Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Pukawka czy 1s1k? Który hosting wybrać?

fr0zen

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam.

Po bardzo długiej przerwie mam w planach postawić serwer. Co do modyfikacji, slotów itd. jestem pewny, wszystko sobie przemyślałem tylko zostaje kwestia hostingu. Jak dotąd pracowałem na pukawce, zdecydowanie na plus zasługuje przejrzysty i funkcjonalny panel i szybka pomoc supportu. Na jakość serwerów też nie mogłem narzekać, chociaż posiadałem serwer w momencie gdy ddosowali pukawkę więc kilka dni faktycznie te problemy były, ale na szczęście minęły. Z 1s1k nigdy nie miałem styczności, jakoś mnie nie kusiło by zmienić hosting w końcu. Stąd drugie, dzisiejsze pytanie na dziś - który hosting waszym zdaniem jest lepszy? Pod uwagę proszę wziąć cenę, jakość i stabilność serwera, funkcjonalność panelu oraz ocenę pomocy supportu. Oczywiście proszę o opinie doświadczonych (byłych) właścicieli serwerów/a. 

K🧑💞 J👶💞

• Użytkownik

Cześć słuchaj ze swojego doświadczenia wiem że serwery pukawki nie działają najlepiej, z całego serca polecam 1s1k. Miałem tam serwery prywatne jak i publiczne. Prywatne serwery działały b. dobrze choc byly na nim wgrywane pluginy na turnieje itd (jestem wlascicielem organizacji esportowaj ktora aktualnie jest zamknieta :D) Jeżeli chodzi o publiczne to też są bardzo dobre wiec jeżeli chcesz postawić serwer na ktorym będą grali ludzi i nie będzie się bardzo zacinał gdy na serwerze jest np. 31 osob to wez 1s1k :) Jeśli chodzi o panel to jest bardzo łatwy (kwestia przyzwyczajenia) Support też jest dobry i dość szybko odpowiadają

• Dzięki 1

76561198115959047.png

• Użytkownik

Ja, jak miałem serwer, to miałem go na 1s1k. Nie narzekałem, więc również polecam. 

• Dzięki 1

vckHWC6.png

• Użytkownik

Ja nigdy nie mialem wlasnego serwera ale mialem op i dostep do panelu. Wtedy wlasciciel mial Liveserver latwy panel ale support i ping tam jest do dupy.

Za to 1s1k ma dobry support troszke wiecej zaawansowany panel oraz znakomity ping. Tylko ze tam cena jest najwieksza ale za to dobra jakosc. 

O pukawce nie mam zadnego dosw wiec sie nie wypowiem na ten temat :)

• Dzięki 1
✟☆KUBI☆✟
OneTap-majster 
76561198307847567.png
  • Zasłużony

Miałem swojego Classica na pukawce, były problemy, bo serwer był full na początku, a później coś zepsuła pukawka i ludzie zaczęli wychodzi, bo występowały lagi. Przenieśli mi data center, ale to i tak nic nie dało. Od zawsze byłem zwolennikiem 1s1k, obsługa dobra, ceny w porządku.

• Dzięki 1
  • Użytkownik

Polecam 1s1k :D

Miałem u nich swój serwer i wszystko działało jak należy. 

• Dzięki 1

JkDXCeu.png

• Użytkownik

Ja miałem kilka swoich serwerów na pukawce, ale po jakimś czasie pukawka zaczęła się ebac i przeszedłem na 1s1k, także z czystym sumieniem polecam 1s1k :)

• Dzięki 1

Sygnatura_qssewas.png

• Użytkownik∙

Moim zdaniem to jest kwestia przyzwyczajenia. Ja od zawsze jestem na pukawce i panel mam w małym palcu, a gdy loguję się na panel na 1s1k to jest dla mnie inny świat. :D Panelem na pewno wygrywa dla mnie pukawka jak i supportem, miałem serwery na 1s1k i jakoś nie odczuwam nigdy żadnej różnicy, więc na ten temat nie wypowiem się. Oczywiście błędy pokazują się w konsoli i w panelu, ale z tego co pamiętam to na 1s1k niby lepiej pokazywało tą konsole. Serwer JailBreak stoi od ponad poł roku na pukawce, a jakość gry wynika bardziej na nim z pluginów/modeli itp. więc różnie tutaj można mówić. Ja osobiście polecam pukawke, ale to wiadomo - byłem od zawsze na niej.

• Dzięki 1
  • Donator
DONATOR

Bardzo ważna kwestia, jaki chcesz postawić serwer? CS 1.6 czy CS:GO?

Serwery @Trivor'a stoją na pukawce, także tu już masz jakiś argument na korzyść pukawki.

Pukawka:
+ Przejrzysty panel
+ Monitor zasobów
+ Możliwość utworzenia "sektorów" baz danych (tzn. masz jakiś plugin na rangi to możesz utworzyć sektor dla tego pluginu)
+ Dość szybki support
+ Po wpisaniu frazy "serwery cs 1.6" strona serwery.pukawka.pl zajmuje 4 miejsce (jest to dość wysoko)
- Oferta PREMIUM jest gównem
- Mam wrażenie, że próbują na siłę pchać jak najwięcej serwerów na jeden główny serwer (to tylko moje zdanie)

1s1k:
+ Prosty panel
+ Łatwa możliwość zmiany slotów (Można zmniejszać i zwiększać sloty a w pukawce możemy tylko zwiększać. Jeżeli chcemy zmniejszyć sloty to musimy pisać do supportu lub czekać aż serwer będzie miał 2 dni do końca wynajmu.)
+/- Stabilność serwerów
- Słaby support (na niektóre wiadomości w ogóle nie doczekałem się odpowiedzi)
- Mam wrażenie, że próbują na siłę pchać jak najwięcej serwerów na jeden główny serwer (to tylko moje zdanie)
- Słaby kontakt telefoniczny 

Więc, ja jestem za pukawką.

To jest tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. ;)

• Dzięki 1
  • Użytkownik
W dniu 24.09.2019 o 20:10, Youmuus napisał:

Bardzo ważna kwestia, jaki chcesz postawić serwer? CS 1.6 czy CS:GO?

Oczywiście 1.6, z sm nie mam żadnego doświadczenia więc na razie się w to nie pcham. 

W dniu 24.09.2019 o 20:10, Youmuus napisał:

Oferta PREMIUM jest gównem

Mógłbyś coś więcej? 2/3 lata temu nie mogłem mieć pretensji co do tego pakietu, inaczej było ze "standardem eu" czy jakoś tak, gdzie zdarzało się, że mocno pingowało mi graczy. 

K🧑💞 J👶💞

• Użytkownik∙
W dniu 26.09.2019 o 13:21, ??? fя0zєи #к<3 napisał:

Mógłbyś coś więcej? 2/3 lata temu nie mogłem mieć pretensji co do tego pakietu, inaczej było ze "standardem eu" czy jakoś tak, gdzie zdarzało się, że mocno pingowało mi graczy. 

O ofertach pukawki masz tutaj: http://pukawka.pl/oferta.html

Ja od zawsze brałem tylko standard i było git, a że standard eu pingował to nic dziwnego w sumie :D

• Użytkownik

Dziękuję za taki odzew, dowiedziałem się tego co chciałem, zatem /cl. 

K🧑💞 J👶💞

• Użytkownik

iGWDIJ7.png

~ Wiadomość wygenerowana automatycznie.

• 1 rok później...
  • Zasłużony

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Temat został przeniesiony do archiwum.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]