Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Biografia i ciekawostki z życiorysu Daniela Radcliffe'a

Frosty

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

linie073.gif

Witam wszystkich czytelników, dzisiejszym bohaterem, którego biografię i ciekawostki przedstawia jest Daniel Radcliffe znany bardziej jako Harry Potter. Potter. Zapraszam do przeczytania. 

linie073.gif

Daniel-Radcliffe-e1541077958545.jpg

Daniel Jacob Radcliffe przyszedł na świat w Londynie 23 lipca 1989 roku. Jest angielskim aktorem pochodzenia żydowskiego po matce, natomiast po ojcu ma korzenie irlandzkie. Zyskał sławę grając postać tytułową w serii filmów o przygodach Harry’ego Potter’a. Pierwszy raz zagrał tą rolę jako jedenastolatek. Na przestrzeni lat 2001–2011 zagrał we wszystkich filmach z tej serii.

CpzEudS.png

1) Aktor Daniel Radcliffe zasłynął z niespotykanej tolerancji oraz szacunku dla środowisk LGBT. Jest również zadeklarowanym feministą i ateistą.

2) Jest osobą aktywnie wspierającą hospicjum dziecięce Damelza House[7].

3) Ujawnił, że cierpi na typ łagodnej odmiany neurologicznego schorzenia o nazwie dyspraksją.

4) Startował w castingach już w wieku swych ośmiu lat.

5) Na roli słynnego Harry’ego Potter’a zdążył dorobić się sporego majątku, którego część trafiła na cele charytatywne. Ponadto Radcliffe założył firmę Almada Productions, która zajmuje się sprzedażą scenariuszy filmowych. Firma już w pierwszym roku działalności zdołała wygenerować 67 tys. GBP zysku.

XaxJQCn.png

“”Kobieta w czerni” jest przede wszystkim o tym, czy i jak ludzie radzą sobie z utratą kogoś bliskiego, jak przeżywają żałobę. Jest to też film o niezaspokojonej ludzkiej ciekawości, o chęci zrozumienia czegoś niemożliwego do wytłumaczenie.”

“Może to nietypowe dla dwudziestolatka, ale (…) często zdarza mi się myśleć o śmierci.(…) W sumie to naprawdę fascynujący temat do rozmyślań.”

“Po prostu nie cierpię homofobii. To odrażające, prostackie i głupie. Tylko tępi ludzie nie potrafią tego pojąć i boją się tego. Dorastałem wśród homoseksualistów. Byłem jedynym uczniem w mojej klasie, który wiedział cokolwiek na ten temat.”

“Wydaje mi się jednak, że dla niektórych zawszę pozostanę Harrym i nawet jeśli zagram w zupełnie innym filmie, na przykład romantycznej komedii, tego nie zmienię. Ale przestałem się martwić, zaakceptowałem taki stan rzeczy. Było to dla mnie pewnego rodzaju wyzwoleniem.”

https://zyciorysy.info/daniel-radcliffe/

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

iGWDIJ7.png

~ Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]