Junior Admin Dusia Opublikowano 24 Lipca 2019 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Parę ciekawostek o Billie Eilish Mająca irlandzkie i szkockie korzenie Billie Eilish urodziła się 18 grudnia 2001 roku w Los Angeles. Pochodzi z artystycznej rodziny – jej matka jest aktorką, piosenkarką i scenarzystką, a brat od młodego wieku zajmował się komponowaniem. Co ciekawe, Billie nigdy nie chodziła do szkoły, zamiast tego uczyła się w domu. Jej rodzice uważali, że dzieciom warto dać to, czego pragną, aby mogły rozwijać się w nieskrępowany niczym, własny sposób. Takie decyzje zaprowadziły młodą Billie w miejsce, w którym znajduje się obecnie – gigantyczny kontrakt z Interscope, popularna EP-ka i wyprzedana prawie na całym świecie trasa koncertowa. W 2018 roku młoda artystka ujawniła również, że cierpi na zespół Touretta. Wokalistka postanowiła podzielić się swoim sekretem, gdyż uznała, że jej fani powinni wiedzieć o jej niekontrolowanych tikach. "Jest mylące, gdy ktoś robi dziwny gest twarzy lub skręca szyją" - tłumaczyła The Fader swoje problemy neurologiczne. Nienawidzi się uśmiechać. – Uśmiechanie się sprawia, że czuję się słaba, bezsilna i mała – przekonywała w wieku 15 lat w wywiadzie dla „Harper’s Bazaar”. Nic więc dziwnego, że większość jej teledysków to mroczne, posępne historie podszyte makabrą. Patrz – spacerujące po twarzy pająki, czarne, smoliste łzy płynące po policzkach w klipie do „When the Party’s Over” czy najnowsze wideo do piosenki „Bury a Friend” utrzymane w niepokojącym klimacie szpitala psychiatrycznego z najgorszych horrorów. – To opowieść z perspektywy potwora, który mieszka pod moim łóżkiem. Próbuję wczuć się w myśli i uczucia tej kreatury. To ja jestem tym potworem, bo jestem swoim największym wrogiem. Mogę też być potworem pod twoim łóżkiem – mówi o swoim ostatnim singlu. "Uwielbiam rzeczy, które mnie przerażają. Uwielbiam wpadać w szał. Gloryfikuje moje lęki w moich teledyskach - igły i pająki" - wyjaśniała Eilish. Eilish zaczęła pisać piosenki, kiedy miała 11 lat. Mówi, że za największą inspirację służył jej serial „The Walking Dead”, dlatego tematem przewodnim stała się apokalipsa zombi. Później wcale nie było lepiej. Mroczne teksty, niemalże jak wyjęte z poradnika dla psychopaty, kontrastują z jej niewinnym wyglądem i nastoletnim, dziewczęcym głosem. Źródło Źródło 4 2 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Martysia ;3 Opublikowano 24 Lipca 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Ciekawe (+) Odnośnik do komentarza
Zasłużony ver;p Opublikowano 24 Lipca 2019 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Sceptyk dałby lajkacza X-D 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Frosty Opublikowano 24 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Fajna praca! Plusik! Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ xMietekx Opublikowano 25 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Super wyszło Odnośnik do komentarza
Użytkownik PorQue Opublikowano 25 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Fajnie wyszło i dosyć ciekawie. Plusik dla Pani Odnośnik do komentarza
Użytkownik foreverallone 1337 Opublikowano 25 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Dobre :V Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Martysia ;3 Opublikowano 27 Lipca 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● ●● Temat został rozwiązany! ●● Z pozdrowieniami, Administracja StrefaSkilla. Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Administracja go rozpatrzy ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi