzy i administracja wykonuje moje polecenia na pstryknięcie palcami. Szczególnie @ old . Wyszła prawda na jaw. Dziękuje Generał. Teraz dostanę bana na forum Edytowane 10 Sierpnia przez ST Seba TD 1 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik SSZEFITOS Opublikowano 10 Sierpnia Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia W dniu 9.08.2026 o 16:52, ST Seba TD napisał(a): Oj Generał Generał…dla ciebie ratunku już nie ma . Dzwoniłem do @ old i powiedziałem mu, że od razu jak pojawi się ktoś o nicku „coldzik” to ma banować Proszę o przejrzenie Discorda, kiedy, na jakim kanale pisałem lub rozmawiałem z @ old em Ty się chłopie zdecyduj, bo sam gubisz się w swoich zeznaniach. Najpierw publicznie chwalisz się na forum, cytuję: „Dzwoniłem do @old i powiedziałem mu, że od razu jak pojawi się ktoś o nicku „coldzik” to ma banować”, a teraz nagle udajesz niewiniątko i odsyłasz administrację do sprawdzania Discorda?To w końcu dzwoniłeś na telefon, pisałeś na Discordzie, czy na Messengerze? Sposób komunikacji nie ma tu żadnego znaczenia. Najważniejszy jest fakt, do którego SAM się oficjalnie przyznałeś: że moderator old banuje ludzi na twoje prywatne zamówienie, bo masz jakąś paranoję na punkcie „Generała” i widzisz go w każdym nowym graczu.Wrzucanie teraz emotek :3 i zgrywanie cwaniaka nic ci nie da. Sam na siebie ukręciłeś bicz tym wpisem, a twój kolega moderator tak bardzo się przestraszył konsekwencji tego waszego kolesiostwa, że wolał uciec z forum i poddać się do dymisji, niż pokazać jakiekolwiek dowody.Zamiast brnąć w to dalej i robić z ludzi idiotów, po prostu zamilcz i poczekaj na werdykt H@, bo z każdym kolejnym postem pogrążasz się jeszcze bardziej Mr.Misialdo, 10 Sierpnia (edytowane) Następnym razem skorzystaj z opcji „Edytuj”. Edytowane 13 Sierpnia przez Mr.Misialdo 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Przyjaciel <3 Opublikowano 14 Sierpnia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia W dniu 9.08.2026 o 14:54, SSZEFITOS napisał(a): • Absurdalny powód bana dla coldzika: Nowo zarejestrowany użytkownik coldzik dostał bana za „multikonto” tylko dlatego, że... napisał na forum zwykłą minkę z uśmiechem. Banowanie kogoś bez żadnych dowodów z logów czy IP, a jedynie za wysłanie emotki, to totalny upadek standardów i czysta złośliwość. Temat został poruszony z moderatorami. Nie ma mowy o nakładaniu banów na konta za własne domysły. Następne takie sytuacje będą nagradzane surowiej niż do tej pory, niezależnie czy będzie to pierwszy taki wybryk :). W dniu 9.08.2026 o 14:54, SSZEFITOS napisał(a): Ukartowana akcja i podejrzenie prowokacji: Cała sytuacja wygląda na zaplanowaną na Discordzie. Gdy tylko coldzik się pojawił, ST SEBA TD natychmiast napisał: „patrz kto się pojawił”. Wygląda to tak, jakby to sam ST SEBA TD założył wcześniej jakieś inne multikonto (co jest zakazane) i doskonale wiedział, o co chodzi. Moderator old zareagował w ułamku sekundy, jakby tylko na to czekał i był z nim dogadany poza forum. To jawne działanie pod publiczkę i kolesiostwo. Nie ma na to żadnych twardych dowodów. Zwyczajnie od jakiegoś czasu między garstką użytkowników udzielających się na StrefoBoxie dochodzi do dyskusji na temat multikont zakładanych przez jednego z użytkowników. W moim mniemaniu były to tylko domysły ze względu na nowe konta i nie ma tu mowy o kolesiostwie czy robieniu komukolwiek na złość. W dniu 9.08.2026 o 14:54, SSZEFITOS napisał(a): Tuszowanie śladów i usuwanie tematów: Po zbanowaniu coldzika, moderator old założył temat i wpisał go na listę, po czym nagle... całkowicie usunął ten wątek. Dlaczego? Jeśli ban był czysty i słuszny, to dlaczego moderator kasuje dowody i ukrywa temat przed resztą społeczności? To ewidentna próba mataczenia. Ban Coldzika był niesłuszny, sprawa została wyjaśniona na discordzie i temat został usunięty kilka chwil po tym. Myślę, że nic więcej nie muszę dodawać. W dniu 9.08.2026 o 14:54, SSZEFITOS napisał(a): Patologiczne zachowanie i wyzwiska: Zarówno moderator old, jak i ST SEBA TD zachowali się rynsztokowo. Zamiast profesjonalizmu, zbanowany użytkownik dostał dawkę bluzgów i wyzwisk. Co najgorsze, ST SEBA TD zaczął mieszać w to osoby niepełnosprawne i porównywać do nich ludzi. Domagam się, aby ten człowiek publicznie wytłumaczył, kogo miał na myśli, do kogo piła ta uwaga i dlaczego próbuje się dowartościować w tak obrzydliwy sposób. Nie jest to zachowanie, które będziemy tolerować. Tymbardziej moderator powinien być przykładem dla innych, a w tym przypadku było totalnie inaczej. W dniu dzisiejszym @ old otrzymuje +1 do dzienniczka za całokształt, który został opisany w skardze oraz brak wypowiedzi. @ ST Seba TD otrzymuje +1 do paska ostrzeżeń za obrazę. 3 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Przyjaciel <3 Opublikowano 14 Sierpnia Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi