Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Frosty Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Siemanko! Dzisiejszym moim rozmówcą był nasz świeżo upieczony Global Moderator, mowa tutaj o Damianie, znanym pod nickiem @Meluś. Chłopak jest dojrzałym mężczyzną z dużym poczuciem humoru, interesuje się Motoryzacją i pracuje w kopalni. Więcej dowiecie się po przeczytaniu tego wywiadu, zapraszam do zapoznania się. Legenda: Redaktor Odpowiadający Witam Cię bardzo serdecznie. Dziękuję, że zgodziłeś się odpowiedz na kilka pytań. Na początek przedstaw się, powiedz ile masz lat, gdzie mieszkasz i czym się interesujesz. Cześć. Mam na imię Damian, 21 wiosen już za mną, pochodzę ze Śląska, dokładniej z małej wsi Połomia (obok Rybnika). Na co dzień pracuję na kopalni. Interesuję się także motoryzacją (motocross, żużel), grami komputerowymi, m.in. Cs'kiem :). Powiedz nam coś więcej o swojej miejscowości. Co ciekawego można zwiedzić w Rybniku? O mojej wsi dużo to nie powiem, bo tak na prawdę nie ma o czym :D. Teraz lato, okres taki, że zaczynają się żniwa, wszędzie maszyny rolnicze. Na co dzień nic ciekawego się u nas nie dzieje, jak to na wsi. Jeśli chodzi o Rybnik, tutaj już ciekawiej jest. Na sam początek poleciłbym udanie się do Bazyliki św. Antoniego, bo jest naprawdę godna podziwu. Nie wiem czy każdy wie, ale w Rybniku był kręcony serial pt. "Diagnoza", polecam :). Jeśli chodzi zwiedzanie polecam wybrać się na "Stary Rynek". Rybnik także może się pochwalić swoją drużyną, jaką jest klub żużlowy PGG RoW Rybnik, który aktualnie walczy o wyjście z NICE 1 ligi żużlowej do PGE ekstraligi. Ogólnie jest dużo rzeczy/miejsc w Rybniku jakie można zwiedzić/zobaczyć, trzeba przyjechać do nas i samemu zobaczyć, kto ma blisko do Rybnika to zapraszam :)!. Nie tylko tych co mają blisko lecz tych co mają daleko również zapraszamy w tamtą część polski. Na początku wspomniałeś, że pracujesz na kopalni. Większość osoby, którzy nie mają styczności z tą pracą uważa, że jest bardzo ciężka. Teraz zapytam się Ciebie, czyli pracownika. Powiedz jak to jest naprawdę jest ciężko pracować w takim miejscu? Tak, bardzo ciężko. Wpływa na to wiele czynników takich jak, wysokie temperatury, wilgotność powietrza, bardzo duże zapylenie, hałas który wydobywa się z ciężkiego sprzętu (kombajn ścianowy, przenośnik taśmowy i dużo innych podobnych maszyn). Nie można także zapomnieć o tąpaniu, wybuchu metanu czy też pyłu węglowego. Jak się większości wydaje, na kopalni w cale nie jest tak ciężko. I tutaj muszę ich zdziwić bo jest naprawdę bardzo ciężko. Kto nie był na kopalni, a chciałby się wybrać na "wycieczkę", to może zawitać do Zabrza, tam jest zabytkowa kopalnia GUIDO, która organizuje wycieczki. Każdego dnia gdy się zjeżdża w dół szolą (windą :D), czuć strach, że można już nie wyjechać na powierzchnię, ale nikt o tym nie myśli, bo jakby górnik o takim czymś myślał to byłby zdezorientowany i wtedy nie trudno o wypadek, a na dole trzeba mieć oczy nawet tam no, wiecie gdzie :D. Wspomnę także o tym, że praktycznie wszędzie chodzi się pieszo, są takie miejsca, gdzie można dojechać cugiem (kolejką spągową) czy też kolejką podwieszaną, ale nie zawsze jest taka "wygoda". To raczej tyle, nie ma się co za bardzo rozpisywać, bo nie zawsze robi się to samo co poprzedniego dnia. Tą wypowiedzią udowodniłeś, że twoja praca jest ciężka, bardzo odpowiedzialna i oczywiście trudna. Interesujesz się motoryzacją, motorami. Powiedz nam skąd ten zapał do tego u ciebie? Masz jakiś własny motocykl? Nawet nie wiem skąd szczerze powiem. Już od małego miałem dryg to tego. Pamiętam jak przed komunią świętą dostałem mini crossa Od tego się to zaczęło. Dźwięk silnika mnie uspokaja. Pytasz czy mam własny moto, miałem, ale pech chciał, że miałem wypadek i motor do kasacji :(. Niby nie groźny, ale nie dało się już zreperować. Do tego dochodzi żużel, jestem fanem od małego tego pięknego sportu. Ryk silników, zapach spalanego metanolu i adrenalina, coś co kocham! Po wypadku o którym wspomniałem wcześniej, nie jeżdżę już tak jak kiedyś, teraz aktualnie zajmuję się naprawą takich zabawek :D, ale mam zamiar wrócić do tego w jak najszybszym czasie. Życzę szybkiego powrotu do twojej pasji. Rób to co Kochasz a twoje życie będzie najlepsze. Pozwól, że przejdę do pytań bardziej związanych z naszym forum. Odpowiedź nam jak się znalazłeś na strefieskilla. Znalazłem się tutaj przez przypadek, może nie do końca, bo byłem adminem na jednym serwerze, który się znajduje/znajdował u nas na sieci. Przez brak czasu jak i problemy rodzinne nie miałem czasu na kontynuowanie adminowania. W późniejszym czasie zacząłem grać na naszym dd2 #2! Podczas gry nawet nie wiedziałem, że jest umieszczony na strefie. Później zauważyłem, że serwer na którym byłem adminem przeniósł się na strefaskilla, jak wszedłem na forum to zobaczyłem, że jest tutaj także nasz dd2 #2 i tak to się zaczęło. Po dłuższym graniu, spędzaniu czasu na serwerze, postanowiłem złożyć podanko na admina, udało się za pierwszym razem. Właśnie po dostaniu się na rangę admin dd2 #2, zacząłem się bardzo udzielać na forum. Od tamtego czasu bardzo angażuję się w życie oraz rozwój sieci. Ciekawa historia, powiedz nam jak oceniasz pracę naszych adminów na serwerze dd2 #2. Dobrze wykonują swoje obowiązki? Teraz jako opiekun owego serwerka, mogę powiedzieć, że spisują się bardzo dobrze, oczywiście jest parę nie doskonałości, ale pracujemy nad tym, aby wszystko dopiąć na ostatni guzik oraz nad tym aby atmosfera na serwerze była bardzo przyjemna. Chciałbym, aby nasza ekipa się powiększała oraz dobrze ze sobą współpracowała. Jeśli widzę, że któryś admin robi coś źle, od razu staram się mu pomóc w tym oraz nakierować go w dobrą stronę. Jak wiadomo, nie każdy jest doskonały, każdy ma jakieś, że tak powiem wady. Aktualnie mamy otwartą szybką rekrutację na admina, także ZAPRASZAM do składania podań :). To by było wszystko na temat naszej administracji na dd2 #2. Po twojej wypowiedzi stwierdzam, że jesteś właściwą osobą na właściwym miejscu. Są jakieś rzeczy, który chcesz zmienić na forum? Może masz pomysł, aby coś dodać a może coś usunąć? Na tę chwilę raczej nie ma co zmieniać/dodawać/usuwać. Jak widać, nasze forum bardzo dobrze się prezentuje, oczywiście za to należą się pochwały dla całej wyższej administracji naszego forum jak i dla naszych techników. Lecz, pochwały należą się także każdej osobie, która jest z nami i tworzy historię dla naszej sieci, każdy się angażuje w życie naszego forum oraz wnosi dużo życia. Bo jakby nie było, bez naszych użytkowników forum by "umarło", a tego raczej nie chcemy! Podsumowując, nasze forum jest najlepsze i tego zdania nie zmienię nigdy! Na forum zarejestrowałeś się 3 maja, czyli już trochę z nami jesteś. Poznałeś na pewno fajnych ludzi, powiedz nam z kim najlepiej się dogadujesz Zgadza się, już trochę czasu minęło. Hmm jest tutaj dużo osób z którymi się dobrze dogaduję :D. Na pewno dobrze dogaduję się misiakiem @Delta z x^2, @`Fuck it., @Zmiksowany, @Trivor, @PorQue, @Hitarii, @Błaszczykowski. Jeśli chodzi o resztę naszych użytkowników to także się z nimi dogaduję, ale nie tak dobrze jak z wymienionymi osobami wcześniej :D, ale może się to zmienić :). Ja jestem taką osobą której można zaufać, wygadać się, dogadać, jestem wrogiem co do konfliktów. Jeśli powstaje jakieś spięcie, zawsze staram się je załagodzić i nie drążyć dalej nie przyjemnego tematu. Jeśli komuś się nie przypadła moja osoba do gustu to postaram się coś zmienić w tym kierunku :P. Pozdrawiamy wyżej wymienionych. Powiedz nam co na forum najbardziej ci się podoba. Co najbardziej przypadło ci do gustu? Na forum, najbardziej podoba mi się ATMOSFERA, jest bardzo przyjazna. To właśnie dzięki naszym użytkownikom oraz administracji ta atmosfera jest przyjazna. Czy ja wiem co mi przypadło do gustu :D, wszystko po trochu. Na pewno nasza administracja Odpowiedź skąd pomysł na nick @Meluś? Powiem Ci, że ostatnio się też nad tym zastanawiałem. Ogólnie Meluś mówią mi także znajomi jak i rodzina :D. Nie wiem skąd się to wzięło, nie pamiętam tak szczerze. Od małego tak zostało, nawet powiem, że dawno nie słyszałem swojego imienia jak rozmawiam ze znajomymi Tylko Meluś, Meluś i Meluś Rozumiem Meluś. Jak zaczęła się twoja przygoda z cs'em? Przygodę z cs'em zacząłem już w wieku 10 lat :D, wtedy byłem totalnym "no-lajfem ":D. Zaczęło się to z pomocą mojego świętej pamięci kuzyna, zawsze gdy grał w cs'a siedziałem przy nim i zadawałem głupie pytania Czemu tego nie zabijesz (mowa tutaj o członkach swojej drużyny), czemu tutaj podkładasz bombę i tego typu pytania. Zawsze go prosiłem, aby mi zainstalował cs'a u mnie na komputerze, ale nie chciał nigdy tego zrobić xD. Pamiętam początki swojej gry na botach ^^, ten zaciesz kiedy mogłem w końcu sam zagrać, nie ważne wtedy były statystyki ważnie, że się grało! Z czasem wiadomo, tak jak każdemu zawsze się coś nudzi. W wieku 15 lat miałem przerwę od cs'a i to na długo, 2 lata nawet to było, ale jakoś z czasem znowu wracał dryg do grania i tak już zostało, do teraz gram bez przerwy. Fajna historia, ciekawa. Powiedz nam jaka jest twoja ulubiona mapa, broń, miejscówka. Zdecydowanie "Kałach" Ładnie "banie" można wysłać xD, co do mapy to zdecydowanie dust 2 :P, tę mapę znam lepiej niż Swoje podwórko haha, co do miejscówki to jest ich wiele, ale najbardziej wjazd z B do górnego "trupa" :D, przed wjazdem jeszcze obowiązkowy skanik na "górny" Jaki jest mod serwera, który najchętniej zobaczył byś na naszym forum? Najchętniej to diablo mod! Od zawsze byłem fanem takiego moda, no ale też bym chętnie zobaczył arenę 1vs1. Może kiedyś zawita u nas taki mod Miejmy nadzieje. Grasz w jeszcze jakieś gry prócz Cs'a? Czy jesteś fanatykiem? Czasami zagram na konsoli w Ffifę, czy też innego rodzaju strzelanki. Ostatnimi czasy gram też w Brawl Stars na telefonie :D, ogólnie nie mam zapału do innych gier, nie wiem czemu, zostało mi już "maniaczyć" w cs'a xD. Tak jak już wspominałem wcześniej, jestem fanatykiem motoryzacji Jak to jest u ciebie ze sportem, uprawiasz jakiś? A może lubisz oglądać jakąś dyscyplinę? Jeśli tak to jaką? Kiedyś grałem w piłkę nożna i to z wielki zapałem, no ale po zmianie trenera wszystko się posypało, każdy z moich znajomych odszedł z klubu i Ja wraz z nimi. Trenowałem piłkę nożna jakieś 6 lat, może trochę dłużej, nie pamiętam dokładnie. Pamiętam jeszcze jak za czasów Swojej "kariery" piłkarskiej dostałem dobrą ofertę przejścia do innego klubu, nie wiem czemu, ale odrzuciłem i do teraz mam żal o to. Po zakończeniu grania, zaczęły się imprezy, papieroski itp. I już zapał zgasł na zawsze. Jeśli chodzi o dyscypliny sportu jakie lubię oglądać to oczywiście piłka nożna, żużel, skoki narciarskie, formuła 1, moto GP. Czasami jeszcze oglądam futbol amerykański. 23:05Oo Piłkarzyk! W takim razie jakiemu klubowi kibicujesz? Oczywiście, że Górnik Zabrze! Jeśli chcesz mnie zapytać o skład czy coś w tym stylu to od razu mówię, że nie pamiętam xD, słabo u mnie z zapamiętywaniem nazwisk. Jeśli chodzi o zagraniczne kluby to Bayern Monachium oraz Real Madryt Prócz grania w cs'a, oglądania sportów w wolnym czasie wolisz siedzieć w domu czy jednak wolisz wyjść ze znajomymi na imprezkę? Oczywiście, że wyjść ze znajomymi na imprezkę! Ale zdarzają się takie dni, że nie mam ochoty na nic, wtedy zamykam się w pokoju i jestem niedostępny dla nikogo! Lubię dużo imprezować czasami nawet za dużo hahaha, no ale co zrobię, taka już moja natura, wyszaleć się póki jest na to czas, choć już powoli mi go brakuje. "Wyszaleć się póki jest na to czas" czyżby jakaś dziewczyna skradła twoje serce? Jak jest u ciebie ze sprawami sercowymi? Nieee, nic w tym stylu "na razie" Ale w przyszłości, trzeba już myśleć o założeniu rodziny, ustatkowaniu się i wgl. Ogólnie to nie chciałbym drążyć tego tematu, stare dzieje, było minęło. Rozumiem, masz rodzeństwo? Owszem, młodszego brata o 10 lat Oo sporo jesteś starszy, powiedz nam jaki masz z nim kontakt. Dobrze się dogadujecie? Powiem i tak i nie. Są dni, że mam ochotę go "ukatrupić", ale później dochodzi do mnie, że jak to zrobię kto mnie będzie wkurzać znowu xD. Jestem taki z natury, że ciężko mnie wyprowadzić z równowagi, no ale On jest zdolny do tego i czasami nie wytrzymuję haha. I tak go kocham najbardziej na świecie! Nie wyobrażam Sobie, gdyby mu się coś stało, albo ktoś by mu krzywdę zrobił, pewnie zatłukłbym tego co by mu coś zrobił. Prawdziwa braterska miłość, nawet jak jest żle to i tak się pomoże. Jaki masz kontakt z rodzicami? Bardzo dobry, nie ma się tutaj co rozpisywać, każdy kto ma dobry kontakt z rodzicami to wie jak jest. Masz ochotę na pytania szybkiego wyboru? Oczywiście. Owoce czy warzywa? Owoce TV czy PC? PCSamochód czy rower? Samochód.Blondynki czy brunetki? I blondynki i brunetki I tymi słowami zakończmy ten wywiad, dziękuje, że poświęciłeś mi trochę twojego czasu, bardzo miło mi się z tobą rozmawiało. Mam nadzieje, że ze wzajemnością. Na koniec możesz kogoś pozdrowić. Do Następnego! Również dziękuje za wywiadzik, miło się odpowiadało :). Na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich użytkowników naszej sieci! Bo Skill Jest W Nas! 3 7 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Martysia ;3 Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Bardzo dobrze i estetycznie wykonane 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ |_ ○ $ ! @ Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Jak dla mnie wywiad trochę za krótki i jest parę błędów w tekście, ale mimo to + za chęci. 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 30 Lipca 2019 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Fajnie, że wywiad nie jest az tak krotki i nie jest byle jak ani na szybko +ladnie wyglada (mogles bardziej go za jezyk pociagnac i wiecej szybkich pytan zadac! ) Ciekawy wywiadzikkk 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik PorQue Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Fajny wywiadzik, nie jest krótki, a wręcz przeciwnie - jest idealny. Dobra robota chłopaki i dzięki @Meluś za wspomnienie! 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Hitarii Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Idealnie @Meluś, dzięki za wspomnienie! 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik patrykoson1337` Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Fajny wywiadzik +. :p 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ xMietekx Opublikowano 30 Lipca 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 @Meluś niezły wywiad szefie 1 Odnośnik do komentarza
Premium ~Andziaa. Opublikowano 30 Lipca 2019 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Dobrze się czyta, + 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ |_ ○ $ ! @ Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● ●● Temat został zamknięty! ●● Z pozdrowieniami, Administracja StrefaSkilla.pl Jeżeli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post, a Administracja go rozpatrzy ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi